Yine bir altın konusu..

Milamila9494

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2019
321
341
33
Dügunüme bikac gün var kaynanam nisanda 2 tane bilezik takmisti o bilezikleri simdi istiyo dugunde takcam sana diyo.. bide nisanda gelen altinlari ben kendim toplu dursun diye kaynananin fikriyle kolyeye cevirmistim meger aklinda plan varmis. Simdi onu da istiyo dugunde set yerine takcak sanirim..
Simdi böyle bi adet varmi vereyimmi yoksa kaynanam kurnazlik pesinde mi? Ona gore vermicem altinlari.. nişandan sonra bi tane bilezik yapti verdi bunu dugunde takcam ama bende kalmasin sende dursun dedi bi o var su an ekstra olarak.. eger nisandakileri alip dugunde takma gibi bi adet yoksa sadece o bi bilezigi vercem. Nisanda takilanlari vermicem.
Egede yasiyorum bu arada.
Bi aralar da altinlari alcaz diyodu nisanlima neyseki nisanlim tavir koydu da o konu kapandi kesin olarak yani yanlis anlamayin ben parasinda degilim asla.. bu kadar altin muhabbetini döndürmesinden biktim sadece .

hadi taktığı bilezik için ver düğünde takayım olabilir. bazı yörelerde bu adet var. ama diğer takılan altınlarla yapılan kolyeyi bence vermeyin. o söylediğiniz gibi kv nin kurnazlığı gibi duruyor.
Nişanda taktigi bilezigi mi isteyebilir diyosunuz? Bende kararsiz kaldim aslinda amacim para degil zaten anlamissinizdir da kendisi biraz her istedigim olsun diyen cinsten biri bende biraz mesafe koymak amacli bu tavra bürünüyorum.. kolyeyi bende kesinlikle vermicem gerekirse babam kizdi derim

Benim eşimin tarafında böyle bir adet cidden var.
Nişanda altın takılır ve aynı altınlar düğünde tekrar takılır. Biz nişan yapmadık, o yüzden bu durumu yaşamadım. Ama yapmayı planlıyorduk bu yüzden bana söylemişlerdi.

Kendim de onların bir çok düğününde şahit oldum bu duruma, doğru olduğunu biliyorum yani.

Tabi senin durumuna bi şey diyemiyorum çünkü bence bu nişandan bile önce söylenmeliydi sana. Kararı bir büyüğün ile ortak ver bence. Mutluluklar

Dügunüme bikac gün var kaynanam nisanda 2 tane bilezik takmisti o bilezikleri simdi istiyo dugunde takcam sana diyo.. bide nisanda gelen altinlari ben kendim toplu dursun diye kaynananin fikriyle kolyeye cevirmistim meger aklinda plan varmis. Simdi onu da istiyo dugunde set yerine takcak sanirim..
Simdi böyle bi adet varmi vereyimmi yoksa kaynanam kurnazlik pesinde mi? Ona gore vermicem altinlari.. nişandan sonra bi tane bilezik yapti verdi bunu dugunde takcam ama bende kalmasin sende dursun dedi bi o var su an ekstra olarak.. eger nisandakileri alip dugunde takma gibi bi adet yoksa sadece o bi bilezigi vercem. Nisanda takilanlari vermicem.
Egede yasiyorum bu arada.
Bi aralar da altinlari alcaz diyodu nisanlima neyseki nisanlim tavir koydu da o konu kapandi kesin olarak yani yanlis anlamayin ben parasinda degilim asla.. bu kadar altin muhabbetini döndürmesinden biktim sadece .
bazı yörelerde geri isteniyormuş, ama çok saçma bi adet....nişanda bana 2 bilezik takılmıştı...onlar zaten kolumdaydı hep,
düğündede 3 tane daha taktı kayınvalidemler...nişanda takılanlar, kızın olur, parada, altında...

Benim eşimin tarafında böyle bir adet cidden var.
Nişanda altın takılır ve aynı altınlar düğünde tekrar takılır. Biz nişan yapmadık, o yüzden bu durumu yaşamadım. Ama yapmayı planlıyorduk bu yüzden bana söylemişlerdi.

Kendim de onların bir çok düğününde şahit oldum bu duruma, doğru olduğunu biliyorum yani.

Tabi senin durumuna bi şey diyemiyorum çünkü bence bu nişandan bile önce söylenmeliydi sana. Kararı bir büyüğün ile ortak ver bence. Mutluluklar
Büyüklerime kalsam annemle babam kaynananin her dedigine tamam de kafasindalar onlara kalsam elimdeki hersey ucup gitmisti kaynananmin gereksiz harcamalarina.. ben mesafe koyuyorum

benim bir arkadasimin k.validesi boyle yapmisti. nisanda takilanlari aldi, yeni aldiklariyla birlikte dugunde tekrar takti. hatta kinada ve dugunde. sebebini hic anlamadik. dugunde az ilave almislar veya hic almamislar desek, degil. dugun icin de yine bir cok taki almisti. herhalde adetleri oyle.🙄

Iki düğündede şahit oldum. Öyle yapanlar var. Neden yaptıklarını bende bilmiyorum. Belki düğüne gelemeyenler nisanda görsün diye mi. Bilmiyorum. Nisanliniz ne diyor. Böyle bir adetleri var mi
Nisanlimin da bu konuda pek bilgisi olmadigi icin o da tam net yorum yapamiyo

Bunu yapanlar var daha önce şahit oldum. Nişanda takılan düğünde tekrar takıldı ama bence işin adet boyutundan ziyade maddi boyutunu düşünün. Nişanlınızın ailesinin nişanda ayrı düğünde ayrı takı takabilecek maddi durumu var mı?

Sen de de ki Bizim adetlerimize göre düğün öncesi akrabalar ziyarete gelir, gelin Altınları takar evde dolaşırken de. Hiç altın takmadılar diye laf söz çıkar kusura bakma ben size asla laf söyletemem de. Kurnazlığa kurnazlık.
Harika fikir😂😍 ammavelakin benim kaynanam tam kurnazdir öyle dersem tamam kizim dugun gunune kadar tak dugunden iki saat önce ver der😂

Bunu yapanlar var daha önce şahit oldum. Nişanda takılan düğünde tekrar takıldı ama bence işin adet boyutundan ziyade maddi boyutunu düşünün. Nişanlınızın ailesinin nişanda ayrı düğünde ayrı takı takabilecek maddi durumu var mı?
Maddiyatinda degilimki ben. Bu tavirlarindan biktim hep bi kurnazlik.pesinde cunku..
Biz zaten yapmasaniz bile olur dedik ailem bisey istemediki benim kizdigim sürekli beni aptal yerine koymasi

Büyüklerime kalsam annemle babam kaynananin her dedigine tamam de kafasindalar onlara kalsam elimdeki hersey ucup gitmisti kaynananmin gereksiz harcamalarina.. ben mesafe koyuyorum
Anladım, o zaman son çare nişanlınız ile de konuşun. Çünkü eğer herkes tamam de gitsin kafasındaysa ve sadece sen hayır dersen , biraz seni suçlu gibi gösterecek bu durum.
Yani bu benim düşüncem. Sonuçta o altınlar sana geri gelecek düğünde.

Ama bana tamamen aykırı diyosanız, güzel bir dille bu durumdan rahatsız olduğunuzu anlatın derim.

Iki düğündede şahit oldum. Öyle yapanlar var. Neden yaptıklarını bende bilmiyorum. Belki düğüne gelemeyenler nisanda görsün diye mi. Bilmiyorum. Nisanliniz ne diyor. Böyle bir adetleri var mi
Sanırım nişanlı kız gezerken herkes görsün takılar takıldı desinler diye ve şıkır şıkır gezsin diye. Bir kez bile takmadım o ayrı.

Maddiyatinda degilimki ben. Bu tavirlarindan biktim hep bi kurnazlik.pesinde cunku..
Biz zaten yapmasaniz bile olur dedik ailem bisey istemediki benim kizdigim sürekli beni aptal yerine koymasi

Tamam siz maddiyatında değilsiniz de ellerindeki takı parasını nişan zamanı mı harcadılar belki ellerinde takı alabilecek başka para kalmadı nasılsa nisandakileri takarız diye düşünmüş olabilirler. Yapmasanız olur demişsiniz ama siz de hatta bütün forum biliyorum ki yapmasalar olmazdı. Oğlan tarafı olarak illa bir şey takacaklardı. Adet kısmına bu kadar takılmayın bence bütün adetler dört dörtlük yerine geliyor mu ki? Böyle yapan insanlar gördüm ama yöresel bir durum muydu yoksa dediğim gibi bütün maddiyat tek takıya harcandığından mıydı bilmiyorum.
Bu arada daha evlenmeden bu tavırlardan bıkıp isyan ediyor, hep aptal yerine konulduğunuzu düşünüyorsanız bence evlilik kararınızı gözden geçirin derim çünkü bu insanlarla bütün bir ömür bir arada olacaksınız artık

Back
X