- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben yurtdisinda yasiyorum.Burdaki Turk muslumanlar alevi ayrimi yapiyor ama cogunun gelinleri Veya damatlari hiristiyan.Birde bunu anlayamiyorum.Bu aleviler ocumu(
Canim cok merak ettim turk vatandasi misin türkçeyi benden iyi konusuyosun da :) hani burda mi dogup buyudunAile saçma sapan bi sebepten rıza vermiyosa evlenmenin sizin dinen bi sakıncası yok diye bi hocadan dinlemiştim yıllar önce. Sırf kendi kafalarına uymuyo diye izin vermemeleri kötü.
Dinen bi sıkıntı şöyle yok bizim yaptığımız ibadetlerimizi onlarda yapıyor ama adı alevi diye böyle yapılıyor irkmis falan ya sanki kanla bulaşan bi hastalık banada bulasicak dusundukce deliricem
Evet toplumda alevilerle ilgili o kadar çirkin uydurma hikayeler var ki. Bir tanesi yüzünden zamanında mehmet ali erbil programından olmuştu :) ben şimdi onları sayıp burda bilmeyenlere de öğretmek istemiyorum. Hepsi unutulsun tükensin inşallah.
Merhaba arkadaşlar
Size kısa bi ozetle ne kadar zor durumda olduğumu anlatayım
Başlıktan da anlaşılacağı gibi erkek arkadaşım alevi ben suunniyim
Ben bu ayrımı yazmaktan bile hoslanmiyorum ama aileler olunca konu..
Erkek arkadaşım çok fazla güven sorunu yaşayan bi insandi iliskimizin başında ama birbirimize olan sevgimizin asabilecegini biliyordum ve astikta ama o ilk zamanlar bu durumu problem etmişti su yönden benim ailemin tepkisinden çekinmiş ti ya olmaz derlerse diye
Onun annesi alevi ve bu durumu hiç sorun etmedi yani ilk söylediğinde bi ön yargısı olsa bile tanıştık ve şuan beni kızı gibi sevdiğini biliyorum
Bu yakınlıktan dolayı bazı şeyleri daha rahat konuştuk ne tur yaşantılarının olduğunu sordum dogru bir tabir mi bilemiyorum kısaca bi muslumanin yaşadığı gibi bi yaşammaları var
Gel gelelim ki ailem..
Ben böyle tepki vereceklerini sanmiyordum çünkü öyle sıkı değillerdir
Bazı sağlık problemlerim olduğu için babam unutacaksin ayrilacaksin gibi bi yaklaşımda bulunmadi sagligin daha onemli falan dedi cunku cok agliyoduum hatta kismetinde varsa olur bile dedi
Ama annem sanki bi katille tanismisim muamelesi yaptı
Anlattım ettim ama arkadaş kal evlenemezsin iz kesinlikle diyo
Birazda çevre faktörü var o kahrolası ' ne derler ' faktörü
Annem de sakin konuşmaya çalışıyor anlıyorum kizmiyorum ama neye ağlayıp uzulecegimi şaşırdım
Bi yandan onların bu yaklaşımından uzulurken diğer yandan hayaller kurduğum gitmesin diye herseyimi verdiğim insanın sözleri..
Sizden istediğim yardım bu durumla nasıl başa cikabilirim yaşayanlar böyle imkansız gibi durup başaranlar var mı
Erkek arkadaşıma seni istemiyor annem diyemedim çünkü sonsuz bi umut var içimde vazgecemiyorum olurda kabul ederseler senin annen beni istemiyordu zamanında denmesini istemiyorum ama içim nasıl yanıyor yaşayan bilir
Sorunumuz aslında bide mesafe ayrı yerlerde yaşıyoruz ve bu durumda çok katı bi insan direk beni istemiyorlar diyebilir ama yanındayken içi titrer konuşurken yuzyuzeyken anlatıcam tabiki ama suanlik saklıyorum
Karışık yada yanlış bir yere actiysam konuyu kusura bakmayın şuan kendimde degilmisim gibiyim.