- Konu Sahibi kararvermek
-
valla ne yalan söyliim zaman zaman benim de aklıma böyle ilginç cevap bulamadığım sorular takılıyo sonra diyorum kendime bırak bu kadar sorgulama içinden çıkamazsın evet inanıyorum allahımın varlığına ve birliğine ama bazı şeyleri sorgulamaktan kendimi alamıyorum bu insanın içinden gelen bşy inanıyomuş gibi yapıp hadi insanları kandırdın allahı nasıl kandırıcan şüphelerin varsa bilenlerle tartışacaksın soracaksın okuyup araştıracaksın ki sana göre en doğru en mantıklı olana karar veresin...
akışına bırakın bence daha olgun bir birey olduğunda son kararı kendisi versin sonuçta dinimizde baskı ve zorlama yoktur sen doğru yolu gösterirsin ama kişi istediği yolu seçer...
Konu sahibine cahil diyen sorgulamıyor diyen vatandaşlar siz Esma-ül Hüsnayı okuyup anlamaya çalıştınız mı peki yaratıcıyı kimse yaratmamıştır doğmamıştır doğurulmamıştır Hayy ve Kayyumdur
Siz kendi zekanızla yaratıcıyı çözebileceğinizi yada bu aciz halinizle Yüce Allahın şifrelerini çözebileceğinizi mi sanıyorsunuz
pardon bana niye alıntı yapıyosunuz anlayamadım ne kimseye cahil dedim ne de kötü bşy söyledim...
peki siz kim oluyosunuz da benim zekamı sorguluyosunuz benim neye inanıp inanmadığımı bile bilmiyosunuz
tabi ki herşeyi araştırmaktan geçer öğrenmek... her anlatılana inansaydık....hocayım diye ortalıkta gezen ne insanlar var...
zaten ben zamanla büyüyünce ve araştırınca doğru yolu bulacaktır diyorum üstüne gittikçe ters tepecektir çünkü...ergen psikolojisi...
insanların zekasını ve inancını sorgulamak haddinize değil...kim olduğunuzu sanıyosunuz siz... herkesin doğrusu kendine...
anlamadığım müslüman olmayan herkes kötü mü ahlaksız mı???
dünyada milyonlarca iyilik sever insanlar var bir de ülkemizde müslüman olduğu halde hak yiyen bunlara ne diyeceksiniz??
çocuk zaten küçük fazla üstüne gitmeyin zamanla öğrenecektir bşyleri diyoruz
insan sadece allahtan korktuğu için mi iyilik yapar??? bence hayır kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma kendini o kişinin yerine koy bu bile kötülük yapmamak için iyi bi sebeptir bence...insanlar önce bunu öğrenmeli daha etkili olacağına eminim...
yoksa sadece kendini düşünüyorsan,kendin için bşyler yapıyosan bu bencillikten başka bşy değildir...
kimi insan allahtan korktuğu için iyilik yapar kimi insan Allah'ın verdiği nimetlere bir teşekkür olarak ibadet yapar teşekkür eder daha basit bir anlatımla
'' kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapmamak '' zaten hadistir
içki içen bir insan özünde iyi biri olabilir evet ama ençok kendisine kötülük yapar bu yüzden din=ahlaktır din ne kendisine ne başkasına zulmü ister.
bu konuda artık kimseyle polemiğe girmeyeceğim cevap da vermeyeceğim konu sahibine ayıp oluyor çünkü
Işık ve Sevgiyle
Bu bir hadis olabilir ama şu gerçeği değiştirmez: Müslüman olan herkes iyi, müslüman olmayan herkes kötü demek değildir.Ahlaksızlık sadece müslüman olmayanlara özgü değildir.
Önemli olan din ve mezhepten önce insan olmaktır.
Ben de daha fazla yorum yapmak istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?