Yiğenimin geleceği için akıl verin nolursunuzzz

Konu sahibine cahil diyen sorgulamıyor diyen vatandaşlar siz Esma-ül Hüsnayı okuyup anlamaya çalıştınız mı peki yaratıcıyı kimse yaratmamıştır doğmamıştır doğurulmamıştır Hayy ve Kayyumdur

Siz kendi zekanızla yaratıcıyı çözebileceğinizi yada bu aciz halinizle Yüce Allahın şifrelerini çözebileceğinizi mi sanıyorsunuz

pardon bana niye alıntı yapıyosunuz anlayamadım ne kimseye cahil dedim ne de kötü bşy söyledim...
peki siz kim oluyosunuz da benim zekamı sorguluyosunuz benim neye inanıp inanmadığımı bile bilmiyosunuz
tabi ki herşeyi araştırmaktan geçer öğrenmek... her anlatılana inansaydık....hocayım diye ortalıkta gezen ne insanlar var...
zaten ben zamanla büyüyünce ve araştırınca doğru yolu bulacaktır diyorum üstüne gittikçe ters tepecektir çünkü...ergen psikolojisi...

insanların zekasını ve inancını sorgulamak haddinize değil...kim olduğunuzu sanıyosunuz siz... herkesin doğrusu kendine...

size alıntıyı yanlışlıkla yaptım genel olarak yazmak istemiştim o sıra başka bişeyle meşgulken farketmedim gönderdikten sonra farkettim

ayrıca kimseyi sorgulamıyorum sorgulamak sadece O'na aittir . Allahın günahkar bir kulu olarak insanların benim düştüğüm hataların içine düşmemesi için kendimce yol gösteriyorum bunu yapmak müslüman bir insanın görevidir biz yol gösterelim de inanmayan inanmasın zaten Allah istediğini doğru yola sevkeder biz sadece aracıyız

kimi insan allahtan korktuğu için iyilik yapar kimi insan Allah'ın verdiği nimetlere bir teşekkür olarak ibadet yapar teşekkür eder daha basit bir anlatımla
'' kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapmamak '' zaten hadistir

içki içen bir insan özünde iyi biri olabilir evet ama ençok kendisine kötülük yapar bu yüzden din=ahlaktır din ne kendisine ne başkasına zulmü ister.

bu konuda artık kimseyle polemiğe girmeyeceğim cevap da vermeyeceğim konu sahibine ayıp oluyor çünkü

Işık ve Sevgiyle

Bu bir hadis olabilir ama şu gerçeği değiştirmez: Müslüman olan herkes iyi, müslüman olmayan herkes kötü demek değildir.Ahlaksızlık sadece müslüman olmayanlara özgü değildir.
Önemli olan din ve mezhepten önce insan olmaktır.
Ben de daha fazla yorum yapmak istemiyorum.

Müslüman olan herkes iyi, müslüman olmayan herkes kötü olayına takmış durumdasınız sözlerimi saptırmayın lütfen
Allahtan korkarım öyle birşey söylemem zaten

ben bu konu üzerine yorum yaparken siz bana alıntı yapmaya başladınız ve siz cümlelerimi başka yere çekerek örnekli açıklamalar yapmaya başladınız evet takıldığım nokta belli yoksa benim allahıma inancım zaten tam...
yani ben başka yorumun üzerine yorum yaparken siz buraya getirdiniz..

Son düzenleme:
Selamün aleyküm kusura bakmayın öncelikle burda siz derdinize bir çıkış yolu ararken size yardımcı olacaklarına negatifliklerini yansıtan insanlara dayanamadım forumunuzu bir tartışma köşesi haline getirmiş gibi hissettim özür dilerim sizden

Öncelikle yeğeninizin ailesinden biri veya siz de yapabilirsiniz abdest alın celcelutiye duasını çocuğun enaz yaşı kadar yani en az 14 defa okuyun her dua bittikten sonra '' Allahım .... kuluna hakikatleri göster '' diye kalpten dua edin bir süre böyle duaya devam edin

Yanlız bunu
*sabah namazına denk gelecek şekilde,
*sadece Allahı düşünerek
*vesveseyi mümkün olduğunca def ederek Allaha sığınarak yapın

Birde nacizane tavsiyem eğer namaz kılmaya başlamadıysanız namaz kılmaya başlayın bir an önce .
duaların çabuk kabul olmasına namaz vesiledir

Yeğeninizin ismi nedir eğer isterseniz bende dua ederim kendisine

Allah yar ve yardımcınız olsun

Araştırdığını söylüyor ama bence yeğeniniz öyle sanıyor. Kesinlikle Emine Şenlikoğlunun "Gençliğin İmanını Sorularla Çaldılar" isimli kitabını okumasını tavsiye ederim,yeğeninizin sorularına da cevaplar var orada.Eğer okursa tatmin olacaktır diye düşünüyorum :) Allah yardımcınız olsun.

emine şenlikoğlunun kitapları çok akıcı ve anlaşılır Hristiyan gülünü okumuştum ben de liseye giderken çok zaman oldu ama aklımda hala dediğiniz kitabı da merak ettim ben de okumak istiyorum

Son düzenleme:
Konu sahibesi,
yeğeniniz boşanmış bir ailenin çocuğu olarak zor günler geçiriyor, ateist oldu diye kaygılanmaktan ziyade çocuğun ruh haline önem vermekte fayda var, bir pedagog'la görüşmenizi tavsiye ederim, psikolojisi düzelince sağlıklı ve bilinçli bir birey olarak dini bilgileri araştırıp neye inanacağına karar verir, önce sağlık...

Ve konu ziyadesiyle dini, sitede dini konular açmak yasak olduğundan yorumlara kapatılmıştır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…