• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yıllarca Avrupalının Anne Babalığı Kınandı Ama....

Ay ne güzel evet ilgi güzel bir şey ama ben ileride 40 gün yatmaktansa 2 gün de ayaklanayım istiyorum. Inşallah öyle de olurum.

Bir de Avrupa lıya pis diyenler olmuş, ama ben hiç öyle düşünmüyorum. Kaynımın kız arkadaşı yabancı ve kaynım 2 günde bir duş alıyor diye ya da günde bir kere duş alınca pissin sen diyor. Biz övündüğümüz şeyleri bile eksik yapıyoruz. Elini yıkamaktan aciz insan dolu dışarıda. Avrupa sevicilik yapmıyor kimse, keşke onlar kadar medeni olsak, keşke bilimde ilerlesekte evlatlarımızı ufku açık yetiştirsek...

Ek: ayrıca Alman, Hollandalı, Rus ve Amerikan tanıdım hepsi de pırıl pırıl tertemiz ve çok güzel kokan insanlardı.
Diyeceğim o ki her millette pis olanda var ama taharet almıyor gibi söylemlerle karalamak hoş değil.

ben acik acik yaziyorum. dünyayi gezdim ve araplardan (Hindistan ve Afrika ülkelerini es geciyorum, onlar kokmakda Master yapmis nedense) sonra kokan tek millet biziz. Yahu tamam sicak ama Italya, Ispanya hele Portekiz daha sicak. kimse kokusmuyor.

not: dogumdan veya ameliyatdan sonra Burda hemen yürütüyorlar. Ayaga kalkip yürümezsen doktorlar baya azarliyor. hele ebeler canini Okur öyle balik gibi yatsan. hemsirede zaten bir bardak su bile vermez. refaketci durumu olmadigi icin kendileri kalkiyor Tipis tipis

Valla ben buna cok sey yazarim da dediginiz gibi olan hatunlardan korkumdan yazamiyorum :)
2 dogum yaptim ikisinde de yatmadim , kimse de bana bakmadi , hayatima bebegimle devam ettim
Ben buradakileri tenzih ederek :) sadece gördüklerime göre şunu yazabilirim. Ilginç bir şekilde ülkemizde bazı şeyler çok şımarıklık götürüyor. Bunlar: nişanlılık, düğün zamanı, hamilelik ve lohusalık. Şimdilik gözlemlerim bunlar. Ama hayat bu kadar basit olmamalı, kendimizi bu kadar merkeze almamalıyız. Fakat içinde bulunduğumuz kültür herhalde bunu kaldırıyor :KK51:

yıl olmuş 2018 ortaçağdan kalma durumları hala geçerli gibi yansıtmayın hanımlar ya...yok wc alışkanlıkları sokağaymış da bilmem ne :) temizlik alışkanlığımızın sosyal deneye dökmek istiyorsak toplu taşımadaki ter kokusu ve avm wc'lerine bakmak yeterli. Midem kalkıyor asla kullanamıyorum zaten öyle public wc leri. Nereye kurban olalım leş gibi insanımız diş fırçalamaktan bile eriniyor. Nüfusun %86sı dış fırçalamıyor araştırmaları açıp okuyabilirsiniz:işsiz:

Avrupa ya da genellemeyelim yurtdışı ülkelerinde aileler bebeklikten itibaren çocuğa birey muamelesi yapıyor. Tatilde bizim bebeler düşünce anneyle göz teması kurup yaygara basarken diğerleri kalkıyor yoluna devam ediyor. 18ine gelince kapıya konma vs. de yok. Bizzat yabancı arkadaşlarımdan biliyorum. Koalina Koalina 'nın dediği gibi biz hala kabile şeklinde yaşamayı bırakamadık, analar oğullarına 40 yaşında bile bebek muamelesi yapıyor, vıcık vıcık ilişkilerimiz var. Keşke mesafe olsa da yabancılar gibi, herkesin evi damı ayrıyken kaynana görümce ya da ana baba müdahale edemese.

Ben buradakileri tenzih ederek :) sadece gördüklerime göre şunu yazabilirim. Ilginç bir şekilde ülkemizde bazı şeyler çok şımarıklık götürüyor. Bunlar: nişanlılık, düğün zamanı, hamilelik ve lohusalık. Şimdilik gözlemlerim bunlar. Ama hayat bu kadar basit olmamalı, kendimizi bu kadar merkeze almamalıyız. Fakat içinde bulunduğumuz kültür herhalde bunu kaldırıyor :KK51:
Cunku insanlarin hayatindaki en onemli konu evlilik ve dogum
Evliysen toplumda statun baskalasiyor hele bir de dogurduysan kutsal mertebesine erisiyorsun
Cok az kadinin hayat gayesi evlilik ve annelik degil
Benim hicbir zaman evlenme gibi bir amacim olmadi ama yasadimlarim iki evlilikle sonuclandi , ama hayatimin amaci bambaska o yuzden hicbir zaman dugun gelinlik bebek lohusalik gibi kavramlara onem vermedim , vereni de anlamam mumkun degil , dunyada yasanacak ve kesfedecek bu kadar guzel sey varken hayatini bunlara endekslemek benim icin cok yanlis ama maalesef toplumda kizlar boyle yetistiriliyor , bu kaliplatin disina cikan kadin sayisi cok az gercekten

ben acik acik yaziyorum. dünyayi gezdim ve araplardan (Hindistan ve Afrika ülkelerini es geciyorum, onlar kokmakda Master yapmis nedense) sonra kokan tek millet biziz. Yahu tamam sicak ama Italya, Ispanya hele Portekiz daha sicak. kimse kokusmuyor.

not: dogumdan veya ameliyatdan sonra Burda hemen yürütüyorlar. Ayaga kalkip yürümezsen doktorlar baya azarliyor. hele ebeler canini Okur öyle balik gibi yatsan. hemsirede zaten bir bardak su bile vermez. refaketci durumu olmadigi icin kendileri kalkiyor Tipis tipis
Benim bildigim yurume meselesi burda da oylr
Daha bi yil once dogurdum doktor sezeryandan 3 saat sonra kaldirtti beni yataktan , ilkini 9 sene once dogurdum onda da yurutmuslerdi

Benim bildigim yurume meselesi burda da oylr
Daha bi yil once dogurdum doktor sezeryandan 3 saat sonra kaldirtti beni yataktan , ilkini 9 sene once dogurdum onda da yurutmuslerdi

zaten gerekeni yürümek. logusalikdada yatmak faydali degil.
bu ölü balik gibi yatma, tuvalete gidememe durumlari demekki sonradan basliyor :)
bizim millet bu konuda gercekden degisik. hep naz niyaz.

Cunku insanlarin hayatindaki en onemli konu evlilik ve dogum
Evliysen toplumda statun baskalasiyor hele bir de dogurduysan kutsal mertebesine erisiyorsun
Cok az kadinin hayat gayesi evlilik ve annelik degil
Benim hicbir zaman evlenme gibi bir amacim olmadi ama yasadimlarim iki evlilikle sonuclandi , ama hayatimin amaci bambaska o yuzden hicbir zaman dugun gelinlik bebek lohusalik gibi kavramlara onem vermedim , vereni de anlamam mumkun degil , dunyada yasanacak ve kesfedecek bu kadar guzel sey varken hayatini bunlara endekslemek benim icin cok yanlis ama maalesef toplumda kizlar boyle yetistiriliyor , bu kaliplatin disina cikan kadin sayisi cok az gercekten
ağzına saklık Milanacım. Elin yabancısı ürettiğiyle /çalışmalarıyla gurur duyuyorken bizde tek taş karatı, nişan şaşası, düğün takıları ve doğurganlıkla gurur duyuluyor. Hayata geliş amacı bu mu? Ülkemizde böyle, geçen gün açtığım konuda hatırlarsan bebek düşünmüyorum demiştim ve "annelik dünyanın en mucizevi olayı nasıl istemezsin" dendi, samimiyetim sorgulandı. Bebek yoksa niye evlenmek istiyormuşum. Hayat amacım evlilik de değildi belirttim ama algı ve insanların bakış açısı gerçekten farklı . Batı tü kaka ama baby showera gelince her şey ok :ukala:

Haklılık payınız şu noktada sürekli başa kakma olayı bana çok çirkin geliyor , ek kolay hiç kimseyi genellememek lazım herkes ayni değil sonuçta

Hakikaten nasıl oluyor o iş ya? Gerçekten uyguladıkları bir tedavi yöntemi mi var yoksa kendileri mi ayaklanıyor? Ben burada kimi görsem yorgan döşek yatıp hizmet bekliyor. Ben hiç öyle olmak istemiyorum beni fenalık basar oyle bir durumda .

öyle bir tedavi falan yok, yorumları sondan okumaya başladım bu tartışma nereden çıktı bilmiyorum ama 2 çocuk doğurdum ikisinde de aynı gün yürüyüp ertesi gün ayaktaydım
annem de kayınvalidem de olmasına rağmen bebeklerime de kendim baktım, gece de ben kalktım, her şeyi de ben yaptım
bu tamamen kişilikle ilgili

Burada taharetle, toplu dışkılamama konusunda övünürken çiş adlı konuyu okudum.
Geçmişte iyi bir şey yapmışız ama şuan?
Tenha görünen, ağaç dibi, duvar dibine işeyen kazık gibi adamlara ek daha bebekken pantolunu indirip heryere özgürce işeme özgürlüğü verdiğimiz çocuklarıda hesaba katarsak evet olay taharet musluğundan çıkalı çok oldu.

Bize bu dünyaya gelirken sorulmadı, doğuran bakmak zorunda hem de layığıyla. Öyle allah rızkını verir, evliliğim kurtulur saçmalıklarıyla çocuk yapanları ebeveynden saymıyorum bile.
Sen evladını dünyaya getiriyorsan, üstüne düşeni yapmakla mükellefsin. Ondan bunun karşılığını beklemek absürd. Çocuğu sağılacak inek gibi yatırımlık dünyaya getiriyorlar şaka gibi.

valla bazı yorumlara şaştım kaldım
amma gömmüşsünüz yurdum insanını yahu
zannedersin tüm tecavüzcüler, tüm sapıklar bizim ülkemizde
zannedersin tüm anne babalar öcü vs
normalde asla böyle yorumlar yapmam ama bu sefer yazmadan geçemiyorum
yazdığınız bazı şeyler ülke insanlarının eğitim seviyesi ile orantılı
ülkelerin eğitim seviyesi ise refah seviyesi ile
söz konusu bazı ülkelerin refah seviyeleri nereden geliyor???
üste para verseler gidip yaşamam o ülkelerde sırf bu yüzden

valla bazı yorumlara şaştım kaldım
amma gömmüşsünüz yurdum insanını yahu
zannedersin tüm tecavüzcüler, tüm sapıklar bizim ülkemizde
zannedersin tüm anne babalar öcü vs
normalde asla böyle yorumlar yapmam ama bu sefer yazmadan geçemiyorum
yazdığınız bazı şeyler ülke insanlarının eğitim seviyesi ile orantılı
ülkelerin eğitim seviyesi ise refah seviyesi ile
söz konusu bazı ülkelerin refah seviyeleri nereden geliyor???
üste para verseler gidip yaşamam o ülkelerde sırf bu yüzden
Vala tikicim para verseler arap ülkelerinde yaşamam

ağzına saklık Milanacım. Elin yabancısı ürettiğiyle /çalışmalarıyla gurur duyuyorken bizde tek taş karatı, nişan şaşası, düğün takıları ve doğurganlıkla gurur duyuluyor. Hayata geliş amacı bu mu? Ülkemizde böyle, geçen gün açtığım konuda hatırlarsan bebek düşünmüyorum demiştim ve "annelik dünyanın en mucizevi olayı nasıl istemezsin" dendi, samimiyetim sorgulandı. Bebek yoksa niye evlenmek istiyormuşum. Hayat amacım evlilik de değildi belirttim ama algı ve insanların bakış açısı gerçekten farklı . Batı tü kaka ama baby showera gelince her şey ok :ukala:
Ahhaa baby shower ornegi super olmus :)
Her kadin dogurmak zorunda degil zaten keske dogurmasa da ortada ziyan olan bu kadar cocuk olmasa
Ben tamamen destekliyorum bebek istemeyen kadinlari :) sonuna kadar yanindayim

Ogrenecek , gezecek , kesfedecek tonlarca bilgi , yer , guzellik varken kendini eve kapatip evlendim ben ana oldum moduna giren gencecik kadinlari gercekten anlayamiyorum

Ya hu algınız baya bozulmuş sizin burada gömün ülkenizi sanki türkiye çok temiz ülke insanları mis gibi kokuyor dedim ilahi çok güldüm size ya :D

Diyorum ki bu kadar niye seviyorsunuz bu insanları yani bi bizim ülkemizin insanları kokuyor pislik öylemi dünyanın hiç bi ülkesinin insanı kokmuyor çünkü onlar temizliklerini 4 4 lük yapıyorlar hergün duş alıyorlar umumi wc leri avm wc leri bal dök yala sanki :D

Ciddi ciddi soruyorum bu kadar çok gömdüğünüz ülkenizden niye gitmiyorsunuz kimse birbirine bayılmıyor hoş yani :) sizi avrupada ellerinde çiçeklerle karsilayacaklar sanki.

Ya hu algınız baya bozulmuş sizin burada gömün ülkenizi sanki türkiye çok temiz ülke insanları mis gibi kokuyor dedim ilahi çok güldüm size ya :KK70:

Diyorum ki bu kadar niye seviyorsunuz bu insanları yani bi bizim ülkemizin insanları kokuyor pislik öylemi dünyanın hiç bi ülkesinin insanı kokmuyor çünkü onlar temizliklerini 4 4 lük yapıyorlar hergün duş alıyorlar umumi wc leri avm wc leri bal dök yala sanki :KK70:

Ciddi ciddi soruyorum bu kadar çok gömdüğünüz ülkenizden niye gitmiyorsunuz kimse birbirine bayılmıyor hoş yani :) sizi avrupada ellerinde çiçeklerle karsilayacaklar sanki.

ülkemi seviyorum, kendi çevremdeki insanları da seviyorum. Yalnız bizdeki " batı bizi kıskanıyor" "kurban olsunlar ülkemin insanlarına, temizliğine" saçmalığı olduğu için ve sürekli onlar sokağa yapıyor taharet alışkanlığı yok bilmem ne muhabbetlerinden fenalık gelmesi sebebi ile kendi fikirlerimi yazdım.

Ya hu algınız baya bozulmuş sizin burada gömün ülkenizi sanki türkiye çok temiz ülke insanları mis gibi kokuyor dedim ilahi çok güldüm size ya :KK70:

Diyorum ki bu kadar niye seviyorsunuz bu insanları yani bi bizim ülkemizin insanları kokuyor pislik öylemi dünyanın hiç bi ülkesinin insanı kokmuyor çünkü onlar temizliklerini 4 4 lük yapıyorlar hergün duş alıyorlar umumi wc leri avm wc leri bal dök yala sanki :KK70:

Ya bütün bu yönde eleştirilere hep aynı cevaplar mı verilir
Beğermiyorsanız gidin
Kimi kimin ülkesinden gönderiyorsunyz

Back
X