Yine annem

Allah ım neler yapılmış böyle karşı tarafa

Bu saatten sonra hafıza kaybı geçirir anamda anam derseniz Ahmet tek celsede boşar sizi.Herkesin bir tahammül sınırı vardır anneniz ettikleriyle karşı tarafta bayağı sınırı zorluyor,sizde Ana hakkı diye dibinde gezerseniz sizi annenize iade ederler ..

yani ben anlayamıyorum
kimse bana böyle davranamaz anneyse anne
nasıl izin veriyorsunuz
o lafı-parayı artık o ortamda olan her neyse nasıl ağzına sokmuyorsunuz

Anam da anam demiyorum zaten. Savunacağım tek bir iyi yanı yok ki. Yaşlı ve tek diye arayıp soruyorduk ablamla. Her aramada aynı sözleri söyleyip kavga çıkarıyor. Ahmet annemin yaşlılığına verip kin tutmadı ama abilerime karşı öfkeli. Annemi kışkırtıp daha da gaza getirdikleri için onlarla görüşmek istemiyor düğünden sonra. Annenin ihtiyacı olur gider ihtiyacını çözerim ama bu kadar , daha fazlasını yapmam diyor. Bayramda ben mutfaktaydım. Annenleri ben şu yüzden kovdum oğlum, yaşı küçük dedim (27 yaşındayım) kovmakta haklıyım falan diye kendini haklı çıkarmış kendini hiç suçlamamış. Nişanlım da bu laflara biraz kırıldı alındı. Ertesi gün suratını astı. Surat astı diye bu sefer de niye geldi çeyiz alışverişine diyor annem. Anne sen küfür kıyamet evden kovdun adamları aşağıladın onlar yine ses etmedi dedim. Nişanlım ben bu olayları çektiysem senin için çektim senden daha iyisini bulamam diye düşündüm diyor. Durumu bilenler (teyzesi ve eniştesi de varmış o gün) vazgeç demiş ona, vazgeçmemiş.

yani ben anlayamıyorum
kimse bana böyle davranamaz anneyse anne
nasıl izin veriyorsunuz
o lafı-parayı artık o ortamda olan her neyse nasıl ağzına sokmuyorsunuz
Biz cevap verince daha da üste çıkıyor kadın. Oğullarına anlatıyor bizi her yerden engelletiyor ulaşamayalım diye. Bugün aramadık bakalım. Aramayı da düşünmüyoruz. Biz de insanız sonuçta. Oğullarına gelinlerine bir gün bağırsın tartışsın bakalım ne oluyor. Her lafı kız evladına müstehak görüyor. Enişteme bu isteme kavgaları oldu işte ablamlar beni destekledi. Eniştem Doğulu diye ( sen bir terörist buldun Doğuda da kaldın Doğuluların hizmetçisi oldun bu da bilmem neyi buldu diyerek aşağılamış) Eniştem hoparlörden duymuş üzülmüş.

İNŞALLAH annenizin yaptıkları için ilerde karşı taraf burnunuzdan fitil fitil getirmezler.Anneniz eminim gençliğinde de çok farklı değildi evlat ayıran,herşeyin en doğrusunu bilen bencil.Yaşlanınca bu özellikler nirvanaya çıkıyor.Siz yine de abinizi,annenizi çekiştirmeyin mesafeyi koyun kimseye tek laf ettirmeyin...

İnşallah annemin yaptıkları için bana laf etmezler. Şu an hiçbir şey yokmuş gibi davranıyorlar. Nikahtan sonra kayınpederim yemeğe çıkardı annemle ben kayınvalidem, görümcem gittik. Her şeyi görmezden geliyorlar. Abilerimle görüşmüyoruz zaten birbirimizde engelliyiz. Mesafeyi koydu herkes. Kimsenin yüzü kalmadı ki konuşmaya. Bel altı hakaretler, küfürler... Nişanlım sordu bugün niye modun düşük diye, önemli değil küçük bir sorun çıktı hallettim dedim üstünü kapattım.

Bu saatten sonra gerçekten aile kurmak ve mutlu olmak istiyorsan anamda anam demeyip çizgiyi çekeceksin. Sert ve kararlı duracaksın,millet ne der diye bakmayacaksın. Sadece ablanla eniştenle muhattap olursun, zaten çalışan kendi ayakları üstünde duran bi kadınsın. Ailen böyle diyede karşı tarafa ezilme sakın, dimdik dur.
Evlendiğindede hemen çocuk yapma biraz daha tart bazen erkek aileleri sonradan çıkartıyo hıncını. İnşallah eşin iyi çıkarda mutlu olursun.

İnşallah nişanlın düzgün bir insan çıkar Sena.
Eski konularını, annenin ne çekilmez bir kadın olduğunu biliyorum. Aynı şekilde abilerin de beş para etmez.
Nişanlın ve ailesinin annesinin değişikliğini fark etmemesi imkansızdı.
Sen evlenince bunun altında ezilme, anneni evliliğine müdahale ettirmedikten sonrası senin suçun değil.
Hemen de çocuk yapma derim, nişanlını eş olarak bir göre bakalım nasıl, bu süreçte yaşananlar önüne gelecek mi?
Çok mutlu olursun umarım.

Üzüldüm gerçekten yaşadıkların için. Ben de evlenirken böyle şeyler yaşadım. Hayatının bundan sonrası senin için daha iyi olur inşallah en çok da annesinden destek alanların ne kadar şanslı olduklarını düşünüyor insan. İçin hep biraz buruk oluyor böyle olunca.

Teşekkür ederim. Ben zaten annem kovduğu zaman aradım kayınvalidemi, o beni aradı bazen. Özür diledim. Senin bir suçun yok, o gün sen yoktun zaten evde. Annenin yaptıklarından dolayı seni suçlayamayız dedi. Annemin değişikliğini fark ettiler ama ses çıkarmıyorlar. Şu an için nişanlım yanımda olup psikolojik destek olmaya çalışıyor. Her hafta sonu memleketten geliyor yalnız hissetmeyim diye, dışarıda geziyoruz. Bazen nişanlım ve ablamdan başka kimsem yok diye düşünüyorum. Herkesin ailesi güllük gülistanlık ben niye bu olayları yaşıyorum diye kafama takıyorum. Bir insan kendi evladına bunları yapmamalı. Kız çocuğuyuz diye düşmanı değiliz ki. Bundan sonrası güzel olur umarım.

annenin yaptığı doğru değil, farkındasın zaten. Ama sen yine de aile içinizde olanları Ahmet’e olduğu gibi anlatmamaya ve yansıtmamaya çalışın. Ahmet senin arkanda annenin durmadığını bilmesin kısacası. Tavsiyem ablanızla dertleşmeniz.

Annenizle kendi ailenizi fazla muhatap etmeyin. Siz de diğer aileyle fazla içli dışlı olmayın. Sabrı tükenen acısını senden çıkarmaya kalkar.

Normakde
Normalde annenizin perdesini niye beklettiniz ablanızla bolusup odeseydiniz keske diyecektim ama yani evlat ayiran anneye diyemiyorum. Oglanlar memur da olsa sizden isteyecekti onun zihniyeti farkli. Oglunun parasini kendi parasi gibi kiymetli goruyor ama sizinkini görmüyor muhtemelen bosverin

İki gündür okuduğum anne konuları beni şok ediyor ya. Çocukları ile böyle argo küfürlü konuşan anneler olduğunu valla hayal edemezdim. Sınırınızı koyun siz de, oğluşları koşsun işlerine. Hele nişanlınız ve ailesi ile mümkün olduğunca yanyana getirmeyin.

Bak işte bunlara hiç izin verme. Ne kayınaiken annenle muhattap olsun, ne annen onlarla. Bir şey olur senin başına kakarlar veya annene gıcık olup senden soğurlar. Dünürler ne kadar az muhattap olursa o kadar iyidir.

Anneyse anne, her şeyi yapma her şeyi söyleme hakkı yok. Bu hakkı sizler veriyorsunuz. Başka yerde yaşadığınız halde anne etkisi altındasınız. Yaşlıdır tektir, evden güzellikle çıkayım... Bunları o düşünecek siz değil. Akrabalarınız eş ailesi herkes biliyor tanıyor, hiç alttan almaya durumu kurtarmaya çalışmayın. Evlat ayrımı yapan annelerin silinmesi gerektini düşünecek kadar da radikal bakıyorum ben. Oğlunu seven oğlunu tutan oğluyla yaşlansın. O da yetmiyor gelinleri bile sizden üstün görüyor. Herkes kendi hayatından sorumlu, kim nasıl isterse öyle yaşasın, bırakın ne hali varsa görsün. Bu kadar zalimliğe hainliğe karşı yine annem de annem derseniz evliliğiniz de yürümez.

Ayrıca Ahmet şöyle Ahmet'in ailesi böyle diye %100 garantide hissetmeyin kendinizi. Ayıp denen bir şey var, ele güne bu kadar rezil etmeyin kendinizi. Nişanlınız şimdiden bilenmiş abilerinize. Ne gerek vardı her şeyi herkesin gözü önünde yaşamaya? Kaç yıllık evliyim, eşim bugün bile ailemde olan her şeyi bilmez, bilemez. Çünkü gerektiği kadar anlatırım veya söylerim. O ailede inşallah peygamber sabrı vardır da her şeyi kapatır unuturlar. Kangreni kesip atmayı öğrenmelisiniz kusura bakmayın. Anneyse anneliğini bilsin, hiç bir evlat bunu hak etmez. Kendi başınızın çaresine bakmaya kendi kanatlarınızla uçmaya bakın. Biraz dik durun sert olun yahu. Sizi kızdırdığı her seferde çat diye kapatın suratına. Benim şartlarımda kurallarımda görüşürüz, yok aynen devam dersen beni arama sorma diyiverin.

Annem yüzünden eşime ve ailesine çok mahçup oldum diye de sakın eziklenmeyin. Benim ailem benim sorunum, bize yansırsa beraber hareket ederiz ama onun dışında ben çözerim diyin. Sakın o sınırı geçirtmeyin. Annenizi kollamak değil, kendinizi korumak için bu tavsiye. Kötü bir aileden geliyorum demek her şeye tamamım demek değil, herkes ona göre davransın tavrını gösterin. Derinizi kalınlaştırmanız şart.

Tamam anneniz yaşli üzülüyorsunuz falan ama size kim üzülüyor ne demek ya sen anneme bakacaksın evlenemezsin bu nasıl bencillik.kimse demiyor mu annem öldükten sonra sana. Ne olacak.anneniz kendi ve ogullarından başkasını düşünmezkem size ne onun hastalıgından yaşlılıhından zaten elimizden geleni yapmişsınız bu zamana kadar.Kendinizede biraz saygınız olsun yeter benden bu kadar demesiniz bilin.oda kendine çeki düzen versin vermezsede salın gitsin.Nikahı burnunuzdan getirmiş eminim düğünde daha fazlasını yapacak.sizin burnunuzdan geleceğine eşinizin ailesine ve akrabalarına rezil olacagınıza bırakın gelmesin en azından sadece gelmedi diye üzülürsünüz.gelseydide burnunuzdan getirecekti zaten diye kendinizi avutursunuz.kangıren olmuş parmagın çürümesini beklemeyin kesin gitsin. Sizede yazık

Diğerleri evlenmiş evini kurmuşken elbette sende evleneceksin. Dünyaya gelmeyi biz seçmiyoruz

Annenin bu şekilde davranmasın çok üzüldüm..ama bu alışveriş para konusunda belli bir yaştan sonra tutarsız olabiliyorlar bence .hani nörolojik sorunlar mi bende anlamadım ama .mesela benim ailemde de çok yüklü miktar toplayıp onların bur masrafını ödeyecektik tüm çocukları olarak .kabul etmediler .Ara sıra giderken bazen ev ihtiyaçları alırım geleni gideni çok oluyor diye bazen onu geri çeviriyorlar..

Bu yaş da bu şekilde olabiliyor demek ki
Sen bu yaşananlara rağmen kendini aşağı çekme onun ailesi benimkinden üstün falan diye .

Sen bireysin ve sende onlarla aynı seviyedesin! Kimseden aşağı değilsin.

Ailene bırakmadan kendi masraflarını karşıla yuvanı kur ..ailenden çok da birsey bekleme..

Bence sen herseyin en iyisine en güzeline layıksın arkadaşım

Ohaaa hadsizliğe bak. Onlara mı kaldı sizin medeni durumunuz. Ayyy sinir oldum. Ne kadar terbiyesiz insanlar. Allah muhtaç etmesin. Hasta olursa bir yol bulunur. Bu nasıl bencillik.

Altınlar annemde demişsiniz. İnşallah eksiz olmadan geri alırsınız. Bu profilde insanlar altınlara bile göz diker.

Allah mutlu mesut etsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…