Cevabiniz icin tessekurler... bu dedikleriniz kacak gecekondular icinde gecerlimi eger oyleyse bi nebze rahatlarim o cocuklar icin disarda kalmayacaklar en azindan
evet canım benim aileminde evi kaçak gecekonduydu ,yıkılınca devlet 10 yıl ödemeli daire verdi ,bazen annem sızlanır işte tapu verilseydi mutahite verir daire alır yaşardık diye ,bende şükret anne babanın malı değil ya en azından dışarıda değilsin derim ,gecekondularının yıkılmamasını istemelerinin sebebi tapu verilsin mutahite verelim psikolojisidir,bu şekilde 3_5 daire alan komşularımız oldu ,hangi akla hizmettir ,bu şekilde yaşam ,yapıldı ,yıkıldı psikolojisi çocukluğunuzu elinizden alıyor resmen ,asla çocuklarıma böyle bir şey yaşatmam ,ama o zaman 20_30 yıl önce aileler bu konuda cahildi ve bu şekilde sahip olunan bir yeri kimse kolay bırakmak istemiyor,düşünün istanbulda bir ev ,arsa fiyatını,sevgiler.
Madem kirada oturacak kadar bile durumları yok, ne demeye çocuk yaparlar hala? Onları da perişan ederler anlamam.
Canim durumlari yok diye kimse cocuk sahibi olmasinmi yani ?
Olsun tabii ki ama kendi yaşamını idame ettiremiyorsa dünyaya yeni bşr bşrey getirmenin ne manası var? Ona haksızlık değil mi? Ayrıca üzülmüyorum hiç gecekondusu yıkılana. Tapu istiyorlar, kat karşılığı müteahite verecekler. Kaç kişinin arsası var öyle? Benim hakkım senin hakkın yok mu o evde?
Peki durumlari yok ise cocuk sahibi olmanin anlami ne ?Bi insan kendine bakamiyorsa evini sokacak bir evleri bile yoksa kira veya ev olsun. Gecekonduda oturmak zorunda kalmis o da olmazsa evsiz sokakta yasayacak durumda ise tabiki cocuk sahibi olmamali.Boyle bir aile gecekondu olmasa sokakta uyutacak, cocuklar yemek, icmek, sicak bir yatak, onunde yemek ister.bitki degil ki bu suyunu verince kendi kendine buyusun.Canim durumlari yok diye kimse cocuk sahibi olmasinmi yani ?
ben birşeyler yazıp silmiştim ama tam düşündüklerimi söylemişsin. adamların tek derdi orada oturup kırlarda koşmak değil ki, mal sahibi olmak istiyorlar para vermeden. biz neden kira veriyoruz ya da kredi çekip bir daire olmaya çalışıyoruz o zaman salak mıyız? kaçak elektrik su kullananlar var, onların masraflarını neden ben ödüyorum ?
Çocuk yapsınlar tabii, ama en az 10 nüfus olana kadar değil.
şu kaçak elektrik meselesine inanılmaz sinir oluyorum.
evde klima yok 5 kişiyiz ki hepimiz evde değiliz çoğu zaman tam 155 elektrik faturası ödedik.
bunlar fazla merhametten oluyor.
neden kaçak elektriğin önü alınmıyor?
sonra neden tinerci var neden suç bu kadar artmış diyoruz?
herkes yeteceği kadar çocuk yapmalı bence.
çocuğunun kaçıncı sınıfta olduğunu bilmeyen babalar, anneler var.
adam çocuğunun ismini bilmiyor
o 155 liranın bir kısmı bu kaçak elektrik kullananarın payı biliyorsun dimi
hakkımı helal etmiyorum gerçekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?