Yine kalbim paramparça

sen doğru olmaya devam et, eğri belasını bulur.
her zaman iyi ol, saf değil. hatalarından ders almayı es geçme.
elbet bu dünya da olmasa bile ahirette ben kazanacağım
Rabbim herşeyi ne niyetle yaptığımı biliyor
artık eşim bende birşeylerin bittiğinin farkında
bugün gitti o
dün gece yatınca ben telefonla oynamaya başladım bayağı zaman geçti
daha sonra elime dokundu yarın eşin gidiyor dedi
cevap bile vermedim
yoruldum ben artık bitiyorsa bitsin havasindayim
evet belki bunca olanlara rağmen seviyorum ama artık kendı mi çok seviyorum
o gidecek diye sarılmadım öpmedim
evet ölümlü dünya ama sonuçta bu yalnızca benim için geçerli değil ki

Çok güzel yazmışsınız...

bu hafta yalnızım
sadece düşüneceğim herşeyi
kendimide özellikle kendimi hatta
neyim
ne olmak istiyorum
hayallerim ve yaşamak istediğim herşeyi

Ailenizle ilgili durum önemsenmeyecek birşey vs. demeyecegim fakat boşanmanıza engel degil, sizi evlatlıktan reddedecek de degiller, öyle olsa bile sizin hayatınızdan geleceginizden değerli degil hiçbir şey. Dolayısıyla bu kaygılarınızı dayandırabileceginiz bir gerceklik yok.

Boşandıktan sonra akademik isim vb sebeplerle eski eşinizin soyadını kullanmaya devam edebilirsiniz, bu bahaneyi de eledik. Hep öyle mi yaşayacagım derseniz zaten iki soyad sonrasında aşamalı olarak eski soyadınıza geri dönersiniz.

Bu arada konularınızı sakladıgınızı iddia etmedim, zaten böyle birşeyi forumda yapabilmeniz de imkansız.
Herkes kendi hayatından mesul ancak birinin hayatıyla ilgili yorum yaptıgımızı unutmamak gerek. Okumadan barışmanızı teşvik edemem mesela ben, tekrar dayak yemenizin ya da işiteceklerinizin vicdani sorumlulugunu paylaşamam.

Bazı şeyler cocuklugunuza dayanabilir, keza eşinizin geri döndürülemez yanlışları da gecmisteki sıkıntılardan kaynaklanabilir hatta ailesinin de... Alınmayın ama söyleme gerekliligi hissediyorum, kendinize ve diger insanlara acımak yerine sevgiyi, saygıyı ön plana cıkarın.
Bunu şimdiye kadar yapmış olsaydınız saygısızlıga evliligin normalleri arasında yer vermez, sevgisizlige tahammülünüz olmadıgında da o kişi(ler)den beklentilerinizi karşılamalarını talep etmek yerine daha net davranıslarda bulunurdunuz.
Acımayın, sevin ve bunu hakeden insanlarla paylaşın. Ama önce kendinize saygınız için savaşın, kendiniz için birşeyler yapın. Bu, kendinize değer vermenin ve dolayısıyla sevmenin de bir yöntemidir mesela.

O sizin saçınızdan tuttugunda karşı koyabilmeniz ile siz tokat attıgınızda onun karşı koyması aynı şeyler degil çünkü aynı güçte degilsiniz. Bu durumda sizden güçsüzü ezmek üzere uyguladıgınız bir şiddet yok, dolayısıyla onun yaptıgı aşagılık davranışla bir tutar ya da ödeşmek olarak sayarsanız yanılacagınızı şimdiden belirteyim.

Kar- zarar hesabına bakarsak siz evlendiginizden beri kayıp içindesiniz. Güzel anılarınız da birikmiştir belki fakat sizin yaşama sıkı tutunabilmenizi saglayacak sekilde kaybettiklerinizi kazanmak istiyorsanız bunun yolu sizi mutsuz eden seyleri hayatınızdan cıkarmaktan geçiyor.

Yarın birden bire bu kararı vermek istemediginizin farkındayım. Düşünmeden davranıp sonra pisman olup geri dönmektense kendinize zaman tanımanız daha mantıklı tabii ki. Ancak düşünürken bahanelerle aklınızı bulandırıp kendi kendinizi kandırmazsınız umarım...
Kaldı ki tam tersi bir karar da verebilirsiniz, iyisiyle kötüsüyle tüm tecrübeleriyle bu sizin hayatınız.
Fakat cocuk için de bir engel kalmadıgını düşündügünüz bir dönemde bir bebegi de buna ortak etmeyi planladıgınızda durum değişir.

bu hafta yalnızım
sadece düşüneceğim herşeyi
kendimide özellikle kendimi hatta
neyim
ne olmak istiyorum
hayallerim ve yaşamak istediğim herşeyi
bence de otur enine boyuna düşün tart.
ailen boşandığın takdirde destek olmaz mı sana?
en büyük korkun onlar tarafından suçlanmak sanırım.
ancak öyle olmayacağını sana sahip çıkacaklarını düşünüyorum ben.

ben iki yıldır çocukları çok sevmeme karşı asla kendi çocuğum olması ihtimalini düşünmedim
halen de düşünmüyorum öyle bir durumu
"acındırmak" kelimesi kullanıldığımı hissettiğim an hayatıma giren birşey
ne zaman ki benim sevgim saygım ve vicdanım sırf bu duygularla sömürüldü o yüzden öyle adlandırdım.
şimdi acındırıyorlar ama neden önceki gibi değilim çünkü benim onlara hissettiğim duygu sevgi ve muhabbetti şimdi ise daha farklı olduğu için ne olursa olsun eskisi gibi bir duygum yok insanlara acıyor olsaydım halen devam ederdim bu şekilde
elbette benim attığım tokatlar eşimi haklı asla çıkarmaz bu konuyu aynı kefeye bile koyamam

hayatta tek korkum bu
zaten böyle bir insanı karşılarına çıkartarak onları yeterince üzmüştüm
şimdide böyle bir adım atarak bilmiyorum onları yıkarım kaybederim gibime geliyor

hayatta tek korkum bu
şimdide böyle bir adım atarak bilmiyorum onları yıkarım kaybederim gibime geliyor
evet anlamıştım senin tutan adım atmanı engelleyen tek şey bu.
ailenle nasıl bir ilişkin var pink?
detaylarını bilmiyorum.
diyalogunuz nasıl?
annenle oturup konuşamazmısın?
ufak tefek te olsa derdini sıkıntını anlatamazmısın?
senin üzüldüğünü mutlu olmadığını fark etmiyor mu annen?
hic sormuyor mu kızım derdin ne diye?

aslında ailemi çok severim
onlarında beni çok sevdiğine inanırım
eşimle olan hiç birşeyi mi bilmez ailem
bir kaç kv böyle uzun uzun kalmasından ve kv görümce ikilisinin evimde beni nasıl yabancilastirdığını anlatmistim ama eşimle ilgili hiç birşeyı bilmezler
mutsuzluğum o kadar bariz ve açık ki
eskisi gibi rolde yapmıyorum
ama kimse senin bir sıkıntın mi var diye sormuyor
anı kilolar veriyorum yüzümden düşen bin parça
bugüne kadar hep mutluluk rolünde olduğum için bu halimden anlayabilirler aslında diye düşünüyorum ama bilmiyorum

hayatta tek korkum bu
normal hiçbir aile evladını asla gözden çıkarmaz.
benim abim karısıyla beraber anneme tavır aldı. 10 senedir eve almıyor. bugün bir kuru özür dilerse annem affeder.
annelik bu.

Son düzenleme:
anlatmazsan bilemezler ki.
çoğu aile evladının durumunu anlar ama dillendirmez, karı koca arasına girmemek için.
mesela sen itilip kakıldığın halde eşinle devam ettin değil mi? ailen bilseydi bile sana müdahale edemezdi. en fazla nasihat ve arkandayız mesajı olurdu.
kuzenim iki çocuklu, şiddet görüyor. ailesi gel diyor ama gitmiyor. kocasını seviyormuş. ailenin eli kolu bağlı. kız reşit, zorla alıkoyamaz ya da ayıramazlar.

ailen de böyle düşünüyor muhtemelen

biraz önce beni aradı
görev için şehir dışında ya
nasıldı bensiz ilk gecen felan dedi
sonrasında da zaten benim varlığımda bir yokluğumda dedi
bende bu senin cümlendi dedim
benim değil
sonra da sinirlendim mesaj yazdım
yeter artık benim hayatım için çok önemli bir sınava şurada bir ay kalmış
sen benimle oturup halen ailem kaç ay kalsın hesabındasın
bana sen benim ailemsin diyorsun yaa ben senin ailen olmuş olsaydım eğer keyfiyetten gezme amaçlı gelmelerinden daha önemli olurdu benim sınavım
çağır gelsinler artık bir yıl mı kalırlar on yıl mı
evde sizin olsun barkta
artık benim kafamı meşgul edip mutsuz etmeyin yeter artık dedim

benim ailem mahremiyete çok önem verir
ki babam her zaman alttan mesajı verir
insanların evleri mahremleri der
belki anlatsam gerçekten sasirirlar
ama esim yokken ablamla konuşacağım bunun kararını verdim kendime

telefonda da yine ailesinin gelme meselesini mi açtı pink?

çok güzel. içindekileri dök böyle böyle.
emin ol hafifleyeceksin.

benim ailem mahremiyete çok önem verir
ki babam her zaman alttan mesajı verir
insanların evleri mahremleri der
belki anlatsam gerçekten sasirirlar
ama esim yokken ablamla konuşacağım bunun kararını verdim kendime
anlat mutlaka. ablana, annene de.

bu derece üzgünken anneni sormamasını garip karşıladım .
ancak sizin evliliğinize karışmmak için biraz fazla özen içindeler belli ki.
geçmişta ailenle sorunlar mı yaşadın sen?
ben mesajlarından pek anlayamadım.
ayrı kaldığın dönem mi oldu çocukluğunda?

kocasını sevenlere denecek bişey yok.
bdv de de çok örneği var.
saç baş yolduracak cinsten.

anlat mutlaka. ablana, annene de.
ailem geçen gün anneme biraz sert çıktığımda
şaşırmışlar ve ablama pink yalnızca bu konudan dolayı böyle olmazdı başka bir sıkıntısı mi var demişler
ablam da benim bildiğim kadarıyla yok demis bunu ablam pek müsait olmayan zamanda konuşma arasında telefonda söyledi o yüzden cevapsız kalmıştım
çağırıp enine boyuna konuşmak iyi olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…