Yine gelin görümce olayımız

Dini eğitim derken duymuşsundur belki sübyan okulu olarak geçiyor. İmamlık değil Kuran okumayı öğretiyorlar. Ama yengem niyetini açıkça söylüyor zaten ben evde yetişemiyorum artık devamlı oyun istiyor diye. Tamamen dini eğitim değil oyunları faaliyetleri falan var ek olarak kreşten bir de Kuran öğreniyorlar işte..
İlk cümleni söylesem direk çekemiyor kıskanıyor hamileliğimi diyecek zaten.

Canim oyle yerlerle oyunlarla arapca harflerini, sureleri, bazi dini hikayeleri felan ogretiyolar.
Illa imam olacak diye bir sey yok, nasilki imam hatipte okumus olanlar bile imam olmadigi gibi.

Insanin zoruna gider ama benim babam hep soyler, Allah verene verir diye cokta dogru.
Dedemde babamin kardesleri icinde en cok babama yukleniyor, halbuki amcalarimin ikiside tahsilli insanlar.
Babam erken yasta is hayatina atilmis ve maalesef okuyamadi.
Babamda verdikce, gercekten Allah bir sekilde parasini bereketlendiriyor. Suan maddi durumu amcalarimdan daha iyi.
Halbuki amcamlariminki daha iyi olmasi gerekirken...
Sendede oyle olur insallah.

Öyle diyen birine ''Ben senin gibi fesat mıyım kendi kanımı canımı kıskanayım, annesinin sen olması değiştirmez o çocuğun benim yeğenimin olduğunu'' diye.
Çocuk oyun isteyecek zaten ne isteyecek ki? Evde yayılıp yatacağına çalışsın o zaman.
Daha 1 tanesine yetemiyor 2.yi doğurma derdinde. Cahil cesareti işte.
Sanki işi ne ki yetişemiyor?

Hiçbişey diyemedim işte... Şimdi de içimde dolup dolup taşıyor...

Kessin sesini o yenge.
Dogururken banami guvendin?
He oldu bide 2 incisini dusun.

Allah rızası için arayı bozmaktan neden çekindiğini bi söylesene ne mecburiyetin var kardeşim o parayı kazanmak için bi tarafından terler akıtmıyor musun sen?

Allah rızası için arayı bozmaktan neden çekindiğini bi söylesene ne mecburiyetin var kardeşim o parayı kazanmak için bi tarafından terler akıtmıyor musun sen?
Arayı bozmaktan çekinmemin nedeni yeğenimi rahatça göremeyecek olmak bir de abim sonuçta 3 kuruş için aramız açılsın istemiyorum.. Gerçi açılacak olursa açan onlar olacağından pek umrumda olmaz ama yeğenim şimdi bi de bebek yeğenim yolda. Onların saçmalıkları yüzünden yeğenlerimi görememekten çekiniyorum.

Kessin sesini o yenge.
Dogururken banami guvendin?
He oldu bide 2 incisini dusun.
Daha gebelik testinde pozitif olduğunu gördüğü gün bana beğendiği bebek arabasını anlattı nerde satıldığını fiyatını! Bi git al demesi eksikti. Ben de şaşırdım iyi de ilk yeğenimin arabası durmuyor mu? Yenisini napacaksınız ki? Dedim. Çok hantal o arabanın bagajına sığdıramıyoruz ki dedi!
Şimdi ha bire anlatıyor erkek Bebek kıyafetleri çok pahalı vs... Muhabbet devamlı böyle! Her saniye bir beklenti!!

Ev hanımı olsa da kreş başka bir şey ama maddi durumun varsa gönderirsin yoksa kimse kimsenin yükünü çekmek zorunda değil. Ayrıca kendi ailesi bile değil, eşinin ailesiyle para muhabbetine girmek ona mı kalmış? Duymazdan gelin bence. Size güvenerek çocuk yapmadılar sonuçta.

Canim lutfen kendini kullandirma. Yegenini de istedigin zaman gor gonlunden gectikce hediye vb al ama onlarin isteklerini goz ardi et. Bak biz 4 kardesiz 2 abim bir kizkardesim var. Senin bu yasadiklarinin mislini yasiyoruz bire bir ayni olaylar ve yaklasimlar. Ben taviz vermiyorum hicbirine ama kizkardesimi cok guzel kullaniyorlar. O asiri merhametlidir kiramiyor kendine dert ediyor. Ona da sana soyledigim seyleri soyluyorum.

Hah işte evet aynen bu ... Kıramıyorum ama içimde öyle büyüyor ki! Yahu bizim cebimizde para var kimseye ihtiyacım yokken kimseden beklentim yokken ben işten izin alabildiğim müddet devlet hastanesine gidiyorum ancak işten izin alamazsam cumartesi açık olduğundan özele gidiyorum. Yengem ise ille de özel olacak diye diretiyor paramız yok deyip rutin kontrol için 100 lira verip geliyor! Veriyorsa versin en özel hastaneye en özel doktora gitsin! Allah daha çok versin 20 bilezik taksın umrumda değil! Ama bana ajitasyon yapıp sömürmeye kalktıklarında çıldırıyorum işte!
Acaba çata çat bişey istediğinde ağzıma geleni saysam ne olur tepkisi? Şimdi okul başlıyor ya pazartesi ben muhabbetten eminim şimdiden. Bilmemesini alamadık çok pahalıydı diyecek. Bileziğini bozdursaydın o zaman falan desem yada ne desem acaba?

Bak mesela bir kac ornek vereyim bu yasadiklarinda yalniz olmadigini anla:)
Kucuk abimin oglu bu sene okula baslayacak. Kendileri orta halli bir semtte oturuyorlar. Cocugunu ise istanbulda yasiyorsan bilirsin florya da butcelerini ve boylarini asacak tarzda bir okula yazdirmaya calisiyorlar 3000 tl gerekiyormus. Yenge olacak kadin aramis kizkardesimi halasin sen ver yazdiralim cocugu falan tarzi konusmalar yapmis. Gorgusuzlugun bu kadari yani. Borc falan verde demiyor hibe edecek yani.

Buyuk abim aramis aglamis yine kizkardesime yok soyle durumum boyle kotuyum maasimi geciktiriyorlar sıkıntıya dusuyorum falan demis. Kizlardesimden 100 lira istemis. Neyse kardesimde vermis. Adam o parayi neye yatirsa begenirsin karisinin dogumgunuymuste 50 lirasoyla ona pasta almis bir de utanmadan soyluyor. Guler misin aglar misin? Yani anlayacagin herkesin durumu cok iyi bunlar insan kullaniyorlar kimden ne koparsam kardir psikolojisindeler.Daha anlatsam nelerr neler.

canım yeğenim var bir tarafta diyorsun da anne babası onlar . sen ve eşin değil.bu tarz insanlar artık her yerde türedi fazlasıyla.duygu sömürüsüyle işlerini götürüyorlar.o kadar zorda olan yollamaz pahalı olan yere.hem pastam dursun hem karnım doysun mantığı.bir de ne kadar onlarla az mutahap olursanız para yardımı etmezseniz o kadar değerli olursunuz.çünkü yardım edince karşı taraf sizi iyi görmüyor zaten görevi tabiki verecek diyor! verip kötü olmaktansa vermeyip kötü olun.

Allah yardim etsin su zamanda cocuk bakmak buyutmek cok zor gercekten yengecim de siyril. Bilezige falan girme bu sefer cekemiyor derler :)

Ya demi işte! Sanki benim çocuğum! Ben hala olarak gelirim severim oynarım, gelirken bi oyuncak alırım elime yada bi kitap bi balon veririm. Banane çocuğun okul masrafından beni halam mı okuttu? Yada ben okurken abimin bi tek faydası mı oldu! Üstelik aynı şehirde idik... Ziyaretime gelirken bir ekmez almazdı!

Allah yardim etsin su zamanda cocuk bakmak buyutmek cok zor gercekten yengecim de siyril. Bilezige falan girme bu sefer cekemiyor derler :)
Anlamamalığa yatayım o zaman.. Ama görüşmeyi de azaltacağım. Bu ara seminer için gelmiştim 1 aydır aynı şehirdeyiz doldum doldum taştım . Fazla muhabbet tez ayrılık dememişler boşuna. Bu hafta son haftam. Seminer bitsin zaten kış geldi yollar kötü bahanesiyle ben arayı olabildiğince açıcam! Zaten çalışıyorum telefona da müsait olmadığım için bir süre cevap vermem heralde

Kizlardesim universite okurken ben yeni evlenmistim borc harc birsuru olaylar yasiyordum disimden tirnagimdan arttirip gizlice para gonderiyordum kardesime. Bunlar bir kere birseye ihtiyaciniz var mi diye sormadilar ne evlenirken ne okurken. Anlatacak o kadar sey var ki yaz yaz bitmez.

Hazir seni yakalamisken neye ihtiyaclari varsa siralamislar iste iyi az kalmis kurtuluyorsun:)

aynen dediğiniz gibi.baktınız hala bir şeyler anlatıyor dert yanıyor yardım edin gibisinden.gelir artttıkça gider de artıyor inanın aklına gelemeyecek harcamalarımız var deyip mağduru oynayın.herkes bolluk içinde olsa bile yok diyor

Peki yüz vermeyince sizle araları açıldı mı? Benim eşim de olayların ve ne kadar üzüldüğümün farkında. Ama benim hassasiyetim yüzünden tek kelime etmiyor. Aslında harika bir üslubu var eşimin şakaya vurur espri katar çata çat yapıştırır lafı. Ben naif takılırım genelde. Eşimin yanında ağzını açmıyor yengem! Hatta bak şimdi sana anlatırken çözdüm gel bizde de kal eşinin olmadığı bi gün dedi. Ben de Allah Allah neden öyle bir cümle kurdu ki eşimi niye istemedi hiçbir sorunları yok oysa dedim! Demekki eşimin yanında ağızlarını açamadığı içinmiş!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…