Yine gelin görümce olayımız

Hepsinde haklisiniz da madem durumunuz onların 3 kati iyi, neden siz de kurban kesmediniz?

Ayyy bu cümleye bayıldım ya!

Ben mesafe koydum araya soyle soyliyim ben calismiyorum esimin isi cok sukur cok iyi ciddi guzel gelirimiz var suan istedikleri herseyi gerceklestirebilecek insan benim ama o yuzu basta vermeyip kestirip attigim icin beni arayamiyorlar. Bayramda seyranda haftasonu bazen annemde gorusuruz ama genel olarak sohbetlerimiz iyidir. Yuz goz degilim ama kimseyle. Kizkardesim hep soyler keske senin yapabildigini yapabilsem diye. Ama karakter meselesi istesede kiramiyor kimseyi.

Hepsinde haklisiniz da madem durumunuz onların 3 kati iyi, neden siz de kurban kesmediniz?
Biz kurban kestik, kesmedik demedim ki. 40 dk uzak olan komşu şehirde yaşıyoruz. Orda kestik ve yengemle tlfda konuşup etleri bölüyoruz vs dediğimde kendilerinin kestiğini söylemediler bile bize! Biz kaldığımız yerden taşıdık getirdik paylarını. Kesse de kesmese de dağıtırken 1/3 akraba,1/3 fakir,1/3 kendine diye pay ediyoruz zaten.

Kurban kesene et verildiğini bilmediğimden sordum :) kusura bakmayın.
Ve yazdığınız her seyde haklisiniz.
Çocuk yapmayı biliyorsak kimseye muhtaç olmadan bakabilecek alt yapiyi da oluşturmamız gerekir.
Madem yenge sizin onu kiskanacaginizi ima edecek kadar niyeti bozabiliyor, siz de bunu söyleyin. İlkine bir eğitim sağlayamıyorken 2. Niye?

Yok önemli değil açıklarım tabi.
İşte bir arkadaş daha söylemiş ama o zaman kıskanıyo diyecek işte. Senin olmadı benimkinin hesabını mı yapıyosun diye düşünecek... Yeğenimi aşırı seviyorum başka yeğen falan yok ailemizin de tek torunu. Hepimizin aklı çıkıyor hali ile.. Ama kendimi geri çekmem lazım sanırım...
Bikaç kere arkadaşını anlattı yengem ,eşi asgari ücretle çalışıyor ne zor geçiniyorlardır falan. Kız da girsin bi işe çalışsın bi zahmet! Dedim suratı düştü.
Görümcesi kp kv çalışıp onlara göndersin kendisi hiç zahmette bulunmasın!

Hamileyken sigara mı içiyor bir de? Maşallah ne kadar duyarlı bir anne! Abinde çocuğum evde annesiyle büyüsün diye dertleneceğine önce karısının sigara içmesini engellesin,kreşte büyümekle bir şey olmaz da sigaranın zararlarını söylememe gerek yok.
Ayrıca yeğenini görmemekten korkuyorsun ama gerekirse görme arkadaşım.Biliyorum dayanmak zor olur ama öyle olması gerekiyorsa da olsun.Bu ne biçim bir iş ben anladım,nasıl bir kadın bu ya.Hiç mi utanmıyor,hiç mi yüzü kızarmıyor? Şu yaşıma geldim kendi annem babam dışında kimseden 1 lira para istemedim.Hiç unutmam bir kere halamda kalıp,ertesi gün ordan gitmiştim okula,ortaokuldaydım o zamanlar.Evden para almayı unutmuşum,planlı bir şekilde kalmadım yani halamda öyle olması gerekti,cebimde 5 kuruş param yok.Sabah giderken halam para vermeye kalktı yok hala annem verdi dedim,olsun kızım al bu da dursun dedi yok sağol var param dedim okula gittim.Kahvaltıda yapmadan çıkmıştım ve bütün günümü aç geçirdim okulda,o yaşımda bile yüzüm tutmadı para almaya ki kendisi teklif etmişti vermeyi yinede alamadım.Bir de kalkıp koskoca yaşımda utanmadan elin kızından para isteyeceğim ha? Allah korusun.Yanlış anlama elin kızı diyorum ama ona göre el kızısın çünkü hiçbir kan bağın,akrabalığın yok sonuçta.Nasıl yüzü kızarmıyor hayret ettim pes.Sakın kendini kullandırma bu insanlara.Abin de olsa yine de seni bu şekilde bir şeyler yapmaya mecbur bırakmaya hakları yok.Madem durumları iyi değil,yengen de bir zahmet gitsin çalışsın,eve para getirsin.Durumları düzelir o zaman.

Çünkü öyle alıştırmışsın canım. Sen en iyisi eşim izin vermiyor de.

Herkes bir enayi ariyor galiba kendi cocuguna kendisi sponsor olsun

arabaları vs de varmış

250 TL kreşe mi veremiyor; duyma görme

başka şeyinden kıssın; gezmesinden kıssın; yeni gelen bebeğe en pahalı, kullanışsız papyonlu ceketli takım almasın vs vs

bir de nerede bu okul

bizim şehirde devlet anaokulları aylık 250 TL ye maloluyor; biz de mi oraya taşınsak

Ay bizim gelin de boyleydi, bizim aramiz cok iyiydi bi ara surekli whatsapptan konusurduk ve kadin ne yapar eder konuyu para muhabbetine getirirdi. Ay artik daral geldiydi en son bana. Kendisi aksama kadar evde bosbos yatar. Iki lafindan biri ay paramiz yok ay kocacim bu ay cok sıkıstı ay soyle ay boyle vs. Bi de ben calismiyorum okuyodum o zman yani. Annemgile soyleyeyim diye yapiyodu buyuk ihtimal ama sonra ortaya cikti ki bisuru para biriktirmisler. Araba falan aldilar yani parasi olmayan insanlar sadece bu mevzu degil ama baska fesatliklardan da oturu gelinlerle muhattap olmuyorum artik valla kafam cok rahat. Yegenlerimi yine seviyorum. O sizin yegeniniz ve onu sevmenize kimse karisamaz ! Boyle dusunmeyin ve sizi somurmelerine izin vermeyin. Siz parayi onlar icin kazanmiyorsjnuz. Millete baskasinin parasini harcamak tatli geliyor tabi.

Bu ne sacmalik ya, sinir oldum..
Ne alaka yani sen neden sponsor oluyorsun ki.. Bir zahmet annesi de ise girsin calissin odesin. Oyle asiri yuksek bir para da degil yani, 250 tlyi bile veremeyeceklerse...

Böyle şeylerde neden gerekli cevap verilmez anlamam. Yapıştıracaksın cevabı bu kadar basit. Çocuk yaparken ben mi sponsor oldum diyin bu bile yeter

Simdi 250 sonra daha niceleri gelir. Yardim etmek isterseniz bu sizin isteginizle olmali, yegenlerinizi gormek istediginizde alin parka goturun evde ilgilenmeyin. Yani yegenlerinizi para karsiligimi sevdirecekler .

sakın verme adı yaaaaa asla yuzune bakmazdım ben olsam sen yıne ıyı bısey dememıssın o nasıl laf oyle görumcen kıskandı mı kım ne derse desın verme sakın pislik yaaa hem de dusuk yapmıs kadına

Ben de ünide okuyoken hemen her öğrenci gibi 5lira olmadığı oldu cebimde.abim misafir gibi gider gelirdi o da 2 ayda bir falan. Evliliğimizin ilk zamanı çok borca girdik kredi kartına deli gibi yüklendik sonra kartı kırıp attık 2 ay falan ne eşimde ne bende 50 lira kalmadı aybaşına kadar cebimizde. Hiç birinde abimden isteyeyim diye aklımdan dahi geçmedi! Ha ben küsmedim de darılmadım da ama şimdi onlar istedikçe bunlar aklıma geliyor yüzlerine haykırasım geliyor. Ben duymamazlığa verince annemin yanına gitmişler babannesi burs ver sen diye. Annem evin kirasını senelerdir abime veriyor zaten. Düğünde borcu oldu diye! Araba aldıklarında hepimiz hediye para verdik bin lira. Ben aldığımda kimse sormadı bile ihtiyacın var mı. Sorsalar da istemezdim zaten ama hep bana verin hep bana verin ... Bıktım!

Simdi 250 sonra daha niceleri gelir. Yardim etmek isterseniz bu sizin isteginizle olmali, yegenlerinizi gormek istediginizde alin parka goturun evde ilgilenmeyin. Yani yegenlerinizi para karsiligimi sevdirecekler .
Yahu üniversiteye gidiyor olsa neyse diyeceğim! Daha bacak kadar çocuğun masrafı ne olacak ki? Bu arada ailecek şeker çikolatanın zararlı olduğunu biliriz yanına giderken hiç almayız. Balon oyuncak kitap falan alırım genelde. Geçen gün komşusunun çocuğuna çikolata almış dedesi. Bizim gelin de annemin yanında bizimkini şımartan yok hiç demiş! Devamlı onun kvsi harçlık veriyomuş falan anlatıyor anneme! Annem de benim gibi onun lafıyla vermiyo ama devamlı vicdan azabında!
Annemden istediklerine hiç karışmıyorum ama. Kendi ilişkilerini kendileri belirlesin..

sakın verme adı yaaaaa asla yuzune bakmazdım ben olsam sen yıne ıyı bısey dememıssın o nasıl laf oyle görumcen kıskandı mı kım ne derse desın verme sakın pislik yaaa hem de dusuk yapmıs kadına
Off evet adre sen biliyorsun az çok yaşadıklarımı! Valla sana yazarken gözlerim doldu şu anda aptal gibi arkadaşım görüp her şeyimi anlatmıştım! Nasıl kırdı kalbimi hiç düşünmeden! O an donup kaldım ki ben ... Ne diyecekmişim ki diyerek..
Bundan sonra yüzüme bakarken utanması gerekirken bi de beklentilerini sıraladı... Öyle soğudum ki.. Kırgın ve kızgınım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…