YİNE FARE

morciveert

e ben ne yapayım şimdi?
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2023
1.580
467
43
kızlar deliricem artık ya karnımdaki bebege bir sey olacak diye korkuyorum. 2 hafta önce yapıskanla yakaladık fareyi, dünde banyoda gördüm şimd, nerden geliyorlar tüm delikleri kapatmıştık nasıl bir imtihan böyle bu ya evime giremiyorum ağla ağla öldüm ya..

kızlar deliricem artık ya karnımdaki bebege bir sey olacak diye korkuyorum. 2 hafta önce yapıskanla yakaladık fareyi, dünde banyoda gördüm şimd, nerden geliyorlar tüm delikleri kapatmıştık nasıl bir imtihan böyle bu ya evime giremiyorum ağla ağla öldüm ya..
Evde olan fare olmuş olabilir mi delikler kapanmadan önce olan

Fare çok illet bişey emin olun bende yaşıyorsun. Bi anneleri var onu bi türlü yakalayamadım nerde saklanıyosa yavruları yakalayıp duruyorum dönem dönem ama yetişkin olanı yakalayamadım bi türlü. Bi ilaçlama firmasıyla görüşebilirsiniz da onlar yardımcı olurlar belki

Fare çok illet bişey emin olun bende yaşıyorsun. Bi anneleri var onu bi türlü yakalayamadım nerde saklanıyosa yavruları yakalayıp duruyorum dönem dönem ama yetişkin olanı yakalayamadım bi türlü. Bi ilaçlama firmasıyla görüşebilirsiniz da onlar yardımcı olurlar belki
nasıl duruyorsunuz evde ben evde yatamıyorum, düşük tehlikem var progesan kullanıyorum stres yapmamam lazım ama çok fena oluyorum düşündükçe Tamam buda yakalandı diyelim, sonu ne zaman gelecek nerden geliyorlar ya bunları düşünmeden duramıyorum evimden soğudum

Ben de fare belasıyla aylarca uğraşmış biri olarak sizi cok iyi anlıyorum. Yapışkan farenin gelmesini engellemez, sadece geleni yakalar. Geldiği yeri bulmanız ve kapatmanız lazım. Apartmanda oturuyorsanız işiniz daha kolay. Ben bahçeli bir evde oturuyordum, yanımız tarlaydı o yüzden kurtulmam cok zordu, sonrasında da taşındım zaten. Ancak oraya kayınvalidemler geçti kedi besliyorlardı onun sayesinde cok rahatladıklarını söylemişlerdi. Kedi alabilirsiniz ekstra olarak.

İlaçlamayı çağırın öyle bantla olmaz. İlaçlama gelince inceleyip çıktıkları deliklerin tüm olasılıklarını da hesaba katıyorlar

Çok haklısınız ben de artık fare kelimesini okuyunca ürperiyorum. Bu derdi ev değiştirsek bile yine çektik 🙁 yakalanana kadar çok stres olunuyor

İlaçlanmadan olmaz siz bir iki öldürseniz bile bunlar deli gibi ürüyolardır

Sırf banyodan geldiğine emin misiniz mutfağa veya diğer odalara yuva yapmış olabilirler

Benim bir arkadaşımın evine davlumbaz boşluğundan gelmişti sanirim. Bunun dışında su tesisatlarindan da gelebiliyorlar sanirim lavabo, banyo gibi yerlerden yani. Daha iyi arastirmissinizdir ancak belki biri işinize yarar. Çok çok geçmiş olsun.

Ortamda yaşayan bir kedi olsa kokusundan dolayı hiçbir kemirgen yaklaşamaz oraya. avlamasına bile gerek yok. Evimdeki iki kediden dolayı bırakın fareyi böcek bile görmedim 7 senedir evimde. Tabi size kedi alın diyemem bunun için, onun sorumluluğu bambaşka çünkü, istemeyene çok ağır gelir. Başka çaresi vardır umarım

Son düzenleme:
nasıl duruyorsunuz evde ben evde yatamıyorum, düşük tehlikem var progesan kullanıyorum stres yapmamam lazım ama çok fena oluyorum düşündükçe Tamam buda yakalandı diyelim, sonu ne zaman gelecek nerden geliyorlar ya bunları düşünmeden duramıyorum evimden soğudum
Bende pek duramıyorum zaten her bahaneyi sonuna kadar kullanıp evden olabildiğince uzak duruyorum. Mutfağa gitmek hiç içimden gelmiyor yemek yapmak asla istemiyorum çünkü bi dönem ocağıma kadar dadanmışlardı. Apartman değil müstakil 3 tarafı yeşillik bi tarafında evden büyük bi ağacın olduğu bi alan hani kapıdan kovsam bacadan girer muhabbeti var ya tam olarak öyle bi durum. Bi de eski bi ev orda burda yerde açıklığı var. Ne zaman eve geldiler ama biliyo musunuz ben 15 günlüğüne memleketime gittim eşimde çalışmaktan eve uğramadı o boşlukta yayılmışlar heralde eve bi geldim süpriz. Son 2-3 aydır evde gezmiyolarlar yakalanmıyolarda seslerde duymuyorum bittiğini düşünüyorum. Ya da en azından gittiler. Bilmiyorum. Ev kira değil, aynı imkanı yakaladığım an bu evden kaçıcam 1 dakika tutamaz kimse beni. Kira olsa çoktan taşınmıştım

ay bilmiyorum ama 2 haftadır nerdeydi o zaman zaten dışkısından anlıyorsun gezdiği yerleri
Allah yardımcın olsun çok fena durum en korktuğum daha doğrusu tiksindiğim hayvan gebesinde mutlaka bi ilaçlama şirketi ile görüş çok hızlı üreyen canlılar

Bizim part time kedimiz en son biz bahcede otururken ayaklarimizin dibine canli fare getirip birakti :D

Kayinvalideniz evin onunde kedi barindirmiyordu yanlış hatirlamiyorsam. Sokak kedilerini kovmamasi icin kayınvalidenizi ikna etmeye calisin.

Bir de apartmanda otururken bizim eve bulaşık makinesinin hortumunu kemirip kolum kadar lağım faresi girmisti. Banyo mutfak giderlerini, makina hortumlarini vs kontrol edin. Iki haftadir evde yoksaniz makina calismadigi icin fark etmemis olabilirsiniz.

Bizim part time kedimiz en son biz bahcede otururken ayaklarimizin dibine canli fare getirip birakti :D

Kayinvalideniz evin onunde kedi barindirmiyordu yanlış hatirlamiyorsam. Sokak kedilerini kovmamasi icin kayınvalidenizi ikna etmeye calisin.

Bir de apartmanda otururken bizim eve bulaşık makinesinin hortumunu kemirip kolum kadar lağım faresi girmisti. Banyo mutfak giderlerini, makina hortumlarini vs kontrol edin. Iki haftadir evde yoksaniz makina calismadigi icin fark etmemis olabilirsiniz.

Nasıl yani sokaktaki kedilere mi karışıyormuş kayınvalide? Konu sahibi eski konusunda kocasının da kedileri sevmediğini söylemişti diye hatırlıyorum. Doğanın dengesini bozmuşlar maalesef. Müstehak bunlara fareli bina diyecektim ki acıdım konu sahibinin ve bebeğinin günahı ne :(

Nasıl yani sokaktaki kedilere mi karışıyormuş kayınvalide? Konu sahibi eski konusunda kocasının da kedileri sevmediğini söylemişti diye hatırlıyorum. Doğanın dengesini bozmuşlar maalesef. Müstehak bunlara fare diyecektim ama acıdım konu sahibi onlarla aynı fikirde olmayan iyi biri çünkü
Evet. Kayınvalidesi kedilerden nefret ettigi icin barindirmiyormus.

Yaptığı yasadışı ayrıca. Kimse sokaktaki kediye kadar müdahale etme hakkına sahip değil. Doğanın dengesiyle oynamanın sonucu İngiltere'deki gibi fareli binalar işte
Olan konu sahibine oluyor maalesef. Ortalikta kedi olmayınca meydan farelere kaliyor.

Daha once bahsetmistim. Ben bahçeli evde oturuyorum. Birkac ay once (evde kendi kedilerim de olmasina ragmen) alt kata fare ailesi girmis. Kilerde partilemisler gunlerce.

Daha sonra, fare olayindan bagimsiz olarak, sokakta baktigimiz bir kediyi geceleri alt kata eve almaya basladik. Simdi evin bahce kapısı bile acikken fare falan yok ortalikta. Bu sapsal haftada bir-iki kere fare yakalayip bize getiriyor. Fareler hem onun kokusundan hem avciligindan dolayı artik bizim evi es geciyorlar. Ha ben yine de öldürmesini istemiyorum tabii ki, ama gercekten benim aristokrat ev kedilerimin senelerdir yapmadigini birkac ayda yapti yedi bela Hüsnü :D

Evet. Kayınvalidesi kedilerden nefret ettigi icin barindirmiyormus.
Kayınvalide ile kocasını bağlayacak farenin geldiği yere yakalamadan ekmek su yok diyecek

Ayrıca sokaktaki canlılara merhameti olmayan kişiler benim eşim dostum yakınım selam verdiğim hiçbir şeyim olmasın hiçbir zaman
Çok çok aminnn🙏

Back
X