Dini eğitim derken duymuşsundur belki sübyan okulu olarak geçiyor. İmamlık değil Kuran okumayı öğretiyorlar. Ama yengem niyetini açıkça söylüyor zaten ben evde yetişemiyorum artık devamlı oyun istiyor diye. Tamamen dini eğitim değil oyunları faaliyetleri falan var ek olarak kreşten bir de Kuran öğreniyorlar işte..Dini eğitim veren kreş ne ya? Daha küçücük çocuğu imam mı yetiştirecekler?
''Aylık 250 lira veremiyosan niye bi daha doğuruyosun, kreşe vereceksen niye evde oturuyosun de. bunlara iyilik de yaramıyor.''
Eşim izin vermiyor de.
Dini eğitim veren kreş ne ya? Daha küçücük çocuğu imam mı yetiştirecekler?
''Aylık 250 lira veremiyosan niye bi daha doğuruyosun, kreşe vereceksen niye evde oturuyosun de. bunlara iyilik de yaramıyor.''
Eşim izin vermiyor de.
Ya anında giydiriyorlar... En basiti evde misiniz müsaitseniz gelicem dedim çarşıdayız sen de gel birlikte geçelim dedi ve buluşunca dondurmacıya soktular. Onlar sokunca onlar ödeyecek heralde diye düşündüm ama çıkışta kasaya yaklaşmadılar bile..devamlı böyle ufak tefek şeyler...
Öyle diyen birine ''Ben senin gibi fesat mıyım kendi kanımı canımı kıskanayım, annesinin sen olması değiştirmez o çocuğun benim yeğenimin olduğunu'' diye.Dini eğitim derken duymuşsundur belki sübyan okulu olarak geçiyor. İmamlık değil Kuran okumayı öğretiyorlar. Ama yengem niyetini açıkça söylüyor zaten ben evde yetişemiyorum artık devamlı oyun istiyor diye. Tamamen dini eğitim değil oyunları faaliyetleri falan var ek olarak kreşten bir de Kuran öğreniyorlar işte..
İlk cümleni söylesem direk çekemiyor kıskanıyor hamileliğimi diyecek zaten.
Hiçbişey diyemedim işte... Şimdi de içimde dolup dolup taşıyor...Öyle diyen birine ''Ben senin gibi fesat mıyım kendi kanımı canımı kıskanayım, annesinin sen olması değiştirmez o çocuğun benim yeğenimin olduğunu'' diye.
Çocuk oyun isteyecek zaten ne isteyecek ki? Evde yayılıp yatacağına çalışsın o zaman.
Daha 1 tanesine yetemiyor 2.yi doğurma derdinde. Cahil cesareti işte.
Sanki işi ne ki yetişemiyor?
Allah rızası için arayı bozmaktan neden çekindiğini bi söylesene ne mecburiyetin var kardeşim o parayı kazanmak için bi tarafından terler akıtmıyor musun sen?merhaba,konu küçük ama içimde çok büyüdü
Ben evlenene kadar kardeşim gibi dediğim gelinimizle olan ilişkime nazar mı değdi ben mi büyütüyorum olayları anlamıyorum.
İyi gelirli bir işim var eşimle maddi durumumuz iyi yani trilyoner falan değiliz ama abimin maaşının 3 katı ediyor eşimle toplam maaşımız. Yengem de ev hanımı çalışmıyor. İstese çalışabilirdi fakat abim " ben bakıcılarda kreşlerde büyüdüm kendi çocuğuma annesi evde olup bakacak ev hanımı olacak" dedi gelinimizde abin istemiyor çalışmamı dedi kenara çıktı. Kendi bilecekleri mesele ikisi de razı beni ilgilendiren bir durum yok.
Fakat abimgilin benden ve anne babamdan maddi beklentileri bitmek bilmiyor! Abimle mesafeliyizdir öyle para konuları konuşulmaz aramızda ama yengemin 2 lafından biri durumlarının kötü olduğu vs!
Geçen konumda belirtmiştim 3 düşük yaptım ve yengem hamile şimdi, bana "komşularım görümcen kıskandı mı diye sordular" minvalinde bir laf etmişti ki dumura uğramıştım duyduğumda!
Şimdi son olayımız ise büyük yeğenim 3.5 yaşında ve dini eğitim verilen bir kreşe göndermek istiyorlar. (Güya çocuğa annesi bakacak diye çalışmıyor yengem! Ama yine kendi kararları beni ilgilendirmez.)
Yengem gelip dedi ki "abin diyor ki halası sponsor olsun okul çok pahalı imiş! 250lira aylık Nasıl vericez biz onu hem sadece o olsa iyi boyası defteri kalemi üstü başı..).
Yahu sen daha bir ay önce benim yeğenimi kıskandığımı ima edecek kadar terbiyesizleşmiştin nerden buluyosun bu yüzü ya!!!
nefret ediyorum ya artık gerçekten! Ne yapmalıyım arayı bozmadan nasıl cevap verebilirim? Nasıl hareket etmeliyim?
Arayı bozmaktan çekinmemin nedeni yeğenimi rahatça göremeyecek olmakAllah rızası için arayı bozmaktan neden çekindiğini bi söylesene ne mecburiyetin var kardeşim o parayı kazanmak için bi tarafından terler akıtmıyor musun sen?
Daha gebelik testinde pozitif olduğunu gördüğü gün bana beğendiği bebek arabasını anlattı nerde satıldığını fiyatını! Bi git al demesi eksikti. Ben de şaşırdım iyi de ilk yeğenimin arabası durmuyor mu? Yenisini napacaksınız ki? Dedim. Çok hantal o arabanın bagajına sığdıramıyoruz ki dedi!Kessin sesini o yenge.
Dogururken banami guvendin?
He oldu bide 2 incisini dusun.
Ev hanımı olsa da kreş başka bir şey ama maddi durumun varsa gönderirsin yoksa kimse kimsenin yükünü çekmek zorunda değil. Ayrıca kendi ailesi bile değil, eşinin ailesiyle para muhabbetine girmek ona mı kalmış? Duymazdan gelin bence. Size güvenerek çocuk yapmadılar sonuçta.merhaba,konu küçük ama içimde çok büyüdü
Ben evlenene kadar kardeşim gibi dediğim gelinimizle olan ilişkime nazar mı değdi ben mi büyütüyorum olayları anlamıyorum.
İyi gelirli bir işim var eşimle maddi durumumuz iyi yani trilyoner falan değiliz ama abimin maaşının 3 katı ediyor eşimle toplam maaşımız. Yengem de ev hanımı çalışmıyor. İstese çalışabilirdi fakat abim " ben bakıcılarda kreşlerde büyüdüm kendi çocuğuma annesi evde olup bakacak ev hanımı olacak" dedi gelinimizde abin istemiyor çalışmamı dedi kenara çıktı. Kendi bilecekleri mesele ikisi de razı beni ilgilendiren bir durum yok.
Fakat abimgilin benden ve anne babamdan maddi beklentileri bitmek bilmiyor! Abimle mesafeliyizdir öyle para konuları konuşulmaz aramızda ama yengemin 2 lafından biri durumlarının kötü olduğu vs!
Geçen konumda belirtmiştim 3 düşük yaptım ve yengem hamile şimdi, bana "komşularım görümcen kıskandı mı diye sordular" minvalinde bir laf etmişti ki dumura uğramıştım duyduğumda!
Şimdi son olayımız ise büyük yeğenim 3.5 yaşında ve dini eğitim verilen bir kreşe göndermek istiyorlar. (Güya çocuğa annesi bakacak diye çalışmıyor yengem! Ama yine kendi kararları beni ilgilendirmez.)
Yengem gelip dedi ki "abin diyor ki halası sponsor olsun okul çok pahalı imiş! 250lira aylık Nasıl vericez biz onu hem sadece o olsa iyi boyası defteri kalemi üstü başı..).
Yahu sen daha bir ay önce benim yeğenimi kıskandığımı ima edecek kadar terbiyesizleşmiştin nerden buluyosun bu yüzü ya!!!
nefret ediyorum ya artık gerçekten! Ne yapmalıyım arayı bozmadan nasıl cevap verebilirim? Nasıl hareket etmeliyim?
Hah işte evet aynen bu ... Kıramıyorum ama içimde öyle büyüyor ki! Yahu bizim cebimizde para var kimseye ihtiyacım yokken kimseden beklentim yokken ben işten izin alabildiğim müddet devlet hastanesine gidiyorum ancak işten izin alamazsam cumartesi açık olduğundan özele gidiyorum. Yengem ise ille de özel olacak diye diretiyor paramız yok deyip rutin kontrol için 100 lira verip geliyor! Veriyorsa versin en özel hastaneye en özel doktora gitsin! Allah daha çok versin 20 bilezik taksın umrumda değil! Ama bana ajitasyon yapıp sömürmeye kalktıklarında çıldırıyorum işte!Canim lutfen kendini kullandirma. Yegenini de istedigin zaman gor gonlunden gectikce hediye vb al ama onlarin isteklerini goz ardi et. Bak biz 4 kardesiz 2 abim bir kizkardesim var. Senin bu yasadiklarinin mislini yasiyoruz bire bir ayni olaylar ve yaklasimlar. Ben taviz vermiyorum hicbirine ama kizkardesimi cok guzel kullaniyorlar. O asiri merhametlidir kiramiyor kendine dert ediyor. Ona da sana soyledigim seyleri soyluyorum.
Daha gebelik testinde pozitif olduğunu gördüğü gün bana beğendiği bebek arabasını anlattı nerde satıldığını fiyatını! Bi git al demesi eksikti. Ben de şaşırdım iyi de ilk yeğenimin arabası durmuyor mu? Yenisini napacaksınız ki? Dedim. Çok hantal o arabanın bagajına sığdıramıyoruz ki dedi!
Şimdi ha bire anlatıyor erkek Bebek kıyafetleri çok pahalı vs... Muhabbet devamlı böyle! Her saniye bir beklenti!!
Duymamazlığa verdim ,vermeyeceğim zaten. Ama üzülüyorum ya... Benim en kötü zamanımda hiç yanımda olmadılar! Bu nasıl bir yüz anlayamıyorum... Yeğenime aklım çıkıyor ama artık emrivakilerinden bıktığım için yanlarına bile gidesim yok... Yeğenim olmasa küslük gibi değil de fırsatım olmamış gibi hiç görüşmem 2 ay 3 ay umrumda olmaz ama bi taraftan da yeğenim var...
Hah işte evet aynen bu ... Kıramıyorum ama içimde öyle büyüyor ki! Yahu bizim cebimizde para var kimseye ihtiyacım yokken kimseden beklentim yokken ben işten izin alabildiğim müddet devlet hastanesine gidiyorum ancak işten izin alamazsam cumartesi açık olduğundan özele gidiyorum. Yengem ise ille de özel olacak diye diretiyor paramız yok deyip rutin kontrol için 100 lira verip geliyor! Veriyorsa versin en özel hastaneye en özel doktora gitsin! Allah daha çok versin 20 bilezik taksın umrumda değil! Ama bana ajitasyon yapıp sömürmeye kalktıklarında çıldırıyorum işte!
Acaba çata çat bişey istediğinde ağzıma geleni saysam ne olur tepkisi? Şimdi okul başlıyor ya pazartesi ben muhabbetten eminim şimdiden. Bilmemesini alamadık çok pahalıydı diyecek. Bileziğini bozdursaydın o zaman falan desem yada ne desem acaba?
Ya demi işte! Sanki benim çocuğum! Ben hala olarak gelirim severim oynarım, gelirken bi oyuncak alırım elime yada bi kitap bi balon veririm. Banane çocuğun okul masrafından beni halam mı okuttu? Yada ben okurken abimin bi tek faydası mı oldu! Üstelik aynı şehirde idik... Ziyaretime gelirken bir ekmez almazdı!canım yeğenim var bir tarafta diyorsun da anne babası onlar . sen ve eşin değil.bu tarz insanlar artık her yerde türedi fazlasıyla.duygu sömürüsüyle işlerini götürüyorlar.o kadar zorda olan yollamaz pahalı olan yere.hem pastam dursun hem karnım doysun mantığı.bir de ne kadar onlarla az mutahap olursanız para yardımı etmezseniz o kadar değerli olursunuz.çünkü yardım edince karşı taraf sizi iyi görmüyor zaten görevi tabiki verecek diyor! verip kötü olmaktansa vermeyip kötü olun.
Anlamamalığa yatayım o zaman.. Ama görüşmeyi de azaltacağım. Bu ara seminer için gelmiştim 1 aydır aynı şehirdeyiz doldum doldum taştım . Fazla muhabbet tez ayrılık dememişler boşuna. Bu hafta son haftam. Seminer bitsin zaten kış geldi yollar kötü bahanesiyle ben arayı olabildiğince açıcam! Zaten çalışıyorum telefona da müsait olmadığım için bir süre cevap vermem heraldeAllah yardim etsin su zamanda cocuk bakmak buyutmek cok zor gercekten yengecim de siyril. Bilezige falan girme bu sefer cekemiyor derler :)
Ya demi işte! Sanki benim çocuğum! Ben hala olarak gelirim severim oynarım, gelirken bi oyuncak alırım elime yada bi kitap bi balon veririm. Banane çocuğun okul masrafından beni halam mı okuttu? Yada ben okurken abimin bi tek faydası mı oldu! Üstelik aynı şehirde idik... Ziyaretime gelirken bir ekmez almazdı!
Anlamamalığa yatayım o zaman.. Ama görüşmeyi de azaltacağım. Bu ara seminer için gelmiştim 1 aydır aynı şehirdeyiz doldum doldum taştım . Fazla muhabbet tez ayrılık dememişler boşuna. Bu hafta son haftam. Seminer bitsin zaten kış geldi yollar kötü bahanesiyle ben arayı olabildiğince açıcam! Zaten çalışıyorum telefona da müsait olmadığım için bir süre cevap vermem heralde
aynen dediğiniz gibi.baktınız hala bir şeyler anlatıyor dert yanıyor yardım edin gibisinden.gelir artttıkça gider de artıyor inanın aklına gelemeyecek harcamalarımız var deyip mağduru oynayın.herkes bolluk içinde olsa bile yok diyorYa demi işte! Sanki benim çocuğum! Ben hala olarak gelirim severim oynarım, gelirken bi oyuncak alırım elime yada bi kitap bi balon veririm. Banane çocuğun okul masrafından beni halam mı okuttu? Yada ben okurken abimin bi tek faydası mı oldu! Üstelik aynı şehirde idik... Ziyaretime gelirken bir ekmez almazdı!
Peki yüz vermeyince sizle araları açıldı mı? Benim eşim de olayların ve ne kadar üzüldüğümün farkında. Ama benim hassasiyetim yüzünden tek kelime etmiyor. Aslında harika bir üslubu var eşimin şakaya vurur espri katar çata çat yapıştırır lafı. Ben naif takılırım genelde. Eşimin yanında ağzını açmıyor yengem! Hatta bak şimdi sana anlatırken çözdüm gel bizde de kal eşinin olmadığı bi gün dedi. Ben de Allah Allah neden öyle bir cümle kurdu ki eşimi niye istemedi hiçbir sorunları yok oysa dedim! Demekki eşimin yanında ağızlarını açamadığı içinmiş!Kizlardesim universite okurken ben yeni evlenmistim borc harc birsuru olaylar yasiyordum disimden tirnagimdan arttirip gizlice para gonderiyordum kardesime. Bunlar bir kere birseye ihtiyaciniz var mi diye sormadilar ne evlenirken ne okurken. Anlatacak o kadar sey var ki yaz yaz bitmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?