• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yıllarca Avrupalının Anne Babalığı Kınandı Ama....

Ya hu algınız baya bozulmuş sizin burada gömün ülkenizi sanki türkiye çok temiz ülke insanları mis gibi kokuyor dedim ilahi çok güldüm size ya :KK70:

Diyorum ki bu kadar niye seviyorsunuz bu insanları yani bi bizim ülkemizin insanları kokuyor pislik öylemi dünyanın hiç bi ülkesinin insanı kokmuyor çünkü onlar temizliklerini 4 4 lük yapıyorlar hergün duş alıyorlar umumi wc leri avm wc leri bal dök yala sanki :KK70:

Ciddi ciddi soruyorum bu kadar çok gömdüğünüz ülkenizden niye gitmiyorsunuz kimse birbirine bayılmıyor hoş yani :) sizi avrupada ellerinde çiçeklerle karsilayacaklar sanki.

Konudaki tek sorun / ana sorun temizlik mi?
Azımsanmayacak bir kitle pis, kötü diye mi gidelim?

Sorunu çözmek için uğraşmak yerine memnuniyetsizleri postalamak daha kolay bir çözüm değil mi?

Bu kadar basit değil.

İyi geceler hepinize bu konuyu daha once yazmak istemistim ama erindim simdi gece gece burda babası exelde harcalarini yazıp borc olarak gosterip birde bunun iadesini isteyen baba konusunu okuyunca tekrar yazma istegi dogdu

Biz daha kucukken ilkokulda ogretmenimiz avrupadaki ulkelerde aileleri cocuklarına 18 yasindan sonra ya bakmiyor yada evde kaldigi icin kira oduyor demisti gunlerce arkadaslarla bu mevzuya sasirip konusmustuk hatta nerde duysam hep sasirtici gelmisti

Fakat bugun günümüzde yasadigimiz ülkede bence o sasirtici durumun cok ustunde bir durumdayiz bence
Kendime çevreye arkadaslarima baktigimda biz daha kotu durundayiz onlar en azindan cocuklarindan kaldigi evin kirasını istiyor yada cocuklarina zorda olsa kendi yasayacaklari dunyanin kapisini aciyor ama anne babalarimiz bize gecmiste yapmis olduklari seylerin total maarafiyla onumuze cikiyor gibiler

Ornek vermeye kalkarsak demiycem bu konuda icim sistigi icin bi suru ornek sıralayabilirim kac tane arkadasim mezun olur olmaz kredi cekip ailesine ev aldi evet bunu kendi istegiyle yapanlar oldugu kadar ailenin mecbur birakmasiyla yapanlarda var

Bi tanidigim meslege baslar baslamaz babasi kendisine araba aldirmis yetmiyormus gibi dugun arefesinde arabasini yeniletmek istemis

Baska bi kac tanidigim ise basladiklarinda ailesi bir kac yil parasini biz yiyelim sonra evlilik dusunur planlari kurmus

Hatta bir arkadasim anlatmisti cocuklugundan beri disarilarda yatılı burslu babasinin hic katkisi olmayarak okudugu halde nisanlanacagi zaman babasi bize bisey yapmadan gidiyorsun diye soylenmis ki ailesine yaptigi bi dolu harcama var
Genelde bu konuda erkeklere cok fazla yuklenmiyorlar oda evlenecegini bildiginden kendisine lazim olani biriktirsinde yuk olmasin diye Ama gecen bi erkek arkadasinda annem evleninceye kadar her ay 1000 lirq verecejsin demis
Ayni sekilde okumamda zerre kadar payı olmayan hatta okutmayan hatta ve hatta yıllarca birilerine is bulmak icin cabalayan hatta bi cogunun ise girmesine yardimci olup benim icin parmagini kimıldatmadigi halde suan babaminda benden beklentileri var

Cocuklugumdan beri iki lafinin biri siz anca yeyip icmeyi bilirsiniz o yastaki cocugundan beklentisi neyse artik
Onunla ilgili yazacak cok sey varda hic konuya girmeyeyim

Ozetle sadece exelde hazirladıkları faturaları eksik bi dolu aile var yani

Keske cocuklugumuzda kınadıkları Avrupa gibi olsaydik bari en azindan kendi masrafımızdan mesul olurduk

Ha simdi belki bircogunuz bize o kadar masraf etmis ailelerimize birseyler yapmamız cok mu diyeceksiniz

Evet evladına hakkiyla anne babalık etmis ve beklenri icinde olmayanlar icin cok degil ama hicbirsey yapmadıgı halde evladından büyük beklentiler icinde olması Avrupayı mumla aratır bence

Şöyle bir duzenleme yapayim sanirim kendimi ve dusuncelerimi iyi ifade edemedim

Çocuk 30-40larina kader aileye bagimli yasasin yada cocuklar ailelerine hicbir maddi yardinda bulunmasin demiyorum boyle bir dusuncemde yok fakat ailelerin verdigi emege karsilik butun omru boyunca cocugun hayatinı maddi manevi sabote etmelerini dogru bulmuyorum
Anladım ben sizi ve aynı fikirdeyim. Benim çocuğum yok. Yap bir tane lazım ama diyorlar. İlerisi varmış! Tamamen çıkarları için evlat sahibi olmak isteyenler var.

Benim kv cocuklarina cocuklar ilk okula gidene kadar bakmis sonra kendine baktirmis. Cocuklar okul kiyafetlerini kendileri yikar, utuler, okuldan gelerken kendilerine yemek yaparlarmis. Kv gidip ablasinda kalirdi gunlerce, okula giden cocuklar var demezdi. Buna ragmen kocama sen bana bir omur bakmaya mecbursun diyor. Kv ameliyat oldugunda kocam isten cikmis 6 ay ona bakmisti tek basina. Kakasini bile temizliyormus, yepeyini yapar, evi temizler. Ama hala kaynanam sen bana ne yaptin ki, bana bir omur bakmalisin, boynunun borcudur diyo. En nefret ettiyim anne tipi ...
Benim annem ise hala calisiyi, belinde fitigi var ve astim-bronşit. Gece vardiyalari olur, sabaha kadar uykusuz kaliyo, sabah isten geldiyinde de abimin cocuklarina bakiyo, yemek yapiyo, cok zaman temizliyi bile annem yapiyo. İsten cik dediyimde cikamam, cocuklarimin bogazindan daha cok lokma gecsin istiyorum diyo, bir omur cocuklarima bakmak boynumun borcudur diyo. Bi kere bile sizi buyuttum, bana onu bunu yapin, onu bunu alin demez. Kizlarinin evine her geldiyinde dunyalari alir getirir, para bile verir. Böyle anne başta tasinmali ...

Cok buyuk bir yarama dokundunuz suanda malesef dediginiz cok dogru kardesim ve ben ikimizde yuksek maasli memuruz... Ailem benden degil tek kurus almak ikimizinde dugununu yapti arabalarimi aldi ikimizede gelecekte kalcak birer ev ve yazlik hazirladilar... Zorunda degiller tabiki ama benim ailem boyle insanlar babam arada sıkıssa tek kurus almaz daha gecen hafta bende para var arabani yenileyelim dedim kabul etmedi hatta ilerde ode dedim onu bile istemedi...

Sonra donuyorum bakiyorum esikin ailesine... Esim 13 yillik memur askeri personel maasi iyi paso seyirde her gidiste bi araba parasi aldi gekdi... Sonuc elde yok avucta yok borcla alinan hala kredisi devam eden bi arabasi var... Ailesi okutmus cunku artik yatili askeri okulda okuyan cocuga nasil maseaf ettilerse bilemedim...

Iki kardesinin egitim masraflari esime kaptirilmis... babasinin maasi yetmemis esimden alinmis... Kardesinin dugunu evin esyalari annesinin gorgusuz talepleri.. evlenince bile vizim kesemiz ortak diye yirtinmalari... Ben inanin uzuluyorun benim esim 32 yasinda ve bu aile yuzunden gun yuzu gormeden istedigini alamadan kazandigini yiyemeden bu yasa gelmis... biz yillarca ugrasarak evlendik ve ailesinin para meraki yuzunden ben tam 7bucuk yil bekledim... Esim ailesi icin ayakli bankaydi... Yemin ederim boylelerine Allah keske cocuk vermese insan evladinin once rizkina sonra evliligine goz dikermi... Allah hakettiklerini versin... Gozlerini toprak doyursun...

Aslında aynı şeyleri konuşuyoruz ama onlara ozenmenize asla katilmiyorum evet avrupa standartlari türkiyeden çok iyi ama turkiyede zamanindaki anltlasmalar yüzünden öyle neyse herkesin fikri kendine hayatta basarilar diliyorum sanada cocuklarinada

İyi geceler hepinize bu konuyu daha once yazmak istemistim ama erindim simdi gece gece burda babası exelde harcalarini yazıp borc olarak gosterip birde bunun iadesini isteyen baba konusunu okuyunca tekrar yazma istegi dogdu

Biz daha kucukken ilkokulda ogretmenimiz avrupadaki ulkelerde aileleri cocuklarına 18 yasindan sonra ya bakmiyor yada evde kaldigi icin kira oduyor demisti gunlerce arkadaslarla bu mevzuya sasirip konusmustuk hatta nerde duysam hep sasirtici gelmisti

Fakat bugun günümüzde yasadigimiz ülkede bence o sasirtici durumun cok ustunde bir durumdayiz bence
Kendime çevreye arkadaslarima baktigimda biz daha kotu durundayiz onlar en azindan cocuklarindan kaldigi evin kirasını istiyor yada cocuklarina zorda olsa kendi yasayacaklari dunyanin kapisini aciyor ama anne babalarimiz bize gecmiste yapmis olduklari seylerin total maarafiyla onumuze cikiyor gibiler

Ornek vermeye kalkarsak demiycem bu konuda icim sistigi icin bi suru ornek sıralayabilirim kac tane arkadasim mezun olur olmaz kredi cekip ailesine ev aldi evet bunu kendi istegiyle yapanlar oldugu kadar ailenin mecbur birakmasiyla yapanlarda var

Bi tanidigim meslege baslar baslamaz babasi kendisine araba aldirmis yetmiyormus gibi dugun arefesinde arabasini yeniletmek istemis

Baska bi kac tanidigim ise basladiklarinda ailesi bir kac yil parasini biz yiyelim sonra evlilik dusunur planlari kurmus

Hatta bir arkadasim anlatmisti cocuklugundan beri disarilarda yatılı burslu babasinin hic katkisi olmayarak okudugu halde nisanlanacagi zaman babasi bize bisey yapmadan gidiyorsun diye soylenmis ki ailesine yaptigi bi dolu harcama var
Genelde bu konuda erkeklere cok fazla yuklenmiyorlar oda evlenecegini bildiginden kendisine lazim olani biriktirsinde yuk olmasin diye Ama gecen bi erkek arkadasinda annem evleninceye kadar her ay 1000 lirq verecejsin demis
Ayni sekilde okumamda zerre kadar payı olmayan hatta okutmayan hatta ve hatta yıllarca birilerine is bulmak icin cabalayan hatta bi cogunun ise girmesine yardimci olup benim icin parmagini kimıldatmadigi halde suan babaminda benden beklentileri var

Cocuklugumdan beri iki lafinin biri siz anca yeyip icmeyi bilirsiniz o yastaki cocugundan beklentisi neyse artik

Keske cocuklugumuzda kınadıkları Avrupa gibi olsaydik bari en azindan kendi masrafımızdan mesul olurduk

Ha simdi belki bircogunuz bize o kadar masraf etmis ailelerimize birseyler yapmamız cok mu diyeceksiniz

Evet evladına hakkiyla anne babalık etmis ve beklenri icinde olmayanlar icin cok degil ama hicbirsey yapmadıgı halde evladından büyük beklentiler icinde olması Avrupayı mumla aratır bence
Bır çok aile böyle maddi bir beklentisi olmasa bile yaşlılığında çocuk bakar diye bile cocuk isteyen aile var

Bizim dogudan gelen bir arkadaşımız annemin üstüne iki defa kuma alan toplam 18 tane çocuğu olan evde var miyiz yok muyuz haberi olmayan aç mıyız tok muyuz bilmeyen babamiz babalık hakkim diye tutturdu diyordu
Birinden biri yazin eve gelip tarlada calismayinca kiyamet kopartiyormus

bizimkiler mi çocuklarına fedakar. onlar değil yani. çocukları erken yaşta çalıştırıp kızları başlık parasıyla satan hangi ülke acaba :işsiz:
Tamamiyla katılıyorum

Benim arkadaşımda öyle oldu . Ben senin paranı 1-2 sene yemeden seni evlendirmem dedi .
Çok duyuyorum bende böyle şeyler
allah var ailem yapmadı asla bir lira istemislikleri yoktur benden
Ama her aile bir değil
Kuaför bir arkadaşım vardı kız ağlıyordu babam beni ustaya rezil ediyor bir gün haftalık gecikse beni dövmeye kalkışıyor adamla konuşup zam yapıp yapmadığını soruyor
Ped almaya kalksam param yok diyordu

Sorsan biz birbirine bağlı Türk ailesi avrupalılar çocuklarını evden atan zalimler

Şöyle bir duzenleme yapayim sanirim kendimi ve dusuncelerimi iyi ifade edemedim

Çocuk 30-40larina kader aileye bagimli yasasin yada cocuklar ailelerine hicbir maddi yardinda bulunmasin demiyorum boyle bir dusuncemde yok fakat ailelerin verdigi emege karsilik butun omru boyunca cocugun hayatinı maddi manevi sabote etmelerini dogru bulmuyorum
Bizde zaten ortası yok. Anne babalar ya kazık kadar olmuş adamların, kadınların evini düzer, düğün masraflarını üstlenir ya da senin anlattığın gibi kabus olur. Normali ise şudur, bir insan okuldan mezun olup iş bulduğu andan itibaren her halde kendisinden sorumlu olmalı. Kadın ya da erkek fark etmez.... eğer aileyle yaşıyorsa elbette katkı yapmalı. Ya da ailenin durumu kötüyse yardım etmeli. Ama dediğim gibi bizde ya çocukların donuna kadar almaya devam edilir ya da kendi donumuz bile çocuklara aldırılır. Çünkü sıfır bireysellik var.

Pis insanın dinlisi dinsizi olmaz ki .Pis pistir :KK17:
Bölgeye görede degisiyor .Yasam sartları,egitim vs..
Bunu da katılıyorum pisin ırkı olmaz
Burada avm tuvaletinde gördüğüm bir İngiliz çocuğuna tuvaletini yaptirdi elini de eteğine sürüp çıkıp gitti hic yikama falan yapmadı
Ayni zamanda offf yine geldi yaz isin yoksa haftada bir yikan diyen kadını da duydum
Yani bu insanın icinden geliyor bence

bir arkadasimin kucukken babasi vefat etmis..ablasi ve abisi calismis eve bakmis...simdi kiz ise girdi maasin hepsini eve veriyor cunku ablasi ben evlenecm iş bul eve bak demis..arkadasim evlenmeyi dusunmuyor cunku ailesinn yuku omuzuna bindirildi ...ablasinin kuafor dukkani var cok iyi geliri var oyle 3 kurus kazanan biri degil ... simdi bu kiz ne yapsin annesi ölene kadar bakmak zorunda

Babamın benim için yaptığı masrafları sıralasam işin içinden çıkamam.
Dershanem,bir rahatsızlığımdan dolayı hastane masraflarım,çeyiz masraflarım...
Bir kez olsun hiç birinin lafını yapmamıştır.
Şimdi evleniyorum,niye bize bişey yapmadan gittin derdi de yok.
Hatta ne zaman sıkışırsan bana söyle sana para yollarım hep yanındayım der..
Yani ben anlamıyorum bu örnekteki babaları siz nerden buluyorsunuz bence onlar azınlıkta.
Benim dayılarım da hep benim babam gibidir kızlarına çocuklarına...
Ben bu yaşıma kadar sizin anlattığınız gibi bir baba ne duydum nede gördüm...
Nee hastalaninca hastanemi.hayatim hastaliklarla geçti zamaninda anne sütü veya devam sütü vermedikleri icin ama bir kez olsun beni hastaneye göturmedi babam.evde günlerce çekerdim.çeyizmi.herşeyimi kendim aldim çeyiz neymiş.sen heralde nişantaşı bodrum çeşme dışına çikmadin hiç ondan duymamissindir böyle aileleri

Bizdeki şu avrupa övme merakı ne olacak bilmiyorum,
Avrupadakiler bizi bu kadar övmez.
Belki onlardaki çocuklarda bizdeki fedakar anne babalara özeniyordur ne dersiniz ?

Avrupa bizleri cocuk gelinle evlenen, ensest iliskiler yasayan, dort esli ve durup dururken kendini havaya ucurmaya hazir psikopatlar olarak goruyorlar.

ben acik acik yaziyorum. dünyayi gezdim ve araplardan (Hindistan ve Afrika ülkelerini es geciyorum, onlar kokmakda Master yapmis nedense) sonra kokan tek millet biziz. Yahu tamam sicak ama Italya, Ispanya hele Portekiz daha sicak. kimse kokusmuyor.

not: dogumdan veya ameliyatdan sonra Burda hemen yürütüyorlar. Ayaga kalkip yürümezsen doktorlar baya azarliyor. hele ebeler canini Okur öyle balik gibi yatsan. hemsirede zaten bir bardak su bile vermez. refaketci durumu olmadigi icin kendileri kalkiyor Tipis tipis
Aman diyeyim dogu ulkeleri insanini olduklari gibi anlatirsan ucurulursun.

Dünyaya gelmeyi kendi tercih etmemiş olan çocuğunu ileriye dönük borca sokmak..Bu anne-babalık değil resmen sömürgecilik.
Evlat vefa gösterip kendisi yaparsa ne güzel.

Tek tek alıntıyla ugraşamicam,
Benim yoruma yorum yapanlar üzerine alınabilir,
Avrupaya bişey dedigimiz yok hanımefendiler,
Ama kendi ülkemizi niye yerelim,
İnsanların iyiside kötüsüde her yerde var,
Anne babanında öyle,
Genelleme yapmaya karşıyım,
Kendi ülkemi kötülemeye karşıyım. En Büyük TÜRKİYE

Back
X