Yikilan Gecekondular...

Cevabiniz icin tessekurler... bu dedikleriniz kacak gecekondular icinde gecerlimi eger oyleyse bi nebze rahatlarim o cocuklar icin disarda kalmayacaklar en azindan

evet canım benim aileminde evi kaçak gecekonduydu ,yıkılınca devlet 10 yıl ödemeli daire verdi ,bazen annem sızlanır işte tapu verilseydi mutahite verir daire alır yaşardık diye ,bende şükret anne babanın malı değil ya en azından dışarıda değilsin derim ,gecekondularının yıkılmamasını istemelerinin sebebi tapu verilsin mutahite verelim psikolojisidir,bu şekilde 3_5 daire alan komşularımız oldu ,hangi akla hizmettir ,bu şekilde yaşam ,yapıldı ,yıkıldı psikolojisi çocukluğunuzu elinizden alıyor resmen ,asla çocuklarıma böyle bir şey yaşatmam ,ama o zaman 20_30 yıl önce aileler bu konuda cahildi ve bu şekilde sahip olunan bir yeri kimse kolay bırakmak istemiyor,düşünün istanbulda bir ev ,arsa fiyatını,sevgiler.

Evet gecekondularin cok para ettiklerini biliyorum,
bencede sukretmelisiniz basinizi sokacak bi ev verilmis sonucta,
iste bugunku babanin yaptiklarida o cocuklarin psikolojisini alt ust etmistir...
ah ah kime ne diyeceksin iste

Madem kirada oturacak kadar bile durumları yok, ne demeye çocuk yaparlar hala? Onları da perişan ederler anlamam.

Gecekondu kacak ev değildir. Devletin ev olarak görmediği, arsa olarak değerlendirdiği ama ev vergisi aldığı bir yapılaşmadır ve evet maalesef görüntü kirliliğidir.

Ben 25 yıl oturdum o gecekonduda. Hep yüksek sesle müzik dinlerdik biz evde, alt katta rahatsız olacak bir komşumuz yoktu cünkü. Hep koşaradık, bahceden eve hızla evden bahceye hızla. Bahcesindeki kamelyayı düşündükçe burnumun direği sızlıyor. Yaz akşamlarında semaverde cay icer Ankara manzarasıyla hayal kurardık.

Şimdi kentsel dönüşüme ceviriyorlar evimizi. Gecen hafta yolumu değiştirip baktım mahalleye. Dayanamadım ağladım, hayalet sehir gibiydi. İlk aşkımla konuştuğum evin köşesi bile yoktu :)

Ağladım sabah sabah :)

durumu iyi olmayan çocuk yapmasın diye birşey yok elbet ama en azından başını sokacağı kira verebileceği bir yerinin olması lazım

Son düzenleyen: Moderatör:
Gecekondu tabiri genellikle devlet arazisine yapılan kaçak evler için kullanılıyor.

Adamın kendi arazisi olsa o şekilde yıkamazlar. Bakın işte Fikirtepe adamların kendi arazisi ama üstü bu sene bir kat, param olunca 3 sene sonra diğer katı çıkarım mantığıyla yapılan evler.

Evimkadıköy projesinde herkese ev verildi, kira yardımı yapılıyor.

Ancak devlet arazisine yapılıyorsa evet kaçak ama niye yapılırken yıkmadın, niye elk, su getirdin. Çünkü oy alacaktın oyunu aldın işi bitti. Şimdi arazi değerlendi ve yıkımlar başladı.

İnanın kimsenin görüntü kirliğini, dayanıksızlığı taktığı yok, tek amaç arazi rantı.

Son düzenleme:
Canim durumlari yok diye kimse cocuk sahibi olmasinmi yani ?

Olsun tabii ki ama kendi yaşamını idame ettiremiyorsa dünyaya yeni bşr bşrey getirmenin ne manası var? Ona haksızlık değil mi? Ayrıca üzülmüyorum hiç gecekondusu yıkılana. Tapu istiyorlar, kat karşılığı müteahite verecekler. Kaç kişinin arsası var öyle? Benim hakkım senin hakkın yok mu o evde?

bende çok üzüldüm haberleri izlerken o mağdur insanları görmek çok üzücü,

bide haber dahi verilmedi diyorlar doğrumu bilmiyorum tabi ama en azından haber verilseydi

gerçi o tarz durumlarda haber dahi verilmese aylar hatta bazen yıllar öncesi yıklmanın olacağı bahsediliyor ama

bende en çok çocuklar için üzüldüm

ben birşeyler yazıp silmiştim ama tam düşündüklerimi söylemişsin. adamların tek derdi orada oturup kırlarda koşmak değil ki, mal sahibi olmak istiyorlar para vermeden. biz neden kira veriyoruz ya da kredi çekip bir daire olmaya çalışıyoruz o zaman salak mıyız? kaçak elektrik su kullananlar var, onların masraflarını neden ben ödüyorum ?

yıkım ataşehir belediyesi tarafından yapıldı. büyükşehir tarafından yapılan bütün yıkımlar önceden mal sahibiyle birlikte tahliye edilir. onlar belediyenin tahsil ettiği uygun sanki kira öder gibi ev sahibi yapılır. eğer ki bulundukları yer tapuluysa fiyatı neyse ödenir yine istiyorsa belediyenin verdiği evlerde oturabilir. ataşehir belediyesinin vijdanı bu kadarmış diyorum...

Bir de şunu anlamam, adam başka birinin yada devletin arazisine 5 katlı apartman yapıyor ama dozerler gelince yıkılmasın diye kendini parçalıyor. İnsafsız olan devlet oluyor. Ama sorarlar adama, 5 katlı değil de 3 katlı ev yapsan, ama araziyi helalinle satın alsan... Bunun altında yağmacı mantığı var diye düşünüyorum.

Peki durumlari yok ise cocuk sahibi olmanin anlami ne ?Bi insan kendine bakamiyorsa evini sokacak bir evleri bile yoksa kira veya ev olsun. Gecekonduda oturmak zorunda kalmis o da olmazsa evsiz sokakta yasayacak durumda ise tabiki cocuk sahibi olmamali.Boyle bir aile gecekondu olmasa sokakta uyutacak, cocuklar yemek, icmek, sicak bir yatak, onunde yemek ister.bitki degil ki bu suyunu verince kendi kendine buyusun.

Tabi ki olmasın. Herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil, besleyemeyecek ve bakamayacaksa, iyi bir gelecek sağlayamayacaksa olmasınlar.
Zaten çocuğun evliliklerde mecburiyet gibi görülmesine hep karşıyımdır.

şu kaçak elektrik meselesine inanılmaz sinir oluyorum.
evde klima yok 5 kişiyiz ki hepimiz evde değiliz çoğu zaman tam 155 elektrik faturası ödedik.
bunlar fazla merhametten oluyor.
neden kaçak elektriğin önü alınmıyor?

Çocuk yapsınlar tabii, ama en az 10 nüfus olana kadar değil.

sonra neden tinerci var neden suç bu kadar artmış diyoruz?
herkes yeteceği kadar çocuk yapmalı bence.
çocuğunun kaçıncı sınıfta olduğunu bilmeyen babalar, anneler var.
adam çocuğunun ismini bilmiyor

o 155 liranın bir kısmı bu kaçak elektrik kullananarın payı biliyorsun dimi

hakkımı helal etmiyorum gerçekten.

sonra neden tinerci var neden suç bu kadar artmış diyoruz?
herkes yeteceği kadar çocuk yapmalı bence.
çocuğunun kaçıncı sınıfta olduğunu bilmeyen babalar, anneler var.
adam çocuğunun ismini bilmiyor

Bu işte her çocuk rızkıyla gelir diye bir düşünce olduğu için oluyor.

o 155 liranın bir kısmı bu kaçak elektrik kullananarın payı biliyorsun dimi

hakkımı helal etmiyorum gerçekten.

biliyorum bilmem mi?
bir de öyle yok tapuyu alıp fazldan daire alırdık diyenlere de bir şey diyemiyorum.
gerçekten bir arkadaşın dediği gibi annem babam çalışıp para biriktirip bir de zar zor ev lırken başkalrının bir gece de yerleştikleri yerden böyle pay beklemeleri çok tuhaf.
bir de kredi ödeyenler var ki aldıklarını fazla fazla ödüyorlar. çok yazık onlara da zar zor ev için ömürlerince para ödüyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…