Yıllar sonra haftasonu çalışması...bir teselli verin

Is hayatinda herkes esit değildir. Engelli bir birey ornegin haklari daha farklidir. Anne olan kadin cocuguna karsi sorumludur. Herseyden once duygusal ihtiyacını doyurmalidir. O yuzden is hayatinin kolesi olmak zorunda degil. Cocuguna zaman ayirmak zorunda. Bunu talep etme hakki var. Cocugum cocugum deme hakkina sahip.

Dunyanin her yerinde cocuklu kadinin calisma saati buna gore duzenlenir duzenlenmelidir.

Kendi hakkinizi baskalari uzerinden savunmayin. Sen de haftasonu calismak istemiyorsan kendi argumanlarin uzerinden bunu talep et. Cocuklu kadinla esitiz bik bik uzerinden degil. Cunmu esit degilsin..onun sorumlulugu daha fazla.

Hastasi olan bir birey de esit degil..keza onun da ekstra hakki var. Refakatci izni vs vs. Yani ek sorumluluk ek yuk getiren her durumun ayri duzenlemesi var.

Benim de evde hasta yakınım var.
O zaman bende böyle bir hak talep edebilir miyim?
Bende anneler gibi haftasonu çalışmamak, haftaiçi de 6 saat çalışmak istiyorum.
Çünkü evde hastam var.

Sorumluluğum daha fazla

Aslında olay tam olarak öyle değil
Bir üye dedi ki haftasonu anneler çalışmasın
Ben anne değilim
Benim iş yerim bu kuralı uygulamaya kalkarsa bu durum tüm haftasonlari anne olmadığım için benim işe gitmem gerekecek
Halbuki benimde evde uzanıp yatmaya, plan program yapmaya hakkım var.

Yani olay anneler asla haftasonu çalışmamalı dan çıktı.

Sırf çocuğu yok, olmuyor ya da istemiyor diye niye anne olmayanlar annelerin yerine işe gitsin ki?

Ha onun maaşından bana verilecekse ben giderim

Konuyu tam okumadim evet bastan nerden çıktı tartisma bilmiyorum. Ben de cok haftasonu calistim. Tabi sadece haftasonu bekarlar calissin denmez ki bizde de denmiyordu.

Ama anne olan kadinin daha dogrusu cocugu belli yas araliginda olan kadinin mesai saatleri duzenlemesi olmalidir. Su anda mevcut haklat cok az zaten..diger gelismis ulkelere gore cok gerideyiz bu konuda. Sadece biri dogurdu meselesi de degil bu. Ordan yeni bir toplum yeni bir nesil devam ediyor. Saglikli bireyler yetismesi de lazim. Anneyle çocuğun saglikli vakit gecirmesini düzenleyen kanunlar olmali elbetteki..buna karsi cikanlar da var. Onun uzerine yazdim ben oncesini gormedim

Benim de evde hasta yakınım var.
O zaman bende böyle bir hak talep edebilir miyim?
Bende anneler gibi haftasonu çalışmamak, haftaiçi de 6 saat çalışmak istiyorum.
Çünkü evde hastam var.

Sorumluluğum daha fazla

anneler de haftasonu calismama gibi bir hakki yok ki su an. Gunde alti saat de yok. Sadece sut izni var o da ilk bir yil. Bir de ucretsiz izin haklari var annelerin.

Refakatçi raporu diye bir sey var ama kamuda gecerli agir hastalari olanlar icin max. 6 aylik bir hak.

Benim demek istedigim dezavantajli tum durumlar icin ek haklar cikmistir cikmaya da devam edecektir ulke gelistikce.

Kucuk cocugu olan bir kadin diger kadina gore dezavantajlidir ve bunun ek duzenlemesi olmalidir elbetteki.

anneler de haftasonu calismama gibi bir hakki yok ki su an. Gunde alti saat de yok. Sadece sut izni var o da ilk bir yil. Bir de ucretsiz izin haklari var annelerin.

Refakatçi raporu diye bir sey var ama kamuda gecerli agir hastalari olanlar icin max. 6 aylik bir hak.

Benim demek istedigim dezavantajli tum durumlar icin ek haklar cikmistir cikmaya da devam edecektir ulke gelistikce.

Kucuk cocugu olan bir kadin diger kadina gore dezavantajlidir ve bunun ek duzenlemesi olmalidir elbetteki.

Herkes için haklar çok kısıtlı
Benim çalıştığım iş yerinde belli dönemlerde haftasonlari çalışmalar yapıyoruz.
İş ekip arkadaşım yeni doğum yaptı
Önümüzdeki sene işe döndüğü zaman haftasonlari çalışmalarına onun yerine gelmek ister miyim? Hayır.

Çünkü benimde eşim, gezmelerim, anne baba ziyaretlerim, temizliğim vs var.

Demek istediğim bu
.üyenin adını hatırlamıyorum ama burada kadın kadının düşmano, anne olanlara düşmanca tavır vs diye uzattıkça uzattı. Ajitasyonun dibine vurdu.

Halbuki şunu demek istedi herkes. Birine hak vermek için diğerine yüklenilmez.

Herkes biliyor ki anneler haftasonu çalışmasın demek anne olmayanlar onların yerine sürekli haftasonu işe gelsin demek.

En güzeli haftasonuna mesai verip dönüşümlü yapmak. Ya da gönüllülük esası.

Benim doğum yapan iş arkadaşım haftasonu ailesiyle parkta vs vakit geçirirken ben annemden veya eşimden ayrı neden her cumartesi çalışayım ki?

Bu bir haftasonu bir şeydir. O zaman ben derim zaten sen gelme çocuğun var diye. Kaldı ki diyoruz ya bunu.

Ama o üyenin talebi gibi bu bir yasa olursa çocuk sahibi olmayan veya olmayan veya istemeyen kadınlara büyük haksızlık olur.

Ben her 3. haftasonu calisiyorum 7-15.
Iki de cocugum var esim haftasonu calismiyor bakiyor. Esiniz calisiyor mu haftasonu? Calisiyor ise annen bu haftasonu idare etsin.

Sevgili üye
Siz biraz daha bencil duruyorsunuz
Şimdi siz diyorsunuz ki anneler haftasonu çalışmasın
Diyelim ki aynı pozisyonda aynı şirkette çalışıyoruz sizinle
1 ay boyunca haftasonları çalışılacak dendi
Ben evliyim ama çocuğum yok
Siz evlisiniz ama çocuğunuz var

Neden ben sizinle dönüşümlü çalışmak varken tek başıma, sizin yerinize de işe gelmek zorunda kalayım?

İnsanların sormak istediği bu
Lütfen demogoji yapmayınız.
Süt izni ve doğum iznini talep eden yok. Çünkü anne olmayan biri zaten mantıken bunları alamaz.
Bir çocuğun ihtiyaçları ne yazıkki süt izni ile bitmiyor . Bir insan yetiştirmek o kadar zor ki , özellikle evde minicik bir evlat annesiz bekliyor hayal edin . O çocuk haftasonları annesi ile vakit geçirmek zorunda , sağlıklı bir birey olması için buna ihtiyacı var. Üstelik bu İnan’ın demagoji falan değil. Lütfen yanlış anlamayın ama İnan’ın bana anne olmayı tercih ettiğiniz de bir evladınız olduğunda tüm bunları çok iyi
Anlayacaksınız. Anne çocuk için sadece sütten ibaret değil çocuk anne ile sağlıklı paylaşımlar yaşayabilmeli bu da çalışan yada çalışmak zorunda olan anneler için sadece haftasonları mümkün. Dediğim gibi bu yazdıklarımı şu an anne olmayı tercih etmemiş hiç bir kadın gerçekten anlayamaz ve anlayamadığı için de yazdıkları yada yazacakları hiç bir cevaba kırılmam yada uzatmamak adına cevapta vermem. Yıllar önce bende farklı düşünüyordum ama şu an 4 yaşında anaokulana başlayacak bir evladım var ve bu yaşa getirene kadar neler yaşadığımı bir allah bir ben bilirim üstelik işe daha dönmedim bile .

Bence bir kanun veya yasa cikmali.Çalışan ve cocugu olan anneler kesinlikle cmtesi pazar calistirilmamali.Yıllardir hep bunu savundum.Butun is gorusmelerimde ustune basa basa soledim cmtesi pazar calismicagimi.Anne deilim henüz ama insanin bi ozel hayati var.Insanlar mecbur oldugu icin kabul edio ve mecbur kalio canm; (Ilk donemki islerimde bende kabul ettim malesefki.Allah yardimciniz olsun guc kuvvet versin size
Ben bekarken ve çalışırken bazı anne ögretmen arkadaşlar ; etütleri,randevulu dersleri, nöbetleri ve bilumum esktralari bize kasmaya çalışırdı . Aman Allahım çıldırırdım.

Hocam o hamile 8.sınıflarla siz ilgilenin.
Hocam onun çocuğu var randevulu derse siz girin.

Oldu canım. Sen hic gelme. Senin derslerine de ben girerim .

Neyse katil olmadan istifa etmeyi başardım.

Bir çocuğun ihtiyaçları ne yazıkki süt izni ile bitmiyor . Bir insan yetiştirmek o kadar zor ki , özellikle evde minicik bir evlat annesiz bekliyor hayal edin . O çocuk haftasonları annesi ile vakit geçirmek zorunda , sağlıklı bir birey olması için buna ihtiyacı var. Üstelik bu İnan’ın demagoji falan değil. Lütfen yanlış anlamayın ama İnan’ın bana anne olmayı tercih ettiğiniz de bir evladınız olduğunda tüm bunları çok iyi
Anlayacaksınız. Anne çocuk için sadece sütten ibaret değil çocuk anne ile sağlıklı paylaşımlar yaşayabilmeli bu da çalışan yada çalışmak zorunda olan anneler için sadece haftasonları mümkün. Dediğim gibi bu yazdıklarımı şu an anne olmayı tercih etmemiş hiç bir kadın gerçekten anlayamaz ve anlayamadığı için de yazdıkları yada yazacakları hiç bir cevaba kırılmam yada uzatmamak adına cevapta vermem. Yıllar önce bende farklı düşünüyordum ama şu an 4 yaşında anaokulana başlayacak bir evladım var ve bu yaşa getirene kadar neler yaşadığımı bir allah bir ben bilirim üstelik işe daha dönmedim bile .

Cok abarttiniz. Madem oyle cocugu olan anneler calismasin.. Ama Oda olmaz dimi.

Cocugun annesine yapisik ikiz gibi buyumesimi gerek? Haftaici de gayet mumkun, haftasonu da mumkun insanin cocugu ile saglikli paylasimlar yapabilmesi. Sizin Ilk tercihiniz Eve gelince temizlik, Yemek derdi degilse cocugunuz olursa birlikte bolca guzel vakit gecirilir.

Ki ben cocuklarim 8aylik olduklarindan itibaren calisan bir anneyim.
Gayet saglikli mutlu cocuk ikiside.

Ben bir çocuk gelişimciyim
İnanın çok daha iyi biliyorum 0 18 yaş arası çocukların tüm ihtiyaçlarını

Peki sizle aynı sektörde aynı işi yapsak, sizin evde çocuğunuz bekliyor diye haftasonlari sadece ben mi çalışmalıyım?

Anlatmak istediğim şey başkasının dinlenme hakkını alıp başkasına veremezler. Bunun çözümü bu değil maalesef.

Çalışan annelerin ve babaların tabii daha fazla hakkı olmalı .Gelecek nesli onlar yetiştiriyor . Umudumuz o çocuklar. Bazılarının bencillik gözünüzü kör etmiş.

Peki sizle aynı sektörde aynı işi yapsak, sizin evde çocuğunuz bekliyor diye haftasonlari sadece ben mi çalışmalıyım?

Çalışan herkes için ızdırap çocuğunu evde hasta bırakıp ise gitmek...bizim sozlesmelerimizde haftasonu çalışacaksınız hafta içi geç çıkacaksınız yazmaz.sadece yukarıdan gelen Emire itaat ederiz.cogu bankacı mesai ücreti bile almaz.ama saglik personeli olmanın gereğidir nöbet tutmak.ona göre hakkınız olan ücreti alır iceride hakkinizi birakmazsiniz.nobetleriniz 1 ay önceden belirlenir.ha kolay mı kesinlikle değil. Çok zor bir hayat.beklenmedik bir çalışma olunca ben uzuldum
Sağlık personeli tabiki de ücretini alacak savaşta depremde doğalafette sağlık personeli çalışır şu ülkede kimse sağlık personeli kadar özverili çalışamaz hepsi zorlu bir eğitimden geçer iki hafta sonu mesai siye kendinizi sağlık personeli ile bir tutmayın sonuçta herkes para kazanmak için çalışıyor

Anne olamayan diyerek bir eksiklik gibi yazmışsınız. Anne değilim olmaya da hiç niyetim yok. Evlenen de bana evlenmiyor çocuk doğuran da bana doğurmuyor birey yetiştiriyor olmaları da beni çok enterese etmiyor. Bi hak verilecekse herkese verilmeli
Evli çocuklu öğretmenlerin her işten kaçmaları aklıma geldi. Bekarlar ölsün tabi. Kimsenin özel durumu umrumda değil. Yönetmelik dışı ayrıcalık yapılıyorsa kıyameti koparırım.

Derim tabii niye bekarlara değil. Evli ya da çocuklu olmak bir kadını evlenmemiş çocuksuz olana göre özel kılmıyor bunu bi anlasanız.
Çocuk yapan sonuçlarına da katlansın bir zahmet. Diğer işleri bilmem de öğretmenlikte onlar ayrı tutuldukça bekarların iş yükü artıyor.

ben bekar olduğum halde haftasonu iş çok zor geliyor.Allah güç kuvvet versin demekten başka birşey diyemiyorum

Yok bazi kadinlarda evli ve cocuklu kadinlara bi dusmanlik var ben bunu anlayamiorum.Kadin kadinin dusmani olmak zorundami?Allah bole insanlari islah etsin.
Benim etrafımdaki evli çocuklular r gibilerini Allah herkesten uzak tutsun. Hanımefendilerin boş günü olacak o da istedikleri gün olacak. Diğer günler de öğleye kadar çalışcaklar ki kocişkolarına yemek yapsınlar. Genelleme yapmıyorum ama bazıları var ki şöyle bir geçerken okula da uğramış gibi. Ama yine aynı hanımefendiler çocuklarına öğretmen seçerken en özverili ve en çalışkan öğretmeni isterler.

Sevgili üye
Siz biraz daha bencil duruyorsunuz
Şimdi siz diyorsunuz ki anneler haftasonu çalışmasın
Diyelim ki aynı pozisyonda aynı şirkette çalışıyoruz sizinle
1 ay boyunca haftasonları çalışılacak dendi
Ben evliyim ama çocuğum yok
Siz evlisiniz ama çocuğunuz var

Neden ben sizinle dönüşümlü çalışmak varken tek başıma, sizin yerinize de işe gelmek zorunda kalayım?

İnsanların sormak istediği bu
Lütfen demogoji yapmayınız.
Süt izni ve doğum iznini talep eden yok. Çünkü anne olmayan biri zaten mantıken bunları alamaz.
Çok güzel açıklamışsınız. Öğretmenlik adına konuşayım doğum izni ve süt hakkı yönetmelikte olduğu için bu haklara saygım sonsuz. Ama onun dışında çocuğu bahane ederek ders programını ona göre isteyen boş gün isteyen insana benim saygım olamaz. Çünkü birilerine ayrıcalık tanındıkça bizlere daha çok iş yükü biniyor.

Çalisma hayatini iyice kolelik yapmışlar bu nedir yani emek somurüsü
Bu kadar calişmayla nne eve ese cocuga enerji kalır ne verimli calisilir

Back
X