Yiğenimin geleceği için akıl verin nolursunuzzz

kararvermek

Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2013
40
0
6
Adana
merhaba arkadaşlar... yardımınıza ihtiyacım var.. 14 yaşında bi yiğenim var benim abimin oğlu. görüp görebileceginiz en akıllı en zeki en başarılı çocuklardan biri. ancak öyle bi durumla karşı karşıyayımki ne yapacagımı bilemedim. abim ve yengem resmi olarak boşanmışlar ama arada sırada görüşüyorlar. Anne deseniz çocuk ne isterse yaptı bugune kadar ve yapmaya devam ediyor. baba deseniz alkolik içkiyi bırakamıyor. yani anlayacagınız cocuk kendi kendine büyüdü. ne anne sevgisi ne baba ilgisi yok. biz halaları elimizden geleni yapmaya calıstık ama uzak oldugu için evlerimiz son zamanlarda araya mesafe girdi. ve ögrendikki ateist olmuş. dün akşam bize getittirdim. konuştum saatlerceeeeee. ama düşüncelerini çürütemedim. Allahın varlıgına inandıramadım. evreni Allah yarattıysa yaratanı kim yarattı diyor. ve bunun gibi bi çok düşünce. ayrıca kedileri sevmeyen cocuk kedilere karşı aşk duymaya başladı gördüğü her kediyi seviyor. anlam veremedim. onunki hayvanm sevgisi değil sadece kedilere bi düşkünlük yaşamaya başladı. çıkmaza girdim arkadaslar..nolursunuz akıl verin bana. yetemedim ben yiğenima. bi cocugun yarınları tehlikede. bileniniz böyle bişey yaşayanınız bçyle bi durumla karşılananız varsa nolursunuz yardım etsin. şimdiden yardımlarnız için teşekkür ederim...

Kedilere satanistler düşkün olur canım ateistlikle ilgisi yok. Ama geçirdiği bunalımlı süreç onu bun itmiş demekki. Ben de bir ara çok sorgulardım hatta bende ateistliğin kıyısından döndüm diyebilirim. Her gece ağlardım bunca inandığım şey yalan mıydı diye. Ama o inancın insanın içinde olması lazım. Yine konuşun, Kurana göre anlatın her şeyi. Peki yeğeniniz Kuran-ı Kerim'i okuyup mu böyle olmuş yoksa tamamen çevrenin etkisi mi?

allah yardımcınız olsun . onu muhakkak bulundugu cevre etkılemıstır cunkı ınsanlar bulundukları yetıstıklerı cevreye gore ıster ıstemez sekıllenıyorlar, tabıkı anıden degıstıremezssınız dusncesını. sahıp cıkmaktan baska care varmı bılmıyorum yanı o gırdıgı ortamdan uzak tutarsanız zamanla degısebılır ınsallah zaten anneden babadan bahsetmedım cunkı pek bı hayırları olmaz gıbı geldı

kötü arkadaşlarının kurbanı olmayacak inşallah..
byaz dönemi yanınıza alsanız
yada ne olursa olsun anne annedir annesiyle konuşup güzelce durumu izah etseniz elbirliğiyle çocuğu büyütelim felan diye
bol bol dua edin inşallah en kısa sürede düzelecek
tam ergenlik dönemi birde üstüne aile problemleri
baskı kurmayın asla ama yalnız bırakmayın

biliyorum kedileri genelde satanistlikle bagdastırırlar. satanistim demiyor zaten. ama ben ondanda korkar oldum. ateistlikle ilgili ilk savunmasıda Kuran ı okudum ve dibine kadar arastırdım diyor. orda yazılan herseyi sorguladım. siz müslümanlar diye cümleye giriyor ozaman ben yıkılıyorum resmen. bu cocuk gecen sene ramazanda oruc tutan biriydi. noldu anlayamadım. Kuran dan konuyu açıyorum anlatıyorum ama anlamıyor. napıcagımı bilemedim

Cnm allah yardiciniz olsun zor bir durum. Aklima pek bi care gelmiyor ama ona hissettirmeden yani baski yapmadan dini allahi anlamasini saglayin. Yani sanki gorsun die yapmak yerine o faek etmis gibi ortam yapsaniz. Bide manevi ziyaretlerin faydasi olabilir diye dusunuyorum. O kadar cok allah vergisi mucizeler varki onlari gormesini saglayin. Inan baska bise gelmiyor aklima. Yardimci olmayi o kadar cok isterdimki. Dua edin bol bol allahim ona dogru yolu gosterip kalnbine askini versin ins. Yavrum daha co kucuk cocuk o dogru yanlis nedir bilmiyor sanirim ailenin payi var bu olayda belki anne babanin konismasi faydali olabilir. Bide yeni dini inanci olan arkadaslar edinebilse daha farkli olur netice su an be gorurse ona yonelecek yasta

annesi görüp görebileceginiz en cahil insanlardan biri. annesiyle ne konusursanız konusun o çocuga bi faydası olmayacktır. benim 15 senelik yengem değilmi. her zerresini tanıyorum ben onun. çevreylede alakası yok çünkü yaşadıgı mahallede akrabalarında hiç ama hiç kimse böyle bişey yaşamadı ben ilk defa karşılaştım böyle bi durumla. sadece ben değil ailecek hepimiz şoktayız..

Bide bu konularla ilgili kitaplar var nedenleriyle birlikte anlatip dogruyu gosteren acaba oyle bi kitap alsaniz okumayi kabul edermi. Yada sozune itaat ettigi manevi inancii yuksek bi arkadasinin da faydasi olabilir

açıklamalarınız çok talihsizce..
15 sene yengelik yapmış biri
cahil aptal bile olsa ANNE
abiniz alkolikmiş kadın ne yapabilir?belki şiddet gördü psikolojisi bozuk olamsı normal
ama cahillik nedir?
eğer çocuğun kurtulmasını istiyorsanız elbirliğiyle müdahale edeceksiniz
hem uzaktayım ondan diyorsunuz yapabilceğiniz en güzel şey şevkat gösterebilmek ve herkesin kucağını açtırmasını sağlamak

Dini kitaplar alıp okuyun bence sizde. Okuduktan sonra yeğeninizin sorularını güzelce cevaplayın. Emine Şenlikoğlunun "Gençliğin İmanını Sorularla Çaldılar" isimli kitabı var. Orda güzel açıklamalar var. Onu alın önce siz okuyun ve anlatmaya çalışın. Ilımlı yaklaşırsa ona verin o okusun. Bir de araştırın internetten, videolara bakın. Dr. Zakir Naik var onun videolarını izleyin ve fikir sahibi olun. İnşallah feraha erer. Maneviyat çok güzel bir şey çünkü. İnsanın inanması ve o inandığının seni koruduğunu, sevdiğini bilmesi çok güzel bir şeydir. Allah yardımcınız olsun canım.

dün gece ssatlerce nette bi sürü sey gösterdim ama düşüncelerinde zerre değişme olmadu. birde sözüne iaat ettiği bebekliğinden beri en düşkün oldugu insan benim. benden baska 2 halası daha var ama beni hep pür dikkat dinlemiştir. ama benim sözümün bile bi kıymeti yoktu dün onun için. noldu bu cocuga anlam veremedimm

eğerki yengemi tanısaydınız inanın sizde benim gibi konusurdunuz. daha yegenime hamileyken parasını almadan süt içmeyen bir insandı .. şiddet gördüğü filan söz konusu bile olamaz her durumda biz onun yanındaydık. neyse şuan söz konusu benim yengemin cehaleti değil. evet anne doğru söylüyorsunuz ama YENGEM ŞUAN OGLUNUN BÖYLE DÜŞÜNCELERDE OLDUGUNU BİLE BİLMİYOR... gerisini siz hesap edin

bilmiyorsa siz anlatın diyorum..çocuk en çok anne baba sevgisine ihtiyacı vardır
siz çok iyi bir hala olabilirsiniz sizi çok seviyorda olabilir
ama bir çocuk kendi ailesinden sevgi ilgi bekler
benim hesap edeceğim birşey yok
bu arada alkolik bir eş nedir bilirim bana göre bu bile bir şiddettir

bana göre annede babada dibine kadar suclular.. o cocuk kendi kendine büyüdü. kendi kendini yetiştirdi ve böyle oldu. hala olarak yetemedik biz. haklısınız anne baba sevgisi ister amaa onlara göre sevgi onun her dedigini yapmak her istedigini almak.. defalarca konustuk yapmayın dedik hiç bi işe yaramadı.

bence çok küçük böyle düşünmesi normal çocuk büyük bi boşlukta duygusal boşlukta şuan farkedilmek peşinde sanırım... bende bu yaşlarda siyah penyelerden felan giymek istiyordum ama kısa sürdü tabii aile ilişkileri arkadaş çevresi bu dönemde çok çok önemlii ama erkek çocuğuna söz anlatmakda zor...yazık yaa anne biyerde baba biyerde inş..kalbine allah sevgisi en kısa zamanda yerleşir...

inşallah ergenlik dönemidir inşallah gecici bi evredir. Rabbimden tek dileğim kalbine dogruluk vermesi. dediginiz gibi daha cok kucuk hayatı sorgulamak için yaşı çok küçük

Son düzenleme:
canım çok üzüldüm gerçekten daha gepgenç bir evlat

onu bu hale sürükleyen önce ailede yaşadığı travmalar belki de ayrılıklar konuşmalar tartışmalar çok etkiledi

ilginizi eksik etmeyin ilgilenin arkadaş çevresini takip edin bu durumda çok tehlikeli biliyosunuz onca şey görüyoruz dışarlarda

gerekirse kabul ederse de bi uzman desteğine başvurun küçük yaşta bunları kaldırmak çok zor onun için ....

öncelikle yeğeniniz için üzüldüğümü belirteyim...
yaşı henüz 14 ... çok küçük değil ama çok büyük de değil.. bu dönemlerde gençlerin hayatı, Allahı, yaratılışı sorgulaması normal.. ayrıca bu dönemde ailenin inanç yapısından daha çok arkadaş çevresinin inanç durumu çok daha etkilidir...hem yaşadıkları hem de arkadaş çevresi onu böyle bir düşünceye itmiş olabilir...geçici bir durum da olabilir ..özellikle arkadaş çevresi değişirse farklı bir arkadaş grubuna girerse değişme olasılığının çok yüksek olduğunu düşünüyorum....
bir de yanlış anlamazsanız eğer, ateist birisini ikna etmek için en son yöntem ona Kuran dan örnekler vermektir...zaten dine önyargılı hatta karşı yargılı birisini dini delillerle ikna edemezsiniz..daha çok akıl ve mantık yoluyla ikna etmeye çalışın ve onun için bol bol dua edin... Allah yardımcınız olsun..

henüz 14 yaşında kafasının en çok karışacağı gelişme döneminde herşeyden etkileniyo olabilir ama siz bence üzerinize düşeni yapıyosunuz anladığım kadarıyla yeterince anlatmışsınız ama o sorguluyo tabi ki sorgulayacak herşeyi, pat diye her anlatılana inanmamak lazım değil mi?
biraz daha büyüdükçe bence kendini bulacaktır...siz hiç üzülmeyin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…