yeniyıla evde sevdikleriyle girecek hanımlar yılbaşı menülerimizi paylaşalım...ben çok kararsız olduğum için ancak karar veririm yapacaklarıma,belki birbirimizden kopya çekebiliriz...
aaaa kimsecikler bu yılbaşı evde değil galibaa...neyse ben yazayım bari şimdilik düşündüklerim;
olmazsa olmazlarımdan avcı böreği
zeytinyağlı karışık dolma ( biber,kabak,patlıcan ve yaprak )
geri kalanının düşünme aşamasındayım :)
ben de mercimek çorbası önden:)
amerikan salatası-kırmızı lahana salatası
ana yemek olarak sebzeli et kavurma ve hamsi tava arasında kaldım
milföy böreklerim
kurutulmuş patlıcandan kıymalı dolma
tatlı olarak ne yapsam diye düşünüyorum farklı hafif bi tatlı bulursam deneyebilrim:)
milföy iyi fikir canım...bende milföylü talaş böreği yapabilirirm :))
bir de annem yılbaşında mutlaka kabak tatlısı yapar.....o gün evde kabak kokması iyidir der:) hem eşimde çok sever...demek ki kabak tatlısı da olması lazım menümde
pek kimse neler hazırlayacağını yazmasada ben paylaşımıma devam ediyorum :)
başlangıç olarak :
mercimek çorbası, börek ( peynirli sigara böreği yada avcı böreği) ,amerikan salatası
ana yemek :
fırında bezelyeli-patatesli tavuk, karışık kuru dolma ( patlıcan-biber-yaprak )
tatlı:
cevizli kabak tatlısı
sonrasında kuru yemiş ,meyve ve tatlı-tuzlu kurabiyeler....
bende çok fazla sevmem ,deli gibi eğlenip kutlamayı...zaten benim için asıl önemli olan yılbaşını kutlamak değil,sevdiklerimle birlikte olmak.özel günler de beraber vakit geçirmenin bahanesi oluyor işte :)
ben o gün full time çalışıcam, ve yeni evli bir ev hanımı olduğumdan iki dakikada öyle şahane sofralar kuramıyorum
bu yüzden planım şu : dondurucudan köfte çıkartıp fırında patatesli köfte yapıcam
yanınada pilav
diğer tüm mezeleri dışardan alıcaz ve kocacımla ilk yılbaşımızı evimizde kutlıycaz allah nasip ederse ..
Bizim de aşkitomla ilk evli yılbaşımız olcak inşallah.Belki dışarda kutlarız ama daha belli olmadı.
Eğer evde kutlarsak, Bütün tavuk alır kocim
Yaprak Sarması
Yayla Çorbası (kocişim cok sever)
Tel Şehriyeli Pilav
Rus Salatası
Yoğurtlu havuç Salatası (mezelere ağırlık vermek istiyorum)
Kısır olabilir
2 renkli puding
Yaş pasta yapabilirim
Peynir Tabakları
Çerez-Meyve
İçecekler: Kocişkom rakı içer bende birayla eşlik ederim ona bebiş falan yok rahatım ben yani
eşimle birlikte diyette olduğumuz için, çok fazla abartmadan kendimize ödül vermeyi düşünüyoruz...
zeytinyağlı barbunya yada taze fasulye
fırında patatesli tavuk
sebzeli bulgur pilavı
ve bollll salata :))
ortaya da sarma,patlıcan-biber közlemesi,börek
çerez ,içecek
ne kadar diyet değil mi :))
ama gece uzun,abartmadan azar azar yeriz artık...yemek bizimde hakkımızzzzzz:):):):)