Yıllar sonra eşinizin kumarbaz olduğunu öğrenirseniz,Bayramımız zehir oldu:(

Yıllarca ayakta uyutulmuşum ben(
Gerçek bu ve asla değişmeyecek
Anlattım her şeyi ...
Ve ailesinin durumu zaten 1 yıldır bildiğini , onun borçlarını kapattığını, bir daha oynamamak için sözler verdiğini,
K. validemin bir daha oynarsa oğluna hakkını helal etmediğini,
Ben olanları anlatınca da onu evlatlıktan reddettiğini öğrendim.

Ve hala suçuna ortak arıyor eşim.
Benim istifa ettiğim dönemi ileri sürüp o dönemde oradan medet umduğunu söylüyor.
Tamam buraya kadar olanları anlarım çaresizlikten yapılmıştır derim ama son 1 yıldır ailene her şeyi anlatmışsın , onlar borçlarını ödemiş,
Ben duyarsam yuvan yıkılır diye benden saklamışlar, üstüne de sen sözler vermişsin ve son 1 yılda oynadığın miktarlar giderek artmış ,
İşte bunu anlamam diyorum.

cesaretinizden dolayı tebrik ediyorum.

ne kadar kararlı olduğunuzu bilsin. ailesi ne kadar arkanızda olsa da çok çok iyi de olsalar sonuçta bu adam artık dikiş tutmuyor.

görümcenizde kayınpederinizde çok yüksek meblalar vermiş yardım etmiş. ama olmamış. olası varsa adam olsunda gelsin. adam etmeye uğraşmayın hiç.

çok üzüldüm gerçekten. öok zor bi surum içerisndesiniz. eşin seni çok seviyor bunu unutma nasıl dersen. sen onu bırakma diye ailesini ne yapmış ne etmiş senden uzak tutmaya çalışmış. bakın karbeyaz hanım ben psikolojik danışmanım ama bekarım sizi ne kadar anlayabilirm beni ne kadar kaale alırsınız bilmiyorum ama bu kadar çabuk karar vermeyin. kumar da bir bağımlılık çeşitidir ve nasıl sigaradan alkolden kurtulmak için tedavi görülüyorsa bu illetten kurtulmak için eşinizin psikolojik destek alması lazım. madem ailesi de eşinin borçlarına yardımcı olacak ona bir şans verebilirsn tabi tedavi olmayı kabul ettiği takdirde. hemen karar vermeyin sakin oluni sonuçta o eve o çocuğa o eşe verdiğiniz emekleriniz var. bir kaç gün bi yerlere gidip kafa dinleyebilirsnz, sakin kafayla düşünebilirsinz. sizde psikolojik destek alabilrsnz. umarım herşey siz ve güzel kızınızın gönlüne göre olur

Eski konunuzu da okudum bence bu güne kadar olan problemlerinizin temelinde eşinizin sizden sakladığı sır yatıyormuş. BÖyle büyük birşeyi saklamaya çalışmak onu daha gergin ve asabi biri yapmış olmalı.

Biliyorum kumar problemi gözardı edilebilecek kadar basit bir problem değil ve belki eşinizin yaptığı fedakarlıklarla kıyaslanamaz ama yinede eşiniz zor zamanlarınızda hep yanınızda olmaya çalışmış, sizden hiç vazgeçmemiş. Problemin ne olduğunu yeni anladığınıza göre belki şimdi kendinize çözmeyi denemek için bir şans vermelisiniz. Belki iyi bir uzman yardımı, karşılıklı çaba ve çok sıkı bir denetimle eşinizi bu hastalıktan kurtarabilirsiniz.

Tabi en önemlisi eşinizin istemesi. Bırakacağına söz verdiği halde oynamaya devam ettiğini söylediğinizde ne cevap veriyor eşiniz?

K. validem haklısın kızım ne yapsan yeridir, dünyanın en iyi tiyatrocusuymuş benim oğlum dedi önce,

Görümcem ben olsam ayrılırdım dedi,

Peşine k. validem elini ayağını öpeyim yapma kızım , kreş parası mutfak masrafı, krediler ne varsa biz de yardım edelim yeter ki torunu parasız bırakma dedi.

Ben de kadını üzmemek için bir şey demedim ama görümceme söyledim kararımı.

Benim için şu saatten sonra o öldü, böyle farz edip , bağrıma taş basıp , kızım için yaşayacağım dedim

Ben 32 eşim 35 yaşında, 35 yaşına kadar değişmeyen bir adam bundan sonra değişir mi,
Hiç sanmıyorum ve ben ona sadece bu konuda değil her şeyimle güvendim
Hayatımın merkezine koydum onu
bir çok badireler atlattık bir çoğu geçti gitti.
Ama şu saatten sonra öldü benim için.

Burada yazılanları kaale almasam burada paylaşmazdım sanırım ki sizin yazdıklarınız da önemli benim için.Teşekkür ederim.

Eşime bu saatten oynamayı aklından bile geçirirsen beni de kızını da unut demiştim.
Benimle doktora gelmeyi , tedavi olmayı kabul eder misin demiştim.
Bana verdiği yanıt şu oldu: Kandıracak insan doktoru da kandırır, benim doktorluk bir durumum yok demişti.
Bunları konustuğumuzda bayramın 3. günü idi. Ertesi gün internetten kupon yaptığı sitelerde 5 tl lik kupon yaptığını gördüm.
k. validem diyor ki bana 5 tlik kupon için yıkma yuvanı diyor.

Sorun burada 5 tl lik kupon değil, eşini çocuğunu kaybedeceğini bildiği halde sözünü tutmaması..

Biraz uzaklaşma konusuna gelince görümcem de aynısını dedi. Bırak tek başına kalsın orada çık bizim yanımıza gel, abime de nerede olduğunu söyleme biz de söylemeyiz.
Seminer dönemi için de raporunu alırım ben buradan dedi.

Son düzenleme:
tabiki çok haklısın kuponun değeri önemli değil, önemli olan bunu oynamış olması ama dediğim gibi bu bir bağımlılık hastalık. keşke tedavi olmayı kabul etseydi. çok güzel bir teklifte bulunmuşsun ancak dört bir taraftan köşeye sıkıştırıldığı için ona yöneltilen herşeyi tehdit olarak algılıyor ve sert bir tepki veriyor. oda o kadar kötü ki yavrunuzla ilgili söylediklerini eminim kulağı duymuyordur. ikiniz içinde çok zor bir durum

Uzman yardımını reddediyor yor şu an.

Söz verdiği halde oynadığını gördüğümü dile getirdiğimde kendimi denemek içindi .Kuponu yatırdım ve 5-10 dk sonra iptal ettim diyor.

Kupon iptal edilmiş olarak görülüyor ama bu saatten sonra nasıl inanayım dediklerine.

Doğru eşim benim için çok fedakarlıklar yaptı , ama yaptığı fedarkarlıkları bir kalemde silmiş.

Benim gözüm de paha biçilmez bir değeri olan insan yerle bir oldu.

Derdim para değil asla , ama eşim oraya haysiyetini , şerefini , her şeyini yatırmış ve yalancı bir insan olup çıkmıs.

Hala da yalan söylüyor, hala da yalanlarına şahit oluyorum.
Şimdi devam etsek , bütün hesap kitap işleri bende olsa. eşim öyle bir insandır ki asla kendi kazandığı parayı bir başkasına asla teslim etmez , hele ki karısına...
Bunu gurur yapan bir insan.

Ben bütün her şeyi ona teslim edeyim desem , paranın kumara gitmeyeceği nereden bilinecek?

Çok zor bir durum ....

Şu an hem annesine , hem babasına, hem iki kız kardeşine, hem eniştelerine , en çok da bana karşı iyice rezil düşmüş durumda.

Tabiki çocukla ilgili şeyleri duymuyor ve lafın nereye gittiğini bilmeden konusuyor.

Yalnız burada benim takıldığım nokta şu: Eşim hala başkaları benim hakkımda ne düşünecek derdinde, kendi alışkanlığından kurtulma derdinde değil.

Bunun için benim kavga ediyor neden söyledin diyor.

Ben de milletin ne düşüneceğini bırak sen kendine bak, kendini kurtarmaya bak diyorum.
Hala ısrar ediyor ki bu bizim sırrımız olacaktı , kimseye yüzüm kalmadı, memleketim , annem, babam bitti benim için diyor.

Bana durumu anlattığında elimizde 32 milyarlık bir araba olduğunu söyledi ki araba evet kapının önünde.
Bunun 28 milyarı bizimmiş ..4 milyarını bir arkadaşından borç almış, araba satılınca ona verecekmiş bu 4 milyarı.

Görümcem ile konustuğumda araba satılınca elimize olan borçlardan kapatabildiğimiz kadarını kapatacağımızı
sonra benim yolumu ayıracağım söyledim.
O ise bana o arabaya asla güvenme, belki o bile sizin değildir,
abimi al karşına somut şekilde konussun, o araba sizin mi değil mi onu öğren dedi.

Eşime sıkıştırarak bunu sorduğumda ise arabanın bir arkadaşıyla ortak olduğunu
yarısının (16 milyarının ) bizim olduğunu öğrendim.

Ki bunun da hala yalan olduğunu düşünüyorum.

Allah hangisi sizin icin hayirliysa onu yapsin.

ya çok üzülüdüm inanın. bir önceki konunu dün okumuştum, bu mesajı yazmadan önce açtım tekrar okudum. çok zor şeyler yaşamışsın, yeniden inanmak gerçekten çok zor...her davranışını kontrol ederek yaşamak hem onu hem seni çok çok yıpratır.

bir şans daha.... geçmişinizin hatrına, onun senin için yaptıklarının hatrına diyeceğim ama dilim varmıyor. o şansı vereceksen bile mutlaka bir ayrılık lazım bu adama. bırak kendi arınsın yalanlarından , borçlarından.

allah yardımcın olsun...

Teşekkür ederim, tavsiyelerinizi duymak , okumak isterim...

Canim ben akrabamla cok yakindan yasadim olaylari,o da yiilardir oynuyormus,ve kadi duyunca birakip gitti,ayrilmak istedi ama bir kac ay sonra yine birlestiler,

cok zorunlu bir durum bu yasadigin,ama eger esini seviyorsan ne yapmalisin biliyormusun?

Ona diyeceksin ki,maasini sen alacaksin,ona hergün sadece harclik vereceksin,

konusacaksin bol bol,tehlikelerini anlatacaksin (ailesini,cevresini kaybetmek) diyeceksin kimse kumardan zengin olmadi,bak ne yuvalar yikiliyor,yillar sonra ruhsal bozuklugu olan bir kizin olsun istermisin?ben inaniyorum sen basaracaksin,bu illetten kurtulacaksin..ama sanki o bilmiyor mu kumarin ne kötü oldugunu?

biliyor tabi ki,fakat bu bir kisir döngü kaybettikce diyor kazanip hata mi telafi ederim,ne var ki sanki kazanirim,ya bes kurus daha vereyim,ama kat kat fazlasini kazanirim.

akrabanin esi suan iyi,ve esine diyebiliyor hayatim sahiden ben neler yapmisim öyle...

ama kadinin gözleri dahada acik tabi eskisine nazaren.

karbeyazcım durum inşallah düzelmiştir diye girdim daha da karışmış canım benim yaa... şu araba kimin üstüne???? Yani ben inanmıyorum 16 milyarı arkadaşı borç versin ve ruhsat eşinin üstüne olsun. hisse en azından %50 o da kendi üstüne yapmak ister. burada sanki gizli borçları var da onu halledecek gibi geldi bana.

Çok kötüyüm gerçekten.
Görümcem bana hiç o arabaya güvenme, o da sizin değildir, önce onu bir öğren diyene kadar hala ben arabanın
28 milarının bizim olduğuna inanıyordum.

Dün eşime o arabada bizim hakkımız var mı ,varsa ne kadar var, yoksa da yok de,artık yalan söyleme dediğimde,
yarısının bizim olduğunun söyledi .16 milyarı bizimmiş.Bir arkadaşı ile ortak almışlar 16 kendisi, 16 da arkadaşı katmış.
Ruhsatı da gösterdi.Ruhsat eşimin üstüne..

Ama hala bir inandırıcılık yok ortada. Çünkü bana ilk önce 32 milyarlık arabanın 28 inin bizim, 4 milyarının borç olduğunu söyledi.
Sonra ben tekrar sorunca yarısının bizim olduğunu söyledi. Madem yarısı bizim, o zaman bir başkasına borcumuz var mı yok mu?
Hala yalan söyledikçe batıyor

Son düzenleme:

Canım ben bayramın 3 . günü herşeyi aynen senin yukarıda yazdığın gibi söyledim.
Bırak oynamayı , aklından oynamak bir kez bile geçerse beni de kızını da unut dedim.
Bayram tatilinin ertesindeki ilk iş günü gördüm ki 5 tlilik kupon yatırmıs ve peşine iptal etmiş.

Sorun 5 tl lik kupon değil verdiğin sözü tutmaması ve ben aynı gün aslında 1 yıldır ailesinin de olaylardan haberi olduğunu ,
onun borçlarını kapattığını, kendisinin de ailesine bir daha yapmayacağına dair sözler verdiğini öğrendim.
Yapmayacak insan bir yıl önce kurtulurdu bu işten.
Çünkü bakıyorum son 1 yılda kuponlara yatan miktarlar daha da artmış.

Son düzenleme:
eşinizin tedavi görmesi lazım öncelikle. ha sigara alışkanlığı ha kumar alışkanlığı fark yok. yoksun bırakarak bir dereceye kadar engel olnur çünkü. bu sefer dışardan borç alır. sizin el koymanızın mahiyeti kalmaz

Allah eşine akıl fikir versin çok zor peki arkadaşını aradınızmı arabanın yarısına sahip olanı ondada bir şeyler çıkmasın.Sizin için çocuğunuz için hayırlısı ne ise o olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…