• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yıldım.

Iyi de oraya kadar gitmisken küs de degilken gitseydiniz eşinizin ailesi torun gormek istiyorlardir belki.Esiniz aslinda hakli olan taraf.

Bir yere gitmedik ki :/ zaten pazar esimin ailesine geceriz diye planlamistik o cumartesi bizimkilere gelmemek icin bahane uydurmaya calisti o kadar ondan dolayi koptu ipler

Ben anlamadım. Adam başka şehirden ailesinin yaşadığı şehire geliyor ama hemen sizin annenizin babanızın yanina mi gelsin. Kendi ailesi ne peki? Tabiki de kendi ailesinin yanına gitcek

Ister tabi annesi babası doğal ben sadece kendim için dedim bu kadar mesafeli 1 hafta boyunca ailesinin yaninda ama kaynanasina kayinpederine gitmiyor dendigi icin soyledim ki gittim de hep gittim 1 hafta kalmadim sadece ve genelde eşimle gittim onun haricinde her geldigimizde gideriz mutlaka. Cok faydalari olmadigi gibi zararlari da olmadi şükür insallah olmaz da. Koştur koştur ailemin yanina da gelmek zorunda degil tabi ailem de torunlarina yaptilar bana yaptilar ne yaptilarsa. Evet yanlis yaptim ama esim de surdurdu olay aslinda cok onemsizken buyudu. Peki bu durumda siz ne yapardiniz?

Ben hatalıysam gurur yapmam, özür dilemeyi bilirim.
Şu an ne durumdasınız eşinizle görüştünüz mü bilmiyorum ama sakince konuşun, bize yazdıklarınızı ona da söyleyin. Ama iyi kısımları tabii :)
Ablasıyla ilgili düşüncenizi, düşününce ona hak verdiğinizi, başka şeylere gerildiğiniz için onun o anki hislerini anlayamadığınızı söyleyin.
Karşıdakini anlamak, bunun üzerine konuşmak gönül alma konusunda her zaman işe yarar.

Küçük bebeğiniz var. Sinirlerinizin yıpranması normal.
Ama eşiniz normalde iyi bir adamsa daha fazla empati yapmaya çalışın. Bu tarz durumlarda tepki vermeden önce kim kimin ailesi, kim ne yaptı diye düşünmek yerine kendinizi eşinizin yerine koyarak düşünün. Tepkilerinizi buna göre ayarlamaya çalışın.
Ailesi ilgisizse bu eşinizin suçu değil. Size bir kötülükleri yoksa adil davranmaya çalışın. Bunu ailesi için değil eşiniz için yapmış olacaksınız.

11 sayfayı okumadım ama haksızsın

Adam başka şehirden gelmiş ablasını görmek istemiş sen zaten bir haftadır annenlerle imişsin

Gitseydin ablayla gezseydin ki zaten geziyormuşsun evde annene yardım vs ederken çağırmamış

Akşam gelir ailenle akşam yemeğini yer oturur bugün de Kv ye geçerdin

Adam dün neden gelip tüm gün ailenle otursun ailenin böyle bir beklentisi varsa hatalı

Diyelim ki var sen gidip bir haftada Kv de tüm bir gün oturdun mu mesela

Adam haklı der oturup sakince konuşun derim

Bir sebebim şehrin vs hissinizde sıkıntı var

Orası ailelerin yaşadığı şehir sizin şehiriniz evinizin olduğu yer

Bu ayrını hayatınıza oturtursanız daha huzurlu yaşarsınız

Sağlıkla büyütün bebeği

Esim ilk aradiginda ablamlayim dedi bir sey demedim ugradi nasil olsa gelir diye dusundum ama ikinci kez aradiginda napiyorsun disari cikalim mi ablamlarla dediginde ben de annem evde hazirlik yapti gelemem dedim biraz da kizdim orda muhabbeti benim ablasini istememe getirdi kavga ettik

Anneniz hazırlık yaptı da Adam hiç gelmeyelim dememiş ki ablayla gezip yemeğe de gelirdiniz

Kafanızdaki plana uymadı diye adama çemkirmişsiniz o da kızıp akşam telefona bakmış çok olağan

Ablasina ugramasina bir sey de demedim hep ugrar hic problem olmadi bazen ikimiz birlikte ailelerden once de ugrariz normalde severim de ben sadece ugradiktan sonra bir de gelmek istemeyip gezsek mi diye oneri yapmalarina sinirlendim tamam bende de kabahat var abartili tepki verdim ama esimin gelip sonrasindaki tavirlari ayri canimi sikti cikmaza girdi ufacik bi konu
O konuda haklısın ama karşılıklı idare etmek lazım. Erkekler genelde kendi ebeveynlerinin tepkilerinden korktukları için kayinvalide kayınpeder tarafına soguk davranır maalesef. Zamanla öğrenmesini umuyorum.

Olaylar en başından yanlış. İkiniz de aynı anda gelseniz, hem sizin aileniz de hem de eşinizin ailesin de kalmanız uygun olurdu.

Fakat siz bir hafta ailenizin yanında kalmılsınız -ki ben bu durumda muhakkak eşimin ailesine oturmaya giderdim tek başıma torunlarını görsünler diye. Eşiniz ailenize geç de gelmemiş, akşam saat 7 gayet iyi bir saat. Ablası ile gezmek istemesi de gayet normal. Bir haftadır siz ailenize doymuşsunuz. Her zaman göremiyoruz demişsiniz kendi ağzınızla.

Ben sizin yerinizde olsaydım ailem de bir hafta kalmış olduğum için eşime geldiği gün kendi ailemde biraz oturup, onun ailesine geçmeyi teklif ederdim. En azından iki gece eşimin de kendi ailesi ile vakit geçirmesini isterdim bir gece yerine. Dediğim gibi önceden planlar, kendi ailemle birkaç saat oturur ondan sonra da kv, kpye geçer orada kalır ertesi gün de eşime ablasına gitmeyi teklif ederdim. Böylece hiçbir sorun olmazdı.

Maalesef haksızsınız eşiniz ablası ile gezmeden gece vakti gelecek olsa anlarım ama saat 7 çok erken bir saat.

Bir dakika... siz eşiniz gelsin sizin aileniz de kalsın bir gece istediniz. Eşinizin ailesine de sadece pazar gününü ayırıp orada oturup dönecek miydiniz? Bu çok ayıp olurdu.

Böyle bir şey olsa annem bana kızım kocanında al, kocanın ailesine gidin, ben size doydum onlar da çocuklarını torunlarını görsün, derdi.

O konuda haklısın ama karşılıklı idare etmek lazım. Erkekler genelde kendi ebeveynlerinin tepkilerinden korktukları için kayinvalide kayınpeder tarafına soguk davranır maalesef. Zamanla öğrenmesini umuyorum.

Aslında soğuk davranmaz eşim ailesi de öyle tepki verecek insanlar değil tamamen inadından bana yaptı tavrı aslında ama herkese yansıttı

Anneniz hazırlık yaptı da Adam hiç gelmeyelim dememiş ki ablayla gezip yemeğe de gelirdiniz

Kafanızdaki plana uymadı diye adama çemkirmişsiniz o da kızıp akşam telefona bakmış çok olağan

Cemkirmek degil de biraz cocukca davrandım gitmeyerek inada bindim sanırım tavır bana olsa sadece iyi de ailelerin yanında yapınca kotu oluyor insan yanlıs anlayacaklar diye korkuyor

Bir haftadır kendi ailenizdesiniz eşiniz ses etmemiş, siz de onun için bir günlük ailesine katlanabilirdiniz. Ben biraz eşinize hak verdim.

Ben hatalıysam gurur yapmam, özür dilemeyi bilirim.
Şu an ne durumdasınız eşinizle görüştünüz mü bilmiyorum ama sakince konuşun, bize yazdıklarınızı ona da söyleyin. Ama iyi kısımları tabii :)
Ablasıyla ilgili düşüncenizi, düşününce ona hak verdiğinizi, başka şeylere gerildiğiniz için onun o anki hislerini anlayamadığınızı söyleyin.
Karşıdakini anlamak, bunun üzerine konuşmak gönül alma konusunda her zaman işe yarar.

Küçük bebeğiniz var. Sinirlerinizin yıpranması normal.
Ama eşiniz normalde iyi bir adamsa daha fazla empati yapmaya çalışın. Bu tarz durumlarda tepki vermeden önce kim kimin ailesi, kim ne yaptı diye düşünmek yerine kendinizi eşinizin yerine koyarak düşünün. Tepkilerinizi buna göre ayarlamaya çalışın.
Ailesi ilgisizse bu eşinizin suçu değil. Size bir kötülükleri yoksa adil davranmaya çalışın. Bunu ailesi için değil eşiniz için yapmış olacaksınız.

Şuanki durumumuz iyi ben özür diledim eşimden fazla üstüne gittiğimi soyledim barıştık ablasından da o gün gelemediğim için özür diledim yanlış anlamasını istemediğim icin tatlıya baglandı cok sukur. Ustumden yuk kalkti hafifledim :) karsi tarafa da iyi davranirim yani bir şey yapmadilar diye bir tavir tepki koymadim hiç sadece cok gitmem sormam o da bu sebeplerden degil basllardaki onlarin ilgisizliginden boyle geldi boyle gidiyor. Belki icerleniyorlardir ya da takmiyorlar da olabilir ama bu saatten sonra da degismem zor. Zaten ne yapiyorsam esim uzulmesin diye yapiyorum.

Bir haftadır kendi ailenizdesiniz eşiniz ses etmemiş, siz de onun için bir günlük ailesine katlanabilirdiniz. Ben biraz eşinize hak verdim.

Ben tuhaf yazdim galiba sorun ailesine gitmek degil ablasina gidip aileme ugramadan gezme planlari yapmalari yoksa ertesi gun esimin ailesine gececektik bunun icin mi geldin demem o gun yaptigi tavira karsi bi tepkimdi

Ben tuhaf yazdim galiba sorun ailesine gitmek degil ablasina gidip aileme ugramadan gezme planlari yapmalari yoksa ertesi gun esimin ailesine gececektik bunun icin mi geldin demem o gun yaptigi tavira karsi bi tepkimdi
Ailenin evindeyken eşinle kavga etmen olmamış, sen yarın unutursun ama ailen unutmaz içten içe kinlenir.

Ben anlamadım. Adam başka şehirden ailesinin yaşadığı şehire geliyor ama hemen sizin annenizin babanızın yanina mi gelsin. Kendi ailesi ne peki? Tabiki de kendi ailesinin yanına gitcek

Kendi ailesine gidecek tabi sorun o degil ki zaten ilk ablasina gitti ama bize de bi ugramasi gerekmez mi ? Benim ailem de yabanci degil ki.. yoksa oncelik meselesi degil

Ailenin evindeyken eşinle kavga etmen olmamış, sen yarın unutursun ama ailen unutmaz içten içe kinlenir.

Ailemin onunde kavga etmedim Allaha şükür hiç yapmadik öyle bir sey yapmayız da insallah sadece esim tavir yalti herkes yatinca ben soyledim o da kavga degil zaten laf soktum o da cekti gitti :/

Ailemin onunde kavga etmedim Allaha şükür hiç yapmadik öyle bir sey yapmayız da insallah sadece esim tavir yalti herkes yatinca ben soyledim o da kavga degil zaten laf soktum o da cekti gitti :/
Yani büyütecek bir olay yok bence basit bir sorun ikinizde de ufak hatalar var . Ama ikiniz de haklı değilsiniz benım fikrimce.

Back
X