yıkanabilir bebek bezi?

aysesinemk

sakin
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2009
1.443
1
356
İstanbul
herkese merhaba anneler!
benim merak ettiğim bir konu var babyneo diye bir markanın yıkanabilir bebek bezlerini gördüm daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum fakat etrafımda hiç kullanan anne yok
böyle ürünler kullanan memnun kalan ya da hiç memnun değlim diyen var mı?

Bana pe kullanışlı gelmedi açıkçası....
Türkiyenin ilk yıkanabilir bebek bezi falan demişler ama, annelerimizn kullandığı neydi allah aşkına...

ne gerek var diyordum ki internetten araştırdım biraz mantıklı gibi geldi.makinede yıkanması güzel birşey çevre kirliliğinide önler.olabilir bence. artık geçti oğlum 2 yaşında ama 2.çocugum olacagında daha detaylı araştırıp beğenirsem kullanabilirim

Son düzenleme:
hiç kullanan yok mu ya?deneyen kullanan arkadaşı olan?denizbarıs canım annelerimizin bizim için kullandığı amerikan bezi vs gibi şeylerdi bu bambu sapından faln antibakteriyel özelliği olan bişey kaynatılması faln gerekmiyor biraz daha farklı bebek için daha sağlıklı olabilir diye düşünüyorum ama mesela hazır bezlerde bir süür boy varken bunda 3.5 10 kilo arası tek bir boy 10-15 kilo arası başka bir boy diye iki boy var sadece bacakları sıkışmıyor mu diye düşündm ya da yeterince sağlıklı mı pişiği faln önlüyor mu?

bende bir ara heves ettim ama ilk zamanlar yataktan kalkamiyorsun birak bez yikamayi
kimsede yikamaz zaten kaynana eli birseye uzanacak diye akli gidiyor
annenede yuk olmak istemiyorsun herisi o yaptigi icin.
diyecegim o ki belki 3 aydan sonra kullanabilirsin. cunku gaz sancilarindan dolayi
cok uykusuz kalacaksin bez akitmak gibi bir durumun olmayacak bos kaldigin her an
yatmak isteyeceksin. biraz daha buyudugunde istersen o zaman kullan 4-5 aylik olunca
bende cok organik bakmak istedim cocuguma ama olmuyor bazi seyler.
prima pisik yapti huggues ten cok memnun kaldim aklinda bulunsun canim

arkadaşa katılıyorum.
bebeğin ilk ayları zaten acemide oluyorsun yorgunlukta eklenince onu yıkamak bile istemeyeceksin.
çevreye atık bırakmaması güzel tabi ama zahmetli malesef.
hem sanki bana pişik sorunu daha çok olur gibi geldi.

ya bence hiç mantıklı değil o bezler. benim içime sinmez şahsen. kakalı bezi makineye mi atıcaksın?

ya bence hiç mantıklı değil o bezler. benim içime sinmez şahsen. kakalı bezi makineye mi atıcaksın?

yani hakılısın, makinada yıkanır olması bişi ifade etmez ki. kakalı bez makinaya mı atılır yahu.. çevre temiz kalsın diye geri kalan herşeyi pislemeye gerek yok. ayrıca o bezlerin ağarması için kimyasal kullanmak gerekecek. bebek için daha riskli bence..

arkadaşlar çok saçma geldi bana bebek olduktan sonra sizi bilmem ama bana makinaya çamaşır atmak çıkartmak asmak toplamak bile benim zoruma gidiyorr kaldıkı çocuğun bezlerini yıkamak da cabası bide şey dicem bu bezlerde leke kalmıo bizim zıbına bulaşan kaka çıkmıo kesinlikle elimde akıtıyorum pirille yıkıyorum sonra makinaya atıp uzun programda yıkasam bile çıkmıo ve giydirmedim sarı sarı görünmesin diee kladıkı o bez böle sararırsa hayatta kullanmak istemem içim rahat etmez arkadaşım ben ce normal bez daha pratikk arkadaşım çocuk olduktan sonra iki dakika bulupta yatarsan şükret haline bana diolardıda inanmıodumm...ama sana yardım edecek birileri varsa olabilr belkimmm

O bezleri bende biliyorum, ama çok uğraşmalı bir iş, tıpkı eski usul bezler gibi işte, sadece makineye atılacak, annelerimiz nasıl uğraşıyormuş önce pisliğini temizle sudan geçir sonra elde yıkama kaynatma yerine makinede yüksek ısıda yıka, çok uzun iş hazır bezler varken bu meşakatlere girmeye gerek yok.

bencede hiç gerek yok bebekle mi ilgilencen yoksa bezlerlemi bezlerle uğraşacağım vakti bebişime ayırırım daha iyi:)))

saĞOL CANIM

aman canım ya
dünya kadar işin oluyor zaten bebek doğunca
onun minik minik çamaşırlarını 2-3 günde bir yıka, ütüle derken bile insan bunalıyor bazen
kaldıkı bez yıkamak
bence hiç mantıklı değil
hazır bezlerin nesi var mis gibi kullan at çöpe gitsin
benim kız çok kaka yapardı (gerçi halen öyle) günde ortalama 15 belki daha fazla bez değişirdim onların hepsini yıkamaya kalksaydım 1 günde bezler tükenirdi ertesi güne kullanacak bez kalmazdı felan
ama sen bilirsin uğraşırım diyorsun kullan

valla ben şahsen elimde kakalı bez yıkayamam.
makineye atmak için önce durulanması gerek sonuçta, uğraşamam ben onunla.

Bezi yikamak mi? Oyle zaman oluyor ki hazir bezi cope atacak zamanim olmuyor. Bir de onu yika kurut utule ohoooo... hem hijyenik bulmam hem pratik.

Yikanabilir bez ilk krz duydm ama bim bezini kullaniyorum ilk ogluma prima kullanmistim ama diger ikisine bim bezi kullaniyorm cok da memnunum bi sorun yasamadm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…