Yine eve geç gelme konusu!

ISIL ISIL

Guru
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2011
185
139
303
2 ay olmuş eşimin eve geç gelmeleriyle ilgili konu açalı. Hiç bir şey değişmemiş 2ayda. Oysa bu konuyu konuşmuştuk. Bana neler hissettirdiğini anlatmıştım. O da anlamıştı sözde. Hatta yaklaşık 1 ay önce ilk defa boşanmak istediğimi söyledim,kavgalı bir günümüzde eve gelmeyip gece ofiste kaldığı için. Sonra özür diledi yine. Beni anladığını, kavga etmek istemediği için gelmediğini, ama artık böyle birşey olmayacağını vs söyledi. Baskıcı bir eş olmadığımı düşünüyorum. Kendi alanı olsun taraftarıyım ama işte bir sınır olmalı. Cuma akşamı arkadaşıyla dışarı çıkmak istedi. 12-1 arası gelirim dedi. Ben 11.30gibi uyudum. 1.30 da bir uyandım yok. Aradım telefonu kapalı. Derken 10dk sonra geldi. Ben de merak ettiğimi nerede keldığını telefonunun neden kapalı olduğunu sordum. Teşefonu düşmüş açılmamış onunla uğraşmış gösterdi.Sonra bi bağırmalar, kapı çarpmalar vs. Ben ona baskı uyguluyormuşum, işte sürekli dışarı çıktığında belli etmemeye çalışsam da yüzüm düşüyormuş, ne olmuş bi 40 dk geç gelmişse, gecesini mahvetmişim. Benimle barışmayı düşünmüyormuş. Peki dedim.2 gündür konuşmuyoruz. Karşılaşmamaya özen gösteriyorum evde. Ben ne yapmalıyım kızlar? Alttan aldım olmadı, konuştum olmadı, boşanmayı bile teklif ettim olmadı. Tek anlaşamadığımız konu bu. İyiyken çok iyiyiz ama bu durum beni çok yıpratıyor.

40 dakika çok değil sanki?

Çok değilse de geç kalınmış bir durum ve benim artık travmam olan bir durum. Bağırmak yerine bir özür dileseydi keşke.

Bana biraz fazla üstüne gidiyormussun gibi geldi. Bu aralar biraz yalnız kalıp arkadaşlarıyla vakit geçirme ihtiyacı olabilir. eğer güven probleminiz yoksa bir süre hiçbir şekilde karışmamayı dene. Sen surat astikca daha fazla kaçıp, kaçınca dönüş süreleri uzuyor bence yine evde surat asan biri karşılayacak düşüncesiyle. Bir süre böyle dene bence

Ben daha anlayışlı olmayı deniyorum. Ama gece saat 2de bağırıp kapılar çarpılınca bir de üstüne küsülünce bana, niye uğraşıyorum ki diye düşünüyorum ister istemez

Bazen benim eşimde arkadaşlarıyla gece 3-4 e kadar oturur okey oynarlar gırgır şamata. Bunu hiç sorun etmedim siz neden ediyorsunuz? Hergün mü geç geliyor?

Eşinize evlilik sorumluluğu ağır gelmiş belli ki. Mutlu çiftler birlikte zaman geçirmekten keyif alır. Ben eşime diyorum mesela ara ara arkadaşlarınla buluş diye, keyif almadığını söylüyor. Yani diyeceğim o ki, ayda 1 kez falan ok ama sürekli arkadaşlarla buluşma, ardından da baskı yapılmakla suçlanma nasıl bir zihniyetin ürünüdür? Hala kendini bekar mı sanıyor? Öyleyse açıkça söylesin derdini.

Son kavgamızda bekar hayatını devam ettirmek istiyorsa neden evlendiğini sordum. Bekar hayatı bu değilmiş.

Gerçekten ben mi baskıcı bir kadınım? Yine ben mi alttan alıp barışmalıyım?
Yani buna sizin iki paragraflık yazınızla karar vermek çok zor. Eşiniz sizi ihmal etmiyorsa haftada 1-2 kere arkadaşlarıyla olmasının sakıncası olmamalı bence. Yani bu benim görüşüm, barışma konusunda da eşiniz bağırıp çağırarak ayıp etmiş ama bunalmış olabilir. Ben zaten küs kalamam hemen gülerim Bence çok şeyapmayın

Ben gülemiyorum artık. Evet ilgileniyor diğer günler. Ama bağırıp çağırıp kapı çarpmaktansa sakince konuşabilirdi.

1.30 eve gelmek için erken bir saatmiş. Sabaha karşı dönmemiş ya eve.
Evli bir erkek, sık sık erkek arkadaşlarıyla görüşemez. İllaki sınırları olacak ama ayda 1 kez idealdir. Sık sık ok diyenler, burada en çok konu açan kadınlardır. Erkek arkadaşlarıyla salacağınıza birlikte kaliteli vakit geçirmeyi öğrenmelisiniz.

Ben gülemiyorum artık. Evet ilgileniyor diğer günler. Ama bağırıp çağırıp kapı çarpmaktansa sakince konuşabilirdi.
Sizin nasıl konuştuğunuzada bağlı eşinizin tepkisi. Sizde bağırıp kızdıysanız nerede kaldın diye oda çıkışmış olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…