Yine bi patron vakaasi yine ben.

Ofis ortamında en az çalışma bu şekildeki sabah 8.30 akşam 18.30

Nerede ise tüm sektörler
Neden şaşırdım ki? Bende bir bu kadar çalışıyorum aslında o_O. Bebeğim küçükken dediniz ya o kısmı dikkatimi çekti sanırım. Çünkü ben süt iznimi kullanmıştım.

Kendime inanamiyorum. Oructan herhalde. ‘Kaliteli zaman kaliteli zaman’ diyerek naralar atan biri olarak aklimin ucundan bile gecmedi bunu soylemek. Veya ‘herkesin kendine vakit ayirmaktan, dinlenmekten anladigi baskadir’ demedim.
Tesekkur ederim. Patron diye kendimi sanki hep ‘cabuk pes eden taraf’ olmam gerekiyomus gibimi hissediyorum, neden daha dik duramiyorum, hic anlamiyorum.
İnsan genelde başkasına söylerken kolay söyler ama pratikte hayata geçiremez,o hesap olmuş biraz.
Birde patronunuzun sizin kendinizi suçlu hisseden hale gelmenize etkisi kacınılmaz. Akıllı kadınmış "yavuz hırsız ev sahibini bastırır"misali üste çıkıvermiş.
Çokta kararlı görmemiş sizi belliki,almış yürümüş.
Herşeye verecek cevabınız olmalı bu durumlarda. Mesela ben 5 çocukla herşeye yetiyorum,vaktimde kalıyor mu dedi,siz hemen karşı atak yapıp,topu göğsünüzde yumuşatıp"harika umarım bende sizin yaşınıza gelip,evlenip çoluk çocuğa karısınca sizin gibi olurum,şu an bu tip sorumluluklarım yok,bugünlerin tadını çıkarmak istiyorum,kendime vakit ayırmak,gezmek,sosyalleşmek tamda şu an yapmam gereken şeyler,belliki ilerde önceliklerim başka olacak,ama şimdi önceliklerim bunlar"diyebilmelisiniz. Aksi halde ikna olur hatta "ben ne programsızmışım yahu hicbirşeye yetişemiyorum"psikolojisine bürünürsünüz.

Acik ve net olacaksin.. Bir daki konusmanda " Ben cok iyi düşündüm fulltime dan partime gecmek istiyorum", arkasindanda nedenini anlatacaksin.."Cunku arada kaldim ve piskolojim bozuluyor ve rahat calismak istiyorum" dersin.. Diger kisilerinden örnek vermesi de sacma olmuş, herkesin hayati farklidir.. Donma kalma sakın , kendi fikirlerin arkasinda kesin dur.. Bende ilk haftalda calistigimda 5 gun calisiyordum, zorlaninca 4 gune indirdim..

cok haklisin bu senin en dogal hakkin.
ben de avusturyadayim ama bizim burda izinler 25 gün.

o 50 günü iyi degerlendir bence eger izine cikman sorun olmuyorsa.

Merhaba hanimlar,

Biraz once patronumla gorusmem vardi. Konulardan birisi is saatlerim olacakti. Kesin kararli olarak oturdum karsisina, 1 gun eksik calismak istedigimi belirtecektim. Yeterince kararli olmadim, inanin su anda icim icimi yiyor yine.

Fulltime calisan biriyim su anda, haftasonlarim tika basa plan program dolu oldugu icin dogru duzgun dinlenecek vakit bulamiyorum. Arkadaslarima yeterince vakit ayiramiyorum. Bide erkek arkadasim var, nereye yetiseyim bilemiyorum. Ailemle yasiyorum, bi misafir cagiriyo annem, tum gun yemekti kekti pastaydi borekti temizlikti..kaldi bi pazar!
Fulltime calismanin avantaji elbette cok, senede 50 izin gunu mesela (yurtdisinda yasiyorum), ama onlari bitiremiyorum bile.

Kadin beni konuyu actigima pisman etti nerdeyse. '50 yasinda 5 cocugu olan bir kadinim ve fulltime calisiyorum ama senden cok dinlenecek vaktim var demekki. Belkide kendine vakit ayirmayi secemiyosundur, sorunun ozu odur, baskalari senin haftasonlarini planladigi icin su anda is saatlerini eksiltmeyi cozum olarak goruyosun' dedi, dank diye kaldim tabi. Ailemle yasadigim icin ekstra bi yogunluk yasadigimi biliyor, ordan vuruyor. 'Iyide hayatim bu, degismiicek, sikayette etsem sonucta elimde olan bu, eksik calismak bana finansal konuda dokunmiicak, o derdim yok' dedim, ama yinede tereddut ettirdi. Dusunup tasinip bi fikir sun bana dedi, verdigim kararin arkasinda bile duramadim.

Patronlarinizin karsisinda sizde boyle cabuk tereddut ediyormusunuz? Benmi cok etkilenmeye musaitim bu kadinin karsisinda, herkes mi boyle, inanin anlamiyorum.
Bide inceden 'farkli' bir kulturden olmamin vurgusunu yapmasi yokmu, elle tutulur bi sekilde degil ama yapiyor iste. Dile getirsem 'sana oyle gelmistir' der uste cikar, bu kezde konuyu actigimla kalirim.
Nasil daha kararli olabilecegim karsisinda, her turlu fikire acigim!!
8-17 mesaı saatım hafatnın bes gunu calısıyorum ben bır gun gelmeyım deme hakkım yok resmı tatıllerde ve haftasonu ızınlıyım ayrıca yıllık 20 gun ıznım var ama ben turkıyede yasıyorum ve burada bu calısma sartları ıyı gozuyle bakılıyor ne dersın gel ıslerı degıselım ????? ben konusurum patronla.
sen sonucta hakkın olanı ıstıyormussun o ulke kosullarında...

Back
X