Yine Corona

Ben evden adım atmadığım dönemde oldum, şimdi saldım, bakalım nereye kadar :) bu işin matematiği yok bence, şans

Olan oluyor bana gore. Ben pandemi basladi baslayali calismaya devam ettim. Annem tam baslangiciydi subat 2020 kalp ameliyati oldu. Annemle beraber yasadigim icin ona bulassa ancak benden bulasacak, cok zor gecti bu donem hala da bitmedi. Eve misafir kabul etmedik bu donemde, hala da etmeyiz. Ablamlar kardeslerim geldiklerinde disarda parkta oturuyorlar. Ben gunde 100 150 insanla icli disliyim ama mesafeye asiri dikkat ediyorum. El temizligine cok dikkat ediyorum. Evde bile rahat 30 saniye kopurterek yikarim ellerimi. Eve girdigim ilk an direk ellerimi yikarim, telefonumu temizlerim. Kisin bile mutlaka arada bir cam acip evi havalandirmisizdir, ben kendi odamda yaz kis zaten cam acik yatarim. Bir maskeyi 2 saatten fazla takmam. Kendi bez maskelerim var yanimda hep yedek tasirim. Evde annemle hala mesafeli oturuyoruz. Kendisi ilk asiyi oldu sukur, ikinciyi 4 hafta sonra olacak. Ben de bir aksilik olmazsa ilk asiyi 2 3 hafta sonra olucam 83luyum. Yasadigim ulkede yasaklar kalkti, herkes sokakta, restorantlar acildi. Yine de tedbiri elden birakmiyorum en azindan asilari olana kadar.

Ben de pandemi başladığından beri çok çok az çıktım, erkek arkadaşım hariç hiçbir arkadaşımla görüşmedim ki kendisiyle de iki senede 5-6 kere falan buluşmuşuzdur. Ben hala marketten vs aldığım şeyleri yıkıyorum(buna gereksiz diyorlar ama) Toplu taşımada ve hastanede çift maske kullanıyorum. Ama son birkaç haftadır ben de biraz daha rahat davranıyorum. Mülakatım vardı kıyafet bakmak için mağazalara avmlere gittim hatta deneme kabininde denedim. Tabii ki hiç maskemi çıkarmadım. Eve gelince hemen yıkandım. Hiçbir şekilde elimi yüzüme vs götürmemeye çalışıyorum. Umarım ailede herkes aşılanana kadar kapmayız. Size de çok geçmiş olsun testin negatif çıkmasına sevindim.
Bu arada ben de bir soru sorayım. Arkadaşlar arka dişimde kocaman bir çürük var :) Şuan fazla ağrı yok ama ileride yapar illaki. Acaba dişçiye gitmek çok riskli mi? Birçok kez hastaneye gittim ama dişçi daha farklı tabii maskeyi çıkarmak zorunda kalacağım.

Ben de pandemi başladığından beri çok çok az çıktım, erkek arkadaşım hariç hiçbir arkadaşımla görüşmedim ki kendisiyle de iki senede 5-6 kere falan buluşmuşuzdur. Ben hala marketten vs aldığım şeyleri yıkıyorum(buna gereksiz diyorlar ama) Toplu taşımada ve hastanede çift maske kullanıyorum. Ama son birkaç haftadır ben de biraz daha rahat davranıyorum. Mülakatım vardı kıyafet bakmak için mağazalara avmlere gittim hatta deneme kabininde denedim. Tabii ki hiç maskemi çıkarmadım. Eve gelince hemen yıkandım. Hiçbir şekilde elimi yüzüme vs götürmemeye çalışıyorum. Umarım ailede herkes aşılanana kadar kapmayız. Size de çok geçmiş olsun testin negatif çıkmasına sevindim.
Bu arada ben de bir soru sorayım. Arkadaşlar arka dişimde kocaman bir çürük var :) Şuan fazla ağrı yok ama ileride yapar illaki. Acaba dişçiye gitmek çok riskli mi? Birçok kez hastaneye gittim ama dişçi daha farklı tabii maskeyi çıkarmak zorunda kalacağım.

Niye gidemeyeseniz ki? Ben dolgu yaptirdim, onun haricinde dis temizligi yaptirdim. Her sene rutin 4 sefer disciye giderim. Hep gittim. Biz maskemizi cikariyoruz ama disciler hep maskeli sonucta ayrica korumalik siper de takiyorlar. Curuk disle mi duracaksiniz?

Işimi tamamen online yapıyorum.
Online delisi olduğum için ekmeği bile genelde online alışverişten söylüyorum, evin altında fırın var.
Yani günlük ev dışı bir telaşım yok.
Toplu taşıma asla kullanmıyorum.
Hasta kimse ile temaslı olmadım çünkü temas ettiğim insan sayısı fix 4. Onlar da benim gibi yaşayanlar. Genelde izole diyelim.
Ama geçen sene tatile de gittim, sene içinde dişçiye de, mekanlar açıkken yemeğe falan da ayda 1 2 kez giderdik. Bu sene tatile uçakla gideceğiz kızım ve ben, bana göre en riskli kısım bu.

Kocam çalışıyor aktif şekilde, pandemi başında yalnız çalışıyordu, şu an günlük 50+ insan görüyor. Henüz bir şey olmadı. Maske işine falan da eskisi kadar dikkatli olduğunu düşünmüyorum.

Kızımızı kreşe göndermiyoruz evde olduğum için.

Ailece c vitamini, d vitamini kullanıyoruz en baştan beri. Zerdeçal ve sarımsak severiz. İyi geliyor diyorlardı bilmiyorum artık.

Sigara ve alkol kullanıyoruz.

Aşı sıramızı bekliyoruz ama benim henüz babamın bile olmadığını düşünürsek hiç yakın değil, o sebeple bu şekilde yarı izole devam edeceğiz.

N95 ve ffp2 maskeler cok cok iyi dogru ve düzenli kullanilirsa.Ilk zamanlar cok pahaliydi sonra internette indirimlerden yakaliyoruz,tavsiye ederim.

Herkes her an korona olabilir bence sans isi bu.
Ben eskiden beri nasil yasiyorsam simdi de ayni sekilde yasiyorum. Ellerimi cok yikarim. Disarida elimi yuzume gozume goturmem,toplu tasima kullanmam, marketten aldiklarimin paketlerini degistirmeden raflarima dizmem,sokak kiyafetiyle evde oturmam,evde oturdugum kiyafetle yataga girmem,beslenmeye cok dikkat ederiz yillardir,tatilimizi de yapiyoruz yilda 4-5 defa. Hep izole yerleri tercih ederiz zaten,kalabaliklardan hoslanmayiz. Isyerinde her yeri peceteyle tutarim,umumi wc kullanmam, yemekhanelerde yemek yemem,siram gelince de asi olmayi dusunmuyorum acikcasi. Hayatimiza dikkat ederek yasamaya calisiyoruz,avmlere kendim giderim 6 yasina girecek bir oglum var asla goturmedim, o da ayni sekilde dikkat eder temizlige. simdiye kadar boyle yasadik korona olmadik,bundan sonra da olmayiz insallah. Tedbiri aliyoruz gerisini Allaha birakiyoruz napalim,yine gelir bizi bulursa da yapacak bir sey yok.

Ben artık çok dikkat edenlere bulaştığını düşünüyorum. Ben de iş harici hiç dışarı çıkmıyorum. Ama çevremde yakalananlar hep hiç dışarı çıkmayanlar. Dışarı çıkanlar bir şekilde az da olsa virüse maruz kalıyor, evden hiç dışarı çıkmayanlar bir anda virüsle karşılaşınca hemen hasta oluyormuş. Doktor anlatımı bu şekildeydi. Bence kalabalığa karışmadan, maske, mesafe kuralına uyarak sosyalleşmek gerekiyor artık açık alanda.

Yorumları okudum fenalık geçirecektim. Tüm market ambalajlarını yıkama, çift maske, iş dışında evden asla çıkmamak vs vs bunların hepsini pandeminin başından korona olana kadar yaptım. O kadar dikkate rağmen hastalığı kaptım ve ağır geçirdim, hastanede yattım. Ciğerlerim hâlâ eskisi gibi değil ama buna rağmen daha da korkup tecrit etmedim kendimi hayattan. Şu an saldım çayıra mevlam kayıra. Birkaç tanıdığımla da görüşüyorum, açık havada maskemi de indiriyorum, hava güzelse sokağa da çıkıyorum. Biraz zihinsel sağlık da lazım . Artık koronayla yaşamaya alışmak lazım. 10 yıl daha sürecekse bu illet 10 yıl boyunca eve kapanamayız ki. Kim ne derse desin hayat eve sığmıyor...

Ben gittim diş hekimine bir sene erteledim sonunda kaçınılmaz oldu bulunduğum ilçede vaka sayıları cok azalmıştı fırsat bu fırsat dedim kendime ve gittim.Dikkatliydi herşey her hastadan sonra koltuk bile siliniyordu dezenfektanla, her hasta arasına 15 dk ara veriyorlar havalansın diye.Doktor maske ve siperlik kullanıyordu.Olmadı birşey çok şükür.

Yorumları okudum fenalık geçirecektim. Tüm market ambalajlarını yıkama, çift maske, iş dışında evden asla çıkmamak vs vs bunların hepsini pandeminin başından korona olana kadar yaptım. O kadar dikkate rağmen hastalığı kaptım ve ağır geçirdim, hastanede yattım. Ciğerlerim hâlâ eskisi gibi değil ama buna rağmen daha da korkup tecrit etmedim kendimi hayattan. Şu an saldım çayıra mevlam kayıra. Birkaç tanıdığımla da görüşüyorum, açık havada maskemi de indiriyorum, hava güzelse sokağa da çıkıyorum. Biraz zihinsel sağlık da lazım . Artık koronayla yaşamaya alışmak lazım. 10 yıl daha sürecekse bu illet 10 yıl boyunca eve kapanamayız ki. Kim ne derse desin hayat eve sığmıyor...
Aklım sizin dilinizden konuşuyor ama psikolojim buna asla el vermiyor.Ama on yıl süreceğini düşünmüyorum, hastalık dünya var oldukça devam edecek zaten de pandemi değil.Aşılanan ülkelerin vaka sayılarına bakın ,birçok ülkede pandemi yok.Bu pandemi sürecini bir atlatalım zaten psikolojik destek alacağım hayatım çok zorlaştı ben de memnun değilim.Bir de her geçen gün yeni bir şey çıkıyor .Türk bir doktorun virüsün elektroşokla 6 saat içinde yokettiğini kendisi ve eşinde denediğini patent alıp yaygınlaştıracakları ile ilgili bir haber okudum.O kadar çok tanıdığımı kaybettim ki bu hastalıktan belki de sadece 6 saat içinde sağlıklarına kavusacaklardı diye düşünmeden duramıyorum haliyle.

Ben gittim diş hekimine bir sene erteledim sonunda kaçınılmaz oldu bulunduğum ilçede vaka sayıları cok azalmıştı fırsat bu fırsat dedim kendime ve gittim.Dikkatliydi herşey her hastadan sonra koltuk bile siliniyordu dezenfektanla, her hasta arasına 15 dk ara veriyorlar havalansın diye.Doktor maske ve siperlik kullanıyordu.Olmadı birşey çok şükür.
İçim biraz daha rahatladı bunu okuyunca teşekkürler :)

korona ciktigindan beri hayatimizdaki tek fark eden sey ev gezmelerini sadece ailelerimizle sinirladik. onun harici ihtiyac oldukca avm ye de gittik. tatile de gittik. toplu tasima zaten hep kullaniyorum. is ortami da kalabalik. bence evde kendilerini izole edenlerin bagisikligi dusuyor. surekli kalabalikta olan hic bi tanidigim korona olmadi.ama evden cikmayan tanidiklarim hep korona gecirdi. bence biz hergun azar azar maruz kaliyoruz bu viruse.ondan etki etmiyor.

geçmiş olsun. şimdiye dek olmadık ama zihinsel sağlık yavaş yavaş uçuyor :KK61:
artık şansa kaldı işimiz diye düşünüyorum ama obsesyon derecesinde de dikkat etmeye devam ediyorum

Merhaba 2-3 hafta önce kardeşim coronaydı neyseki atlattı hepimiz 10 gün boyunca ayrı odalarda karantinada kaldık , evde 5 kişiyiz ve kardeşim dışında kimse pozitife dönmeden atlattık . Şu an benim sınav haftam başladı kafamı kaldırmadan ders çalışıyorum , bu sabah babam iyi değilim diyerek uyandı ve teste gitti , ben artık psikolojik olarak çok kötü durumdayım ve isyan etme noktasına geldim . Tatile gitmedik pandemi başladığımdan beri , arkadaşlarımla geçen yıl Haziran ayında 1 kere görüştüm nerdeyse bir senedir aynı şehirdeyiz ve görüşmüyorum , avm ye gitmedim , riskli diye stajı bıraktım , hiçbir akraba ile görüşmedik, eve hiç misafir çağırmadık , nişana düğüne gitmedik tek yaptığımız ara ağıra parka sandalye atıp oturmak . babam işe gidip geliyor o da mecburiyet ev dışında bir hayatımız kalmadı yine de gelip bizi buluyor . Karşı komşumuz ve apartman görevlimiz de Corona geçirdi acaba apartmanda taşıyıcı mi var diye düşünüyorum Corona olmayanlar nasıl korunuyorsunuz nelere dikkat ediyorsunuz
marketleri aldıklarımız yıkanıyor ki bu ne kadar etkili bilmem. Kalabalığa girmemek ve çalıştığımız için kalabalık ortama giriyorsak camların hep açık olması ve mesafeli oturmak. Çalışılan ortamda ellerin sık dezenfektan ya da fırsat varsa sabunla yemizlenmesi.Misafirliğe gitmemek, kabul etmemek. Şimdilik uyguladıklarımız bunlar. Allahım korusun hepimizi.

Kendinizi iyi hissetmediğinde zencefil çayı için pozitifi bile kısa sürede geçiriyor

Herkes her an korona olabilir bence sans isi bu.
Ben eskiden beri nasil yasiyorsam simdi de ayni sekilde yasiyorum. Ellerimi cok yikarim. Disarida elimi yuzume gozume goturmem,toplu tasima kullanmam, marketten aldiklarimin paketlerini degistirmeden raflarima dizmem,sokak kiyafetiyle evde oturmam,evde oturdugum kiyafetle yataga girmem,beslenmeye cok dikkat ederiz yillardir,tatilimizi de yapiyoruz yilda 4-5 defa. Hep izole yerleri tercih ederiz zaten,kalabaliklardan hoslanmayiz. Isyerinde her yeri peceteyle tutarim,umumi wc kullanmam, yemekhanelerde yemek yemem,siram gelince de asi olmayi dusunmuyorum acikcasi. Hayatimiza dikkat ederek yasamaya calisiyoruz,avmlere kendim giderim 6 yasina girecek bir oglum var asla goturmedim, o da ayni sekilde dikkat eder temizlige. simdiye kadar boyle yasadik korona olmadik,bundan sonra da olmayiz insallah. Tedbiri aliyoruz gerisini Allaha birakiyoruz napalim,yine gelir bizi bulursa da yapacak bir sey yok.
İş yerinde nasıl wc kullanıp yemek yemiyorsunuz şok oldum.Ya da peçete ile tutuyorsunuz her yeri.Pandemi döneminde evet ama hep böyle olduğunuzu söylüyorsunuz ya ben çok şaşırdım .Ben de kendimi titiz sanardım .Sabahtan akşama kadar acıkıyordum ya kantinden ya dışardan bir şekilde kendimi doyuruyordum .Wc zaten kullanmamam söz konusu olamaz en fazla 1 saat arayla girmem gerekir yoksa ürik asit kanıma karışacak duruma geliyorum :) WC kapısı musluk baslıgı gıbı yerlerı peceteyle tutma alışkanlıgım var ama onca cocuk defter gosterir tahta kalemı sılgısı butun bunları da pecete ıle tutmadım aklıma bile gelmedı ama elımı her tenefus sabunlardım. Bu pandemi dönemi temizlik konusunda çok sıkıntıdayım.Size bir şey soracağım ben şu an eve zaten annem ve kardeşim dışında kımseyı almıyorum. Onlar geldiğinde de her yeri siliyorum ellerinin değebileceği elektrık duğmeleri,kapı ve pencere kolları musluklar vs.Bunu kimseye anlatamıyorum her şey bittiğinde kimse evime girmez alınır diye.Hatta annemler de bilmiyor,alınır üzülürler.Ben misafiri çok severim oysa. Siz pandemi öncesi bu titizlikle nasıl misafir ağarlıyordunuz ya da ağarlıyabıliyor muydunuz?

Elde yikadim,maskede taktim,evdende bi yere gitmedik,tatilde yok,asansor kullanmadim.Tek gittigim.yer market.Havadan geciyorsa oyle aldik.Karantina biteli sayili gun oldu.Bizde yeni korona olduk,bitti.Ne kadar korursaniz sure biraz uzuyor.o kadar hepimiz olacagiz.Olduk..

Merhaba 2-3 hafta önce kardeşim coronaydı neyseki atlattı hepimiz 10 gün boyunca ayrı odalarda karantinada kaldık , evde 5 kişiyiz ve kardeşim dışında kimse pozitife dönmeden atlattık . Şu an benim sınav haftam başladı kafamı kaldırmadan ders çalışıyorum , bu sabah babam iyi değilim diyerek uyandı ve teste gitti , ben artık psikolojik olarak çok kötü durumdayım ve isyan etme noktasına geldim . Tatile gitmedik pandemi başladığımdan beri , arkadaşlarımla geçen yıl Haziran ayında 1 kere görüştüm nerdeyse bir senedir aynı şehirdeyiz ve görüşmüyorum , avm ye gitmedim , riskli diye stajı bıraktım , hiçbir akraba ile görüşmedik, eve hiç misafir çağırmadık , nişana düğüne gitmedik tek yaptığımız ara ağıra parka sandalye atıp oturmak . babam işe gidip geliyor o da mecburiyet ev dışında bir hayatımız kalmadı yine de gelip bizi buluyor . Karşı komşumuz ve apartman görevlimiz de Corona geçirdi acaba apartmanda taşıyıcı mi var diye düşünüyorum Corona olmayanlar nasıl korunuyorsunuz nelere dikkat ediyorsunuz
Geçmiş olsun herkesi bulacak bu illet sanırım bizde evde otururken olduk marketten falan geldi galiba. Biz pozitif olunca bulunduğumuz ilçenin belediyesini arayıp binayı dezenfekte yapmalarıni istedik baskalarina geçmesin diye ne olur olmaz bedava hizmet yani

Back
X