- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.237
- 598
Yazılmasın diyen yok. Atatürk'ü kullanarak para kazanmaya çalışmasınlar.Ataturk hakkinda kimse kitap yazmasin bari hassas konu reklama giriyor diye.. En cok AKP ve fesli tayfasi gibi Ata'ya kufredenler sevinir bu ise.. Ne de olsa yillardir onu unutturmak icin ellerinden geleni yapiyorlar. Digerleri de unutturmamak icin sadece bir kitap degil, daha cok sey yapacaklar eminim.
Dur hemen beğenme ...: )Birgun seninle ayni fikirde olacagimizi ruyamda gorsem inanmazdim. Hele bir de yazdigina begeni koyacagimi..
Kimse yazilmasin demiyor. ozel basim olmasini elestiriyoruz. Yilmaz ozdil elestirilemez mi? onun kaynaksiz ozel basim kitabini alacagima ozel basim Nutuk alirim.Ataturk hakkinda kimse kitap yazmasin bari hassas konu reklama giriyor diye.. En cok AKP ve fesli tayfasi gibi Ata'ya kufredenler sevinir bu ise.. Ne de olsa yillardir onu unutturmak icin ellerinden geleni yapiyorlar. Digerleri de unutturmamak icin sadece bir kitap degil, daha cok sey yapacaklar eminim.
Ben ertesi gun 5000 diye tahmin ediyordum ama katlamis.. Koleksiyon kitaplar boyle.. Parayi yazan degil alan kazaniyor. Ilk elden sonra fiyat alan ve satan arasinda.. Normal kitap ile koleksiyon kitap arasindaki fark..2500 e al 25 bine sat, kar diye buna derim
yayın evinin sitesi çökmüş, yani çökmese şaşırırdım bu durumda
Amazon'da kitabin ilk 3-5 sayfasina goz gezdirdim. Ataturk'un cocuklugu hakkinda o kadar cok ayrinti var ki daha once cogu kisinin bilmedigi, daha ilk sayfalarda, o ilk 3-5 sayfa icin bile 3-5 kaynak gostermek asla yetmez. Kaldi ki kitap 520 sayfa.. Adam bu kitap icin 10 sene ugrasmis; "2008 de kitabi yazmaya karar verip arastirmaya basladim, 2000'den fazla makale, belge, kitap vb. den 7000 sayfa ozet cikardim, sonra bunlardan 520 sayfalik kitap yazdim" diyor. Gecen olaylari ispat isteyen arastirip bulabilir diyor. Ataturk'un hayati hakkinda gercek bir kaynak kitap olsun istedim diyor. Her sayfada 50 satir olsa 2000 kaynak adi adresi 40 sayfa eder. Belki de bu yuzden kaynaklar kitapta yoktur, bilemem. Adam 10 yil emek vermis bu kitaba, ne kadar kolay degil mi baskasinin emegi hakkinda yattigimiz yerden ahkam kesmek..Konuya ben de müdahil olayım tam olsun :) Bu topikte yazanlar zaten Atatürk'ü sevip kıymetini bilen insanlar, sanki Atatürk karşıtı kişiler yazıyormuş gibi savunmaya geçmeye gerek yok.
Atatürk'le ilgili bir kitap 2500 lira olur mu? Bence olur, hatta 25.000'de olur, 2,5.000.000 tl'de olur amma okuduğum bazı itiraz yorumlarından çıkarımımdır, Atatürk gibi bir liderin kitabı kaynaksız basılıp özel basım herşeyi özel denerek 2500 liradan satılmamalı, o zaman kalkar başka biri kaynaksız Atatürk karşıtı bir kitap yazar aslında Atatürk budur der, sonra sizlerde çıkar kaynaksız atıp tutuyor dersiniz, karşınıza Yılmaz Özdil'in kaynaksız Atatürk kitabını çıkarırlar, istemeden de olsa bir anda Atatürk'ü itibarsızlaştırmaya yönelik kitapların yolunu açıp herkes kafasına göre yazabiliyorsa bizde yazarız'ın savunmaları içinde bulursunuz kendinizi.
Atatürk'ü anlatan binlerce kitap basılsın, 30 bin 40. liradan başlayan açık arttırmalarla milyonlarca liraya satılan özel baskılarda olsun, hatta süper olur geliri de çocukların eğitimlerine harcanır lakin kaynaksız 3-5 makale karıştırılarak yazılan kitaplar olmasın.
Bu ismini saydiklarin yazdiklari Ataturk kitaplarinin tum gelirini bagislamislar mi?Yazılmasın diyen yok. Atatürk'ü kullanarak para kazanmaya çalışmasınlar.
Atatürk ile ilgili KİTAP okumak isteyenlere öneri; Falih Rıfkı Atay - Çankaya, Şevket Süreyya Aydemir - Tek Adam, İlber Ortaylı - Atatürk, Andrew Mango - Atatürk
Hayır özel seri yapmamışlar.Bu ismini saydiklarin yazdiklari Ataturk kitaplarinin tum gelirini bagislamislar mi?
Hayır özel seri yapmamışlar.
Saraylım zaten biz kitabının gelirini bağışlasın demiyoruz. Böyle fahiş fiyat biçince bağışlasın diyoruz. Ticari kaygısı sinirimizi bozan.
O fiyat herkes icin degil, adam onlara fahis para harcamis bunu da fiyata yansitmis, o tur kitaplarin da meraklisi var, zaten 5 dakikada tukenmis. Piyasada 25 TLye varken onlari da 2500 TLye alan aptal degil, demek ki ediyor da aliyorlar.Hayır özel seri yapmamışlar.
Saraylım zaten biz kitabının gelirini bağışlasın demiyoruz. Böyle fahiş fiyat biçince bağışlasın diyoruz. Ticari kaygısı sinirimizi bozan.
Farkını kitabı okursanız anlarsınız. Okumadığınız bir şey üzerinden buradaki insanları da ezbercilikle suçlamak şahane olmuş.uzaktan okudum ama yazmadan geçemedim şimdi.
bu kitabın normal basımının diğer Atatürk kitaplarından ne farkı var? fiyatları da benzer yani tek sorun bunu Yılmaz Özdil'in yazmış olması mı?
bu arada bu özel basım babama hediye gelmiş kendisi kitap koleksiyoneri, 3000 den fazla kitabı var. bir siyasetçi tarafından hediye olarak almış bu kitabı ve telefonda konuştuğumuzda "kılıfından çıkarmaya kıyamadım, harika bir çalışma olmuş, keşke bu kaynakların hepsi türkiyede de olsaydı da özel basıma herkes ulaşabilseydi, bambaşka bir doku" tarzı şeyler söyledi. yani bu kitabın alıcısı belli.
Yılmaz Özdil istediği kadar reklamını yapmış olsun zaten bu kitabı her isteyen de alamaz ki ben ortada öyle bir reklam da görmedim. tamamen ekşi sözlük ve twitterda başlatılan linç girişiminin buraya da yansıdığını düşünüyorum. lafım size değil ama buraya gelip yazan çoğunluğun bu lafları ezberleyip geldiklerini zannediyorum.
kitabın içeriği hakkında bir şey yazamam, türkiyeye gittiğimde okuyabilirsem belki forumda bir şeyler yazarım bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?