Yine Corona

hazalee98

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2018
1.227
1.042
133
27
Merhaba 2-3 hafta önce kardeşim coronaydı neyseki atlattı hepimiz 10 gün boyunca ayrı odalarda karantinada kaldık , evde 5 kişiyiz ve kardeşim dışında kimse pozitife dönmeden atlattık . Şu an benim sınav haftam başladı kafamı kaldırmadan ders çalışıyorum , bu sabah babam iyi değilim diyerek uyandı ve teste gitti , ben artık psikolojik olarak çok kötü durumdayım ve isyan etme noktasına geldim . Tatile gitmedik pandemi başladığımdan beri , arkadaşlarımla geçen yıl Haziran ayında 1 kere görüştüm nerdeyse bir senedir aynı şehirdeyiz ve görüşmüyorum , avm ye gitmedim , riskli diye stajı bıraktım , hiçbir akraba ile görüşmedik, eve hiç misafir çağırmadık , nişana düğüne gitmedik tek yaptığımız ara ağıra parka sandalye atıp oturmak . babam işe gidip geliyor o da mecburiyet ev dışında bir hayatımız kalmadı yine de gelip bizi buluyor . Karşı komşumuz ve apartman görevlimiz de Corona geçirdi acaba apartmanda taşıyıcı mi var diye düşünüyorum Corona olmayanlar nasıl korunuyorsunuz nelere dikkat ediyorsunuz

Vallaha beni de evde otururken buldu resmen. Yani o kadar korunurken buluyorsa daha ne yapabilir ki insan. Insallah babaniz yinede negatif cikar. Gecmis olsun

Merhaba 2-3 hafta önce kardeşim coronaydı neyseki atlattı hepimiz 10 gün boyunca ayrı odalarda karantinada kaldık , evde 5 kişiyiz ve kardeşim dışında kimse pozitife dönmeden atlattık . Şu an benim sınav haftam başladı kafamı kaldırmadan ders çalışıyorum , bu sabah babam iyi değilim diyerek uyandı ve teste gitti , ben artık psikolojik olarak çok kötü durumdayım ve isyan etme noktasına geldim . Tatile gitmedik pandemi başladığımdan beri , arkadaşlarımla geçen yıl Haziran ayında 1 kere görüştüm nerdeyse bir senedir aynı şehirdeyiz ve görüşmüyorum , avm ye gitmedim , riskli diye stajı bıraktım , hiçbir akraba ile görüşmedik, eve hiç misafir çağırmadık , nişana düğüne gitmedik tek yaptığımız ara ağıra parka sandalye atıp oturmak . babam işe gidip geliyor o da mecburiyet ev dışında bir hayatımız kalmadı yine de gelip bizi buluyor . Karşı komşumuz ve apartman görevlimiz de Corona geçirdi acaba apartmanda taşıyıcı mi var diye düşünüyorum Corona olmayanlar nasıl korunuyorsunuz nelere dikkat ediyorsunuz
Geçmiş olsun inşAllah negatif çıkar.
Apartman kapalı olduğu için bulaşma riski fazla zaten. Özellikle asansör varsa.

Geçmiş olsun inşAllah negatif çıkar.
Apartman kapalı olduğu için bulaşma riski fazla zaten. Özellikle asansör varsa.
8 katlı biz 6 dayız babam da asansör kullanıyor işe gidip gelirken vs , inşallah negatif çıkar sınavlar da var ve aşırı korkuyorum ailem konusunda psikolojik olarak çok yıpratıcı

8 katlı biz 6 dayız babam da asansör kullanıyor işe gidip gelirken vs , inşallah negatif çıkar sınavlar da var ve aşırı korkuyorum ailem konusunda psikolojik olarak çok yıpratıcı
Anlıyorum 🙁 siz önleminizi alıp kafanıza takmamaya çalışın.
Asansör de kimse olmasa bile maskeyi çıkarmamak lazım diye biliyorum. Havalanma olanağı yok çünkü.

Tek dikkat ettiğim şey kişisel hijyen, normalde de komşu ya da akraba gezmem yok zaten. Kronik hastalık nedeniyle idari izindeyim 4 aydır ondan öncesi işe gidiyordum, kızım kreşe gidiyordu yaz geldi diye ara verdik yazlığa gitti. Yazın tatile de gittik, her fırsatta sahile indik deniz için, artık ihtiyaç varsa avm ye de çarşıya da gidiyoruz ilk zamanlar gitmiyordu ama normal hayatımıza geri döndük artık. Hastaneye de defalarca gittim hastalıkların nedeni ile erteleme imkanım yoktu ve ani gelişen sıkıntılarım oldu. Maskeyi sadece kalabalık alanlarda takıyorum. Etrafta kimse yoksa ve araçta isem (özel aracımız) takmıyorum. El hijyeni ne ekstra dikkat ediyorum o kadar...
Eve kapanmak artık bir çözüm değil. Beslenmenize dikkat edin, fırsat oldukça güneşe çıkın, sahil kenarında iseniz çıkın yürüyün temiz hava alın. Sosyaleşin de belirli ölçüde kalabalık gruplar halinde olmasa da 1 e bir görüşmeler yapabilirsiniz açık havada.. Hayat devam ediyor sonuçta.

belirtileriniz nasıldı ağır mı geçirdiniz?

Valla ben gözümü karartıp tatile gidicem bu sene. 1.5 yıldır evde kafayı yedim artık. Kimsenin umrunda değil. Fıldır fıldır gezenlere hiçbir şey olmuyor. Biraz daha içerde kalırsam duvarlarla iletişim kurmaya başlıcam:KK57:
Öyle demeyin. Gayette bir şey oluyor. 35 yaşında 2 çocuk annesi arkadaşımın esi öldü. Perisan oldular. Hastane duvarında kalmaktan iyidir.

Sanırım biraz da bağışıkla ilgili ben markette çalışıyorum hatta bazı günler çok yoğun oluyor yeri geliyor kasada da oluyorum ama çok şükür hiç corona geçirmedim eşim de polis memuru her gün kaç kişiyle birlikte o da hiç yaşamadı hatta beraber oturduğu arkadaşı korona oldu ona bir şey olmadı defalarca test yaptırdı hiçbir belirtisi de olmadı.Çokta takmamak gerek sakınan göze çöp batar misali.tabi tedbir alalım ama kendimizi hayatımızı etkileyecek şekilde de düşünmemek lazım

Evde bir kisi surekli disari çıkıyorsa ben bu kadsr kati evde kapanmayi dogru bulmadim hicbir zaman. Kastettigim tabiki parti parti gezmek degil. Ama bence acik havada arkadaslarinizla gorusun. Stajiniza devam edin vs.Dun bir yazi okudum mesela aşılama bu hızla giderse 420 gun sonra yuzde 70 olacakmis tr de asilanma orani. Bu ülkemizde en az 2 sene daha suru bağışıkligi olmayacak demek. Ee zaten 2 senedir sürüyor. Daha ne kadar kapali kalabiliriz ki.

En başından beri dikkat ettiğimiz şey el temizliği. Geçen sene iki çıktığında da şu anda da mesela kargo poşetini bekletmem, paketli gıdalara özel bir yıkama yapmam. Hatta dışarda giydiğim kıyafetleri bile kotları mesela hastaneye gitmemişsem katlar yerine koyarım.
Bu güne kadar eşim bazen metro kullanmak zorunda kaldı polis kendisi aynı arabada ekip arkadaşları ile çalıştı. Ben öğretmenim okul açıldığında daima gittim toplu taşıma kullanmak zorunda kaldım 2 hafta okula gidip gelirken. O sıra çift maske takıp otobüsten inince üstteki maskeyi attım. Ve ardına ellere kolonya.
Biz eşimin her izinli olduğu gün dışarı çıkıyoruz nerdeyse ya markete ya AVM ye. Mutlaka gitmişizdir. Henüz olmadık çok şükür.
Ama dediğim gibi maske ve el temizliğine dikkat ediyoruz mutlaka.
Sakınılan göze çöp batıyor belki de.
Bu arada görüştüğümüz kişiler kayınvalidem oğluma bakıyor ben okulda veya canlı ders yaparken. Görümcem ve eşi, kayınbabam ve eşi. Başka kimsemiz yok. Kayınvalidem pozitif oldu 2 ay önce nerden kaptı bilmiyorum ama maskesini çeneye çok indirdiği oluyordu birinde de kapalı bir kafede oturup yemek yemiş o gün eşim ve oğlum da onunlaydı ama eşime bir şey olmadı. Muhtemelen dikkat etmedi ordan kaptığını düşünüyorum ben.
Kayınvalidem pozitif çıkmadan bir gün önce de görümcemdeydik. Sonra onlar da pozitif çıktı. Eşim ve bende bir şey olmadı ama. Nasıl bulaşıyor bilemiyorum. Kimisi maske taktığı halde pozitif oldum diyor. Eşim annesini hastaneye götürürken kayınvalidem maskesiz oturmuş arabada ama eşime bulaşmadı.
İnşallah babanız negatiftir.

Ah çok üzüldüm. Kronik bir rahatsızlığı var mıydı
Hayır yoktu. Onun mezarının fotoğrafını her gördüğümde kendime bir daha geliyorum, cani cehenneme tatilin gonul rahatligiyla gezebilcek misin sanki sıktın dişini bu kadar diyorum kendi kendime. Gencecik neseli saglikli insan gitti iste. Gerçekten hastalığın kime nasil etki edecegi belli değil.

2019 araliktan beri markete gittigimin sayisi heralde 7 yi gecmez.
Mahalle bakkalina çok nadir kizim bir sey isterse giriyorum.
Alisverisler online, site bahcesi disinda kizimi baska parka goturdugumun sayisi belki 3 4 kezdir.
Esim ise gidiyor evde 3 kisiyiz, esimden gelebilecek olan riskin uzerine risk eklememek icin elimden gelen herseyi yapiyorum.
Hala bir çok şeyi yikiyorum.
Bildigim kadariyla henuz covit olmadik.
Bende çok bunaldım birakin gezmeyi bir cafeye oturup rahat rahat bir bardak cay icmeyi, dolmusa binmeyi bile ozledim.
Yuzdum yuzdum kuyruguna yaklastim insallah aşılar bir işe yariyordur da kurtaririz 😔

Olmadım tek başıma yaşıyorum öğretmenim genelde evden çalışıyorum 8. sınıflara dönem dönem açıldığı oldu okulların onlarda okula gittim pozitif çıkan öğrencim de oldu.Bulaşmadı .Hiç cam kapalı kalmadım sınıfta buna bağladım bulaşmamasını.Kullandığım maskenin kalitesine ve meltblown filtresi olmasına dikkat ediyorum birçoğunda var denmesine rağmen yok kullandığınız maskeyi katmanlarına ayırın orta kattakinin farklı olmalı kumaşı.Çift maske kullanıyorum heryerde.Dışarı mecburiyet haricinde hiç çıkmıyorum sadece alış-veriş ve iş.Her çıktığımda da duş alıp kıyafetlerimi kirliğe atıyorum dışardan eve giren herşeyi alış verişleri vs sabunla yıkıyorum.Hatta her giriş çıkışta anahtarımı bile yıkıyorum.Şu ana kadar dışarda sadece 3 kez başkalarının oturduğu yere oturdum bir dişçi koltuğu ikincisi sürüntü testi için sonuncusu da aşı için.Onun dışında yok.Kolanya sürekli elimde kendi aracımın dış kapısını bile tutsam kolanyalanıyorum.Apartman kapıları çöp kutusu kapaklarını falan peçete ile tutuyorum.Toplu ulaşım hiç kullanmadım.Ve bu hastalıktan çok çok korkuyorum.Geçen hafta aşının ilk dozunu oldum akşamına dehset bir baş ağrısı,uyku hali titreme vs yaşadım.Dedim ki korktuğum kadar varmış virüsün inaktifine vücut bu tepkiyi veriyorsa aktifi neler yapar.

Back
X