canim bu is boyle Allah korusun kumar icki kadin kiz olaylari, takildin mi gerisi corap sokugu gibi geliyor
bir daha bu adama nasil guvenirsin bilemiyorum, onca yil bir yalana inanmissin..seni uyutmus kendi zaaflari yuzunden. Rabbim kimseyi sasirtmasin, ama sen el kiziyken babasina anasina hediye almak istemissin o ise hala devam etmis.
bi yandan anlatman dogru olur ailelere ama diger bir yandanda elinde bir koz suanda, neden onu harcayasin?
insan bu durumda onları düşünüyor inan bende çok düşündüm karşındaki kişi değişecegim gör bak diyor sen inanmak istiyorsun bir yuva dağılmasın bende destegi bırakırsam adam biter kaybolur bu hayatta diyosun fakat arkanı döndüğün an hiç bir şey değişmemiş aynı tas aynı hamam inş. eşin verdiği sözlerinde durur inş.sizi kaybetmeyi göze alamaz benimki hem beni hemde bebeklerini kaybetti, işini kaybetti, onca borçla şimdi ailesinin yanında duruyor nerden başlayacagını bilmiyomuş benden ona artık fayda gelmeyecegini onun için hiç birşey yapmayacagımı çok iyi biliyor Allah sonumuzu hayır etsin arkdaşım...
k.validemler ve babamlar geldiğinde baya olaylar yaşandı k.validem ve k. pederim konuşmalarda hep yanımdaymış gibi konuştular ne oldu biliyomusun oğullarınıda alıp memleketlerine gittiler o günden sonra ne aradılar nede sordular beni silmişler belli artıkda 2 tane bebek vardı onları bile arayıp sormadılar üstelik oğlumun sağlık problemide var geçmiş olsun bile demediler.. bende yıllarca k.validem çok iyi k.pederim harika derdim ama öyle değilmiş şimdi gerçek yüzlerini gösteriyolar yazıkki çok yazıkkk..
inş. senin k.validen ve k.pederin sürekli arkadanda sana destekci olurlar canım inan bu durumda insan maddi olmasa bile manevi yönden destekci arıyor seni dinlesinler çözüm üretmene yardımcı olsun istiyosun ama elde olan kocaman bir sıfır...
çok zor bir dönemdesin karar verme süreci çok sıkıntılıdır kararsızlık en kötü karardan bile daha zordur canım inş. herşey yoluna girer inş. eşin düzelir mutlu olursunuz tek temennim bu inan
cesaretinizden dolayı tebrik ediyorum.
ne kadar kararlı olduğunuzu bilsin. ailesi ne kadar arkanızda olsa da çok çok iyi de olsalar sonuçta bu adam artık dikiş tutmuyor.
görümcenizde kayınpederinizde çok yüksek meblalar vermiş yardım etmiş. ama olmamış. olası varsa adam olsunda gelsin. adam etmeye uğraşmayın hiç.
çok üzüldüm gerçekten. öok zor bi surum içerisndesiniz. eşin seni çok seviyor bunu unutma nasıl dersen. sen onu bırakma diye ailesini ne yapmış ne etmiş senden uzak tutmaya çalışmış. bakın karbeyaz hanım ben psikolojik danışmanım ama bekarım sizi ne kadar anlayabilirm beni ne kadar kaale alırsınız bilmiyorum ama bu kadar çabuk karar vermeyin. kumar da bir bağımlılık çeşitidir ve nasıl sigaradan alkolden kurtulmak için tedavi görülüyorsa bu illetten kurtulmak için eşinizin psikolojik destek alması lazım. madem ailesi de eşinin borçlarına yardımcı olacak ona bir şans verebilirsn tabi tedavi olmayı kabul ettiği takdirde. hemen karar vermeyin sakin oluni sonuçta o eve o çocuğa o eşe verdiğiniz emekleriniz var. bir kaç gün bi yerlere gidip kafa dinleyebilirsnz, sakin kafayla düşünebilirsinz. sizde psikolojik destek alabilrsnz. umarım herşey siz ve güzel kızınızın gönlüne göre olur
Eski konunuzu da okudum bence bu güne kadar olan problemlerinizin temelinde eşinizin sizden sakladığı sır yatıyormuş. BÖyle büyük birşeyi saklamaya çalışmak onu daha gergin ve asabi biri yapmış olmalı.
Biliyorum kumar problemi gözardı edilebilecek kadar basit bir problem değil ve belki eşinizin yaptığı fedakarlıklarla kıyaslanamaz ama yinede eşiniz zor zamanlarınızda hep yanınızda olmaya çalışmış, sizden hiç vazgeçmemiş. Problemin ne olduğunu yeni anladığınıza göre belki şimdi kendinize çözmeyi denemek için bir şans vermelisiniz. Belki iyi bir uzman yardımı, karşılıklı çaba ve çok sıkı bir denetimle eşinizi bu hastalıktan kurtarabilirsiniz.
Tabi en önemlisi eşinizin istemesi. Bırakacağına söz verdiği halde oynamaya devam ettiğini söylediğinizde ne cevap veriyor eşiniz?
tabiki çok haklısın kuponun değeri önemli değil, önemli olan bunu oynamış olması ama dediğim gibi bu bir bağımlılık hastalık. keşke tedavi olmayı kabul etseydi. çok güzel bir teklifte bulunmuşsun ancak dört bir taraftan köşeye sıkıştırıldığı için ona yöneltilen herşeyi tehdit olarak algılıyor ve sert bir tepki veriyor. oda o kadar kötü ki yavrunuzla ilgili söylediklerini eminim kulağı duymuyordur. ikiniz içinde çok zor bir durum
Teşekkür ederim, tavsiyelerinizi duymak , okumak isterim...
Bana durumu anlattığında elimizde 32 milyarlık bir araba olduğunu söyledi ki araba evet kapının önünde.
Bunun 28 milyarı bizimmiş ..4 milyarını bir arkadaşından borç almış, araba satılınca ona verecekmiş bu 4 milyarı.
Görümcem ile konustuğumda araba satılınca elimize olan borçlardan kapatabildiğimiz kadarını kapatacağımızı
sonra benim yolumu ayıracağım söyledim.
O ise bana o arabaya asla güvenme, belki o bile sizin değildir,
abimi al karşına somut şekilde konussun, o araba sizin mi değil mi onu öğren dedi.
Eşime sıkıştırarak bunu sorduğumda ise arabanın bir arkadaşıyla ortak olduğunu
yarısının (16 milyarının ) bizim olduğunu öğrendim.
Ki bunun da hala yalan olduğunu düşünüyorum.
karbeyazcım durum inşallah düzelmiştir diye girdim daha da karışmış canım benim yaa... şu araba kimin üstüne???? Yani ben inanmıyorum 16 milyarı arkadaşı borç versin ve ruhsat eşinin üstüne olsun. hisse en azından %50 o da kendi üstüne yapmak ister. burada sanki gizli borçları var da onu halledecek gibi geldi bana.
Canim ben akrabamla cok yakindan yasadim olaylari,o da yiilardir oynuyormus,ve kadi duyunca birakip gitti,ayrilmak istedi ama bir kac ay sonra yine birlestiler,
cok zorunlu bir durum bu yasadigin,ama eger esini seviyorsan ne yapmalisin biliyormusun?
Ona diyeceksin ki,maasini sen alacaksin,ona hergün sadece harclik vereceksin,
konusacaksin bol bol,tehlikelerini anlatacaksin (ailesini,cevresini kaybetmek) diyeceksin kimse kumardan zengin olmadi,bak ne yuvalar yikiliyor,yillar sonra ruhsal bozuklugu olan bir kizin olsun istermisin?ben inaniyorum sen basaracaksin,bu illetten kurtulacaksin..ama sanki o bilmiyor mu kumarin ne kötü oldugunu?
biliyor tabi ki,fakat bu bir kisir döngü kaybettikce diyor kazanip hata mi telafi ederim,ne var ki sanki kazanirim,ya bes kurus daha vereyim,ama kat kat fazlasini kazanirim.
akrabanin esi suan iyi,ve esine diyebiliyor hayatim sahiden ben neler yapmisim öyle...
ama kadinin gözleri dahada acik tabi eskisine nazaren.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?