Yılbaşı ağacı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar nişanlımla bi konuda anlaşmazlık yaşadık suan o da okuyacak bu konuyu.Yılbaşı ağacını çok seviyorum o dinimize uygun olmadığını söylüyor bense bununla bi ilgisi olmadığını hristiyanları yılbaşını değil Noeli kutladığını anlatamıyorum ağacı çok seviyorum sırf bu yüzden alma paylaşma diye geri kafalılık yapıyor
Nisanliniz bir yobaz. Erken iken ayrilin

Arkadaşlar nişanlımla bi konuda anlaşmazlık yaşadık suan o da okuyacak bu konuyu.Yılbaşı ağacını çok seviyorum o dinimize uygun olmadığını söylüyor bense bununla bi ilgisi olmadığını hristiyanları yılbaşını değil Noeli kutladığını anlatamıyorum ağacı çok seviyorum sırf bu yüzden alma paylaşma diye geri kafalılık yapıyor
Geri kafalık yapmıyor doğru olanı söylüyor. Doğruları söylemek ne zamandan beri geri kafalık olmuş 😌. Kim bir kavme benzemeye çalışırsa onlardandir demiş Peygamber. Ağaçların kesilip süslenmesi her konuda yanlış zaten .🌲 Ben nişanlına katılıyorum ✋⭐

Dininiz İslam ise, dininize uygun değildir bununla birlikte evlilik dışı ilişki de dininizce haramdır.
Yılbaşı ağacı aynı zamanda üstün bir kültürün kendini diğer kültürlerde de kabul ettirmesini sembolize ediyor bana göre, İsa dışında.
Siz o şekilde mutlu oluyorsanız, ki bence bunu da düşünün neden bu şekilde mutlu oluyorsunuz, o şekilde kutlayın ama doğruları saptırmaya gerek yok
Isa diye biri yasamissa, o kisinin yilbasi agacini gorme ihtimali bile yok. Filistinde ne gezer cam agaci?! :D

Yılbaşı kutlamayı eğlenceli buldukları için çoğu yerde benimsenmiş. Aslında yılbaşı kutlamasından ziyade Noel kutlar gibi süslendiği için sorun oluyor. Türklerde de yılbaşı kutlaması var diye geyikmiş, ağaç altına hediyeymiş, kırmızı kıyafetler bilmem neymiş bana saçma geliyor. Ülkemizde de kutlanan Halloween'ın bir benzeri bana göre.

Hayatta yapacağım bir şey değil. İnançlı birinin özenmesi de garibime giderdi.

Nişanlın okuyormuş bunu da okut: ben de ondan tarafım bence de cok özentice geliyor hristiyan kutlamaları 😈 hele cadılar bayramı kutlayanlar var ki şu kurtlar vadisi izleyip takım kıyafet giyip gezenler gibi ıyyy :) onlar bizim kurban bayramınızı kutluyor mu hiççç :)
+1

Yılbaşı ağacıyla dinimizin nasıl bağlantısını kurmuş nişanlın? Hoşlanır hoşlanmaz o ayrı konu da, dinle bağlantı kurması saçma olmuş. Ha bu arada bu ufak detay ileride karşılaşacaklarının da habercisi. Köpek giren eve melek girmezle devam eder mesela.... Gelir de gelir gerisi. Zihniyet aynı çünkü.

Yılbaşının dinle ne alakası var
Hadi var diyelim İsa da hak peygamberdir, dua ederken meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine diye dua etmiyor muyuz, peygamberi mi reddediyor yani. Her sene aynı terane bilmem ne kavmine benzemiycez oldu canım o kavimlerin her yaptığını farzdan çok takip et, yedikleri her haltı hayatına entegre et, iş yılbaşına geldiği zaman zinhar olmaz, geçiniz bunları yahu bari inançta samimi olsun nişanlınız, saçmalamasın

Geri kafalık yapmıyor doğru olanı söylüyor. Doğruları söylemek ne zamandan beri geri kafalık olmuş 😌. Kim bir kavme benzemeye çalışırsa onlardandir demiş Peygamber. Ağaçların kesilip süslenmesi her konuda yanlış zaten .🌲 Ben nişanlına katılıyorum ✋⭐
Ülkemizde gereksizce kesilen ağaçlar içinde, otel amaçlı katledilen ormanlar içinde aynı şeyi düşünüyorsunuzdur umarım. Ayrıca her yılbaşı ağacı gerçek olmuyor yapay satılanı çok daha fazla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X