yine bayram yine dert....

icecold

böylesi daha iyi..
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
572
221
323
43
arkadaşlar diğer konularımı okuyanlar bilir her bayram kayınvalide yüzünden sorun sorun bıktım artık. Artık onun yüzünden bayram ların gelmesini istemiyorum. Bayramın ilk günü annemlere gitmemizi istemiyor hemen nereye yarın gidin diye dikiliyor. Eşim annesine baya düşkün her ne kadar dinlemeyip gitsek de ikimiz arasında soğukluğa sıkıntıya sebep oluyor bunun yanında kayınvalidemin kendi anne babası kardeşleri bize 1 saatlik mesafede bir şehirde yaşıyolar. illa benim onunla beraber gidip orda bikaç gün kalmamı istiyor.Allah tan çalışıyorum da sadece bayramlarda baskı yapabiliyor. Geçen bayram ben gelemem sen git dedim bana ordakiler hiç daha gelininle sohbet edemedik doğru düzgün tanışamadık diyolar diyoor. Hiç olacak şey mi. ben yada ailem eşime bir gün olsun böyle bir baskıyla gitmedim. Bıktım bu kadının abuk subuk takıntılarında. Bana yardımcı olabilecek arkadaşlar sizce nasıl davranmalıyım...

Sana bir zararı yoksa bir ya da iki gün orada kalmanın ne zararı olabilir ki? Hem aynı şehirde değilsiniz ne güzel sadece bayramdan bayrama gideceksiniz ne var ki bunda?Bence dert etmenize değecek bir şey yok. Eşinizin yanında olun derim ben.

Sana bir zararı yoksa bir ya da iki gün orada kalmanın ne zararı olabilir ki? Hem aynı şehirde değilsiniz ne güzel sadece bayramdan bayrama gideceksiniz ne var ki bunda?Bence dert etmenize değecek bir şey yok. Eşinizin yanında olun derim ben.

yorumun için tşk ederim ama çalıştığım için sadece bayramda baskı yapabiliyor. Aslında baskı hep var. bayram dışında yıllık iznin ne zaman der durur...

Son düzenleme:
arkadaşlar diğer konularımı okuyanlar bilir her bayram kayınvalide yüzünden sorun sorun bıktım artık. Artık onun yüzünden bayram ların gelmesini istemiyorum. Bayramın ilk günü annemlere gitmemizi istemiyor hemen nereye yarın gidin diye dikiliyor. Eşim annesine baya düşkün her ne kadar dinlemeyip gitsek de ikimiz arasında soğukluğa sıkıntıya sebep oluyor bunun yanında kayınvalidemin kendi anne babası kardeşleri bize 1 saatlik mesafede bir şehirde yaşıyolar. illa benim onunla beraber gidip orda bikaç gün kalmamı istiyor.Allah tan çalışıyorum da sadece bayramlarda baskı yapabiliyor. Geçen bayram ben gelemem sen git dedim bana ordakiler hiç daha gelininle sohbet edemedik doğru düzgün tanışamadık diyolar diyoor. Hiç olacak şey mi. ben yada ailem eşime bir gün olsun böyle bir baskıyla gitmedim. Bıktım bu kadının abuk subuk takıntılarında. Bana yardımcı olabilecek arkadaşlar sizce nasıl davranmalıyım...

Madem kayınvalideniz bayramın birinci günü sizi bir yere göndermek istemiyor,sizde kalın orda ağırlanın biraz.Annenizdede 2. gün tüm gününüzü geçirirsiniz ne güzel.Çalışan insanlarsanız zaten bayram dışında çok fazla biraraya gelemezsiniz.

benimki de her bayram onun yanında olalım ister. benm ailemin yanına giderken ağlaz zırlar telefonda. sanki benm annem babam yok sanki kaya dibinde buldular beni. neyse bir de bayramda illa onu gezdircez, keyfini yapcaz. tamam gezelim de, k.v. dese ki bunlar da habire çalışır, 2 gün yalnız kalsınlar ya da burada gezsin eğlensinler... demez ki. zaten senede 20 gün tatilimiz bi de bayramlar oluyor. valla ben de bıkıyorum nazına oynamaktan. hep bana hep bana. ne acayip:((( yaşlanıp k.v. olursam:kızım ya da oğlum için, kesinlikle rahat bırakcam çocuklarımı gelini damadı. gençken gezip tozup keyfine baksınlar.

Son düzenleme:
inatlasmak bir ise yaramiyor gibi gozukuyor :50:

bi bayram once onun ailesine gidin oteki bayramda sizin ailenize..boylece esitlik saglanmis olur.

biz ikinci gün akşam benim memelekete gideriz
her gittiğimizde surat beş karış bizi sirke satan suratla uğurlarlar
dilinin ucuna geliyor gitmeyin hep burda kalın diye ama
gelininde bir ana babaya sahip olduğu bilincine vardıkları zaman bu sorunlarda ortadan kalkar diye düşünüyorum

bizde ramazan bayramında kahvaltıya kayınvalidemlere akşam yemeğine de annemlere gideriz

kurban bayramında da kayınvalidemin memleketine gidiyoruz annesi kardeşleri kuzenleri hepsi orada o yüzden

sorun etmedim ama hiç

eğer ki başka sorunun yoksa git bi gün sonra da annenlerde gidersin

ya ben mi yanlış anlıyorum, senden kaynananın kendi anne babası ve kardeşlerine gidip oralarda kalman mı isteniyor, bir de bunun için trip mi atılıyor

Son düzenleme:

gelinle sohbet edememişlermiş, belkide hiç ortak noktanız olmadığındandır hiç düşündünüz mü bunu
ayrıca bu kızın kendi ailesi ve kendi 1. derece akrabaları yok mu, varda onları kim umursasın dimi

Son düzenleme:
Sakın alıştırma derim,biz ilk 4 yıl her bayram arefe gününden kaynanama giderdik 3.günü annemlere gidip bayramlaşıp döneredik..kv başka şehirde ama çok yakın,annemlerde bnim oturduğum yere arabayla 25dk. uzaklıkta,yani sonuçta ben alıştıdım malesef....4 yılın sonunda kurban bayramında babam o sene kurban kesemeyecekti bende bizim kurbanı babama aldırttım ve orda keselim dedim,eşim bişey demedi ama bayramın 3.günü kv.gittik ilk defa ,hepsinin suratı 5 karış,görümce ve eltiler dahil..eltimin biri bayraamda bitti bizde gelmezsiniz sanmıştık dedi..bende sen enede mutlaka bayramın birinde annenlerde oluyosun dedim o da benim ailem uzakta yaşıyo elbette olcam dedi,bende bizde dipdibe değiliz ama bu konuyu neden bu kadar uzattın anlamadım dedim..sonra eşinide çocuklarını alıp kv.gitti..hani ben huzursuz etmişim gibi tavırla.bunun üzerine kpederim biz zaten içgüveysi verdik dedi,ardından kv..bundan sonra tüm tatillerde burdasınız gelenimiz gidenimiz çok oluyo millet laf çıkaracak dedi..ama ben şok üstüne şok yaşadım..bişey diyemedim..ağlayacak gibi oldum,eşimde hadi çıkıp dolaşalım dedi,o gün orda 1 gece kaldık sabaha kadar ağladım kimse görmedi..benim iyi niyetime bak yaşanan saçmalığa bak..ve 8 yıllık evliyim şimdi o gün bugündür sadece gidip gelirim hiç kalmam ,eşim bazen kalalım der ama daha sonrasında birsürü şey yaşandığından ve ailesininde suçlu olduğunu bildiğinden bişey demez,şimdi bu bayram yaklaştı ya eşim diyo arefeden gidelim..bende kusura bakma eski defterleri açtırma dedim. 3.günü gidip gelcez.amaa nasıl surat asıyo sormayın..hiççç umrumda değil ben 4 yıl fedakarlık yapmışım çalışmama rağmen tüm tatillerimi onlara hizmet ederek geçirmişim ne oldu bir önemi yoktu..şimdiden sonra rahatımı bozamam.ilerde bende kv.olcam Allah nasip ederse.,bunun için herşeye rağmen saygımı koruyorum geldiklerinde gittiğimizde aygılı ama mesafeli davranıyorum.erkekler bencil oluyor hep kendi ailesinin 1.planda olmaını istiyor ,oysa benim niyetim onları 2.plana atmak asla olmadı..kendi ailem gibi gördüm,davrandım..ama sonuç bu işlte.onun için naıl alışırlarsa öyle gidiyo...

valla zaten ben bu konuda ailelerin tutumunu hiç anlamıyorum, amacınız çocuklarınızı torunlarınızı görmek mi yoksa, dünüre, bak bende daha çok kaldılar diye nisbet yapmak mı

yazık bizlere ya evliliği zehir ediyorlar illaki...

herkeste sıkıntı yaa bizimkiler de bayramda kapı kapalı kalmasın diye bizi eve dikiyorlar kimse de gelmese akşama kadar izinli olduğu tek günlerde onların evini bekliyoruz çok saçma geliyor bana evimiz ayrı ben kendi ailemde hiç görmedim bayramda evde bulunan da olur bulunmayan da bayram günüdür sonuçta...Bizim ordaki gibi ağır yemekli de değil bi tatlı verirlerse veriyolar sanki gelen bizi görmeye geliyor.eşim bayramda bi yerlere kaçalım diyor ama asla izin vermezler:(:20::20::20:

Son düzenleme:
Anlattıkların çok genel bi durum ben kızılcak bişe görmedim herkes bi orta yol buluyor siz neden bulamıcaksınızki?
Kv seni akrabalarına göstermek istiyo olabilir bence gurur duymalısın çünkü seni beğenmeyip yanında bile gezdirmek istemeyen bi kv de olabilirdi annenler eşini biyere götürmek isteseler ve eşin istemese o zaman bozulursun dimi ama aynı şeyi sen yapıyosun birazda o açıdan düşün. Bence bi bayram bi yere diğer bayram öbür yere gidilmesi en uygunu tanıdıklarım hep böyle yapıyolar ayrıca dikkat ediyorum erkek ailesinin tarafına daha çok zaman harcanıyo neden bilmiyorum biz iki aileyle de aynı mah.deyiz bayramda genelde kendi evimizdeyiz gün içinde uğruyoruz tamam ama başkalarında öyle görüyorum adet gibi olmuş sizde idare etmeye çalışcaksınız geçinmek için böyle konularda susmak gerekiyo malesef. Bu bayram eşinin ailesiyle kal o akrabalarada git tanış her bayram gitceksin diye bişe yok öbür bayramda ailene gidersin hem 1 gün fazla tatil oluyo kurbanda eşinle anlaşın karar verin.
Ben 20 günlük ameliyatlıydım bayramda kpin ablalarına kvnin akrabalarına eltimin annelerine 3 köy gezmiştik sadece araba bizde vardı eşimde hevesliydi beni düşünen olmadı zaten zıplaya zıplaya köy yollarında bayram yaptım hatta bide yakın köydeki hastane arkadaşım teyzeye uğramıştım hiçte alınmadım valla şimdi düşündümde hiç dert bile etmemişimki içimde kalmamış

yazık bizlere ya evliliği zehir ediyorlar illaki...

herkeste sıkıntı yaa bizimkiler de bayramda kapı kapalı kalmasın diye bizi eve dikiyorlar kimse de gelmese akşama kadar izinli olduğu tek günlerde onların evini bekliyoruz çok saçma geliyor bana evimiz ayrı ben kendi ailemde hiç görmedim bayramda evde bulunan da olur bulunmayan da bayram günüdür sonuçta...Bizim ordaki gibi ağır yemekli de değil bi tatlı verirlerse veriyolar sanki gelen bizi görmeye geliyor.eşim bayramda bi yerlere kaçalım diyor ama asla izin vermezler:(:20::20::20:

eşinde sende aynı fikirdeyseniz onlara noluyor ki, yetişkin insanlarsınız tatile çıkamak için izin mi alcaksınız
böyle bayram sıkıntısı olan karı kocalar bence tatile gitmeli, 3 gün deniz kum ya da kapadokya, oh mis
:1:

Son düzenleme:
ya ben mi yanlış anlıyorum, senden kaynananın kendi anne babası ve kardeşlerine gidip oralarda kalman mı isteniyor, bir de bunun için trip mi atılıyor

aynen oyle hadi günü birlik olsa neyse birkaç gün kalmamı istiyor.. eşimin bayramda izni 1 gün olur genelde yani ben tek gidicem eşim bu şehirde kalacak...

eşinde sende aynı fikirdeyseniz onlara noluyor ki, yetişkin insanlarsınız tatile çıkamak için izin mi alcaksınız
böyle bayram sıkıntısı olan karı kocalar bence tatile gitmeli, 3 gün deniz kum ya da kapadokya, oh mis
:1:

eşimle sonuna kadar düşüncelerimiz de fikirlerimiz de aynı ama o suratları tavırları çekmemek için mecbur katlanıyoruz işte..hala çocuk gibi izin almamızı onlara danışmamızı bekliyorlar..hamileyim hastaneyi bile neden kaynanama sormamışım gidilecek hastaneye gitmiyorsunuz diye tavır yapıyor kadın özeli tercih ettim diye..

aynen oyle hadi günü birlik olsa neyse birkaç gün kalmamı istiyor.. eşimin bayramda izni 1 gün olur genelde yani ben tek gidicem eşim bu şehirde kalacak...

valla bence hepten saçmalık o zaman, gitsen gerilcen gitmesen gerilcen, ee o zaman gitme, 3 gün dolu dolu karı koca beraber değişsiniz ki, yani sadece kaynanan ve kayınpederini görmeye gidersin günü birlik, o ayrı, ama annane dede ve diğer akrabalarda kalmaya kesinlikle mecbur değilsin bence

Back
X