Yine geldi :(

Green33

oğluşunun annesiii
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
1.235
15
158
45
İçel Mersin
mrblar 2 hafta öncede konu açmıştım buraya sanırım 2 haftada birde açacağım böle giderse
kaynanam yine geldi ne vars bizde.. bu kez eşim için hiç sesimi çıkarmıcam dedim çünkü eşim bana karşı çok ii sırf onlar için eşimin kalbini kırdığıma değmio die düşünmüştüm cumartesi akşamı geldi yine bana müsaitmisin flan demeden ona alıştım artık nese geldi yattı zaten pazarda arada lafları oldu ama sırf eşim için güldüm geçtim pazartesi sabahı ben hazırlanıordum oda oğlumun altını değiştirodu baktım atletine biraz çiş çıkmış pazar günü su gece çayı falan çok vermiştim kaynanamın ısrarlarıyla gecede altını değiştirmeme rağmen atletine çıkmış birazcık çişi dememzmi senin uykun tatlıya gece altını değiştirmiosun çocugun ben her saat değiştirdim çocuklarımın sen öle değilsin bütün cinleirm tepeme geldi nese dedim anne ben değiştirdim gece yok yok değiştirmemişsin üşenmişsindir sen bende sinirli bir şekilde değiştirdim diorum dün suyu çok vermeseydin böle olmazdı dedim bukezde nie sinirleniosunki dedi bende kalktım işe gittim akşam döndüm eve benden sonra çocugun altını sadace 1 kere değiştirmiş sabah 8den 4 e kadar birde bana der yani çocugun atleti kilotu heryeri batmış düzgün bağlamamış bezini dedim bak bana diodun sen nie çıkardın çocugu severken dioki bak oğlum ben sana bakamamışımne diceksin şimdi buna
ben işe bşlamadan anne 2 ay aylık almıcam zaten bakıcıya para vermim bide 1 ay sen 1 ayda annem gelip bakın 2 ayı atlatmış oluruz demiştim tmm demişti sonrada gelmedi bende mecbur bakıcı buldum şimdide 2 haftada bir gelio çocugu bakıcıyada göndermio bakıcımda dün akşam ama olurmu böle şey dedi haklıda ne zman gidceğinide bilmiorum napıcam şaşırdım valla eşimde sölerim ama zoruna gider dedi bende söleme ozaman dedim ama karar verdim ben eşimden önce eve gidiorum ona sorucam anne kusura bakma ama bakıcıma haber vermem lazım ne zamana kadar burdasın dicem çokda ileri falan gitmeye kalkarsa ben çağırdıgımda gelmemiştin dicem ne yapabilirm başkada bir çarem yokki herşeye karışıo inanın dün eve gittim hiçbişi yapmamıştı yemek bile birde eşim gelince heryerim ağrıo ağrı eksici yokmu die bana soruo bende bulaşık yıkıordum unuttum evrmeyi oda birdaha istemedi sabahda dioki ee sen ban ilaç vercektin aa unuttum anne dur verim dedim akşamda dur dedin durdum dahada vermedin dioki benim aldıgım ilaçalrın hepsini onlara gönderirim çünkü ilaç kolikler ailecek ben kullanmıorum diede bana kızıolar doğum yapalı 3 ay oldu 5 kilo fazlam var bana sürekli zayıf olan diğer gelinleri sayıo sülalesindeki ki benim doğum yaptıgıma bile kimse inanmıo sürekli zayıfla yeme zaten ben rejim yapıorum o karıştıkca inaddan yiyorum kendi kızının oğlu 3 yaşına girdi hala kızı 90 kilo zaten benim kocamda 95 kilo ailede bir ben kilolu lsam nese yani:)
valla şimdiki aklım olsa yetimhaneden biri ile evlenirdim kimsesi olmasın die ama eşim bitane nasıl doğmuş bböle bir anneden anlamıorum yaasenağlama

Son düzenleyen: Moderatör:
Cnm kıyamam hakkaten zor bır durum ama bence sakın bı dılle eŞıne anlat sen dersen kÖtÜ gelın olursun eŞın uyarsın bÖle olmazkı kadın ıstedıĞı Şekılde davranıyo oh ne ala her ıstedıĞınde sıze damlasın

canım eşimlede konuşuorum ban hak verio ama annesine söleyemio zaten eşimde söle ben köktü olurum çünkü benim söylettiğimi düşünür eşim bana annem gelicekmiş derken bile sesi titriodu sırf bişi demiyim die bende o üzülmein die sesimi çıkarmıcam die kendi kendime söz vermiştim ama çıldırtıo insanı eşimede diorum bak anneni kötülemiorum bende kötüyüm ben çok sabırsz ve sinirliyim ama kaldıramıorum artık diorum ama oda bişi diyemeioki akşam sorucam başkada yolu yok eger bikaç gün kalıcam dicem diosa ok ama çok kalmaya nieyeti varsa hiç kusura bakmasın ben bakıcımı ararım zamanında düşünseymiş

Şekerim neden takıyorsun ki kafana bu kadını. Salla gitsin ya.
O geldi diye çocuğun düzenini neden bozuyorsun hem.
Götür sen bakıcısına yine. Kim ne derse desin o senin çocuğun.
Bakıcıya gidecek diyorsan gidecek o kadar.
Peki bakıcı bakmadığı zaman para vermiyor musun?
Eğer vermiyorsan kadına da yazık. O da alacağı paraya göre plan yapıyordur.
Ben olsa aynen böyle yaparım.
Eşimin annesi de olsa eşim için katlanmam bu tarz durumlara.
Hep idare hep idare biraz da başkalarını seni idare etsin boşverrr.

sen çocuğunu bakıcına götür ver neden boşuna para vereceksin ki bakıcıya. hem böyle olursa çocuğun bakıcıya alışamaz zorluk çekersiniz. otursun o evde kendi başına hem bakmıyor çocuğa hemde duruyor sizi engelliyor. ben olsan ağırlığımı koyar bakıcıya alışması lazım der götürürdüm. bende eşim için bu aileden nasıl çıkmış diyorum cnm. boşver bunlar anlamaz tepkini belli et ve kendi istediğini yap. allah sabırlar versin cnm işin çok zor.

sen çocuğunu bakıcıya götür. bu konuda asla taviz verme.
kafasına göre gelip gidip çocuğun düzenini bozamaz.
akşama kadar otursun kendi başına evde.

bakıcıya vermediğim zamanların parasını kemsiorum ama boşuna para ödüorum diede canım sıkılıo hem gerçekten dediğiniz gibi çocugum bakıcıya alışmıcaz zaten bakamıoda ısrarla nie böle yapıo anlamıorum dün gittiğimde 1.5 biberon mam vermişti çocuga bakıcımzı 4 verio eşimde kırılır bidaha gelmez dio ama bugün sondu dicem kusra bakma artık bakıcıya vericem die

bence onlar için kocanla aranı bozma tabii çocuğunun düzeninide nasıl oluyosa o yokken o varkende aynı olsun çok takmamaya çalış allah kolaylık versin canım guclubacismile

Aman be canım..
Bazen kızıyorum sizin gibi her lafı takan gelinlere..
Bazen hayatı kendi kendimize zehir ediyoruz..

Takmayacaksın şekerim takmayacaksınnnnnnnnnn..
Sen bir düzen kurmuşsun bebeğin bir bakıcısı var..
Kayınvaliden geldiğinde neden bakıcının işine ara veriyorsun ki?
Bunun kararını sen verirsin başkası değil.

Bakıcı gelecek işine devam edecek, bakıcıya da ''işine aynen devam annem yokmuş gibi'' diyeceksin..
Kayınvalidene de ''anne sen yorulma keyifne bak, bebeğin düzeni bozulmasın bakıcısı aynen devam edecek işine'' diyeceksin..
Siz böyle net olamıyorsunuz ki kendi hayatınız hakkında..Ondan sonra kayınvalide onu dedi bunu dedi.
Eşini de ikna edeceksin bu konuda, netttt olacaksın, kesin olacaksınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn..

Desin dursun..

Kilolusun vs. dediğinde de ..''haklısın anne, senin kzınla ben ikimiz böyle toparlak kaldık işte'' deyip gülüp geçicen..

Bebeğin altını değiştirmememişsin gece uykun tatlı vs dediğinde, haklısın uykum çok tatlıdır napayım gençlik işte hehehe ..de geçç..

O diyorsa sen de diyeceksin ve gülüp geçeceksin bu kadar yaaaaaaa....

aslında çözülmeyecek bir mesele göremedim ben.

kayınvaliden biraz tutarsız ve ucundan lafını bilmiyor. yoksa çok da umursanacak biri değil kanımca..
bir kere boş yere inatlaşığ,kendini geriyorsun. bebeğin altını değiştirmekle ilgili bile polemiğe girersen bu kadın daha basit konularda bile laf dalaşına girer senle.. ne gerek var?
1-2 kez gül geç,onu basite al bakalım açacak mı ağzını bir daha?
ayrıca bakıcı konusunu dert etmen bile hata.. hiç alıştırmayacaktın kayınvalideni..
çocuğa bakıcı bakmaya basladıysa öyle gider artık.. bebeğin gelişimi önemli.. soytarılık değil bu. hiç vermeyecektin eline..
sonra yemek bile yapmamış diyorsun,mecbur değil,misafir neticede,her ne kadar zırtbırt gelip misafirlik mertebesinin sınırlarını zorlasa da, ben şahsen bunun için de sinirimi bozmam.. Allah ne verdiyse yapıverin işte.. hatta oğlu da yardım etsin sana bir zahmet..

onu bu kadar umursamaz ve ona eğlence çıkarmazsan belki ayağını keser azıcık hem.. seninle uğraşmaya geliyor gibi o..

canım benim bend kaynanamı takıorum dmeiorum ben eşimi takıorum öle ne derse desin sen kesin karar ver demekle olmuor ok derim benim bebeğim siz karışmayın eşimlede bikaç gün konuşmam olur biter ama ben bunun olmasını istemiorum anlatabiliomuyum ayrıca bakıcı bana gelse sorun değil ama ben ona götürüordum kaynanamd evde olunca sen bakamıosun ona götürücem dersem eşim üzüleceği için götürmedim ben ona hee gençlik işte uyuya kaldım dersem eger oda ben uyardım dileği artık gecelri bakıo çocuga dicek gitti yerlerde sürekli herkesi ben avrat ettim die övünen bir kadın olarak banada aynı şeyi dicek ben zaten ne derse gülerek cvp veriorumki laf soktugumu anlamsın die şakayla karışık sölüorum

okadar çok basite aldımki ve onub takmadığımı belli ettimki anlatamam ayrıca ben kayınvaldemi nasıl alıştırmış olabilir bu 2 ci gelişi çocuga bakmaya ilkinde nese dediim 2 gün kalıcak özlemiştir torurunu ii niyetle yaklaştım tekrar geldi eline vermemme gibi bi olasılık olamaz yani
yemek yapmama konusunda ben neden yemek yapmamış demiorum yemek bile yapmamaış ama oğlu gelince nazlanıo yoruldum die anlatmaya çalışıorum zaten kocamla beraber yapıorum her işimi zorlanmıorum böle basit bir işi bile yapmamışken neden nazlanıo diorum her geldiğinde bi ton lafı yiyip gidio benimle ugraşmaya gelemez ben hiçbir zman altında kalmadım söledikliernin benim dmek istediğim eşimi kırmaan kaynanamı nasıl defederimdi ama farklı boyutlara vardı olay

Arkadaşım ortadaki bakılan çocuk senin çocuğun. Sen neden bu kadar ikileme düşüyorsun ki bırak eşini, kaynananı bir kenara götür çocuğunu bakıcıya ver bakıcı baksın. Zaten anladığım kadarıyla kaynanan çocuğa bakma konusunda tutarsız ne tam bakacak ne de bakmayacak sende böyle devam edersen bakıcından da olacaksın bu gidişle. Eşin kırılacak diye de kendini bu kadar sıkıntıya sokma derim ben kırılırsa kırılsın koskoca adam kırılacak diye de çocuk günde 1 biberon mamayla bırakılmaz buna anne yüreği elvermez. Ayrıca bebeğin altı günde 1 kere mi değiştirilir yazı pişik olur yaaa. O kadar avrat ki senin kaynanan bunları rahatlıkla yapabiliyor. Eşin senin sinirlendiğini bile bile annesinin gelmesine göz yumabiliyorsa, annesi küser diye ona hiç birşey söyleyemiyorda senin üzülmene razı gelebiliyorsa sen de al bebeğini götür bakıcıya, annesine de bakıcı bakacak bundan sonra deyip restini çek eşinde biraz üzülüversin canım ne olacak yahu koca da olsa el oğlu sonuçta çokta tepene çıkarma bence.

valla haklısın ne diyimki sorun çımasın istiorum ama arad kaynayan ben oluorum zaten karar vermiştim yarın falan gidickse ok ama kalmayı düşünorsa ben bakıcıya vericem çogumu çünkü bakıcıyı kaybedersem ne annem gelir nede kaynanam bakıcıyı kaybedeceğime onu kaybederim kocamda seve seve katlanıcak sırf benim ailemde geldğinde sorun çıakrmasın die bazı şeleri yutuordum ama bnimkler uzaktalar ve 2 senede bir geliorlar 3 senlik evliyim annem sadece 2 kere gelebildi böle olucaksada anneme derim hiç gelemsin ben giderim yeter artık bu akşam buna son noktayı koyuorum...

Sen de haklısın..
Eşlerimiz üzülmesin diye fedakarlık yapıyoruz ama diğer taraftan da böyle sinirlerimiz yıpranıyor..
Neyse sen idare et madem yine..Gidecek nasıl olsa.

anladım niyetin iyi.. eşini kırmamak maksatın..
ama ortada minicik bir bebek var. ve sizin bebeğiniz.. o bebeğin gelişimi önemli bu bir..
2.si eşin bu duruma el koymalı.. ne de olsa onun annesi senin ve bebeğin mutluluğunu düşünmeli..
gerekirse o desin annesine güzel bir dille.. anne sen bakamadığından değil, bebeğin sağlığı için,uzmanlar böyle öneriyor falan desin. kurtarsın bebeği.
sen de eğer 2.gelişiyse bu kadar kafana takma canım. ben de 40 kere geldi sandım.
bakıcı meselesini çözümle.. diğer meselerde canını sıkmamaya çalış.. madem eşini zor durumda bırakmak istemiyorsun. başka öneri gelmiyor aklıma..

Şimdi cidden kızdım size. Kayınvalidenizin kırılıp size bir daha gelmemesimi önemli çocuğun bütün gün 1.5 biberon mama içip günü aç geçirmesi, bütün gün tek bezle kalması mı. Elinsaf yahu. Bırak kırılsın darılsın aman. Çocuğundan önemlimi arkadaşım.
Eşinde kırılsın kızsın çocuğun söz konusu çocuğun allah allah ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…