Yiğenimin geleceği için akıl verin nolursunuzzz

aklı yerinde olduğuna göre din hakkındaki düşüncelerinde özgür. bence bu konuda baskı yapmayın. belki de aklına yatmıyor din düşüncesi. benim eşim de son bir kaç yıldır din hakkında sorgulamalar yaşıyordu. en sonunda ateizmi seçti. ona sadece saygı duyabilirim.

kedileri seviyor diye kesip yiyecek değil merak etmeyin :) ateizmle satanizmin yakından uzaktan ilgisi yok. düzgün ve ahlaklı bir insan olarak yetişmesi için illaki bir dine inanmasına da gerek yok.

ekleme: eğer ateist olmasını din bilgisinin eksik olmasına bağlıyorsanız islamiyet ile ilgili yaşına uygun bir kitap alıp kendisine hediye edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Onun cevaplarini sadece ve sadece kuran cevaplayabilir.baska hicbir kitap care olmaz.acip mealini okusun.direk cevabi gelecektir.Allah kolaylik versin.

dinin ismaliyetin hoşgörü oldugunu anlatmak için elimden gelen ne varsa yapıyorum ama hep karşıma bi gerekçeyle cıkıyor. hoşgörümü dedin sen halacım diyor. al bak Kuran ı okudum Allah kullarına bunumu reva görüyor diyip bununla çıktı karşıma.
Nisa Suresi 34. Ayet : Erkekler, mallarından (kadınlar için mehir ve nafaka olarak) harcamaları sebebiyle ve Allah'ın, onların bir kısmını, diğerlerine üstün kılmasından dolayı, kadınların üzerinde daha çok kâimdirler (koruyup gözetici, idare edicidirler). Bu bakımdan salih amel (nefs tezkiyesi) yapan kadınlar itaatkârdırlar, Allah'ın (onların haklarını ve iffetlerini) korumasıyla, onlar da gaybde (kocalarının yokluğunda hem kendilerini, hem kocalarının mal ve şerefini) koruyucudurlar. İtaatsizliklerinden (baş kaldırmalarından) korktuğunuz (kadınlara) ise (önce) nasihat ediniz. Ve (sonra da) yataklarında yalnız bırakınız. Ve (hâlâ itaat etmezlerse) onlara vurunuz. bumu hoş görü bumu din dediğiniz şey diyor. ben bu cocuga noldu anlayamıyorum. yokmu cevrenizde ateistlik dönemi geciripte sonradan tekrar dogru yolu bulan birileri. varsa nolur yardımcı olsun bana lütfen

Bende bir ateist olarak o yaşlarda sorgulamaya başlamıştım diyorsun ki kuranı okumuş araştırmalar yapmış o zaman çevrenin etkisi altında kalmadan kendi kendine sorgulama içine girmiş üzgünüm ama inançlı birisi olması gerçekten zor siz üstüne gittikçe size yalanda söyleyebilir artık inanıyorum gibi ama ben hiç bir zaman gerçekten inançlı bir insan olabileceğini düşünmüyorum ayrıca önemli olan insan olmak iyi bir birey olmak siz diyeceklerinizi nasihatlarınızı söylemişsiniz bir süre bekleyin iç çatışmasını bitirsin

çevresinde kendi gibi düşünen bir insan bulması neredeyse imkansız. bulundugu ortamlardada Allah kelimesini çok duyan biçocuk ki gecen sene ramazanda oruc tutmak için benimle kavga ederdi. halacım yaşın daha küçük istersen tutmayabilirsin enerjisiz düşersin bak dedigimde ısrarla oruc tutan bi cocgun böyle bi hal almasını hazmedemiyorum.tabiki iyi bi birey olması için ne gerekiyorsa yapılır ama Allahın varlıgını inkar etmesi çevresi tarafından yalnız bırakıcak kendini ben bundan korkuyorum ve yalnızlık çaresizlik demektir ki çaresizlikte insana hata yaptırır. düşünce özgürlüğü ayrı bi kavram Allah ı inkar apayrı bi kavram. eğer onun bu düşüncelerine saygı gösterip susarsam nerde kaldı benim müslümanlıgım bende inkarı kabullenmiş olacagım. ben anne değilim ama bi annenin evladına duyabilecegi sevgi kadar seviyorum yigenimi. adıyla asla hitap etmem oğlum derim hep ki o benim ilk gözagrım. onun böyle olması beni fazlasıyla yıprattı. o daha bi cocuk ve yarınları tehlikede. Allahın izniyle evlenicek yaşa geldiginde baba oldugunda cocuklarına dinini islamiyeti ögreticek bi baba olması lazım. Aslını müslümanlıgı inkar etmesini taşıyamam ben... kimse taşıyamaz bunu

Son düzenleme:

Canım yiğenin müslümanlığı inkar etmiyor bütün dinleri ve bir yaratıcının varlığını ikna ediyor . Mesela sen hristiyanlığı inkar ediyorsun gerçek din müslümanlık diyorsun öyle düşün. Eğer inançlı birisi olmasını istiyorsan ona direk müslümanlıktan örnekler verme önce yaratıcıyı kabul etmesi lazım kurandan örnek verirsen ters tepki gelir yaratıcıyı kabul ettiricek şeyler söylemeniz lazım ama fazlada üstün gitmeyin ben bu aşamalardan geçmiş biri olarak söylüyorum insanın arkasında ailesi olması kadar güzel birşey yok baskı yapılırsa aileden de uzaklaşır

Siz buna ne cevap verdiniz peki :26:

müslümanlıgı inkar ediyor ben musluman değilim diyor. ben musluman olmayı istemedim diyor. ayrıca ben hristiyanlığı inkar etmiyorum. ben musluman olarak dogdum muslumanım hristiyan olarakta dogabilirdim. bizim cocuk dini inkar ediyor yaratıcı yok diyor hersey evrilerek oldu diyor. diyorda diyor. üstüne gitmemeye calısıyorum hatta calısıyoruz ama zor ya cok zor bi durum. dun akşam vicdanına dokunayım dedim HALACIM DÜŞÜNSENE ŞUAN SENİNLE KONUSUYORUZ VE SABAHA ÖLÜYORUM BEN DEDİM ilk verdigi tepki şuydu ALLAH KORUSUN da diyemiyorumki dedi tebessüm etti. ya çıkmazdayım çıkmazdayız....!

Son düzenleme:

vicdanıına dokunmakla piskolojik olarak etkilemekle bir şey elde edemezsiniz ki müslüman olarak önce kendinizi geliştirmeniz lazım o zaman sorduğu sorulara mantıklı cevaplar vermeniz lazım örneğim ben birine kuranla ilgili soru sorduğumda bana sürekli allah öyle demiş ol dedi oldu gibi cevaplar alırdım siz böyle yapmayın

bence kendı başınıza bişi yapamazsınız şuan ergenliğin dibine vurmuş

analı babalı buyuyunler bıle sapıtıyor bu dönemde oda dıkkat çekme yöntemını böyle bulmuş snaırım

siz ne anlatırsanız anlatın mutlaka farklı bı soruyla gelecek kaşınıza bukadar bılgı bırıkımınız varmı bılmıyorum

siz akrabası olduğunuz için çokta cevaplardan tatmın olacağını sanmıyorum aslında onun ısyanı aile sevgısı alamamktan olmalı

psikologla falan görüşse neden bu yaşta dın değiştirmeyi düşündüğü falan sorgulansa

cevap veremedim :/ işte bu yuzden burdayım. söyledikleriyle düşüncelerini çürütemiyorum. sorunda bu.

Bakın ben de bir aydır çıkmazdayım. Din üstüne hiç düşünmediğimin farkına vardım. En kötüsü de yeğeniniz islamiyetin sizden çok araştırmış. Cevap veremediğiniz sürece durum değişmeyecek. Şuan ben de Kuran'ın Türkçe açıklamasını okuyorum. Yoğun bir araştırmaya verdim kendimi çünkü bir ateistin sorularına cevap veremedim kendimdeki eksikliği gördüm.

Bir de şu var şu an yaşayan müslümanlara bakıyor çocuk, dinin nasıl sömürüldüğünü görüyor. Bu da islamiyetten soğumasına sebep oluyor.

Size tavsiyem bu konuda üzerine gitmeyin daha fazla.
Kendinden büyük herkesin her lafına hayır diye karşılık verecek bir yaşta.
Anne baba ayrı alkolik ilgisiz bir baba ve ilgisiz bir anne var önünde.
Tüm bu yaptıkları dikkat çekmek içinde olabilir..
Onu başka şeylere yönlendirmeye çalışın.
Spor yüzme gibi. Spora giden bişeylerle uğraşan çocuklar daha aklı başında oluyorlar.
Eğlenebileceği vaktinin dolu olacağı.

İftara çağırın mesela. Ama ona bişeyleri inandırmaya, kanıtlamaya çalışmayın.
Hiç birşey yokmuş gibi davranın.
Bayramda harçlığını verin. Ne bileyim üzerine düşmeyi kısaca.
14 yaşında daha çok küçük çoğu şeyi idrak edemeyecek yaşta.
Kardeşlerimden yola çıkarak bunları söyleyebilirim anca..
İnşallah toparlar kendini..

islamiyetle ilgili her sorusuna kim cevap bulmuşki ben onun her sorusuna cevap verebileyim ??? cevap verebilseydim zaten ateizm diye bi kavram olamazdı. insan aklı Yaratıcıyla ilgili her soruya cevap verecek kadar bilge değil ki............. bugun din adamlarının bile yanıtını bulamadıgı durumlar söz konusu. ALLAHIN KUDRETİ DİYİP SUSTUKLARI BİÇOK ŞEY VAR.

çocuk şöyle düşünüyor olabilir. türkiyede değil de amerikada katolik bir ailede doğabilirdim. o zaman o dinin öğretileriyle yetişecektim ve müslüman olmayı belki de hayatımda bir kere bile aklımdan geçirmeyecektim. (zaten kaçımız bu durumda din değiştirirdik ki.)
kim bilir belki de her şey yeğeninizin dediği gibi olmuştur.
bence de dinde (ilahi ve ilahi olmayan her dinde) bazı tutarsızlıklar var.
ama din dogmatiktir. sorgulanmaz zaten.
sorgularsan, kanıt ararsan inanamazsın.
bana kalırsa bu konuda zorlamayınız.
iki tarafın görüşlerini de içeren kitaplar, makaleler okumasını tavsiye edebilirsiniz. zaten çocuk da körü körüne söylemiyor sanırım düşüncelerini, araştırmayı seviyor. onu islamiyeti de araştırma yöneltebilirsiniz. sonra aklına hangisi yatarsa onu seçer..

Bakın kusura bakmayın ama bu mesajınızdan anlaşılıyor ki o çocuk inançlı biri olacaksa bile bu sizin sayenizde olamayacak çünkü olaya bakış açınız çok yanlış. Her soruya tabi ki cevap bulamazsınız fakat en basitinden çocuk nisa suresindeki o hadisi söylüyor ve cevap veremiyorsunuz bir bayan olarak sizin de araştırmanız lazım neden böyle diye.

Cevap bualamayacağınız sorular sormamış ki yiğeniniz size.
Kaldı ki siz bile böyle düşünürseniz çocuğun inanmasını nasıl bekliyosunuz?
Eğer bu konuda bu kadar karamsarsanız çocuğa bişey anlatmaya çalışmamanız daha doğru.
Anlatcak birini bulabilirsiniz..

ben 26 senedir Allah birdir demişim bugune kadar varlıgını bir tek kere sorgulamamışım inançlarımdan zerre şüphe etmemişim... o hadiese cevap verememiş olmam onun müslümanlıktan vazgecmesi için yeterli bi sebep değil. bu gerekce olamaz.. evet bende bilmiyorum ama diyorum ya din sorgulanamaz her sorunun cevabı yoktur dinde. işin içine girildimi çıkılmıyor. ve 26 senedir ilk defa böyle bi durumla karsı karsıyayım. önceleri ateistlik sadece bi terimden ibaretti benim için. şimdi dini sorgulamak sorulara cevaplar aramak yerine inançlarım dogrultusunda gitmek bana göre en mantıklısı. o çocukta sorguladıgı için ve yaşı küçük oldugu için bu hale geldi. AMA BEN RABBİME GÜVENİYORUMKİ ONUN KALBİNDEKİ MÜHRÜ ÇÖZECEK VE DOGRUYU GÖSTERECEK ONA. o daha çocuk izin vermicem onun böyle kalmasına..

her nesnenin her eşyanın bi yatarıcısı varsa evrenin bi yaratıcısı olduguna neden inanmıyorsun dedim. gelen soru EVRENİ YARATANI KİM YARATTI... soru bu ? buyurun ? sizi dinliyorum ?

Son düzenleme:
Din sorgulanamaz diye birşey yoktur. Din sorgulanır ve zaten sorgulanarak öğrenilir.
Ki zaten Kur-an bile 'oku' diye başlar. Siz nasıl sorgulanamaz dersiniz.
Bunca Alim boşuna mı Kur-anı anlamak için kafa patlatıyo ömürlerini harcıyo.
Sizinki bilerek inanmak değil anlaşılan.

Sizin yaşadığınız ortam çevre dininizi sorgulamanıza gerek duyuracak bir ortam değildi demekki.
Ama günümüz çocukları için bu geçerli değil.

Kalıplaşmış düşüncelerinizi yıkmazsanız yiğeninize yararınızdan çok düşüncelerini pekiştirirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…