Yine bir altın konusu..

Neden bu kdr samimi yüzgöz oluyorsunuz bu kaynanalarla. Ben kendi arkadaşlarıma bakıyorum da, kaynana bırak geri altın istemeyi, hal hatır soracakken elli kere düşünüo.

Gerçekten takacak bişeyi olmayan durumu olmayan insan utanır be kardeşim istemeye, utanır da sen verirsin anne bunu tak mahcup olma die. Sinsilik seninkinin yaptıgı

Hanimlar peki kolyeyi nasil kacirsam? Bozdurup banka hesabina attim falan mi desem istemiyorum beni aptal yerine koymasini ya.
Bide kinadan bigün önce oturmaya gelceklermis valla yuzsuzlugun bu kadari 40 kisi oturmaya gelirmi kinadan bi gün önce ya cildircam. Ne kadar dusuncesizler ya.
Normalde altinlarin hepsini kayinvalideniz takmadi vermeyin kolyeyi. Onu bozdurdum diyebilirsiniz isteyemez.

Nişanda takılan iki bileziği ben kendim onlara teklif etmiştim, bunlarıda alın düğünde takarsınız diye. Ama diğer insanların taktığı takıyı vermeyin bence.
Buna bende katiliyorum baskalarinin taktiklariyla yapilan birseyi tekrar takmalari sacma olur onu vermeyin. Kardesim takacak dersiniz, bozdurdum ceyiz icin kullandim veya kasaya attim geri alamam suan uzak dersiniz.

Kolyeyi vermeyin. Bilezikleri verebilirsiniz neden sorun yaptınız anlamadım ben eşimin ailesinden öyle bir istek olmamasına rağmen öyle yaptım . Bizde adet öyle. Ama senin kv istemesi senin moralini bozmuş olabilir biraz. Altınları da vermeyin arkadaşım emanet için annene filan ver veya bankaya götür direk.

Dügunüme bikac gün var kaynanam nisanda 2 tane bilezik takmisti o bilezikleri simdi istiyo dugunde takcam sana diyo.. bide nisanda gelen altinlari ben kendim toplu dursun diye kaynananin fikriyle kolyeye cevirmistim meger aklinda plan varmis. Simdi onu da istiyo dugunde set yerine takcak sanirim..
Simdi böyle bi adet varmi vereyimmi yoksa kaynanam kurnazlik pesinde mi? Ona gore vermicem altinlari.. nişandan sonra bi tane bilezik yapti verdi bunu dugunde takcam ama bende kalmasin sende dursun dedi bi o var su an ekstra olarak.. eger nisandakileri alip dugunde takma gibi bi adet yoksa sadece o bi bilezigi vercem. Nisanda takilanlari vermicem.
Egede yasiyorum bu arada.
Bi aralar da altinlari alcaz diyodu nisanlima neyseki nisanlim tavir koydu da o konu kapandi kesin olarak yani yanlis anlamayin ben parasinda degilim asla.. bu kadar altin muhabbetini döndürmesinden biktim sadece .
Bnmkide düğün günü salonda istedi kendi almadığı bileziği eşim aldı sonuç verdim millete kendi takmış gibi gösterdi

Benim kınam ve düğünüm farklı şehirde olduğundan kınada taktıklarını düğünde yeniden taktılar.
Ama böyle bir adet var gerçi nişandakini arttırarak takıyorlar.
Bunun yanı sıra net şekilde nişanda takılan altınlarla yaptığınız kolyeyi vermeyin.Burada kurnazlık yapmaya çalışıyor.

Dügunüme bikac gün var kaynanam nisanda 2 tane bilezik takmisti o bilezikleri simdi istiyo dugunde takcam sana diyo.. bide nisanda gelen altinlari ben kendim toplu dursun diye kaynananin fikriyle kolyeye cevirmistim meger aklinda plan varmis. Simdi onu da istiyo dugunde set yerine takcak sanirim..
Simdi böyle bi adet varmi vereyimmi yoksa kaynanam kurnazlik pesinde mi? Ona gore vermicem altinlari.. nişandan sonra bi tane bilezik yapti verdi bunu dugunde takcam ama bende kalmasin sende dursun dedi bi o var su an ekstra olarak.. eger nisandakileri alip dugunde takma gibi bi adet yoksa sadece o bi bilezigi vercem. Nisanda takilanlari vermicem.
Egede yasiyorum bu arada.
Bi aralar da altinlari alcaz diyodu nisanlima neyseki nisanlim tavir koydu da o konu kapandi kesin olarak yani yanlis anlamayin ben parasinda degilim asla.. bu kadar altin muhabbetini döndürmesinden biktim sadece .
Verme ayrica taksin kurnazlık peşinde

Bana nisanimdahic bişey yapmadıkları için kendimin olan bilekliği yeni gibi taktılar şimdi ki aklım olsa müsaade etmem ...

Nişanlılık doneminde düğünde takacaklari bilezikleri yaptılar ama düğünde takıldı onlar ...

Kolyeyi de verme yeni set yapsın

Bizim orada oyle bisey var yanj nisanda takilan tekrardan düğünde takılıyor. Kendi annemlerim ve kv delerin taktiği herseyi geri düğünde de taktilar yani taktiklarina ek olarak onlarda oldu taki töreninde

Bu arada önceden istenmedi ya da verilmedi salonda söylendi onlarda atiyorm 10 bilezik taktılar ama nişanda 2 taneyle 10 olmus oldu. Bence bunda sıkıntı yok ki yani yine senin sonuçta

Vallahi ben eşimin.nisanda taktiklerini annesine verdim onlarda bana taktı...ama başka bilezikelrde taktılar..onlarla beraber yani baya bileziğim olmustu

Balıkesir tarafında da bu şekilde diye biliyorum (arkadaşlarım var oralı) fakat küçük ayrıntı erkeğin evi yoksa kız vermiyorlar 😂
Evet burda da öyle kaynanacim o adeti görmezden geliyo😂
Neden bu kdr samimi yüzgöz oluyorsunuz bu kaynanalarla. Ben kendi arkadaşlarıma bakıyorum da, kaynana bırak geri altın istemeyi, hal hatır soracakken elli kere düşünüo.

Gerçekten takacak bişeyi olmayan durumu olmayan insan utanır be kardeşim istemeye, utanır da sen verirsin anne bunu tak mahcup olma die. Sinsilik seninkinin yaptıgı
Samimi oldugumu nerden biliyosunuz tam tersi ben baya baya mesafeliyim bende aramam ararsam kirk.kere dusunurum.. yani ben onun farkindayim elimi versem kolumu kaptiririm öyle bi yüzsüz kadın.. artik bende biktim o yuzsuzluk yaptikca bende yuzsuzluk yapip hayir diyorum herseye

İki bileziği verirsin bunda sorun yok da, üstüne bilezik eklemeden düğünde takarlarsa bu sorun olur.

Misal eşim nişanda iki bilezik taktı. Ben düğün de verdim. Düğün de ise 7 bilezik taktı.

Yani aynı sayıda takacaksa hiç verme. Bir de kolyeyi geri verme. Set taksınlar. Çakallık yapıolar.

Kayinvalideniz dugun takilarini bedavaya getirmek derdinde belli ki. Nisanda taktigi iki bilezigi yeniden takmak istemesi baska bilezik almayacagi anlamina geliyor. Bir de sizin tum nisan altinlarinizla yaptiginiz kolyeyi de istemis takmak icin. Pes diyorum. Ben olsam musade etmezdim. Sadece sonradan yaptigi o bir bilezigi verirdim takacaksa onu taksin. Ama elegune gosteris yapacak o yuzden hepsini istiyor. Bujun gelenegi olur mu bilmem ama burda bir firsatcilik var. Benim bir akrabam gelinine nisanda taktigi trabzon setini dugunde tekrar takmisti ama ek olarak da 8 tane bilezik takti.

Kayinvalidem bana nisanda bir bilezik takmisti sanirim 5 6 gr falandi. Teneke gibi biseydi. Oysa durumlari gayet iyiydi. Sanirim ayrilirsak diye en ucuzunu almis aklinca. Dugundeki bilezikleri de esim aldi,ailesi takti. Bir de boyleleri var yani.

Şimdi bizde de var böyle bir sey.nişan genelde evde yapılır bizim buralarda e ona da az kişi geldigi için kayınvalidenin ne taktıgı görülsün diye bir de dügünde takılır tekrar nişanda takılanlar.böyle yani.

Bende de nisanda takilanlari düğün gunu alip tekrar takmislardi sorun degil yaaa amaaannn ver gitsin kina günü ver yada düğün günü

Nişanda takılan bilezik verilir de diğer kolye olmaz

Sıkıştırırsa evden boynum boş çıkmayacağım onu takıp çıkacağım de

Esasen nişan takısını satıp çeyiz yapmam lazım bir adet de o

Ama bilezik el gün görsün diye yapıldığı için bir daha düğünde de alınıp tekrar takılıyor

Zaten sonra da almış ver Bilezikleri taksın tekrar

İnanmıyorum ya neden yapar ki bir insan bunu...
Beni istemiyordu zaten evlenip ayrıldığım için ama kendi oğluda evlenip ayrılmıştı onun oğlunun elinin kiri benim ki kötü bişeydi ona görr hep ayrılacağımızı beklediği için altın yapmaya gerek duymadı.

Back
X