Yine kalbim paramparça

eşin arıyor mu?

eşin arıyor mu?
evet normalden çok çok fazla hemde
ben pek açmıyorum
ve aramamasını söylüyorum
çünkü en azından bu arada kendi dersime odaklanmak istiyorum
bayağı yumşamış gibi cevaplar yazıyor
ama umrumda değil ne söylerse söylesin patlıyorum ben
yazma diyorum aramada sayki boşandık yani ben öyle dedikçe umursamadıkça binlerce kez arıyor
bende konuşmuyorum bahanelerle açmıyorum
sürekli sen ailenle yaşamak istiyorsun git yaşa umrumda değilsin diyorum
oda ben öyle birşey demek istemiyorum ama sen onların konusunu açınca sinirleniyorum diyor
bende onların konusunu açmamıştım ama sen söz bahsi ailense a desem bile yeter diyorum
sonra işte sen beni sevmiyorsun diyor
bende sana oturup sevgimi anlatacak halim yok
nasıl hissediyorsan öyledir duygular karşılıklıdır diyorum
yani gitti gideli sallamıyorum
bugünde sana beni aramamanı söylemiştim neden arayıp huzursuz ediyorsun dedim (ben açmayınca neden açmıyorsun demesi huzursuz eden konu)
buradayken ailemle beraber yaşayacaksın baskısıydı oradaykende bunu mu buluyorsun huzursuz edecek dedim ama ben senin amacını anladım sen sınavdan geçemememi istiyorsun dedim
oda bana işte sen kılıf arıyorsun kendine dedi
bende ona ben kılıf aramıyorum ben 2 yıllık evliliğimde ne katabildim ki kendime, amaçsız insanların kahrını çekmekten kendi amaçlarımı göz ardı ettim. ben sen ve ailenin kahrını çekmeye evlenmedim. senin ailenin kahrını çekeceğime gider kendi aileminkini çekerim dedim
oda bana galiba sen boşanmak istiyosun dedi
aynen öyle dedim. o zaman cesaretli ol bitirelim dedi bende ben cesaretsiz değilim sadece karakterliyim ve senin kültürüne göre evliliklerde ya kuma gelir yada 15-20 kişiyle birlikte yaşanır bu yüzden karakterli bir aile kurmak sana zor geldi. boşanabiliriz benim için hiç bir sıkıntı yok. arayabilirsin istediğini dedim...
oda seni aramamam için böyle yapıyorsun yazmış bende cevap vermedim

blöf sanıyor çünkü.
boşanacak kadar cesaretin olmadığına inanıyor.
sen ona öfkeni ve sebeplerini anlatıyorsun. o hala ben sinirden söyledim diyor. ne kadar güzel gönül alıyor.

blöf sanıyor çünkü.
boşanacak kadar cesaretin olmadığına inanıyor.
sen ona öfkeni ve sebeplerini anlatıyorsun. o hala ben sinirden söyledim diyor. ne kadar güzel gönül alıyor.
ben ona söyledim
benim korktuğum çekindiğim hiç birşey yok ortada
sen zannediyorsun ki ailem bazı şeyleri hissetmiyor
Aptal değil o insanlar huzursuzluğumu hissediyorlar
ben kaç yaşında insanım ben senin gibi annemi arayıpta ondan onay almam boşanacağım diye dedim
ben düşünür taşınırım ve bu kararda isem onlarla paylaşır ve bu işi hallederim
ama senin tabi illaki birileri ile konuşman gerekli yoksa karar veremezsin dedim
ben kesin ve netim sen farkında değilsin dedim
asla bu saatten sonra aileni istemiyorum
ister iyi olsunlar ister kötü bana duygu sömürüsü yapıyor seninde annen baban var gelininiz böyle yapsa ne hissedersin diye
bende eğer benim annem babam imkanları varken
her sorumluluğu geline yükler ve mutsuz ederlerse
gelinde kardeşimde annem babam yüzünden mutsuz olursa
benim annem babamda böyle davranılmayı hak ediyordur dedim

hala mı ailesi?pesss.

Hayatımızda çok şey değişti. önceden evimize giren paramız 2 bin bile değilken şimdi 8 bini geçiyor. önceden kötü bir evde kiracı olarak oturuyorduk yeri geliyordu 20 lira aidatı ödemek zor geliyordu bize. dolmuşlarda geçiyordu ömrümüz sonrasında son model bir arabaya binmeye başladık o eski evden daha lüks bir yere taşındık hatta üstüne üstük evi satın aldık. 2 yılımızda maddi olarak hiç daralmadık çok şükür git gide ferahladık ama ya manevi olarak? duygularımız ilk günki gibi mi hayır maddi olarak arttıkça manevi olarak azaldık azalttık herşeyi. ilk günden bu yana tek derdin ailen ailen ailen sende hiç bir değişiklik olmadı. elbet benimde hatalarım oldu ama çoğu hata senindi. üst üste koydun bütün hataları ve bu hale geldik. (Bunu ilk mesaj olarak yazdım)
sana benim kalbim paramparça desem benimki de dersin ben seni sevmesem bu kadar şeyi göze almazdım desem bende çok şeyi aldım dersin. sen erkek ve kadın nedir bunun ayırdımına varamiyorsun. ben herşeyi göze alırken sen erkek olduğun için senin kararlarına saygı duyulmaliydi. sen babalık rolündeysen benim için herşeyi göze almış olmazdın karar vermen yeterliydi. evlendiğimizden beri tutarsız tavırlarından yoruldum bugün kovup yarın sevmenden yada bugün bosanalim deyip yarın yaşayamam demen gibi. ben sana açıkça söylüyorum sen ve düşüncelerin asla değişmeyecek. her zaman ki aileni tercih ettin benimle aile olamadın o yüzden bitirebiliriz ben böyle bir hayat evlilik hayal etmiyorum. (hep benim kadar kırıldığını söylediği için yazdım)
2 yıldır düzelir diye bekledim ama düzelmedi. ben bundan sonra ki hayatımı böyle yaşamak istemiyorum. ben cesaretsiz zannettin oysaki ben sana düzeltmen için fırsat verirken. ben gerçekten çok büyük özürü hak ettim desem sende kesin hak etmişsindir. o yüzden ben kadın olduğum için seni kadın olarak göremem bunu bekleme beni. erkek kadından bir kat daha fazla sevmeliydiki evine eşine sahip çıkmalıydı sen bunu yapmadın yapamadın. az paramızda varken aynıydık biz yine sen beni evden kovuyordun. çünkü benim param yoktu acizdim şimdi benim param var kovsan bile gitmesi gereken senin olduğunu söylüyorum. o zaman pink ailene birşey demiyordu o yüzden sen iyi gibi hissediyordun artık boku çıkınca pink durun deyince senin için büyük sıkıntı oldu. (o eskiden daha mutlu olduğumuzu söyledi)
sana göre belkide kadınlar sadece sevişip çocuk doğurabilir ama ben beni mutlu etmeyen bir insanla ne sevişirim nede çocuk dünyaya getiririm.Evliliğe alışamadan neler yaşadık (görümcelerim konusu) ben hayatımda hiç öyle üzüldüğüm olmamıştı göğsümde sıkıntıdan kist çıkacak kadar uzmustunuz beni. ve ondan sonrasında da inanmadın bana evde sürekli birileri varken nasıl cinsellik yaşayabilirdik. dip odamızda birileri varken. ben o olayla yıkıldım kalbim ruhum paramparça oldu. buna fırsat veren sendin yalnızca sen. ben ne kadar acı çeksemde birşeyler yapmaya çalışıyorum ama olmuyor benim kalbim kırıldı her gün başka birşey için kırılıyor gerçi hep aynı şey için başka şekillerde kırılıyor mutluyken farklı ve bunu sende görüyorsun. ama senin ailen buradayken biz hemen hemen hiç cinsellik yaşamıyorduk hatırlarsan ben sana otele bile gidelim demiştim peki o zamanlar neden bu kadar problem değildi senin için de şimdi problem? şimdi cinsellik senin için çok büyük sıkıntı eee madem cinsellik çok önemliydi mesela o zamanlar neden böyle değildin. (cinsellik konusunda pek yakın değiliz bunun kendini üzdüğünü yazmıştı)
ben senin gibi değilim kendi kurduğum ailenin önemine inanmıştım. ben bayan olarak herşeye resti çektim ama sen erkek olarak çekemedin. bu yüzden halen bana bunlarla geliyorsan sen bitmesi için çabalıyorsun. ev ev diye annenin yuvası yıkıldı şimdide ev ev diye bizim yuvamız yıkıldı alın başınıza çalın. (kolaysa sen ailene rest çek dedi)
o zaman dağ evini tutmana gerek yok aylarca gelmeyeceklerse hem aylarca burada yasayabildiklerine göre bir ömürde yaşayabilirler yaşadıkları şehir dışında her yerde ama onlar istiyor ki gönülleri çekince gelip aylarca kalsınlar hem.burada hem orada evleri olsun yok öyle olmaz işte (ailesinin gelmemesi için dağ evi tutacakmış)
eğer benim ailemde bizim yuvamızı bozmaya çalışıyorsa görüşme hakkındır. ben sana diyorum ki eğer benim anam babam kendi imkanları varken bizim evliliğimizi yokuşa sürecek yada senin sevmediğin şeyleri inadına inadına yapacaksa sende görüşme gerçekten ama yeter ki mantıklı bahanelerin olsun ki benim ailemde bunu anlar sırf biz mutsuz olmayalım diye aramazlar bile inadına komşuyu yollamak nere bu nere demi (ailemle görüşmeme tehditine verdiğim cevap)
sen bir gelecekler diyorsun bir gelmeyecekler diyorsun ben güvenmiyorum bu konuda ne sana nede ailene. hadi bir kere kaldılar ikincide neden kaldılar ikincide kaldılar üçüncüde ne diye kaldılar daha uzar gider ki kendiler kalmasa komşuyu yolladılar hadi kabul etsene ailenin suçlarını. çünkü bir insanın zor zamanı 1 kez olur hadi 2 kez olur hadi 3 de anlarım ama boku çıktı bu isin (ailem gelmeyecek seninle yazılı sözleşme bile imzalayabilirim diyor)
doya doya kalın hatta x de gelir size ha olmaz mı? kim olduğunu bilmediğimiz bir insan sonuçta bizim eve amaçsız gelmemiştir gönderilmemiştir haa hadi gel bide buradan yakalım olur mu?
benim ailemin gözü ne benim evimde ne benim yuvam da nede mutluluğumda nede boşansalar diye ellerinden geleni yapıp ta dört gözle beklemiyorlar anladın mı okey. gelininin kıskanç olduğunu bile bile çoğunun kuma olmak için can attığı insanları habersizce eve yollamaktır demi. (ben güvenmediğim için kalsınlar diyormuşum x de üniversiteyi kazanan kız onunda günahını aldım)
annene sordun mu sonuçta bizim evi o yönetiyor kim gelir kim gider o bilir. o mu söyledi bunudamalum senide evide o yönettiği için ayarlar birşeyleryine yeterince vakit kaybettim. daha fazla yazma istemiyorum seninle görüşmek konuşmak. sen benim ailemin sana yaptıklarının yanında senin annenin kaç defa ısrar etmene rağmen beni bir kez aramayisini kaldıramıyorsun ama ne yazık hani sen evin babasıydın agasiydin ne oldu demek ki işlerine geldiğinde oluyormuşonların işlerine gelmediğinde sen hiç mişsin...(burada da seninde ailen gelmesin o zaman demişti)

Aboow ağzına sağlık iyi etmişsin içini bi güzel dökmüşsün. ne cevap yazdı ya da hiçbir şey yazmadı mı çok merak ettim?

Bunlar yazışma şeklinde mi oldu?

Cevap verdi mi?
evet yazışık
hatta mesajları kopyaladım buraya
evet cevap verdi
ben boşanmak istediğimi söyledim
oda istemediğini
aramızdaki problemlerinin çözüme kavusturulabilecegini
aslında oda benim gibi düşündüğünü
ama ben üzerine gittikçe sinirlendiğini felan dedi

Aboow ağzına sağlık iyi etmişsin içini bi güzel dökmüşsün. ne cevap yazdı ya da hiçbir şey yazmadı mı çok merak ettim?
yazdı yazdı bayağı birşey yazdı
sürekli benimle aynı düşüncede olduğunu
asla kimsenin gelip aylarca kalmayacağını ve aramızda ki diğer problemleride cozebilecegimizi
ben boşanmak istediğimi söyledim
oda ben boşanmak istemiyorum dedi problemlerimizi çözebiliriz dedi

ben inanmadım eşine. sen inanıyor musun?
çocuk olunca eskisinden de beter olur.
bak hala yazışmalarda sana veya ailene laf vuruyor.
sanırım hala özür dilemedi geçmişte yaptıkları için, iftiralar için, ailesinin yaptıkları için.
bu kadar şey, "sinirlendim" şeklinde açıklanamaz.

Reactions: anu
o kız kardeşlerinin ve annesinin yaptıkları için özür diliyor
ama ben affedemiyorum 2 yıl oldu mesela unutmak istiyorum olmuyor
ne kendinin nede ailesinin yaptıklarını
bu yüzden bu kadar çatışıyoruz5l
işte unutamıyorum ben o yüzden uzaklaştım herkese karşı
o gelmeyecekler zaten diyor bende gelemezler zaten diyorum
bende seninle aynı şeyi düşünüyorum ve istemiyorum gelini kalınmasını diyor
bence o kaldıramıyor
bir taraftan bir bu taraftan baskıyı
ben bu taraftan bastırıyorum gelmeyecekler diye onlar diğer taraftan derken kendisi arada kalıp ne saçmaladığını bilmiyor
ama ben boşanmak istediğimi söyledim ona
yapamıyorum dedim
yok ben istemiyorum diyor bu seferde
yemin ederim çıldırtır beni
çocuk felan düşünmüyorum
istemiyorumda
şu huzursuzluğa bide onu ortak edemem

annesi ve kızkardeşlerinin yaptıkları için özür dilemiş peki kendi yaptıkları için ne dedi

bir daha olmayacağının garantisi varmı

ailesi için bu kadar baskı yapıyor hala inadım inat gidiyor

sana tamam diyor bir süre sonra dönüyor dolaşıyor gene eskiye kendi yaptırmak istediklerine geliyor.

sert de deniyor yumuşakta her türlü kendinin dediği olsun istiyor gibi

Reactions: anu
annesi ve kızkardeşlerinin yaptıkları için özür dilemiş peki kendi yaptıkları için ne dedi peki
kendi yaptıkları içinde özür diledi ama ben artık bir özürle kapanacak yaralarım yok benim dedim
ağzımla kuş tutsam sana yaranamam mutlu edemem dedi
bende denedin mi ki dedim
ya baba sürekli lütfen karşında nasıl bir insan görmek istiyorsun diyor
ben artık yoruldum
kaç kez söyledim ben aile olmak istiyorum diye
halen akşam gelince konuşuruz beni nasıl görmek istiyorsan onları şöyle bana diyor öyle olacakmış
ama ben konuşmayı dahi düşünmüyorum
kaldı ki boş hayaller kuracağım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…