• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yıllarca Avrupalının Anne Babalığı Kınandı Ama....

Herkes ayni kefede deil ne orda ne burda.benim ailemde beni yillarca okuttu.bekarken is cikisi eve kahvaltilik cikolata aldim.annem onun bile parasini cantama koymus o kadar hassastilar o konuda.1 kurusun bize gecmesin senjn emegin istedgn gibi harca dediler hep.ama dediginz gibi ailesine kredi odemekten evlenemeyen arkadaslarimda var

Ben şimdi hangi tarafda bir anneyim onu sorguluyorum.Ben kendim ailemin desteği olmadan hayatimi kurdum evimi aldim .
Fakat onlarda benden birşey beklemediler işe başladim iki sene ailemle yaşadim ama annem babam benden bir kuruş talep etmediler .Sen kendin için yatirim yap,yarin bir gün evlenirsin dediler.
Ama evlenirkende pek yardimlari olmadi.

Şimdi benim iki oğlum var ,büyük 20 yaşinda.meslek sahibi oldu maaşini aliyor.
Eşim asla asla çocuklarindan bir kuruş kabul etmez .Bende istemem.Fakat oğlum çok sorumsuz .Maaşinin hepsini harcar arti bazen bizden para ister öyle oldumu ben sinirlenirim.Bizim arabayi kullanir bir kere doldur dediğimde kiyamet kopar.
Ben 23 yildir çalişiyorum maalesef elde var sifir ancak yoruldum .Eşimin zamaninda sorumsuz hatalari yüzünden borctan kurdulamadim.
Istiyorumki oğlum geleceğini kendi kursun .Kendi evine ciksin .Kendi hayatini kursun kendine baksin .
Böyle dedimmi kötü anne bencil anne kaddar anne oluyorum .Kendi evladini istemeyen biri oluyorum .
Bizim toplum işte böyle çocuklari kendine yeten bir bireysel olarak yetiştirmeye kalkarsan ayiplaniyorsun .Çocuğunu evden kovdu meselesi oluyor.
Ama bir erkek çocukta 30 yaşina kadar annesinin hizmetiyle hayatini geciriyorsa elbette evde göze batiyor.
Yani öyle bir durum olursa evet bende taleplerde bulunurum.
Anne olmak demek ölene kadar sağlikli hasta olmayan sakat özürlü olmayan kos koca dana gibi olmuş çocuklara hizmet etmek değildir.
Bizlerde insaniz ,bizler ne zaman rahat edeceğiz .ne zaman kendimize odaklanacağiz.
Iki tarafta beklentileri birakmali .
Çok okuyorum annesinden babasindan yeterlice yardim almadiği için sitem edeni.

Evet bizdeki aile kavrami cuvalladi, ama bu yine de Avrulalilari degistirmez.
Onlarin sevgi kavrami da bana cok eksik geliyor.
Bizde de cok acayip aileler var.
Herkes ayri cins anlayacagin.
Hedefimiz kendi cekirdek ailemizi kurup düzgün bireyler yetistirmek olsun.
Biz esimle erkenden evlendik, cocuk da yaptik. Onlari kosulsuz sevdigimize inandirarak ve tek beklentimiz birbirimize karsi merhametli ve saygili olmak kosuluyla yetistiriyoruz.
Umarim emeklerimiz bosa cikmaz. Kurdugumuz o hayallar gerceklesir.
Biz onlardan tirliklamak yerine onlara ilerde ne gibi bir yatirim yaparsak onlar daha rahat hayatlarina devam edebilirler onun derdindeyiz.

Tek tek alıntıyla ugraşamicam,
Benim yoruma yorum yapanlar üzerine alınabilir,
Avrupaya bişey dedigimiz yok hanımefendiler,
Ama kendi ülkemizi niye yerelim,
İnsanların iyiside kötüsüde her yerde var,
Anne babanında öyle,
Genelleme yapmaya karşıyım,
Kendi ülkemi kötülemeye karşıyım. En Büyük TÜRKİYE

yermek başka sevmek başka.Tabiki memnuniyetsizliklerimizi dile getireceğiz.Hergün birkaç kadın ruh hastası

sevgilileri kocaları tarafından öldürülüyor, ensest almış başını gitmiş, çocuk tecavüzleri korkunç,hak,

hukuk kalmamış, ortalık dolandırıcıdan geçilmiyor üstelik dolandıranın yanına kalıyor, insanlar son derece

saygısız, halkın bir çoğu görgüsüz, eğitimsiz .Cahil, zalim, kötü destekleniyor.Geçim derdine falan hiç

girmiyorum.

Eeeeeee şimdi ne diyeceğiz ohh ne güzel ülke.Ohhh herşey yolunda mı diyelim.

O Avrupa dediğiniz yerde böyle şeyler oldumu halk sokaklara dökülüyor.Sorumlular istifa ediyor.

Aman susalım oturalım demiyorlar.

Yoo ben hiç de öyle demeyeceğim. Yapıyorsa bakmasını bilecek arkadaş.
İş sahibi olunca kazandığına sulanmayacak.
Çok şükür daha elleri ayakları tutuyordur çalışır eder emekli maaşını alır.
Allah gözlerini doyursun ne diyelim.
Böyleleri yaşlanınca kendilerine baktırmak için çocuk yapıyor zaten
Aynı fikirdeyim

gecenlerde yabancı bir film izliyorduk . cocuga anne babası üniden mezun olunca alt kat bodrumlarında yer yapıyorlar. işsiz oldugu içinde kiraya katkısı olsun diye kar küreme işini annesi ona veriyor.cocuk işssizliğin caresi olark hiç bir basın kaynagının olmadıgı somaliye gazeteci
olark gidiyor
biran düşündüm bizim bırda cogu erkek yan gelir yatR bakmak zorundasın der sırtını dayar ailesine iş begenmez hayata atılmak için risk almaz . 18 yas kotası insanları kendime iş bulmam kazım diye sormlu kılıyor bnce. belki acımasoz geliyor ama bizdeki bazı sonuclara bakınca anlıyorum adam 30 oluyor hala anne babayadayanma pesinde

bende annem tarafından mezun ol ceyizini kendin yap denilenlerdenim Allahtan benden tutup para istemedi . ama bu söylemi bile bende baskı olusturdu abim evlenirken ona karsılıksız yaptılar en evlenirken borcun bir kısmın kendi üstüme alındım.

Bizde hep kız çocuğu hayata hazırlanırr( kendi işlerine geldiği için.) Bi yemeği veya işi beğenmediğinde babamdan ćok duyduğum ve nefret ettiğim cümle "yarın el kapısına gidince" ne işim varsa el kapısında. Erkek çocuğunu da kanatlarının altına alıyorlar.

Bi arkadaşım işe başlayınca babası demiş ki " kızım hiç para biriktirmeye çalışma. Ben senin için de çalıştım. İstediğin gibi harca paranı" demiş. Çok duygulanmıştım duyunca.

Tek tek alıntıyla ugraşamicam,
Benim yoruma yorum yapanlar üzerine alınabilir,
Avrupaya bişey dedigimiz yok hanımefendiler,
Ama kendi ülkemizi niye yerelim,
İnsanların iyiside kötüsüde her yerde var,
Anne babanında öyle,
Genelleme yapmaya karşıyım,mek icin gerekli.
Kendi ülkemi kötülemeye karşıyım. En Büyük TÜRKİYE

Bayragi elimize alip "en buyuk biziz" demeden once aynayi kendimize tutmayi ve ozelestiri yapmayi bilecegiz. Bu kendini yermek veya asagilamak degil, kendimizi gelistirmek ve yuceltmek icin gereklidie. Yoksa hayal dunyasinda kendi kendine konusan ve dunyayla ilgisiz cahil bireyler olmaktan cikamayiz. Biraz ceki duzen lazim bunu kabul etmemiz lazim.

Nee hastalaninca hastanemi.hayatim hastaliklarla geçti zamaninda anne sütü veya devam sütü vermedikleri icin ama bir kez olsun beni hastaneye göturmedi babam.evde günlerce çekerdim.çeyizmi.herşeyimi kendim aldim çeyiz neymiş.sen heralde nişantaşı bodrum çeşme dışına çikmadin hiç ondan duymamissindir böyle aileleri

Hahah:) Dediğin semtler hakkında hiçbir bilgim yok çünkü farklı bir şehirde yaşıyorum. Yaşadığım şehrinde en zengin mühitlerinde değilim. Ayrıca babamda zengin değil :) Senin adına üzüldüm hadi çeyiz falan neysede, hastalanınca hastaneye götürülmemek kötü olmuştur...

Çok duyuyorum bende böyle şeyler
allah var ailem yapmadı asla bir lira istemislikleri yoktur benden
Ama her aile bir değil
Kuaför bir arkadaşım vardı kız ağlıyordu babam beni ustaya rezil ediyor bir gün haftalık gecikse beni dövmeye kalkışıyor adamla konuşup zam yapıp yapmadığını soruyor
Ped almaya kalksam param yok diyordu

Sorsan biz birbirine bağlı Türk ailesi avrupalılar çocuklarını evden atan zalimler
Allah Islah etsin öyle ana Baba'yı

benim de etrafımda çok var
arkadaşımın babası maaşa 1 gün kala gidip patrondan maaşını alırdı kızının....
benimkilerde sürekli eve katkıda bulunmak zorundasın derlerdi evlenene kadar
kardeşime taktılar şuan güzel bir işi ve maaşı ve bekar olduğu için :) evlense kurtulacak :)

Back
X