Yıllar sonra haftasonu çalışması...bir teselli verin

Ufak bir paylaşım .. 3 yaşına kadar anneye bir çocuğun ne kadar muhtaç olduğu ile ilgili bir araştırmanın çok kısa ve ufak bir bölümünün paylaşımı. Kimse ile polemiğe girmek istemiyorum asla ben haklıyım son cevabı ben vereceğim son lafı ben söyleyeceğim falanlara girmeyeceğim. Bir çocuk 3 yaşına kadar anneye muhtaçtır onunla olabildiğince ilgilenmek ve vakit geçirmek onu size bağımlı bir birey yapmaz tam tersi güvenli bağlanma ile o çocuk çok daha özgüvenli ve sağlıklı bir birey olur. Evladı 3 yaşından önce işe başlamak zorunda olan anneler de haftasonları evlerinde olmalı. Pozitif ayrımcılıksa pozitif ayrımcılık . Ben bekarken bir çok anneyi idare ettim , çünkü ben çalışan bir annenin çocuğu olarak bunun acısını dibine kadar yaşadım . Beni destekleyen yada desteklemeyen kimseye cevap vermeyeceğim. Herkesin hayatı yaşantısı görüşleri kendine doğru , bu da benim doğrum. Konu sahibi de dibine kadar haklı

Eklentiler

• B4C436EF-1887-4972-943B-17C0A20E3438.webp
    75,2 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Peki.soyle söyleyeyim bu kıyası yapan sizsiniz.ben en zor meslek benim demedim.sadece bu haftasonu beklenmedik şekilde çalışmak durumunda bırakılmaya icerledigimi söyledim.sizin işinizin gereği bu deyip siradanlastirmiyorum.isiniz zor.ama aldığınız eğitiminde fatkindaysaniz sizin seçiminiz değil mi sonucta

Hanımlar,
konu sahibesi çalışan annelerin genel sorunlarından bahsetmemiş, çalışan bir kadının haftasonu da çalışmasıyla evdeki işlerin, çalıştığı için hasftasonuna yapılmış doktor randevuları, alışverişler vb planların alt üst olmasından ve dinlenmeye vakit bulamayacağından yaşayacağı yorgunluktan bahsetmiş.

Sizler neden hemen çalışan kadınları çalışan anneler ve anne olmayan çalışanlar diye kutuplaştırdınız?

Hiçbir hak bir başkasının hakkını gasp ederek alınmaz, süt izni doğum izni konularına girmişsiniz ki o zaman düğün izni, cenaze izni, hastalık izni gibi konularda girer, ki süt izninin konuyla ilgisi yok, haftasonu çalışmayı istememek tüm çalışanların hakkıdır, bu hak anne olanlarla olmayanlar diye ayrım yapılacak bir şey değil, ben ev kadınıyım çalışma hayatının zorluklarını birebir bilmem mümkün değil ama haftanın 5 günü 8 saat çalışıp işe gidip gelirken trafikti, toplu taşımalarda yaşanan eziyetti derken akşam evine yorgun argın gelen her insan haftasonu dinlenmek ister, çocuğu olsun olmasın herkesin bir sorumluluğu var, evinin işi, alışverişi, doktor randevuları, eşiyle ya da ailesiyle vakit geçirmek, hasta ziyareti, hiçbiri olmasa bütün haftanın yorgunluğunu ve stresini atmak için evde ayakları uzatıp dinlenmeye hakkı var.

Bu sebeple rica ediyorum konuyu anneler ve anne olmayanlar diye yorumlayıp polemiğe girmeyiniz.

Çok güzel yazmışsıniz
.beni çok iyi anlamissiniz...bir de en zor iş benim işim cikarimini yaptırmak değil amacım.her işin kendine göre zorluğu var.simdi kabullendim yarın ise gidecek olmayı.ilk buruklugum kalmadi.allah bir sonraki Perşembe mesai çıkışını görmeyi nasip etsin.sonrasi 30 Ağustos ve ayın son işgünü olacağı için maaşımı da Alcam:))))

Hiç düşünüp harap etmeyin kendinizi. Çalışan anne olmak pek zor.
Ama yaparsınız, sıkı bir planla hepsini halledersiniz. Anneniz de biraz idare etcek sizi mecbur. Hiç kodunuzu dusurmeyin lütfen.
Biz kadınlar herşeyi yapabiliriz.

Çalışma hayatı genel olarak zaten herkes için yorucu, hele de kadınsanız ve eşiniz yardım etmeyen biriyse, erkeğe göre daha çok sorumluluğunuz oluyor, evin alışverişi, temizliği, çamaşırı, ütüsü, haftalık yemek programını düzenleme derken dinlenmeye imkan olmuyor, tüm işleri bir güne de sığdıramıyorsunuz.

Burada zaten iş yükünün ağırlığı hafifliği tartışılmamalı ya da çalışan anneler, anne olmayan çalışanlar değil mevzu, çalışmak başlı başına insanı ruhen ve bedenen yıpratıyor, çalışma hayatım yok, hiç olmadı ama görüyorum zorluklarını ve hep de diyorum ben çalışan kadınların gücüne sahip olamazdım, tüm gün işyerinde çalış, koşturarak eve gel, kendini koltuğa atamadan bir de evde çalış, herşeyi düzenleyip planla, valla helal olsun ne diyeyim, e haliyle bence kayıtsız şartsız çalışan her insan haftasonu tatilini de hak ediyor.

Tabii ki herkes ücretini almali.savas deprem doğal afet olmasa da...saglik personeli ücretini almasın diyen kim.en fazla onlar alsin..yazdiklarinizin benim konumla alakası yok.eger konum şu hayatta en zor iş bankacılık bir el atın şeklinde olsaydı haklı olabilirdiniz.senelerce her hafta çetesi mesaiye kaldık? Öyle iki falan değil ayrıca.gec saatlerde de çok çıktık bu bilinen birsey.ama konu zaten sağlıkçı ve finansci çalışma şartları değil.sapla samanı karistirmak olur bu

İnsallah...şimdi daha iyiyim.modum dusmedi değil ama toparladım:) Allah dermansız dert vermesin

İnsallah...şimdi daha iyiyim.modum dusmedi değil ama toparladım:)

İki hafta sonu mesaisini bu kadar büyütmemek lazım sağlık personeli daha zor şartlarda daha özverili çalışmakta sapla samanı karıştırma meselesi değil mesele sizden daha ağır şartlarda çalışan insanlar var üstelik işleri insan hayatı hataya tolerans tanımayan bir meslek

Hala farklı iki sektörü kiyasliyorsunuz.daha ağır şartlarda çalışmak sizin isinizin gereği.allah kuvvetinizi artirsin.tam nobetten çıkarken size iş kilitleseler aynı hayal kırıklığını siz de yaşarsınız.benim yaşadığım hayal kırıklığı tam olarak bu basit sekilde anlatmak gerekirse.

Son düzenleme:
Şikayet edin.
Yasal değil sonuçta
Bankacılıkta bu bir yaşam bicimi:) kabul etmeyen dayanamayan calismaz.oyle bir kilifina uydururlar ki aklınız şaşar..cami duvarina taş atmak gibidir şikayette bulunmak:) carpiliriz :) Ben çok izin süre iş aradım.sikayet etmek aklımın ucundan geçmez.sadece çok hevesliydim cuma modunda geziyordum.son dakika golü oldu bize

Bu bankada vermiyorlarmis...eski bankam veriyordu..verim olayına gelince bitkinim zaten hedef baskısı üzerine tatilsiz çalışma...insaah kolay gelir 30 agus
Valla siz konuda teselli istemişsiniz ama şu durumda verecek teselli kalmadı.

Sanırım tek teselli "bu zamanda bir iş bulmuşsunuz" olur...

Valla siz konuda teselli istemişsiniz ama şu durumda verecek teselli kalmadı.

Sanırım tek teselli "bu zamanda bir iş bulmuşsunuz" olur...
Hamdolsun... bu zamanda iş bmak zor...hem de 5 yıl ara verince bıraktığınız yerden başlamak zor.allah bana nasip etti.Ben de kendimi böyle teselli ediyorum.her sabah giyinip kusaniyorum:) ev girdap gibiydi yutmustu beni..çalışma hayatına dönmek güzel.boyle surprizleri de sevgiyle kucaklicaz artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…