• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yıllardır geçmeyen vajinal mantar ve BV çözümleri

Fatiht

fatihte Öztürk eczanesi var şimdiki adı acer galiba, oradan temin ettim ben borik asit fitili, gerçi şu an ikinci günümdeyim fitili kullandıktan yarım saat sonra su gibi akıntım geliyor onu anlamış değilim ama borik asit fitili buradan alabilirsiniz…
Bu eczaneden aldığınız fitil sonuc verdi mi?

Benim maalesef 45 günlük düzenli borik asit kullanimi kısa süreli bile çözüm olamadi.. Borik kullanimi bittikten bes gun sonra mantar devam.. Ömür boyu mu kullanicam.. Yaninda da bir sürü takviye, bağışıklık güçlendirici vs aliyorum. Off ne güzel sifa bulmuşsunuz. Darısı başıma... Benim gibi cocukluktan beri uğraşani görmedim 😭😭😭
sizdeki başka bir mantar ya da kandidanın başka bir türü filan olabilir belki, kültürde hiç tiplendirme yapıldı mı?
Borik asiti nerden temin ettiniz acaba önerebilir misiniz
ben dümdüz t.yoldan aldım
"majistral" yani tıbbi kullanımlı aldım, bulunduğum çevrede eczanelerde ağrı kesiciyi zor buluyoruz; kozmetik, güneş kremi vs. satıyorlar
başka ilaç da kullanıyorum onu da ailemin yaşadığı yerden alıyorum, burada hiç yardımcı olmuyorlar çünkü
o yüzden hiç eczaneye sormadım, kapsül alıp kendim doldurdum ben

hatta o kadar büyük bir kutuyla geldi ki bin kapsül doldursam bitmez, muğlada yaşayan varsa gelip benden alabilir.

dün kadın doğum randevum vardı, mantar şikayetim kalmadı benim doktor da bununla alakalı bişey demedi (başka meselelerim var tabi), (benim renkli kokulu filan akıntım zaten hiç olmadı, akıntı olduğunda peynir gibi oluyordu zaten o aşamada ben ilaçlara başlamış oluyordum)
ama şekeri çok kontrolü tüketmem gerekiyor miktar olarak, çok tüketirsem akıntı değil ama o bölgede böyle hafif bir "huzursuzluk" hissediyorum ben, tam yanma ya da haşır haşır bir kaşınma değil de böyle "gicişme" derler bizde hafif bir rahatsızlık hissi. hemen kesiyorum yemeyi tabi...benim 2-3 aydır mantar sorunum yok öncesinde 3-4 ay uğraştım ama esas bağırsakta başlamıştı ve vajnal belirti verene kadar 4-5 ay daha geçmişti bence.

kısacası şekeri karbonhidratı azalttım, turşu, turna yemişi filan yiyorum böyle böyle giderek flora toparlanacak umarım.

Merhabalar,
Şuan için tip 53 hpv ile mücadele ediyorum, yapılan kültür testim sonucunda da ileri seviye candida mantarı çıktı, doktorum duo balance bv prebiyotik önerdi onu kullanıyorum, hpv pozitifken borik asit kullanmakta bir sakınca var mıdır acaba?

Bir de candida sanırım benim bağırsaklarımda var diye hissediyorum çünkü karın bölgem garip garip şişip şişip iniyor ve oradan da candidanın vajinaya ulaştığını düşünüyorum, bağırsaklarınızla ilgili bir sıkıntı yaşamış mıydınız acaba?

Benim akıntım da Koku yok ancak, akıntım biraz fazla oluyor, sarı ve yeşile çalan renkte, bir de cinsel ilişki sonrası özellikle klistoris bölgem aşırı derecede yanıyor😞
kandida zaten normalde bağırsaklarda herkeste olan bir mantar
tüm insanlarda var, başka bi sürü bakteri ve mantar da hepimizde normalde var. derimizde, bağırsaklarda her yerimizde bi sürü mantar ve bakteri var

bizdeki sorun floramız bozulduğu için miktarının aşırı artması, bu türlerin hepsi denge içinde kalsa zaten bir sorun olmayacaktı

ve vajinal yolla partnerinden, pis bir yerden (havuz vs), başka bir dış etmenden yani dışardan kapmayan herkeste yüksek ihtimalle bağırsaklarda dengenin bozulması ile çoğalıyor zaten bu mantar. vajina zaten hassas, ilişkiyle reglle filan da iyice duyarlı hale geliyor vajinadan atmak iyice zor oluyor bu nednele bir kere başladıysa --tıpta kimin nereden ne kaptığına pek bakan yok tabi

benim bağırsaklarım mesela, zaten hasta, kronik bir sorun var. o yüzden bende zaten şu hastalık var bağırsaklarda diyince bu doktor hanım sağolsun, olabilir o zaman floran bozulmuş diyip, daha çok flora desteklemeye yönelik gittik. önceki doktorlara bu derdimi anlatamamıştım.

doktorlar pek bütüncül bakamıyor bence. özellikle kadın doğumcuların işi başından aşkın. mantar hiç öncelikli dertleri değil.

benim mesela idrarımda koku da değişiyor, o şişlikler de mantarın marifetiyle oluyor. hatta ben bağırsaklarımdan kaynaklı olarak başka zaman da şişlik yaşadığım için mantarın sebep olduğu şişliğin farkını ayırabiliyorum yeri türü farklı çünkü -ama muhtemelen bunu herkes bilemeyecektir.

Back