Ben mi fazla rahatım bilmiyorum ama kendim verdim kayınvalideme yedek anahtarı. Bir yerde kalmam gerekiyorsa arada evi havalandırır mısın derim. Ne bileyim ufak oğlum var düşüp bayılsam eve girebilsinler isterim. Bunlar olmasa bile evime girmeleri beni rahatsız etmiyor. Evi dağınık bıraktıysam kayınvalidem toplar bazen. Bundan da rahatsız olmam ki kendisi titizdir söylenir :)
Bakın böyle konularda biraz geniş düşünmek lazım. Aile apartmanında oturuyorsunuz. Ben çok fazla zorluğunu da yaşıyorum ama hasta olsam gelip işimi yaparlar. İşim olmasa yemek yapamazsam gider bir kap yemek alırım. Eminim size de faydaları, yardımları dokunuyordur. Evinize girip tabak bırakması bu kadar sorun olmamalı.
He yine de rahatsız oluyorsanız, bunu kendinize dert etmek yerine açıkça söyleyin. Sınırlarınızı belirleyin. Sizi anlıyorum. Ben de aile apartmanına ilk taşındığımızda eşime "asla anahtar vermem" diye rest çekmiştim. Sonra bir gün cenazem oldu gittim günlerce. Oğlumu da eşimin ailesine bıraktım mecbur. Anahtarı verdim oğlumun ihtiyacı olan bir şey olursa alsınlar diye. Benim en acı günlerimde oğluma bakan insanlara niye evime girdiniz mi diyecektim. Öyle gün gelir ki o anahtar onlarda olduğu için şükredersiniz. Size bariz kötülüğü dokunmuyorsa, kötü insanlar değillerse takılmayın hiç böyle şeylere.