Yılbaşı Menülerimiz

ne bulduysak onu yiyecez valla hala işyerindeyim çünkü. mısır patlatırım ekstra o kadar. içki sigara zaten yok.

tavuk sote
zeytinyağlı enginar
mercimek köftesi
peynirli milföy
kaymaklı cevizli kabak tatlısı
çerez,cips
kola,çay

sıradan günlerden biri

Son düzenleme:
2012 Yılbaşı
Ben düşünmeya başladım şimdiden.
Bir kaç fikirim var ama kesin birşey yoktur.
Kesin bol mezeli ve aparatifli olacak çünkü bu sene self-service sistemi uygulayacam.
Herkes ne isterse onu yesin.
Pasta olarak da şöyle birşey düşünüyorum

ayne bende düşünmeye başldım.ağır misaflrlerim olacak kızlar paylaşımlarınıza ihtiyacım olacak...

şimdilik.

k.mercimek çorbası
dana etli soğan yahni.
yaprak sarma
şehriyeli pirinç pilavı
yoğurtlu havuç salata..
köz patlıcan salatası
köz k.biber salatası.
karışık kızartma
karışık turşu
mevsim salatası
yaş pasta.
içecekler meyve
kuruyemiş.

bilmem ki nasıl olur..:44:

Son düzenleme:
bizdede teyzemler olacak,acaba nasıl birşeyler yapsam bilemiyorum..

daha ne olsun cnm yaaa.... bence misafirlerin kadar mönün de ağır olmuş, afiyet olsun şimdiden

karışık kızarmayı çıkardım kahvaltıya aldım onuyerine yoğurtlu patates salatası koydum..

yoğurtlu havucu da çıkardım...ve yalancı su böreği koydum...böyle daha iyi oldu..karar vermek en zor geriye kolayı kaldı

bende yılbaşı için epey tarifler karıştırdım ve en son hazırladım işteee:))
havuçlu kabaklı tarator
rus salatası
rokalı mısırlı salata
köz kırmızı biberli salata
zeytinyağlı yaprak sarma
ıspanaklı gül böreği
patatesli buzluk böreği
mercimek köftesi
kızarmış patates salatası
elmalı çikotoplar
şimdilik bukadar aklıma geldikçe ekliyorum :) isteyene tarif verebilirim bunlardan kızlar:)

+Şehriyeli Tavuk Çorbası
+Ezme - Patlıcan Salatası - Rus Salatası
+Nohutlu Pilav - Tavuk Haşlama
+Cacık
+Künefe

kızlar salata ve mezelerim şöyleydi...

yoğurtlu dereotlu patates salatası... yoğurtlu köz k.bider...köz patlıcan salatası..yeşil salata...

ama ben patlıcan yerine EZME yapmak istiyorum...

güzel bir tarifi olan varmı denenmiş

funda07 için sitede yeni aktif olmaya başladığımdan mesaj sayım az o yüzden özel mesaj atamıyormuşum :) tarifleri istemiştin burda paylaşayım dedim bende umarım görürsün :) merhabalar funda...
kabaklı havuçlu tarator şöyle malzemeleri : 4 tane kabak, 2 tane havuç, yoğurt,dereotu,sarımsak,sıvıyağ,tuz(isteğe bağlı ceviz)
yapılışı: kabağı ve havucu rendeliyceksin tencereye sıvıyağ,kabak,havuç rendelerini ve tuzu koyup saldığı suyu çekene kadar iyice pişiriyoruz suyunu çekince altını kapat soğumaya bırak bir kapta yoğurt ,mayonez ,az kıyılmış dereotunu karıştır ve havuçlu kabaklı malzemeyle buluştur 2 saat dolapta bekle istersen az bir cevizi rondoda çekip üstüne dökebilirsin, bu böyle:)

çikolatalı toplar: 2 paket bebe bisküvisi biraz pötübör bisküvi,4 adet tatlı elma,ceviz veya fındık içi,çikolata sos
yapılışı: elmaların kabuklarını soyup rendele bisküvi ve cevizileri rondodan geçir rendelenmiş elma ile karıştır yoğur. ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil ver çikolata sosunu arkada yazdığı gibi pişirip ılıt.. hazırladğın çikolata toplarını sosa bulayıp üzerlerine de hindistan cevizi serp dolapta beklett :)
anlamadığın sorcağın biryer olursa sorarsın :) afiyet olsun şimdiden

yılbaşı akşamında arkadaşlarımız bizde olacak..biraz kalabalık olduğumuz için menüyü paylaştık....alımda kalanlar...

kısır
pilaki
sigara böreği
havuçlu kabaklı meze
acı meze
börülce salatası
kuru dolma
revani
rus salatası
turp havuç salatası
................................

gerek kalmadı burda çok iyi bi lokanta var ordan rica edip aldım 8 kişilik

Bugün Yılbaşında beraber olacağımız için sevgili eltim mönüyü bildirdi :))

Mantar salatası
Babagannuş
semizotu salatası
kopoğlu salatası
Haydari
yoğurtlu havuç
amerikan salatası
zeytinyağlı barbunya
zeytinyağlı biber dolması
patates püresi
kek
börek
mangal :)

ohh aysunum seninkide süpermiş..bu yılbaşında bende toplanıyoruz 10 kişilik bir misafirim olacak..bende liste yapıyorum..patlıcan salatalısdavar listee ama ezmeyi bende bilmiyorum cnmm

bnm menümde şu;

makarna salatası
kısır
patlıcan salatası
patates piyazı
yoğurtlu havuç
yaprak sarma
zeytinyağlı pırasa
kabak tatlısı

menüm kesinleşti.

k.mercimek çorbası
dana etli soğan yahni.
kızarmış kanat(yeğenime)
yaprak sarma
şehriyeli pirinç pilavı
yoğurtlu köz k.biber salatası.
yoğurtlu patates salatası
ezme
makarnada yalancı su böreği
karışık turşu
mevsim salatası
içecekler

sonrası için
yaş pasta.
içecekler
meyve
kuruyemiş.

bizde yılbaşında 4 kişi olucaz çok hazırlık yapmak istemiyorum sırf misafirim gelecek diye bikaç hazırlık yapıcam..aklımdakiler şuan ;

sigara böreği
ıspanaklı börek (yada üçgen börek)
yoğurtlu havuç
patates salatası
kuru patlıcan dolması
hazır pasta
kabak tatlısı
üzümlü kek
hazır çiğ köfte olabilir hala tam olarak hiç bişeye karar vermedim :26: önerilerinizi bekliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…