- 10 Temmuz 2013
- 3.629
- 5.606
- 248
Duymamazlığa verdim araya laf karıştırdım. Ama anlayamıyorum bir türlü... Abim ben ünide okuyoken aynı şehirde çalşıyodu ve yemin ederim bir kere 5 lira olsun koymadı cebime harçlık! Çalışmaya başlayınca kin tutmadım hiç hep verdim istemelerine fırsat bile kalmadı.. Ama benim evlenirken maddi zorlukta olduğum zaman abime borcum vardı arabasını satın almıştım bir taksidini de geç ver sıkışıksın bile demedi!
Kurban kesmişler kurbandan pay bile düşünmemiş kardeşine! Etinde değilim ama neden hep ver hep ver hep ver...
Ayyy bu cümleye bayıldım ya!aynen dediğiniz gibi.baktınız hala bir şeyler anlatıyor dert yanıyor yardım edin gibisinden.gelir artttıkça gider de artıyor inanın aklına gelemeyecek harcamalarımız var deyip mağduru oynayın.herkes bolluk içinde olsa bile yok diyor
Peki yüz vermeyince sizle araları açıldı mı? Benim eşim de olayların ve ne kadar üzüldüğümün farkında. Ama benim hassasiyetim yüzünden tek kelime etmiyor. Aslında harika bir üslubu var eşimin şakaya vurur espri katar çata çat yapıştırır lafı. Ben naif takılırım genelde. Eşimin yanında ağzını açmıyor yengem! Hatta bak şimdi sana anlatırken çözdüm gel bizde de kal eşinin olmadığı bi gün dedi. Ben de Allah Allah neden öyle bir cümle kurdu ki eşimi niye istemedi hiçbir sorunları yok oysa dedim! Demekki eşimin yanında ağızlarını açamadığı içinmiş!
Biz kurban kestik, kesmedik demedim ki. 40 dk uzak olan komşu şehirde yaşıyoruz. Orda kestik ve yengemle tlfda konuşup etleri bölüyoruz vs dediğimde kendilerinin kestiğini söylemediler bile bize! Biz kaldığımız yerden taşıdık getirdik paylarını. Kesse de kesmese de dağıtırken 1/3 akraba,1/3 fakir,1/3 kendine diye pay ediyoruz zaten.Hepsinde haklisiniz da madem durumunuz onların 3 kati iyi, neden siz de kurban kesmediniz?
Kurban kesene et verildiğini bilmediğimden sordum :) kusura bakmayın.Biz kurban kestik, kesmedik demedim ki. 40 dk uzak olan komşu şehirde yaşıyoruz. Orda kestik ve yengemle tlfda konuşup etleri bölüyoruz vs dediğimde kendilerinin kestiğini söylemediler bile bize! Biz kaldığımız yerden taşıdık getirdik paylarını. Kesse de kesmese de dağıtırken 1/3 akraba,1/3 fakir,1/3 kendine diye pay ediyoruz zaten.
Yok önemli değil açıklarım tabi.Kurban kesene et verildiğini bilmediğimden sordum :) kusura bakmayın.
Ve yazdığınız her seyde haklisiniz.
Çocuk yapmayı biliyorsak kimseye muhtaç olmadan bakabilecek alt yapiyi da oluşturmamız gerekir.
Madem yenge sizin onu kiskanacaginizi ima edecek kadar niyeti bozabiliyor, siz de bunu söyleyin. İlkine bir eğitim sağlayamıyorken 2. Niye?
Hamileyken sigara mı içiyor bir de? Maşallah ne kadar duyarlı bir anne! Abinde çocuğum evde annesiyle büyüsün diye dertleneceğine önce karısının sigara içmesini engellesin,kreşte büyümekle bir şey olmaz da sigaranın zararlarını söylememe gerek yok.Yengem zaten vasıfsız eleman hiçbir becerisi yok ama beni ilgilendirmez dedim bunca zaman bana bulaşmasalar istekleri olmasa umrumda değil otursun evde bütün gün komşularıyla dedikodusunu yapsın hamile hamile sigarasını içmeye devam etsin!!! Hiçbişeyine karışmadım müdahale etmedim 5 senedir...
Çünkü öyle alıştırmışsın canım. Sen en iyisi eşim izin vermiyor de.Duymamazlığa verdim araya laf karıştırdım. Ama anlayamıyorum bir türlü... Abim ben ünide okuyoken aynı şehirde çalşıyodu ve yemin ederim bir kere 5 lira olsun koymadı cebime harçlık! Çalışmaya başlayınca kin tutmadım hiç hep verdim istemelerine fırsat bile kalmadı.. Ama benim evlenirken maddi zorlukta olduğum zaman abime borcum vardı arabasını satın almıştım bir taksidini de geç ver sıkışıksın bile demedi!
Kurban kesmişler kurbandan pay bile düşünmemiş kardeşine! Etinde değilim ama neden hep ver hep ver hep ver...
Herkes bir enayi ariyor galiba kendi cocuguna kendisi sponsor olsunmerhaba,konu küçük ama içimde çok büyüdü
Ben evlenene kadar kardeşim gibi dediğim gelinimizle olan ilişkime nazar mı değdi ben mi büyütüyorum olayları anlamıyorum.
İyi gelirli bir işim var eşimle maddi durumumuz iyi yani trilyoner falan değiliz ama abimin maaşının 3 katı ediyor eşimle toplam maaşımız. Yengem de ev hanımı çalışmıyor. İstese çalışabilirdi fakat abim " ben bakıcılarda kreşlerde büyüdüm kendi çocuğuma annesi evde olup bakacak ev hanımı olacak" dedi gelinimizde abin istemiyor çalışmamı dedi kenara çıktı. Kendi bilecekleri mesele ikisi de razı beni ilgilendiren bir durum yok.
Fakat abimgilin benden ve anne babamdan maddi beklentileri bitmek bilmiyor! Abimle mesafeliyizdir öyle para konuları konuşulmaz aramızda ama yengemin 2 lafından biri durumlarının kötü olduğu vs!
Geçen konumda belirtmiştim 3 düşük yaptım ve yengem hamile şimdi, bana "komşularım görümcen kıskandı mı diye sordular" minvalinde bir laf etmişti ki dumura uğramıştım duyduğumda!
Şimdi son olayımız ise büyük yeğenim 3.5 yaşında ve dini eğitim verilen bir kreşe göndermek istiyorlar. (Güya çocuğa annesi bakacak diye çalışmıyor yengem! Ama yine kendi kararları beni ilgilendirmez.)
Yengem gelip dedi ki "abin diyor ki halası sponsor olsun okul çok pahalı imiş! 250lira aylık Nasıl vericez biz onu hem sadece o olsa iyi boyası defteri kalemi üstü başı..).
Yahu sen daha bir ay önce benim yeğenimi kıskandığımı ima edecek kadar terbiyesizleşmiştin nerden buluyosun bu yüzü ya!!!
nefret ediyorum ya artık gerçekten! Ne yapmalıyım arayı bozmadan nasıl cevap verebilirim? Nasıl hareket etmeliyim?
Vermek zorunda degilki kendi cocugu degil digurmasini bilen bakmasinida bilsin kurs parasida yoksa yolamasin ne insanlar herkes bir enayi ariyorsen de kocam izin vermez deyip aradan çekil.. o çekilmeyi biliyo madem..
Ben de ünide okuyoken hemen her öğrenci gibi 5lira olmadığı oldu cebimde.abim misafir gibi gider gelirdi o da 2 ayda bir falan. Evliliğimizin ilk zamanı çok borca girdik kredi kartına deli gibi yüklendik sonra kartı kırıp attık 2 ay falan ne eşimde ne bende 50 lira kalmadı aybaşına kadar cebimizde. Hiç birinde abimden isteyeyim diye aklımdan dahi geçmedi! Ha ben küsmedim de darılmadım da ama şimdi onlar istedikçe bunlar aklıma geliyor yüzlerine haykırasım geliyor. Ben duymamazlığa verince annemin yanına gitmişler babannesi burs ver sen diye. Annem evin kirasını senelerdir abime veriyor zaten. Düğünde borcu oldu diye! Araba aldıklarında hepimiz hediye para verdik bin lira. Ben aldığımda kimse sormadı bile ihtiyacın var mı. Sorsalar da istemezdim zaten ama hep bana verin hep bana verin ... Bıktım!Hamileyken sigara mı içiyor bir de? Maşallah ne kadar duyarlı bir anne! Abinde çocuğum evde annesiyle büyüsün diye dertleneceğine önce karısının sigara içmesini engellesin,kreşte büyümekle bir şey olmaz da sigaranın zararlarını söylememe gerek yok.
Ayrıca yeğenini görmemekten korkuyorsun ama gerekirse görme arkadaşım.Biliyorum dayanmak zor olur ama öyle olması gerekiyorsa da olsun.Bu ne biçim bir iş ben anladım,nasıl bir kadın bu ya.Hiç mi utanmıyor,hiç mi yüzü kızarmıyor? Şu yaşıma geldim kendi annem babam dışında kimseden 1 lira para istemedim.Hiç unutmam bir kere halamda kalıp,ertesi gün ordan gitmiştim okula,ortaokuldaydım o zamanlar.Evden para almayı unutmuşum,planlı bir şekilde kalmadım yani halamda öyle olması gerekti,cebimde 5 kuruş param yok.Sabah giderken halam para vermeye kalktı yok hala annem verdi dedim,olsun kızım al bu da dursun dedi yok sağol var param dedim okula gittim.Kahvaltıda yapmadan çıkmıştım ve bütün günümü aç geçirdim okulda,o yaşımda bile yüzüm tutmadı para almaya ki kendisi teklif etmişti vermeyi yinede alamadım.Bir de kalkıp koskoca yaşımda utanmadan elin kızından para isteyeceğim ha? Allah korusun.Yanlış anlama elin kızı diyorum ama ona göre el kızısın çünkü hiçbir kan bağın,akrabalığın yok sonuçta.Nasıl yüzü kızarmıyor hayret ettim pes.Sakın kendini kullandırma bu insanlara.Abin de olsa yine de seni bu şekilde bir şeyler yapmaya mecbur bırakmaya hakları yok.Madem durumları iyi değil,yengen de bir zahmet gitsin çalışsın,eve para getirsin.Durumları düzelir o zaman.
Yahu üniversiteye gidiyor olsa neyse diyeceğim! Daha bacak kadar çocuğun masrafı ne olacak ki? Bu arada ailecek şeker çikolatanın zararlı olduğunu biliriz yanına giderken hiç almayız. Balon oyuncak kitap falan alırım genelde. Geçen gün komşusunun çocuğuna çikolata almış dedesi. Bizim gelin de annemin yanında bizimkini şımartan yok hiç demiş! Devamlı onun kvsi harçlık veriyomuş falan anlatıyor anneme! Annem de benim gibi onun lafıyla vermiyo ama devamlı vicdan azabında!Simdi 250 sonra daha niceleri gelir. Yardim etmek isterseniz bu sizin isteginizle olmali, yegenlerinizi gormek istediginizde alin parka goturun evde ilgilenmeyin. Yani yegenlerinizi para karsiligimi sevdirecekler .
Off evet adre sen biliyorsun az çok yaşadıklarımı! Valla sana yazarken gözlerim doldu şu andasakın verme adı yaaaaa asla yuzune bakmazdım ben olsam sen yıne ıyı bısey dememıssın o nasıl laf oyle görumcen kıskandı mı kım ne derse desın verme sakın pislik yaaa hem de dusuk yapmıs kadına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?