Yine bir altın konusu..

Dügunüme bikac gün var kaynanam nisanda 2 tane bilezik takmisti o bilezikleri simdi istiyo dugunde takcam sana diyo.. bide nisanda gelen altinlari ben kendim toplu dursun diye kaynananin fikriyle kolyeye cevirmistim meger aklinda plan varmis. Simdi onu da istiyo dugunde set yerine takcak sanirim..
Simdi böyle bi adet varmi vereyimmi yoksa kaynanam kurnazlik pesinde mi? Ona gore vermicem altinlari.. nişandan sonra bi tane bilezik yapti verdi bunu dugunde takcam ama bende kalmasin sende dursun dedi bi o var su an ekstra olarak.. eger nisandakileri alip dugunde takma gibi bi adet yoksa sadece o bi bilezigi vercem. Nisanda takilanlari vermicem.
Egede yasiyorum bu arada.
Bi aralar da altinlari alcaz diyodu nisanlima neyseki nisanlim tavir koydu da o konu kapandi kesin olarak yani yanlis anlamayin ben parasinda degilim asla.. bu kadar altin muhabbetini döndürmesinden biktim sadece .

Böyle bi adet falan yok. Direkt çakallık. Nişanlınız ne diyor önemli olan o. Karşı çıksın bi zahmet onlar sizin.

Bizde de nişanda takılanlar düğün günü erkek tarafına verilir ekstra alınanlar ile düğünde tekrar takılır. Ama nişanda taktığı aynı sayıda değil mesela 4 bilezik mi dendi 2 si nişanda takılır düğün günü o 2 yi geri verirsin erkek tarafı 4 taneyi aynı zamanda takar

Nişanda taktığını taksın yine ama nişanda taktığı kadar üzerine eklerse daha güzel olur sanki 😂😉

Böyle şeylerden bahsedin de bizim de bilgimiz olsun ona göre hareket edelim zamanı geldiğinde 😊

Ben istemedikleri halde kendim verdim. Nişanda 2 tane takmislardi, düğün için de eşim kredi çekip 3 tane kendi almıştı 5 bilezik verdim taktilar.

Bizim orada oyle bisey var yanj nisanda takilan tekrardan düğünde takılıyor. Kendi annemlerim ve kv delerin taktiği herseyi geri düğünde de taktilar yani taktiklarina ek olarak onlarda oldu taki töreninde

Tamam siz maddiyatında değilsiniz de ellerindeki takı parasını nişan zamanı mı harcadılar belki ellerinde takı alabilecek başka para kalmadı nasılsa nisandakileri takarız diye düşünmüş olabilirler. Yapmasanız olur demişsiniz ama siz de hatta bütün forum biliyorum ki yapmasalar olmazdı. Oğlan tarafı olarak illa bir şey takacaklardı. Adet kısmına bu kadar takılmayın bence bütün adetler dört dörtlük yerine geliyor mu ki? Böyle yapan insanlar gördüm ama yöresel bir durum muydu yoksa dediğim gibi bütün maddiyat tek takıya harcandığından mıydı bilmiyorum.
Bu arada daha evlenmeden bu tavırlardan bıkıp isyan ediyor, hep aptal yerine konulduğunuzu düşünüyorsanız bence evlilik kararınızı gözden geçirin derim çünkü bu insanlarla bütün bir ömür bir arada olacaksınız artık

Tabiki de önemli ne münasebet. Nişan ayrı , düğün ayrı merasimler. Durumun yoksa hiç yapma daha iyi. Aleme rezil olmayı düşünebiliyorsa bunları da hesaplamalıydı. Düğünden sonra takıları da istemişler daha önce onu kaçırdınız sanırım. Direkt çakallık bu, hiç hoş değil.

Bizde nişanda takılanlar verilmez. Düğünde zaten kızın kolunda olur bilezikler, diğer aldıkları bilezikleri de takıda takarlar. Benim düğün zamanımda da taktıkları incecik teneke bileziği geri istemişlerdi düğünde üçünü birlikte takcaz diye; bizde verilmezdi ama rezillik yaptılar diye vermiştik bak yine sinir oldum o şahsiyetlere.

Tabiki de önemli ne münasebet. Nişan ayrı , düğün ayrı merasimler. Durumun yoksa hiç yapma daha iyi. Aleme rezil olmayı düşünebiliyorsa bunları da hesaplamalıydı. Düğünden sonra takıları da istemişler daha önce onu kaçırdınız sanırım. Direkt çakallık bu, hiç hoş değil.

Yoo kaçırmadım istemişler ama alamayacaklar nişanlısı tavır göstermiş. Ayrıca ben konu sahibinin nişanlısının ailesinden değilim veya onları savunmuyorum duruma başka bir bakış açısıyla bakabilir miyiz diye ihtimalleri değerlendiriyorum yani sizin bana bu şekilde saldırganca bir tavır sergilemenize hiç gerek yok

Eşimin ailesi Egeli ...nişanim ev içinde olmuştu...set takmışlardı...benim ailem bilezik takmıştı ve ufak altinlari ben bilezige cevirmistim.Dugunde bu takılar istenmedi ...ben bileziklerimi takarak düğüne gittim.. takı merasiminde farklı bir set daha taktılar...pek çok yörede nisanda takılan kızın ceyizine destektir..yani kız bozdurup çeyizlik eşya alabilir.Eger vermek istemiyorsanız vermeyin ,sorun etmiyorsaniz verin ama asla düğün takılarını elinizden almalarına izin vermeyin.

Yoo kaçırmadım istemişler ama alamayacaklar nişanlısı tavır göstermiş. Ayrıca ben konu sahibinin nişanlısının ailesinden değilim veya onları savunmuyorum duruma başka bir bakış açısıyla bakabilir miyiz diye ihtimalleri değerlendiriyorum yani sizin bana bu şekilde saldırganca bir tavır sergilemenize hiç gerek yok

Saldırganca mı ? 😂 yazı dili ile olduğu için öyle anladınız sanırım. Gayet sakin bir şekilde yazdım. Sizinle ne gibi bi sorunum olabilir ki

Nisanlimin da bu konuda pek bilgisi olmadigi icin o da tam net yorum yapamiyo
Bizdede vardir. Takilacak bilezik sayisi bellidir. Birazi nisanda takilir sonra dugunde hepsi tekrar takilir kizdakilerde istenip. Benim kayinvalidede yapti bunu. Nisanda 1 tane takmistim. 1 gun once verdim. Dugunde tekrar taktilar. Ama kucuk altinlardan yapilan kolyyi set olarak takmak onun kurnazligi. Ben vermezdim onu. Bilezik olayi adet genellikle ona alistim. Ama onun disinda alinmaz ve tekrar takilmaz. Kayinvalideniz kolyede kurnalik yapip masraf yapmayim baskasinin taktiklarindan yapilan kolyeyi ben takmis gibi gostereyim demis. Isterseniz sunuda yapabilirsiniz. Bilezikler kolumda kalsin siz digerlerinide ustune takarsiniz sorun olmaz. Ama kolyeyi vermeyinde takmayinda dugunde.

Nisanda taktiklarinin üstüne ekleme yaparak düğünde hepsini takmak istemeleri normal geliyor. Bizde de bazen oyle oluyor. Ama nisanda 2 takildiysa düğünde ekstra 3-4 tane daha takilir nisanda takilani da ver hepsini bir arada tekrar takalim diyenler oluyor. Benim kayinvalidem istemedi.. Nisanda 2 düğünde 2 tane takti. Nisanda bana takilan ne varsa bilezik altin para vs. Annem düğünde hepsini getirip takti kendi aldıklarıyla beraber. Kayinvalideme isterseniz sizin taktiklarinizi vereyim dugunde onlari da yine takin dedi ama kayinvalidem ne olacak ha siz ha biz dedi siz takin birsey olmaz dedi.. Annem dugunde 10 tane bilezik takmis gibi oldu ama nisan takilariyla beraberdi.altinlari almak Geri istemek kaba bir üslupla keainlikle itici oluyor. Düzgünce konusulsa herseh daha yolunda ilerler

Ben olsam elalemin şovuna malzeme olmak istemem. Böyle saçma adet mi olur?
Gücü 1'e yetiyorsa 1 tane taksın, gücü yetmiyorsa hiç takmasın.
Gücü yetmediği halde yetiyormuş gibi göstermek nasıl bir mantık anlamıyorum. Hastalık derecesinde, bu kadar elalem odaklı başka bir millet var mıdır acaba 😒

Saldırganca mı ? 😂 yazı dili ile olduğu için öyle anladınız sanırım. Gayet sakin bir şekilde yazdım. Sizinle ne gibi bi sorunum olabilir ki

Ne şekilde yazdınız bilemem ama yazdığım yazıyı alıntılayıp sanki konunun muhatabı yani nişanlının ailesiyle konuşur üslupta yazarsanız bu şekilde anlaşılması normal. Yazı dilinize biraz daha dikkat etmenizi öneririm, iyi geceler

Ne şekilde yazdınız bilemem ama yazdığım yazıyı alıntılayıp sanki konunun muhatabı yani nişanlının ailesiyle konuşur üslupta yazarsanız bu şekilde anlaşılması normal. Yazı dilinize biraz daha dikkat etmenizi öneririm, iyi geceler

Alınganlığınızla ilgili destek almanızı öneririm , size de iyi geceler .

Yani belki adettir oranın bilmiyorum ama insan gibi gelse kızım durumumuz yok düğün ele güne mahçup olmayalım biz onları bir de düğünde taksak dese amenna kimse yok demezde. Düğünden sonra altınları isteyeceklerse bu iş pek güzel durmuyor. Kurnazlıkları kendilerinin olsun. Allah göstermesin daim mutlu olun ama es kaza boşanma durumu olursa biri iki taktıklarını, iki öderler😂😂

Dügunüme bikac gün var kaynanam nisanda 2 tane bilezik takmisti o bilezikleri simdi istiyo dugunde takcam sana diyo.. bide nisanda gelen altinlari ben kendim toplu dursun diye kaynananin fikriyle kolyeye cevirmistim meger aklinda plan varmis. Simdi onu da istiyo dugunde set yerine takcak sanirim..
Simdi böyle bi adet varmi vereyimmi yoksa kaynanam kurnazlik pesinde mi? Ona gore vermicem altinlari.. nişandan sonra bi tane bilezik yapti verdi bunu dugunde takcam ama bende kalmasin sende dursun dedi bi o var su an ekstra olarak.. eger nisandakileri alip dugunde takma gibi bi adet yoksa sadece o bi bilezigi vercem. Nisanda takilanlari vermicem.
Egede yasiyorum bu arada.
Bi aralar da altinlari alcaz diyodu nisanlima neyseki nisanlim tavir koydu da o konu kapandi kesin olarak yani yanlis anlamayin ben parasinda degilim asla.. bu kadar altin muhabbetini döndürmesinden biktim sadece .
Esim kendi dugununu kendi yapti, altinlarimi bile o yapti ama kv gil yuzsuz yuzsuz nisanda takilanlari dugunumde takmak icin geri istediler sirf esimin hatrina verdim o daha fazla borca girmesin diye. Dugunden sonra da acik acik annenlere kizgin ve kirginim dedim, o gunden sonra da tavirliyim onlara karsi aramam sormam bile.
Ama altinlari alcaz diyecek kadar yuzsuzlestiler madem verme sadece o tek bilezigi ver. Valla ben elimi verdm kolumu kaptiriyodum sukur ki kurtardim esimle mutlu bi evliligim var. Verecegin her karari buna gore al nisanlinla huzurun bozulmasin.

Bana sadece 1 bilezik takmışlardı nisanda.Kucuk gelmişti buyutsunler diye verdim şehirler farklı olunca pek görüşülmedi kendi sehrimdeki düğünde herşeyi taktılar onlarin şehirdeki düğüne gidince çıkarıp geri verdim tekrar taktılar zaten durumları çok müsait değil tekrar alamzlardi .

Ben çok sorun etmedim o yüzden .Ama tabiki altinlwrinizi vermeyin

Evet boyle bir adet var hatta bastan bilmeniz gerekiyordu
Ama kolyeyi vermeyin
3. Bilezigide verin
Cok hassas bir durum bence yuz goz olmayin
Bana nisandan once acikca ben bu adete karsiyim taktigim sana hediyemdir dedi
Ben hic altin sohbetine girmedim
Nisandaki takilari bilezik yapmistim
Dugunde cikarken hepsi kolumdaydi. Ilave kim ne takacaksa hediye etti

Bende nisandan sonra cıkarıp verdim ama hırsız girer eve falan Die =) yani düğünde üzerine ilave eder etmez bilemem soramam da zqten böle birseyi. Sizde verebilirsiniz bunda yanlıs birsey yok sadece bilezikler geri veriliyor Bi daha taksın durumu yoksa Die onun dısında baskasının taktılarını istemek cok sacma.

Back
X