Yikilan Gecekondular...

Tweety

-Zık-
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
36.383
26.109
598
Kizlar,Bugün haberlerde yikilan gecekondular vardi,ev sahipleri izin vermedi tabi ortada perisan olan cocuklar filan arada kalan cocuklari gorunce uzuldum ve sonra esyalar filan cikarildi ve nihayetinde gecekondulari yiktilar peki o gecekonduda yasayanlara yeni binalar yapilana kadar oturacak ev filan veriliyor mu ? Ve yapilacak binalarda insanlara oturmalari icin daire filan veriliyor mu ?Merak ettim ya ALLAH KIMSEYI CARESIZ BIRAKMASIN INSALLAH(AMIN)Durumlari olsa o insanlarda isterler dairelerde binalarda oturmayi eger ev,kalacak yer vermiyorlarsa ne yapacak bu insanlar merak ettim üzüldüm paylasmak istedim...

yok cnm kaçak evlerde oturuyolar, zaten otomatik olarak hak sahibi olmadıkları için yıkılıyo evleri. daha sonra yapılan herhangi bi yerden ev falan da verilmiyo. varsa konu komşu akraba, yeni bi yer bulana kadar geçici çözümler buluyolardır muhtemelen.

Öyle bi hakları yokki versinler canım sonuçta izinsiz yapıyolar eninde sonunda yıkılacagını kendileride biliyor maglesef

Öyle bi hakları yokki versinler canım sonuçta izinsiz yapıyolar eninde sonunda yıkılacagını kendileride biliyor maglesef

Yaa üzüldüm simdi iyice ya ne yapicak o garibanlar
Duymustum sanki gecekondunun yerinde binadan daire filan verilio ama o demekki tapulu yerlerdemi oluyo yazik ya..

Duymustum sanki gecekondunun yerinde binadan daire filan verilio ama o demekki tapulu yerlerdemi oluyo yazik ya..

İşte bunu bile bile hala gecekondu yapmalarına şaşırıyorum bende canım okadar para harcayip ugrascaklarina ucuz yerlerde kiraya oturabilirler sonuçta saray yapmiyolarki kendilerine bi göz odalı ev

Eğer arsa sahibiyseler başka bir yerden verilir..Ama değillerse zaten hakları olmaz..

İşte bunu bile bile hala gecekondu yapmalarına şaşırıyorum bende canım okadar para harcayip ugrascaklarina ucuz yerlerde kiraya oturabilirler sonuçta saray yapmiyolarki kendilerine bi göz odalı ev

Bunlari yeni yapilmis evler degildir bence canim ya,
Zamaninda yapilmis gibi bilemiyorum,
sende haklisinda iste cocuklara uzuluyorum en cok..

arsa sahibi olsalardi direnmezlerdi sanirim sonucta ya para yada ev verilir yerine,
kacak gecekondular demekki..
Aynen öyle.. Bir de çok kızdığım, iki çocuğunu kucağına alan bir adam vardı savuruyordu çocuğu oraya buraya.. Yazık günah yaa alet.ediyorlar çoluk çocuklarını..

cnm öle şey olmuyo maalesef, biz bi siteden ev aldık taşınmayı bekliyoruz. bu arada sitenin 2. etabı başlayacak aralıkta. o arazin komple gecekondu dolu mesela. mütahit niye gecekonduda oturana o sitede ev hediye etsin ki. bu bi apartmanda boş daire bulup bi şekilde girip yaşadığını düşün. sen orda yaşıyosun diye o bina yenilense sana daire mi vericekler, vermezler. aynı hesap. haksız bi şelikde o araziyi işgal ediyo o kişi aslında. kimse istemez yaşadığı alıştığı evi terketmek yıkıldığını görmek ama çalışıp eşek gibi kira ödeyenin ne suçu var o zaman?

Aynen öyle.. Bir de çok kızdığım, iki çocuğunu kucağına alan bir adam vardı savuruyordu çocuğu oraya buraya.. Yazık günah yaa alet.ediyorlar çoluk çocuklarını..

Aynen cocukta nasil korkuodu zavallim ya

Aynen cocukta nasil korkuodu zavallim ya

Aynı haberi izlemişiz.. Annesinin.arkasında saklaniyordu çocuk.. Aklı sıra çocuklarını kullanıp yırtacağını falan düşündü belki de.. Keske herkes güzel evlerde otursa, keşke fakirlik olmasa içim cız ediyor fakir görünce ama, memleketini, guzelim.düzenlerini bırakıp da gelen de çok istanbulda..

Canim sende haklisinda ben arsa sahibi olarak dusunmustum kacak olarak aklima gelmedi konuyu acarkende,
cocuklar benim hassas noktam onlari mutsuz gorunce uzuluyorum bende dusunemiyorum baska bisey

Ayni haber canim ya ama ben o savrulan kismi kacirmisim simdi tekrar izledim vicdansiz nasil tutmus cocuklari ya,
ben bi tek o cocugun korku dolu bakislarina denk geldim Keske dediklerinin hepsi olsa ama olmuyor iste,
dünyanin düzeni böyle ALLAH HERKESIN YARDIMCISI OLSUN INSALLAH(AMIN)

Canim sende haklisinda ben arsa sahibi olarak dusunmustum kacak olarak aklima gelmedi konuyu acarkende,
cocuklar benim hassas noktam onlari mutsuz gorunce uzuluyorum bende dusunemiyorum baska bisey

cnm maalesef her konuda olduğu gibi en ağır travmayı çocuklar yaşıyo o yıkımlarda. kim kıyabilir ki bebişlere? ama asıl suç çocuğu kucağına alıp polise sallayan ana babada. tam tersi al kaçır çocuğun görmesin evinin yıkıldığını, zaten kurtuluşun yok. niye işi şova döküp bacak kadar bebyi suistimal ediyosun. of ne diyim zor.
onlar da haklı geliyo anadoludan biyerden, iş bulup doğrulana kadar belki sığınıyo bi gecekonduya. ama bunu uzun süreli çözüm gibi görüp yıkıma çocuğunu alet etmek büyük hata. belli ki eninde sonunda yıkılacak o ev. hazırla kendini bak başının çaresine. önceden haber veriliyo çünkü yıkımlar. o günün şokunu yaşamıyo kimse yani.

geçlik dönemim tamamen gecekonduda geçti ,yani bir gecekondu kızı olarak her bilgiye sahibim,bu konuda sizi aydınlatayım ,yıkılan gecekondu sahiplerine devlet ,arsa yada geriye 10 yıl ödemeli daire verir,devlet tarafından yıkılmayıp şanslı olanlarda tapularını alır ,genellikle 3-5 daire karşılığında mutahite vererek köşeyi döner,sonuçta kimse mağdur olmaz aslında,ama daire verilenler dışında çünkü aylık istanbulda şu anda 700_800 gibi ödeme yapmaları gerekir ,bunu herkes ödeyemediği için bi mağdurluk var,ama yinede dışarı atılmaz kiracı konumunda ödeme yapılana kadar oturtulur, gecekondu sahiplerinde anne babanın ceremesini hep çocuklar çeker ,yıkılda ,yapıldı psikolojisi ve her zaman atıl bölgede yaşayan insanlarsınız ,sevgiler.

Zaten haberi duymuslar birgun onceden hazirlik yapmislar barikatlar filan dogru soyluyorsun en azindan gonder cocugu o manzarayi yasamasin yok bu tutmus yakadan salliyo saga sola

Cevabiniz icin tessekurler... bu dedikleriniz kacak gecekondular icinde gecerlimi eger oyleyse bi nebze rahatlarim o cocuklar icin disarda kalmayacaklar en azindan

Zaman zaman pek çok araziye gecekondu şeklinde yerleşenlere oy elde etmek için tapu verilmiştir. Kaldı ki bazı gecekondular villa tipinde falandı. Bu ümitle bazı şehirler yoğunca gecekondulaştı. Bazı insanlar da kendi arazilerine yapıyorlar bu tür evleri ve kiraya veriyorlar. Adam araziyi satınca orada oturanlar da çıkmak zorunda kalıyor, bu tür görüntüler yaşanabiliyor.

Halbuki barınma, beslenme ve sağlık her canlının yaşamsal hakkıdır. Tüm yurttaşlara eşit şekilde ulaştırılmalıdır. Gece-gündüz tatilsiz çalışan bir insanın ailesine en azından bunları sağlayamaması... Engelli, yaşlı, hasta insanların bu imkanlara sahip olmaması... Ailesinin bakmadığı/bakamadığı çocukların tinerci- mendilci-dilenci olması...

Ne diyor Can Yücel: Bir ömür kazanmak için bir ömür harcamak...

Sonra durup, o fakirlere üzülüyoruz, çocuklara acıyoruz, belki birkaçına yardım ediyoruz... ne kadar merhametliyiz.

Sözüm şahsınıza değil konu sahibi, herkese, kendime de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…