yine eşim...

sadecemutsuz

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2013
50
1
286
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, daha önceki bir konumda eşimin ne kadar agresif bir insan olduğundan bahsetmiştim. O kadar sözler vermesine karşın yine yaptı yapacağını ve ben artık tahammül edemiyorum. İki çocuğumuz var. Büyüğü kız küçüğü erkek. Oğlum geçtiğimiz cuma günü geniz eti ameliyatı oldu. Halası cumartesi günü akşam bize geleceğini söyledi tabii buyrun gelin dedim. Eşi güvercin mezatına gidiyor her cumartesi halamı bize bıraktı. Ben gündüz eşime sordum hatta akşam üstü geldiğinde de sen gidecek misin dedim. Çünkü eşimde güvercinlere çok meraklı hatta besliyor da birkaç tane. Yok gitmeyeceğim 2-3'e kadar sürüyor istemiyorum dedi. Neyse halası geldi eniştesi telefon etti aşağıdan gelecek misin diye mutfakta benim yanımda üstümü giyinip geliyorum dedi. Bende yüzüne baktım kapattı telefonu hani gitmeyecektin dedim. Gitmeye karar verdim bir anda dedi iyi sen bilirsin dedim. Surat mı asacaksın surat asacaksan gitmiyorum dedi. Bende hayır her zaman aynı şeyi yapıyorsun gitmeyeceğim diyorsun aniden karar veriyorsun. Oğlum cuma gecesi çok ateşlendi neden bilmiyorum sabah uyandığında iyiydi ama gece yine ateşlenebilir diye de korktum açıkçası boynum ağrıyor anne diyor ameliyat olduğundan beri zaten. Çocuk dün ameliyat oldu insanlar oğlumuzun yanına geliyor ki gelen kişi senin halan sense sorumsuz bir insan gibi kuşların peşine gidiyorsun dedim. (Oraya gitmesini istemiyorum çünkü eşim zaten ipin ucunu kaçırmaya o kadar meraklı bir insandır ki daha önce de bu tür şeyleri hep yaşadık kararı yoktur bir gitmeye başlarsa ardı arkası kesilmez). Aradı bu bir sinirle eniştesini sen beni bekleme git başka zaman gelirim ben diye. Telefonu kapattı mutfak tezgahının üstüne bir atışı var telefonu görseniz. Neyse ben hoşgeldin nasılsın filan sohbet ediyorum bu arada kayınvalidem de bizde. Geçti koltuğa ne hatır soruyor halasına ne konuşuyor surat beş karış. Halası bir ara balkona sigara içmeye gitti bende kayınvalidemin yanında bana kızgın olabilirsin ama kadının ne suçu var ona neden surat asıyorsun ki dedim. Dediğim sadece buydu yemin ederim. Bana annesinin yanında ve bağırarak halasının da duyacağın şekilde s... git dedi. Kulaklarıma inanamadım ne diyosun sen dedim. S... git başka odaya dedi. Kendimi o kadar aşağılanmış hissettim ki anlatamam o an. Bende sen benimle nasıl böyle konuşuyorsun bana nasıl bu kelimeyi kullanırsın. Bana tahammül edemiyorsan sen git dedim. Yeter artık bıktım senden anlıyor musun dayanamıyorum dedim ve benim de ağzımdan maalesefki Allah belanı versin senin dedim. Evet dememem gerekirdi biliyorum hatamın da farkındayım ama artık dayanamıyorum sonra halası da içeriye geldi bu gitti ne iyi geceler ne ben yatıyorum hiçbir şey demeden gitti yattı. Sonra konuştuk halasıyla da kadın bende benim gelmemden rahatsız oldu diye düşündüm suratını astı hiç konuşmadı diye dedi yok hala gördüğün gibi bizim kendi aramızdaki sorun kusura bakma ne olur senin yanında olsun istemezdim dedim. Önemli değil kızım olur böyle şeyler dedi bense tekrar tekrar özür diledim kadından. Kayınvalidem sadece kızım evet o çok çirkin bir laf kullandı ama keşke sende Allah belanı versin demeseydin anneyim ya kötü oldum dedi. Özür dilerim anne ama artık bıktım oğlunun agresifliğini en iyi sen biliyorsun ben nereye kadar böyle çekeceğim bunu dedim. Madem bana S***** G** (Defol) diyor şimdi evde misafir var ama o gidince bende gideceğim dedim. Kadın misafir gidene kadar bekledi 2-3'e kadar oturdu nasılsa ondan sonra da gitmem çocuklar uyudu diye. Dün de misafirlerimiz vardı hatta annemler filan da geldi ne ben ne de o belli etmedik hiçbir şey. Misafirler gittikten sonra diş ağrım tuttu gel dişçiye gidelim dedi gittik çocuklarla ilaç verdi iltihap varmış o geçince kanal tedavisi olacağım. Koşturuyor görseniz nöbetçi eczane arıyor filan. Eve geldik o tamam her şey düzendi sandı ama benim için hiçbir şey düzelmedi. Az önce de aradı dişin nasıl oldu diye öyle soğuk bir şekilde konuşup kapattım. Her zaman aynı şeyi yapıyor çünkü önce her şeyi mahvediyor sonra toparlamaya çalışıyor. Uzun oldu ama kusura bakmayın içimi dökmek sizinle paylaşmak istedim. Okuyan herkese şimdiden teşekkürler.

Her ikiniz de tutarsınız.
Eşinizin huyunu biliyorsunuz.
Üzerine gitmeyeceksiniz.
Alttan alın demiyorum kesinlikle..
Halasının yanında yaptıkları için haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz.
Bırakın onu düzeltmeyi.
İnsanlar sizi değil onu ayıplayacaklardı.
Ama nasıl lehine çevirmiş eşiniz..

Haklısınız ama benim söylediğim sadece benimle sorunun olabilir eve gelen insanların ne suçu var onlarla neden konuşmuyorsun karşılığında bana söylemesi gereken laf bu mu olmalıydı sizce?

çocuk yeni ameliyat olmuş, gelen giden çok olur, şimdi oraya gitmenin sırası mı...
keyfi üstelik..gelen misafire de ayıp olur..
eşinin yaptığı yanlış..daha sakin davranabilirdi insanların içinde.... birbirinize kırıcı sözler kullanmışsınız öfke anında..
anlaşılan ikinizinde sinirleri bozulmuş bu aralar..
kendin söylüyosun eşim sinirli biri die.. bu adamın huyu değişmez...
birbiriniz tanıyosunuzdur az çok.. sen onun, o senin huyuna göre hareket ederseniz pek fazla sıkıntı yaşanmaz...

Evet ama bende her zaman alttan alamıyorum maalesef ki bir de dediğim gibi benim söylediğim sadece o söze karşın bana s.... git demesi sanırım bende filmi kopardı.

tavrınız da kesinlikle haklısınız diyecek bir şeyim yok lakin 2 çocuk dünyaya getirebilecek kadar zaman geçirdiğinize göre eşinizin nasıl bir karakter yapısında olduğunu bilmeniz lazım.. zamanlama hatası yapmışsınız.. surat asacaksan gitmeyeyim dediğinde evet gitme sonra konuşalım deyip en azından kayın valideniz ve eşinizin halasını buna şahit etmeye bilirdiniz..
onun dışında da en azından yaptığını telafi çabasını görmezden gelmeyin derim ben naçizane.. şöyle ki bir sürü konu açılıyor ve neler neler okuyoruz yaptığının farkında olup da hala dikine dikine gideni mi ararsın? hususi olarak insan yanında rencide etmeye çalışanı mı ararsın??

anlattıklarından yola çıkarak eşin idare edilebilir bir karakter.. evet haklısın kolay değil ama.. ne yazık ki ne bizler değişiyor ne eşlerimiz.. sadece orta yol bularak ilerliyor evliliklerimiz..

Özellikle bold ile işaretlediğim yer bunu söylediğimde evet gitmeni istemiyorum dediğimde zaten senden mi izin alacağım ben deyip telefonu tezgahın üzerine fırlattı.

Haklısınız ama benim söylediğim sadece benimle sorunun olabilir eve gelen insanların ne suçu var onlarla neden konuşmuyorsun karşılığında bana söylemesi gereken laf bu mu olmalıydı sizce?

Ama eşiniz öfkesini kontrol edemeyen, akıl verilmesinden nefret eden biri benim anladığım.
Sanki biraz bencil, kafasına göre yaşayan.
Tabi uyarılmak da hoşuna gitmiyor. Agresifleşiyor.
Bu yaştan sonra ona nezaket öğretemezsiniz.
Suçlu siz olursunuz.
Nitekim olmuşsunuz işte düşüncelerinizde haklıyken.

Haklısın suçlu ben oldum kimse onun kullandığı kelimeyi duymadı sanki sadece benim söylediğim laf göze battı o an çünkü birisi halası diğeri annesiydi.

Özellikle bold ile işaretlediğim yer bunu söylediğimde evet gitmeni istemiyorum dediğimde zaten senden mi izin alacağım ben deyip telefonu tezgahın üzerine fırlattı.

eksik anlatıyorsun yukarıda o zaman.. senin yazdığınla benim söylediğim arasında fark var..

"Surat mı asacaksın surat asacaksan gitmiyorum dedi. Bende hayır her zaman aynı şeyi yapıyorsun gitmeyeceğim diyorsun aniden karar veriyorsun.
(....)
Çocuk dün ameliyat oldu insanlar oğlumuzun yanına geliyor ki gelen kişi senin halan sense sorumsuz bir insan gibi kuşların peşine gidiyorsun dedim. (Oraya gitmesini istemiyorum çünkü eşim zaten ipin ucunu kaçırmaya o kadar meraklı bir insandır ki daha önce de bu tür şeyleri hep yaşadık kararı yoktur bir gitmeye başlarsa ardı arkası kesilmez). Aradı bu bir sinirle eniştesini sen beni bekleme git başka zaman gelirim ben diye. Telefonu kapattı mutfak tezgahının üstüne bir atışı var telefonu görseniz. "

senin ikinci dediğine göre düşünürsek durduk yere bağırmış diyebiliriz.. ama onun dışında sende boş durmamışsın arkadaşım ne yalan söyleyeyim..

Boş durmayıp ne yapmışım ki ben normal konuştum benimle sorunun varsa ikimizin arasında eve gelen insanların ne suçu var demek mi kabahat anlamıyorum ki. Yani eşimin söylediği laf çok normal ben anormal davranmışım gibi yorum yapılıyor. Acaba bu yorumları yapan arkadaşlara eşleri s.... git dese o anki tavırları ne olurdu çok merak ediyorum. Evet Allah belanı versin demekle hata ettim farkındayım ama bu yaşanan olay tamamen benim suçummuş gibi algılanıyor.

ya sen konuyu yazdın yaşadıklarını yazdığından yorumlayabiliyoruz.. tavrın doğru ama zamanlaman yanlış bu kadar basit.. agresif olan sinir olduğuna inandığın hiç bir insanla (bak erkeğe demiyorum farkındaysan) ağız dalaşına girmemeliydin.. susup biblo gibi oturmanı beklemek saçma ama yalnızken saysaydın şöyle yapıyorsun böyle yapıyorsun diye de insan içinde kötü söz işitmeseydin diyorum Eşin olacak adam ağzına sahip çıkamıyor anladık ama telafi etmek için çabalıyor diyorum anlatamadığım bir şey yok sanıyorum değil mi..?
sadece istediğin cevapları sana yazmam sana fayda sağlamaz.. sağlamayı geçtim haksızlık etmiş olurum sana.. üzgünüm.. hoşuna gitse de gitmese de ne yazık ki durum bu.. dilerim kısa sürede istediğin gibi iletişim kurarsınız.....

Son düzenleme:

Yorumların için teşekkür ederim. Ben zaten istediğim cevapları almak için konu açmadım. Zamanlaman yanlış derken ben de şunu anlatamıyorum halası sigara içmeye gittiğinde odadayken söyledim diyorum gayette kısık bir sesle o ise bağırdı. Zaten ben ilk söylediğim şeyi misafirin yanında söylemedim. O bağırınca bende sinirlendim ve sesimi yükselttim evet misafirlerin yanında olmaması gereken bir şeydi ama inan bana konuyu açarken sadece iki gün önce yaşanan olaydan bahsettim bundan öncesinde de aynı şeyleri yaptı her seferinde ne zaman benimle arası kötü olsu cümle alem anlar neden çünkü her seferinde surat eder kimseyle konuşmaz. Kaç kez evde yalnızkende konuştum ama fayda etmiyor bende bir yerde patlıyorum hepsi bu.

Allah yardımcın olsun.. dua edicem senin için

Annesinin yanında da söylememeliydiniz.

eşiniz sinirle söylediği seyde haksız evet ama şöyle düşünmüş olablr annem burada halam burada çocukla esımle ılgıleneblrler hem adam cocugu hasta davet etmeyeym demems aramıs gel demıs erkekler bu davetleri geri cevrmeyı hıc sevmıyor

yanı o an gtmesıne ızın vereblrdnz geldıgın de de aksam cocugumuz hastayken bır guvercın pesıne benı mısafrlerle bırakmandan hıc hoslanmadım derdınız... kapatırdınız konuyu.. esınız hatasının farkında bence telafı pesınde sız de uzatmayın derım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…