Yılbaşı ağacı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya bazı yorumlar şaka gibi, bir ağaç süsledik diye dinden mi çıktık ne alaka? Ya bırakın biraz eğlencesine bakın işin. Bu kadar kasmaya gerek yok.
Bizim ulkemizde çocukla evlenirsen dinden cikmazsin ama ağaç suslersen kavmin değişir 🤣

Halloween, ülkemizde başka bir isimle kutlanıyor aslında. 1800'lü yıllardan kalmaydı yanlış hatırlamıyorsam. Araştırabilirsiniz. Bir gelenek. Konudan bağımsız, bilgilendirmek istedim.

Arkadaşlar nişanlımla bi konuda anlaşmazlık yaşadık suan o da okuyacak bu konuyu.Yılbaşı ağacını çok seviyorum o dinimize uygun olmadığını söylüyor bense bununla bi ilgisi olmadığını hristiyanları yılbaşını değil Noeli kutladığını anlatamıyorum ağacı çok seviyorum sırf bu yüzden alma paylaşma diye geri kafalılık yapıyor
Agauhaha evet noel icin ama daha kotu degil
Mi eger dinine dikkat ediyorsan😐yeni yil icin olsa gene bi nebze derimde😐😂

Yaa ben çok seviyorum yılbaşı zamanını. Dinimizle ne ilgisi var bunu bağdaştırmak bile saçmalık. Ayrıca biz İsa peygamberin peygamberliğine de inanıyoruz. Peygamberlere iman olarak.
Ben aldım geçen yıl orta boy bir ağaç,kızımla birlikte ışıl ışıl süsledim. Zaten herşey kasvetli bari evimiz ışıldasın. Ben çok seviyorum, kırmızı, yeşil, gold,süsleri. Kime ne zararı olur ki. Eğlenmeye karşı olmak din değildir. Zira eğlenmek, güzelliklere bakmak günah değildir.Ben kendi adıma bir yılın bitişini, diğer bir yılın güzellikler getirmesini kutluyorum.

Bu harika yoruma da bir super like atmak isterdim. 😊 yorumlara alkış emojisi gelmeli.
Alkış emojisinin eksikliğini ben de yaşıyorum😂
Bir çam ağacı meselesinden konu sahibinin dünya görüşünün tamamını anlayabilmek mümkün olmasa da nişanlının verdiği tepki bana çok sığ geldi o yüzden burada çam ağacından ziyade fikir ayrılığının nasıl yönetildiğinin sorgulanması gerek.
Düşünüyorum ben eşime şimdi veya nişanlıyken böyle bir fikir belirtsem bana diyeceği şey olumsuz olarak en fazla şu olur: “Bana anlamsız ve lüzumsuz geliyor ama heveslendiysen sen süsle”
İki görüş de negatif ama birisi düşünceye saygı içeriyor.

Yaa ben çok seviyorum yılbaşı zamanını. Dinimizle ne ilgisi var bunu bağdaştırmak bile saçmalık. Ayrıca biz İsa peygamberin peygamberliğine de inanıyoruz. Peygamberlere iman olarak.
Ben aldım geçen yıl orta boy bir ağaç,kızımla birlikte ışıl ışıl süsledim. Zaten herşey kasvetli bari evimiz ışıldasın. Ben çok seviyorum, kırmızı, yeşil, gold,süsleri. Kime ne zararı olur ki. Eğlenmeye karşı olmak din değildir. Zira eğlenmek, güzelliklere bakmak günah değildir.
Tamam yap ama paylaşma diyor

Valla yılbaşınıda severim, ağacıda severim, noel babayı da severim. Her şeyi de bu kadar kafasında abartıp sembolleştirmesin.

O gece, o ağaç, o ışıltılar sizi mutlu edecekse, enerjinizi yükseltecekse ne diye karşı çıkıyor?

Nişanlınızla kafa yapınız uymuyor ileride de size sorun çıkartacak gibi..

Bizim ulkemizde çocukla evlenirsen dinden cikmazsin ama ağaç suslersen kavmin değişir 🤣
Birde peygamberimiz böyle buyurmuş diye konuya girmeleri yok mu iyice din kültüre dersine çevirdiler işi. Ağaç la ağaç önünde eğilip ineğe tapar gibi dua etmiyoruz eğleniyoruz :D

Alkış emojisinin eksikliğini ben de yaşıyorum😂
Bir çam ağacı meselesinden konu sahibinin dünya görüşünün tamamını anlayabilmek mümkün olmasa da nişanlının verdiği tepki bana çok sığ geldi o yüzden burada çam ağacından ziyade fikir ayrılığının nasıl yönetildiğinin sorgulanması gerek.
Düşünüyorum ben eşime şimdi veya nişanlıyken böyle bir fikir belirtsem bana diyeceği şey olumsuz olarak en fazla şu olur: “Bana anlamsız ve lüzumsuz geliyor ama heveslendiysen sen süsle”
İki görüş de negatif ama birisi düşünceye saygı içeriyor.
Kesinlikle katılıyorum. Ben sadece her şeye bu kadar anlam yüklemeyi çok manasız buluyorum. Hiçbir anlam yüklemek zorunda değilim ben yaptıklarıma. Sadece canım istediği için istediğimi yapabilmeliyim. Ben ister inanırım ister inanmam bu zaten hiç kimseyi ilgilendirmez de, ağaç süslüyorum diye inanıyorsam beni dinden çıkarmak hiçbir hadsize düşmez. Bunu algılayamıyorlar. Şurda yaşayacağımız ortalama 70-80 sene desek, hayat bu kadar kasarak ilerlemez. Önce daha mühim konulara çare aramak lazım hanımefendinin de dediği gibi mesela çocuk gelinlere!
Daha da yazmak istiyorum ama banlanmak istemiyorum 😊

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X