Yine bir alev-sünni meselesi bi akıl verin

Ben hayatim boyunca asla insan Ayrimi yapmadim yapmamda
Ama söz konusu evlilik ise bence ayrı kültürler ayrı mezhepler ilerde anlaşmazlık getiriyor maalesef sonra sonra zor oluyor iki ayri kültür. yakin bir tanidigim maalesef bu hafta ayrilik karari aldı oysaki çok severek evlenmişlerdi

Sırf Sünni diye kendini fasulye gibi nimetten sayanlara öyle sinir oluyorum ki. Seneden seneye yarım yamalak oruç tutmakla, Cuma'dan cuma'ya camiye gitmekle mi oluyormuş müslümanlık? Sen ne haltsında karşındakini küçümsüyorsun be dangalak? Önce sen bi tam yaşa İslamiyeti, sonra gel Alevilere bok at tamam mı? Aleviler Marsta yaşıyor ya sahi, isimleri cisimleri her bi bokları farklı sünnilerden evet! Sözüm böyle düşünenlere, herkes üzerine alınmasın. Sevgilisinin ailesinden etrafından çekinipte mezhebini saklayan yalakada defolsun gitsin, canı cehenneme!

Ben de insan ayrımı kesinlikle yapmam ama konu evlilikse işler değişir. İlk başlarda güzel gibi görünse de sonradan anlaşmazlıklar yaşanması çok yüksek ihtimal.

Ben sunniyim eşim arap kökenli alevi yani Nusayri. Şunu söyleyebilirim. Annenizin aslında kendince haklı sebepleri var ona çok da kızmayın. Herkes çocuğunun mükemmel bir evlilik yapmasını ister. Bu yaşa kadar gördüğünüz bildiginiz degerlerden farklisini yaşayan bir damat adayı ailenizi sizin için endiselendirmis olabilir. Benim Ailem olsun eşimin ailesi olsun ilk etapta o tedirginliği yaşadılar. Farklı kültürlerin evlilik çatısında birleşmesi her zaman zordur. Benim için de zor oldu ama inandığımız kitap bir dualarimiz bir surelerimiz bir. Insan olarak da iyiyse vicdanlı adaletli ve saygılı biriyse karşıdaki; neden olmasın. Sonra baktılar ki eşim insan olarak çok efendi çok temiz bir aile çocuğu kabul edip içlerine aldılar aynı şekilde eşimin ailesi de anlaşamazlarsa sorun çıkarsa diye tedirgin oldular ama beni tanıdılar gördüler ve kabul ettiler. Allah insani ayni mezhepliyle değil iyisiyle karsilastirsin. Karşılıklı özveri ve sevgiyle aşılabilecek sorunlar bunlar üzülmeyin. Ailelerinizi de anlayın ve sabırlı olun derim ben.

Ask bu ... Fazla söze gerek yok. Ama bir konuda dikkat etmen lazım. Bütün sorumluluk sende. Herşeyİ üstlenmişsin. Çok yorulacaksin. Sevgilin de çok basaracagiz diyen biri değil. İlk fırsatta ben sana demiştim. Deyip çekip gidecek gibi. Bence bir değerlendir. Sonucta seviyorsun ama değmeyecekse ailene de kendine de yazık etme.

Çocuk yetiştirirken sorun olmaz mı bu durum? Ben değerlerime bağlıyımdır mesela. Ailelerde bu konuda endişe ediyor olabilir.

Merhaba arkadaşlar
Size kısa bi ozetle ne kadar zor durumda olduğumu anlatayım

Başlıktan da anlaşılacağı gibi erkek arkadaşım alevi ben suunniyim
Ben bu ayrımı yazmaktan bile hoslanmiyorum ama aileler olunca konu..
Erkek arkadaşım çok fazla güven sorunu yaşayan bi insandi iliskimizin başında ama birbirimize olan sevgimizin asabilecegini biliyordum ve astikta ama o ilk zamanlar bu durumu problem etmişti su yönden benim ailemin tepkisinden çekinmiş ti ya olmaz derlerse diye

Onun annesi alevi ve bu durumu hiç sorun etmedi yani ilk söylediğinde bi ön yargısı olsa bile tanıştık ve şuan beni kızı gibi sevdiğini biliyorum
Bu yakınlıktan dolayı bazı şeyleri daha rahat konuştuk ne tur yaşantılarının olduğunu sordum dogru bir tabir mi bilemiyorum kısaca bi muslumanin yaşadığı gibi bi yaşammaları var

Gel gelelim ki ailem..

Ben böyle tepki vereceklerini sanmiyordum çünkü öyle sıkı değillerdir
Bazı sağlık problemlerim olduğu için babam unutacaksin ayrilacaksin gibi bi yaklaşımda bulunmadi sagligin daha onemli falan dedi cunku cok agliyoduum hatta kismetinde varsa olur bile dedi
Ama annem sanki bi katille tanismisim muamelesi yaptı
Anlattım ettim ama arkadaş kal evlenemezsin iz kesinlikle diyo
Birazda çevre faktörü var o kahrolası ' ne derler ' faktörü
Annem de sakin konuşmaya çalışıyor anlıyorum kizmiyorum ama neye ağlayıp uzulecegimi şaşırdım
Bi yandan onların bu yaklaşımından uzulurken diğer yandan hayaller kurduğum gitmesin diye herseyimi verdiğim insanın sözleri..

Sizden istediğim yardım bu durumla nasıl başa cikabilirim yaşayanlar böyle imkansız gibi durup başaranlar var mı
Erkek arkadaşıma seni istemiyor annem diyemedim çünkü sonsuz bi umut var içimde vazgecemiyorum olurda kabul ederseler senin annen beni istemiyordu zamanında denmesini istemiyorum ama içim nasıl yanıyor yaşayan bilir

Sorunumuz aslında bide mesafe ayrı yerlerde yaşıyoruz ve bu durumda çok katı bi insan direk beni istemiyorlar diyebilir ama yanındayken içi titrer konuşurken yuzyuzeyken anlatıcam tabiki ama suanlik saklıyorum

Karışık yada yanlış bir yere actiysam konuyu kusura bakmayın şuan kendimde degilmisim gibiyim.
Ya din,dik,ırk,mezhep,renk hala mevzu mu herkesin inancı kendine saygı duyulması lazım anneniz de zamanla anlar siz birbirinizi bırakmayında

Back
X