Yine bir alev-sünni meselesi bi akıl verin

mavigk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
182
20
118
Sakarya
Merhaba arkadaşlar
Size kısa bi ozetle ne kadar zor durumda olduğumu anlatayım

Başlıktan da anlaşılacağı gibi erkek arkadaşım alevi ben suunniyim
Ben bu ayrımı yazmaktan bile hoslanmiyorum ama aileler olunca konu..
Erkek arkadaşım çok fazla güven sorunu yaşayan bi insandi iliskimizin başında ama birbirimize olan sevgimizin asabilecegini biliyordum ve astikta ama o ilk zamanlar bu durumu problem etmişti su yönden benim ailemin tepkisinden çekinmiş ti ya olmaz derlerse diye

Onun annesi alevi ve bu durumu hiç sorun etmedi yani ilk söylediğinde bi ön yargısı olsa bile tanıştık ve şuan beni kızı gibi sevdiğini biliyorum
Bu yakınlıktan dolayı bazı şeyleri daha rahat konuştuk ne tur yaşantılarının olduğunu sordum dogru bir tabir mi bilemiyorum kısaca bi muslumanin yaşadığı gibi bi yaşammaları var

Gel gelelim ki ailem..

Ben böyle tepki vereceklerini sanmiyordum çünkü öyle sıkı değillerdir
Bazı sağlık problemlerim olduğu için babam unutacaksin ayrilacaksin gibi bi yaklaşımda bulunmadi sagligin daha onemli falan dedi cunku cok agliyoduum hatta kismetinde varsa olur bile dedi
Ama annem sanki bi katille tanismisim muamelesi yaptı
Anlattım ettim ama arkadaş kal evlenemezsin iz kesinlikle diyo
Birazda çevre faktörü var o kahrolası ' ne derler ' faktörü
Annem de sakin konuşmaya çalışıyor anlıyorum kizmiyorum ama neye ağlayıp uzulecegimi şaşırdım
Bi yandan onların bu yaklaşımından uzulurken diğer yandan hayaller kurduğum gitmesin diye herseyimi verdiğim insanın sözleri..

Sizden istediğim yardım bu durumla nasıl başa cikabilirim yaşayanlar böyle imkansız gibi durup başaranlar var mı
Erkek arkadaşıma seni istemiyor annem diyemedim çünkü sonsuz bi umut var içimde vazgecemiyorum olurda kabul ederseler senin annen beni istemiyordu zamanında denmesini istemiyorum ama içim nasıl yanıyor yaşayan bilir

Sorunumuz aslında bide mesafe ayrı yerlerde yaşıyoruz ve bu durumda çok katı bi insan direk beni istemiyorlar diyebilir ama yanındayken içi titrer konuşurken yuzyuzeyken anlatıcam tabiki ama suanlik saklıyorum

Karışık yada yanlış bir yere actiysam konuyu kusura bakmayın şuan kendimde degilmisim gibiyim.

keske ilk annenle tanistirip daha sonra alevi oldugunu soyleseydin.
bu sekilde evlenen arkadaslar gelir birazdan. hakkinizda hayirlisi olsun

Farklı şehirlerde yaşıyoruz öyle bi imkanımız olamadı maalesef

Umarım en basta hayırlısı olur tabiki ama bu durumu nasıl atlatabilecegimide bilemiyorum

Kararlı durun, başka çaresi yok. Pes eden siz olmayın. Sevgiliniz sizin bulunduğunuz şehre gelsin mutlaka, bir emrivaki ile tanıştırın. Tanışıp biraz kaynaştıktan sonra ailem de sizinle tanışmak istiyor desin, kararlılığınızı görsün aileniz.

Bir de elalem ne der konusu burada nasıl devreye giriyor anlamadım. Damadın aleviliğini yedi düvele duyurmak zorunda değilsiniz ki. Kimsenin alnında mezhebi yazmıyor nihayetinde. Bu konulara hiç girilmezse, mezhep farkı olduğunu da kimse anlamaz nihayetinde. Çok çekiniyorlarsa, isimden falan şüphelenip de soran olursa, ağız kapatmanın da milyon tane yolu vardır. Bence anneniz elalem ne der diye değil, kendi istemiyor diye tepki veriyor. Çünkü kendi dert etmeyen elalemin derdini dert edinmez kendine, ben buna inanırım. Yani mesela, bizimkiler bunları kendileri dert etmedikleri için dert edenin de ağzının payını verirler..

Yani aklıma sizin kararlı durmanız dışında bir şey gelmiyor. Böyle kararlılıkla bundan 20 yıl önce evlenen aile dostlarımız var, hem de mezhep değil din farkıyla. Geri adım atmayın, sevginizi mezhep farkı gibi önceki yüzyıldan kalma bir soruna feda etmeyin derim.

O kadar zoruma gidiyorki onu benimle sen biz diye ayırmak o kadar mutsuz hissediyorum ki
Ama bu örneği versem herhalde inme iner bizimkilere
Huzurunuzu bozulmasın inşallah
Biraz da güçlü durmanız lazım ve sevgilinizin karakterine. Yani evlenince sizi ezecek mi, dayılanacak mı, ailen artık arkanda değil bana muhtaçsın tarzı şeyler olacak mı... Evlenir de boşanmak zorunda kalırsan mutlaka bir işin olsun çünkü saçma bir sebep de olsa aileye karşı gelip evlenince erkeklerin bir yeri kalkıyo bana muhtaç nası olsa diyo. Cebinde maaşın olsun siz güçlü durun yeter.

O da çok sıkıntılar atlatmış şuan 27 yaşında ama aile içinde problem yaşamış bi insan tabiki herkesin hayatında oluyordur ama o cok hassas ve kesinlikle tartışma istemez ben bi arkadasimla ya da evden biriyle tartissam ozur dilettirir hiç sevmez ve hayalinde tartışmasız kavgasız gurultusuz bi yuva kurmak çocuklarını böyle yetiştirmek var

Ben ailemi arkamda bırakmamam ki zaten erkek arkadaşım bunu istemez ben rizalariyla mutlu olayım istiyoruz
Ama olucam ne kadar surecekse sursun

Aile saçma sapan bi sebepten rıza vermiyosa evlenmenin sizin dinen bi sakıncası yok diye bi hocadan dinlemiştim yıllar önce. Sırf kendi kafalarına uymuyo diye izin vermemeleri kötü.

Konu tanıştırmaya gelince korktum çünkü erkek arkadaşım bu konu yüzünden zamanında dışlanmış kendi çevresi tarafından ve ben direk boyle bi problemin ortasına atmak istemedim onu
Ama tanıyin dedim anneme anlatamıyorum inanın yazarken bile yaptığım ayrımdan utanıyorum ama anneme anlatamıyorum neler söyledim kim bilecek dedim alevi olduğunu hatta değiştirir olur biter dedim arkamda olduğunu bilsinler diye

Ama ailesine akrabalarına gidicekmisim bunları söylemesi çok zoruma gidiyor çok farklı yerlere götürüyor konuyu sevgi aşk televizyonlarda gibi mi sanıyorsun diyo sanki öyle yaşıyoruz

Ne yapicam bilemiyorum ailemide kırmak istemiyorum
gucluyum biliyorum ilişkiyi ayakta tutabilmek için çok uğraştık şimdi dediğin gibi feda etmek gerekir istemiyorum

Aile saçma sapan bi sebepten rıza vermiyosa evlenmenin sizin dinen bi sakıncası yok diye bi hocadan dinlemiştim yıllar önce. Sırf kendi kafalarına uymuyo diye izin vermemeleri kötü.

Dinen bi sıkıntı şöyle yok bizim yaptığımız ibadetlerimizi onlarda yapıyor ama adı alevi diye böyle yapılıyor irkmis falan ya sanki kanla bulaşan bi hastalık banada bulasicak dusundukce deliricem

Dinen bi sıkıntı şöyle yok bizim yaptığımız ibadetlerimizi onlarda yapıyor ama adı alevi diye böyle yapılıyor irkmis falan ya sanki kanla bulaşan bi hastalık banada bulasicak dusundukce deliricem
Ailenizin keyfi izin vermemesini biraz takmaman gerekiyo o zaman

Ailenizin keyfi izin vermemesini biraz takmaman gerekiyo o zaman

Daha çok annemin böyle bi tepkisi var
Dediğim gibi babam daha ılımlı dır böyle durumlarda
Benim biricik kızım tanımıyorum etmiyorum ki karışımdaki insanı diyor tabiki bi tepkisi vardır ama sagligimdan korkuyor

Söylememiş gibi davraniyordum annem tekrar açtı çok üzülüyorum bu duruma bırakmadin mi hala dedi

Anlatamıyorum ki sorun karşı taraf değil benim
sevgimi acı cekmemi zamanla unutursun gibi bi cumleyle geçiştirmeye çalışıyor

Pardon ama anneniz islamin bes sartini yerine getiriyormuki alevi sunni ayrimi yapiyor.Muslumanlik isine geleni yap arak olunmuyor.Yani arada bir namaz kilinarak musluman olunmuyor.Bence siz bu sevdadan vazgecin,anneniz bu kadar Kati sekilde ayrimcilik yapiyorsa(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…