• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yılbaşı sorunu

çok doğru söylüyosun ama en son geçen sene plan yaptığımda 1 saat kala kendimi mutfakta hengamenin içinde buldum (eşimin hatası)ayrıca dediğin gibi eşimin rızasını alarak kabul ettim ama şimdi mırın kırın ediyor eşim direk annesine yemeğe gideceğini söylese sorun yok ama böyle işte yoruldum walla.k.v de çok bencildir geçen sene onlarlaydı bu senede olalım istiyor sadece onlar aile sanki

Sizi anlıyorum fakat eşiniz denge kurmayı beceremiyor ise teslim olmak yerine dengeyi siz kurun.Aksi halde istemediğiniz planlar yaşayarak ömür boyu mutsuz ve keyifisiz olabilirsiniz.

Daha kararlı cümleler kurun mesela ; tarafmış gibi de konuşmayın ailenizden yana , unutmayın ki artık aile olan siz ve eşiniz.
Aslında yılbaşında beraber olmak istediğinizi belirtin eşinize bundan sonra ki senelerde.
Bu sene verilmiş bir söz var , annemlere o yüzden gidiyoruz , şimdi onu iptal ettim diğer daveti kabul etmek çok yanlış olur deyin.
Hani bir sene onlara bir sene diğerlerine gibi bir ritüelin içine de sokmayın kendinizi şimdiden , böyle bir zorunluluk yok pek tabiii

sen direkt kayınvalideni ara, anneciğim yılbaşı için davet etmişsiniz ama annem daha önceden arayıp davet etmişti söz verdik orada olacağız bu yılbaşı de. kökten çözüm. böylece son dakika sürprizi de yapamazlar ana oğul.

Bence de kontrolü sen ele almalisin..madem eşin dengeyi kuramıyor ve annecigine hayir diyemiyor , sen ara ve senin de bir ailen oldugunu hatirlat...

Sizi anlıyorum fakat eşiniz denge kurmayı beceremiyor ise teslim olmak yerine dengeyi siz kurun.Aksi halde istemediğiniz planlar yaşayarak ömür boyu mutsuz ve keyifisiz olabilirsiniz.

Daha kararlı cümleler kurun mesela ; tarafmış gibi de konuşmayın ailenizden yana , unutmayın ki artık aile olan siz ve eşiniz.
Aslında yılbaşında beraber olmak istediğinizi belirtin eşinize bundan sonra ki senelerde.
Bu sene verilmiş bir söz var , annemlere o yüzden gidiyoruz , şimdi onu iptal ettim diğer daveti kabul etmek çok yanlış olur deyin.
Hani bir sene onlara bir sene diğerlerine gibi bir ritüelin içine de sokmayın kendinizi şimdiden , böyle bir zorunluluk yok pek tabiii
tavsiyen için tşk ederim böyle bi cümle kurmak yerinde olur dediğin gibi bende kendimi bi ritüele sokmak istemiyorum aslında annemi geri çevirmeyişimin nedeni sadece duygusal değil anneme gitmesem bu sefer ya çağıracaklar ya gelecekler üçüncü bi şans bırakmazlar

keyfini çıkar canım takma kafana ilerki yaşlarda zaten evde olursunuz hep

Haklisin zaten ilk yil basimiz olacak bas, basa, Ama ailemin hic hosuna gitmedi ve x kezin bilerek yaptiki, bizlerle kutlamayin, diye ( haklilar aslinda) ablalarim diyince dahada uzuldum. Birde Insan nasil tepki verecegini sasiriyor bu gibi durumlarda. Ha, arada kalmakda cok zormus.

Neyse insallah 2013 bize saglik, baris, mutluluk, huzur ( kaynanasiz) bir yil getirir:16:

Haklisin zaten ilk yil basimiz olacak bas, basa, Ama ailemin hic hosuna gitmedi ve x kezin bilerek yaptiki, bizlerle kutlamayin, diye ( haklilar aslinda) ablalarim diyince dahada uzuldum. Birde Insan nasil tepki verecegini sasiriyor bu gibi durumlarda. Ha, arada kalmakda cok zormus.

Neyse insallah 2013 bize saglik, baris, mutluluk, huzur ( kaynanasiz) bir yil getirir:16:
neden öyle düşündü ailen hep böylemidir tavırları

neden öyle düşündü ailen hep böylemidir tavırları

Hayir canim. Henuz yeni evli sayiliriz, ilk yil basimiz. Esim ailemin yaninda cok sikiliyor, cekiniyor ve rahat olamiyor, bu yuzden erkeklerden biri oldugunda ancak misafirlige gide biliyoruz.

Ailemde kendince kafalarina bir sey kurmuslar yani, esim istemiyor yada beni uzaklasdirmak istiyor gibi bir sey sanirim.

Hoteli ayarlamazsi, gercekden ilk yil basimizin ozel olmazsini istedigi icin oldugunu soyledi, ancak ben pek oyle hisetmedim. Ben onun ailesi ile orali olmuyor aslinda kisacasi gorusmuyorum.
Bu yuzden esimin bir takindisi olabilir tabi.... ama onemli degil:)senin dedigin gibi ilerde nasil olsa tum aile ile bir arada kutlariz.

Ailem anliyor ama ablam cok bozuldu ve hic cekinmeden dilede getirdi, buda beni uzdu, cunku elimden geleni yapmisdim, zadece israrli esimlede uzatamazdim bu konuyu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayir canim. Henuz yeni evli sayiliriz, ilk yil basimiz. Esim ailemin yaninda cok sikiliyor, cekiniyor ve rahat olamiyor, bu yuzden erkeklerden biri oldugunda ancak misafirlige gide biliyoruz.

Ailemde kendince kafalarina bir sey kurmuslar yani, esim istemiyor yada beni uzaklasdirmak istiyor gibi bir sey sanirim.

Hoteli ayarlamazsi, gercekden ilk yil basimizin ozel olmazsini istedigi icin oldugunu soyledi, ancak ben pek oyle hisetmedim. Ben onun ailesi ile orali olmuyor aslinda kisacasi gorusmuyorum.
Bu yuzden esimin bir takindisi olabilir tabi.... ama onemli degil:)senin dedigin gibi ilerde nasil olsa tum aile ile bir arada kutlariz.

Ailem anliyor ama ablam cok bozuldu ve hic cekinmeden dilede getirdi, buda beni uzdu, cunku elimden geleni yapmisdim, zadece israrli esimlede uzatamazdim bu konuyu.
bana kalırsa eşin oteli kendi ailesi sırf bizde değilde onlarda kutladı demesinler diye orta bi çözüm olarak buldu fena mı bu bahaneyle güzel bi akşamınız olacak:)ilk yıl anınız olarak düşün.ayrıca ablan ve ailenin tepkisini doğru bulmadım böyle hissediyosa bile sana söylememesi gerekirdi annem gelsek de gelemesek de öyle yorumlar yapmaz planın yoksa gelin huzurunuzu kaçırmayalım falan der yılbaşından sonra ailenle kaynaştırmak için akşam yemekleri falan yersiniz şimdiden iyi eğlenceler kimseyi kafana takma ablanı da belki içten içe kıskanmıştır seni hoş gör:)

ailelerle geçirmek zorundamısınz?
neden baş başa kalmayı istemiyorsunuz ikinizde?
beraber çok romantik ve güzel vakit geçirebilirsiniz
enterasan yani :31:

Kimseye gitmem en güzeli evde bizim eğlence anlayışımız bu evde patlamış mısır portakal muz yemek film seyretmek yetiyor
bence ikisinede gitmeyin güzel bi plan yapın evde geçirin hatta çocuk falan yoksa gece 12 ye dışarıda girebilirsiniz

yılbaşının bizim için anlamı yıldönümümüz olması ve bu yılbaşında 10.senemize giricez, evlilikte 5.ay birlikte 10.yıl :16:
evlenmeden önce yeni yılları kendimize ayırmaya karar verdik ama sanırım ilerde bizde sıraya sokabiliriz 2016'ya kadar bu sorun olmıcak zaten

arkadaşlarınız yok mu neden ailelerle geçiriyorsunuz ki.illa dışarı çıkmak gerekmez.arkadaşlarınızla birinizin evinde toplanıp eğlenebilirsiniz.ailelerle çok da eğlenceli olmaz diye düşünüyorum.en azından biriniz için.yani kendi ailesiyle olan taraf için neyse de diğeriniz için sıkıcı olur.

kızlar aslında benimde ilk tercihim baş başa geçirmek olur ama geçen sene öyle yapıyım dedim bi baktım eşim annesini çağırmış o da annesini aldı geldi kayınbabam gelmemesine rağmen adamı evde bırakıp geldi eşimde büyük ihtimal ısrarcı davetleri sonucu sen gel o zaman demiştir son 1 saatte yemek yaptım bi kaç çeşit şey daha ekledim hem canım sıkıldı hem de yoruldum şimdide korkuyorum açıkcası ben evde cici bici hazırlanayım yemekler yapıyım desem son dakka bi sürpriz çıkarsa bozulurum ya gelin diye diretirler yada kaynanam gelir

kızlar aslında benimde ilk tercihim baş başa geçirmek olur ama geçen sene öyle yapıyım dedim bi baktım eşim annesini çağırmış o da annesini aldı geldi kayınbabam gelmemesine rağmen adamı evde bırakıp geldi eşimde büyük ihtimal ısrarcı davetleri sonucu sen gel o zaman demiştir son 1 saatte yemek yaptım bi kaç çeşit şey daha ekledim hem canım sıkıldı hem de yoruldum şimdide korkuyorum açıkcası ben evde cici bici hazırlanayım yemekler yapıyım desem son dakka bi sürpriz çıkarsa bozulurum ya gelin diye diretirler yada kaynanam gelir

Boşver o zaman canım git kaynana napıcaksın alt tarafı yılbaşı bizim gibi sizin için de çok önemli bi gece değilse başka bi akşam romantizm yapıp acısını çıkartırsınız 12 ye kadar kalmışmıydı kayınvaliden bide gece orda mı yatacaksınız ev yakınsa 12 ye kalmadan gidelim geç olur de evde baş başa 2013 e girersiniz

başbaşa geçirin bence niye illa onun ailesi sizin ailenize gidiyosunuz böle sorunda yaşamazsınız sonuçta sizde bir ailesiniz veya arkadaşlarınızı çağırın kendi evinizde takılın olmadı siz gidin :ssz:

Bende emrivaki sevmem hiç herkes tabi kendi ailesini ister o çok ayrı ama artık bizlerde 2 kişi olsakta aileyiz yani ben geçen yıl baştan aldım tedbirimi içinde görümcemlerde dahil olmak üzere arkadaşları evime davet ettim iyi anlaştığım sohbet etmekten gülmekten hoşlandığım samimi bir iki aile işte çok ta güzel eğlendik bu yılda o arkadaşlardan biri davet etti biz böyle paslaşıyoruz aramızda çözümü böyle bulduk arkadaşla iyide oldu :1:

ben eşimle başbaşa ve oğlumla olmayı tercih ettim. annem yemeğe çağırdı. eşimin çalışacağını evde olacağımızı söyledim. eşimede sonradan annemin çağırdığını söyledim oda annen gelsin dedi. bende anneme yılbaşında gelemeyz ama sabahında kahvaltıya geliriz dedim kırılmaması için. sonuçta yılbaşı önemli değil annem için çokta. ama geride çevirmemiş olduk. sonra kv ve görümce beraber olcaklarmış görümcem sabahtan beri arıyo gelin diye. hatta şimdide netten yazdı. biz evde olucaz dedim. çekemem kalabalıkç yılbaşı diye ekstra yorulamam eğlencemi işkencemi belli değil sabahına pert oluyo insan.

eşin başbaşa olmak istediyse niye baştan tartıştınız anlamadım. negüzelmiş işte siz tartışınca nnesini çağırmış oda. böyle şeyler için daha erkenden konuşun bence.

he bu gün bende bir yılbaşı hezeyanı yaşadım. eşim arkadaşıyla arkaadaşlarının eğlenmesi için yer bakmaya gidecekti taanıdığının mekanına fiyat alıcaktı. bizide çağırıyolar ne dersin dedi. hayır adam bugüne kadar 3yıl çocuğumuz yoktu bir kere dışarda kutlayalım demedi sank dalga geçiyo en çok buna üzüldüm. tutamadım kendimi ağladım oda anladı ne odunluk ettiğini aldı gönlümü. aldık meyvemizi çerezimizi yarında yaparım yemeğimizi yeriz tvmizi izleriz 12 de öperim iki aşkımı varmı daha güzeli.

insanlar eğlenelim derdinden birbirlerini kırıyolar anlamıyorum bende bu mantığı.

bizimde korkumuz bu kv ve örümce son anda çoluk çocuk toplanıp gelirlermi acaba. valla çekemem kimseyi. zaten şu yılbaşını nezaman normal gün gibi geçirsem sabahına daha huzurlu kalkıyorum. bide o çerezlerden yemezsem iyi şişiriyo iyice midemi :)

Burda esimin ailesi olmadigi icin hep benim ailemle kutlariz.
Eskiden basbasada kutladigimiz oldu ama sadece ozamanlar bizi kimse cagirmadigi icin, bilmiyorum artik ozamanlar belki iyi niyetlerinden dolayi galiba biz genciz arkadaslarla disari cikariz vs diye kimse sormuyordu bile, yada istemiyorlardi hic sormadim ozamanlar, bir kac senedir düzenli olarak annemlerle teyzemde yilbasi kutlariz, kalabalik oluruz güzel olur.
Esimle plan yapsam yaparim disari cikmak icin vs ama acikcasi ailemle kutlamak daha cok hosuma gidiyor ve bir gelenek haline geldi.

Back
X