Yine fikir almak istiyorum

Canım aşk gelip geçici bana göre, eğer ki ortak yönleriniz, hobileriniz varsa ve bunları yaparken heyecan duyuyorsanız, en önemlisi sevgi sadakat varsa bu ilişkiyi bitirme derim.
Biraz ilişkine farklılık katsan, mesela ona bakarken inceleyerek baksan böyle sevimli bi yanını keşfetsen bu bi gülüş olur bi bakış veya bi sözü..
Aslında çok da sıkıcı olmadığını hatta gözüne yakışıklı bile geldiğini düşünsen,
ne bilim bi dene bakalım.

Arkadaşlar merhaba, başka bir üyenin konusunda da ilişki/evlilik için aşkın şart olmadığından bahsetmiştim, bence sevgi yeterli o konuda netim. Aşk bana göre çok başka bir hal, çok da büyütülmemesi gereken bir his hatta takıntılı bir durum. Aşıkken yüzüm hiç gülmedi çünkü, sürekli aşık olduğum kişiyi düşünmekten vesaire. Takıntıdan kafayı yemiştim aşık olduğum kişiyle beraberken hiç mutlu değildim, sürekli şimdi ne olacak acaba onu kaybedecek miyim diye düşünmekten. Becerebilen de vardır elbette ama aşk bana yaramıyor, dünyanın en mutsuz insanı oluyorum. Tamam mutlu olunca da çok mutlu olmuştum ne bileyim o kişinin ailesiyle ilk kez tanıştığımda, onu ilk kez öptüğümde mutluluktan havaya uçmuştum hala o güzel hisleri özlüyorum ama, bir buçuk yıllık ilişkide mutlu anlarım sayılıdır.

Ben hayatımdaki insanla mutluyum, arada bir kalp çarpıntısının, midede kelebekler uçuşmasının eksikliğini hissediyorum kabul de bunlar da geçici değil mi? Aldığım her kararda, yaptığım her yanlışta koşulsuz şartsız yanımda olması, bana değer vermesi benim bu ilişkiyi başlatmam ve devam ettirmemde etken. Çok mu yanlış bu? Neticede para için, saçma sapan konular için yüz göz olunan "aşk" ilişkilerinden daha iyi olduğunu düşünüyorum ama bir de sizin bakış açınızı öğrenmek istedim.

Aşk üreme içgüdüsünün insanoğlu tarafından romantikleştirilmiş halidir. Benim düşüncem bu.

anlıyorum sizi,bende nısanlılık ve evlılık dönemınde okadar cok kavga ettimki eşimle artık aradıgım tek şey huzur sanırım ilişkimde,yada ilişkilerle ılgılı bır yorum yaptıgımda ilk aklıma gelen huzur oluyor:)
gerçi kavga ve didişmelerde ilişkiyi canlı tutuyor biraz abartılmadıgı sürece..
umarım sorunları aşıp tekrar birleşirsiniz eşinizle..

o nişanlılık dönemindeki sıkıntılar evliliğin alt yapısını oluşturuyor aslında,

o nişanlılık dönemindeki sıkıntılar evliliğin alt yapısını oluşturuyor aslında,

tabi canım fragmanlar işte..
ben belkıde birçok kez ayrılmayı düşünürken ayrılmadım,
ama zamanla toparlandı bişeyler
ve somut bir şey yoktu elimde sadece iki sivri tip didişiyorduk..
zamanla karşı karşıya degıl yanyana olmayı öğrendık sanırım..
ama şuanki aklım olsa ve onunla ilk tanıştıgım güne dönsem,topuklar arkama bakmadan kaçardım:):Ş)

anlıyorum sizi,bende nısanlılık ve evlılık dönemınde okadar cok kavga ettimki eşimle artık aradıgım tek şey huzur sanırım ilişkimde,yada ilişkilerle ılgılı bır yorum yaptıgımda ilk aklıma gelen huzur oluyor:)
gerçi kavga ve didişmelerde ilişkiyi canlı tutuyor biraz abartılmadıgı sürece..
umarım sorunları aşıp tekrar birleşirsiniz eşinizle..
Çok teşekkür ederim,
İşte bakalım evlilik terapistine gidiyorduk, psikolog hamile kalınca yarım kaldı, uzak mesafede vardı aslında evlilik terapisti ama eşim istemedi.
Şimdi düşünüyorum nasıl çözebiliriz diye.
Neyse konuyu dağıtmayalım o_O

tabi canım fragmanlar işte..
ben belkıde birçok kez ayrılmayı düşünürken ayrılmadım,
ama zamanla toparlandı bişeyler
ve somut bir şey yoktu elimde sadece iki sivri tip didişiyorduk..
zamanla karşı karşıya degıl yanyana olmayı öğrendık sanırım..
ama şuanki aklım olsa ve onunla ilk tanıştıgım güne dönsem,topuklar arkama bakmadan kaçardım:):Ş)

bende keşke o zaman ayrılsaydım diyorum şimdi boşanmış bir kadın olmazdım
ama keşkelerin faydası yok önüme bakma zamanı zaman.

Benim böyle konularda aklıma hemen 'ten uyumu' geliyor.. İnsan olarak iyi olabilir, mükemmel olabilir. Ama sonuçta evlenince aynı yatağa gireceksin.. Arada çekim olması önemli. Aşkta bu çekimi çok iyi sağlıyor.

ay anlaşamadığın sorunlu adamla ten uyumu olsa da bişeye yaramıyor
aslında evlilik bir paket hepsinden bişeyler olmalı

Canım aşk gelip geçici bana göre, eğer ki ortak yönleriniz, hobileriniz varsa ve bunları yaparken heyecan duyuyorsanız, en önemlisi sevgi sadakat varsa bu ilişkiyi bitirme derim.
Biraz ilişkine farklılık katsan, mesela ona bakarken inceleyerek baksan böyle sevimli bi yanını keşfetsen bu bi gülüş olur bi bakış veya bi sözü..
Aslında çok da sıkıcı olmadığını hatta gözüne yakışıklı bile geldiğini düşünsen,
ne bilim bi dene bakalım.

Ona biraz daha yoğunlaşmak iyi fikir, teşekkür ederim.

Aşk üreme içgüdüsünün insanoğlu tarafından romantikleştirilmiş halidir. Benim düşüncem bu.

Haklı olduğunuzu düşünüyorum.
Ama diğer insanların tam olarak ne yaşadığını bilemiyorum, o yüzden kendi adıma evet aslında aşkın rasyonel olarak düşününce tanımı bu olabilir.

Benim böyle konularda aklıma hemen 'ten uyumu' geliyor.. İnsan olarak iyi olabilir, mükemmel olabilir. Ama sonuçta evlenince aynı yatağa gireceksin.. Arada çekim olması önemli. Aşkta bu çekimi çok iyi sağlıyor.

Ten uyumu bence de çok önemli.
Ama bana kalırsa ten uyumu için aşk şart değil.

Bu kişiye göre değişir.
Ben aşk olmadan olmaz diyenlerdenim.
O tutku heyecan olmazsa sevgiliye ihtiyacım olmaz. :KK51:

Sevgililikten ziyade hayat arkadaşlığı olarak yorumluyorum ben onu. Çekici biriyle, içiniz çok pır pır olmasa da hayatı güzel olarak paylaşıyorsanız bence ihtiyaç duyulan bir şey. Ha hayatın olmazsa olmazı değil tabii.

Sevgililikten ziyade hayat arkadaşlığı olarak yorumluyorum ben onu. Çekici biriyle, içiniz çok pır pır olmasa da hayatı güzel olarak paylaşıyorsanız bence ihtiyaç duyulan bir şey. Ha hayatın olmazsa olmazı değil tabii.

Eşim olucak insan da sonuçta sevgilim olarak adlandırabileceğim kişi olur :KK37:
Aşksız olmaz benim için.
Tartışmalar vs olucak olsa bile aşıksam zaten her iki tarafta elinden geleni yapar.
İyi biri yada iyi kişilik diye saygı duyuyorum diye yapamazdım ben :işsiz:

ay anlaşamadığın sorunlu adamla ten uyumu olsa da bişeye yaramıyor
aslında evlilik bir paket hepsinden bişeyler olmalı

Biliyorum :D
Bunu en iyi tecrübe eden benim. Ama diğer türlüsü de zor.
Hem aşık olacağım hem de mükemmel bi adam olsa ne iyi olur :D

Back
X