• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yine kaldım kendimle başbaşa ....

[sıze=3]

en son 1 hafta önce boşanıyorum sandım ciddi anlamdaa ama babam sagolsun yıne arkamda durmadı.. Eşime inandı :(

babam eskıden böyle degıldi.. Böyle degıldık .. En azından bu kadar kötu degıldık.. Buraya geldıı adam degıstı.. Korkmuyorum ondan saygı duyuyorum.. Yapamıyporum.. Aldıgım terbıye müsade vermıyorr..
[/sıze]

bu terbiyesizlk değilki yani onun düşüncesizliğine karşı verdiğin cvp sen böyle düşünmeye devam edersen daha çok ezilirisin bende terbiyesiz değilm ama gereğinden fazla herşeye karışan babamsada usulünce cvp wermekten çekinmem

en son 1 hafta önce boşanıyorum sandım ciddi anlamdaa ama babam sagolsun yıne arkamda durmadı.. eşime inandı :(

babam eskıden böyle degıldi.. böyle degıldık .. en azından bu kadar kötu degıldık.. buraya geldıı adam degıstı.. korkmuyorum ondan saygı duyuyorum.. yapamıyporum.. aldıgım terbıye müsade vermıyorr..

bilmiyorum ne oldun 1 hafta önce.. istersen özelden yaz... yine ne yaptı bunlar yaaa :(

bilmiyorum ne oldun 1 hafta önce.. istersen özelden yaz... yine ne yaptı bunlar yaaa :(

özeli de kalmadıı canımm arrtık, babamlaa herşeyi açık açık konuştumm ilk defa bu kadar şiddetli ve kararlıı
malesefff akaşma eşimle konuştuu ve yıne ona ınandı...

bitirdimm herşeyii

yazmak bile o kadar zoruam gıdıyorkıı
babam yok artık benımmm,bir ailem yokk

..............................

iki evladım için ayaktayım hepsı bu..

eski konularını da okudum. çok üzüldüm.Allahtan internetin var.
resmen ruhun hapis hayatı yaşıyor. kendini özgürleştir.
mutlaka doktora git.o sana yardım eder.
hatta hemen şimdi randevu al. lütfen!
ve merak ettiğim birşey. saçlarının durumu ne? uzadımı :)

eski konularını da okudum. çok üzüldüm.Allahtan internetin var.
resmen ruhun hapis hayatı yaşıyor. kendini özgürleştir.
mutlaka doktora git.o sana yardım eder.
hatta hemen şimdi randevu al. lütfen!
ve merak ettiğim birşey. saçlarının durumu ne? uzadımı :)

tesekkur ederim canımm

................

saçlarımın son halii $DSCF1435.webp$DSCF1436.webp

Canım gerçekten çok zor durumdasın en kötüsü yanında olcak bırısı olmaması .inadına hayata tutunmaya çalış canım bu aradada kendıne mutlak uğraş bulkı daha da bunalma evınde internetin olması avantaj en azından dertleşip vakıt gecırebıleceğin ortam bulursun canım.konu açılalı bayaa olmuş ama durum nasıl sen nasılsın canım?

kendimi bildim bile yalnızım , çocukluğumda yalnızdım anne ilgisi ,şefkati hiç görmedim..
gen kızlığımda yalnızdım babam buyudum diye sevmezdi bile beni,yaklaşmaz,konuşmaz,ilgilenmezdi..annem desenız kendiyle meşgul olan biriydi hep,giyineyim süsleneyim ,bakım yapayım hep kendını düşünürdü..
evlendim hala yalnızım ..evlimiyim onunda farkında değilim..öz ailem alt katımda oturuyorlar ..bir günden bir günede kızım nasılsın ,bir şeye ihtiyacın varmı, kocanla aran nasıl dediklerini duymadım..
el mişim gibi ,yabancı bir komşuymuşum gibiyiz hep..

annem babamı anlatır hep bana şöle yaptı böle yaptı hep kendi dertleriyle meşgul,kız kardeşim zaten kendi aleminde kimseyı sokmuyor dünyasına...
bir tanede abım var oda başka bir memlekette .. ki burda olsa ne yazar.. adam aramıyor bilee kaç yıl oldu...

kocam deseneız ha varlıgı ha yokluguu...
kayınbaba- kayınvalide desenız 3 ay oldu adım atmıyorlar evıme,benıde çağırmıyorlar.. ( istemıyorum zaten )
2 cocugmla kenımı bildim bileli yalnızım
.............
annem ve kızkardeşim dün abimlerin yanına gittiler tatile..
her sene giderler..
biride cıkıp demedi.. kızım bu senede sen gıt ,senın hakkın ,gez eğlen stresini at..
dillerinin ucuyla teklif edıyorlar sadece..
abim bir kere bile ısrar etmede bacım gel dıye..
anneme dedım bende bu sene gelmeyı dusunuyoru diye.. cocuklarla bişe anlamzsın ,hasta olurlar sıcaktan falan diye bahane uydurdu sürekli..
babam zatenn ne işi var otursun evınde yemgını pişirsin keyfıne baksın dıyor..
..........
zaten hep evdeyim.. kendımı ev işlerine adadım.. yapacak hiç bile bulamıyorsamm döküyorum mutfagıı baştan topluyorum.. az önce halı yıkadım..zaman geçmiyor.. sıkılıyorum..herşey aynı..
ye -iç yat başka bişe yok..

eşim gelıyor ne yemek yaptınn...
cocuklar gelıyor anne acıktım
babam desenn bır yere cıksam ne işin var ne gerekıyorsa bana söyle..
çocukları parka götursem ..kapımızın önü neylerıne yetmıyor gıtme diyor..
çöp döksem kapıda elımden alıyor
ya adım attırmıyorlarr dışarıyaa..
.........
o kadar cok bunaldımkı..hayattan zevk almıyorum..
yedıgımden ,içtiğimden zevk almıyorum..
yıllardır aynı kıyafetlerın içindeyim,akrabaların verdıklerı ve genç kızlıgımın 3-5 parça kıyafetleri..
Allah'ıma hamd olsun ,şükürler olsun asla küçümsemiyorum onu bulamayanlar var keza ben varken yokluk cekıyorum..zoruma bu gıdıyor..
eşim bir gün demiyor bir şeye ihtiyacın varmı diye..ben isteyıncede param yok, o yok bu yok...
hep idare ett..
zaten bu gune kadar hep ettım.. hiç gıkımı bile cıkarmadan kım ne dıyorsa yaptım..
ama artık tahammülüm kalmadıı
çalışmak isitoyrum yok,okumak istiyorum yok,bır kac arkadas edınmek ıstıyorum yok,evde lif örüp satıyordum onada surat yıktılar.. onuda yapmyıorum artık...
.......
ne getırıse yıyoruz, ne alırsa gıyıyoruz..
artık ben böyle hayatıda , böyle evliliğide istemyıorum..
bıktım ,usandım.. kendımden de nefret edıyorum ,herkesten te nefret edıyorum.. çocuklarım olmasa zatenn alır başımı gıderdım..
........
cok daralıyorum artık.. diyet yapıyorum 2 aydırr ..kimse kilo vermıssın bile demıyor.. moral ,motivasyon yok.. hep tek başıma mücadele edıyorum.. yoruldum artık
çok yoruldum :(

Biran bunları yazan benmiyim acaba dedim, emin ol yalnız değilsin, bizim küllerimizden yeniden doğmamız lazım ama nereden nasıl başlasak acaba.

Biran bunları yazan benmiyim acaba dedim, emin ol yalnız değilsin, bizim küllerimizden yeniden doğmamız lazım ama nereden nasıl başlasak acaba.

canım aslında bak sende çözümü biliyorsun yenıden başlamak yenıden sıfırdan ve daha ıyı olcam demek pes etmemk hayata sarılmak bu zamanda bır kaç ıyı dostta sana yarıdmcı olursa emınım asarsın kendıne guvenmelısn .evt başlıyormuyuzz :)

canım aslında bak sende çözümü biliyorsun yenıden başlamak yenıden sıfırdan ve daha ıyı olcam demek pes etmemk hayata sarılmak bu zamanda bır kaç ıyı dostta sana yarıdmcı olursa emınım asarsın kendıne guvenmelısn .evt başlıyormuyuzz :)

teşekkür ederim canım evet bayramdan sonra diyetle başlıyoruz inşallah.

insan evlenince yalnızlaşıyor derlerdi doğruymuş geçenin bu vakti mesaj başlığınız beni anlattı

Saçma bir aile,saçma bir eş...Sabır dileyeyim diyorum zaten sabırlısın...Acaba diyorum delirip durduk yere bir cinnet mi geçirsen hani böyle çocuklarının evde olmadıgı bir gün cinnet geçirmişsesine içini boşaltsan ne var ne yok döksen eve..Eşin de o ana şahit olsa...Değişir mi birşeyler ?

Manyadım mı ne..:ssz:

Ama bu dediğimi dediğimi bir aradaşım yapmıştı eşi çok korkmuştu :9: Doktora felan götürdüler

bence cok super fikir bunu kesinlikle yapmali konu sahibesi.

Ben farklı bir açıdan yaklaşacağım.Bazen daha değişik sıkıntılar olur,özgürsündür,dışarı çıkarsın ama çıktığın yere de o sıkıntıyı götürüsün,özgür gibi olmazsın ki.Buna engel de olamazsın.Veya çalışıyorsundur,tamam eline parageçer ama gönüllü bir köle gibisindir.Asla kendini özgür hissetmezsin.Hep amire,sorumluya,kurallara,müşterilere,hizmet verdiklerine göre hareket edersin,içinden geldiği gibi davranamazsın bunaldığında bile....İnan bazen evde olmak bana çok iyi geliyor...Şu maddiyatı da halletsen bir sorun kalmayacak aslında..Onu da evde birşeyler üreterek yapabilirsin,üstüne birkaç giysi alırsın.Buna izin vermiyorlarsa dinleme bu konuda,güçlü dur,sen yılmış görünüyorsun,bazı konularda,haklı olduğun konularda dikbaşlı ol..O konularda açıklamasını da kısaca yaparak bildğini oku..Dışarı çıkmak konusunda da öyle..Gerekirse ailenden gizli çık,ve onları bukadar takma..Kitap al eş dosttan onları oku.Komşu gezmelerine git.Bir kursa yazıl,gidecem de,dik dur, bunaldım de kendi bildiğini yap..Bunları yaparken onların tavırlarını takmayacaksın ama.Dikbaşlılık öyle olur:) Çok kötü durumda değilsin inan,arkadaşlar da kötü bir tablo gibi görmüş ama herbirimizin değişik sıkıntıları var,ben mesela çalışıyorum ,ekonomik gücüm var ama birşeylerden yine mutsuzum..Ailem sıkı değil ,istediğim zaman çıkarım , bazen rahatlarım bazen rahatlamam..Bazen aklımdakini yanımda götürürüm.Yine özgür olamam...
Bir psikiyatri polk. git...Depresyondasın..Antidepresanlar uyuşturmaz,mesele iyi geleni bulmak..Ve herşeyden bir olumluluk çıkarmak..Herşeyin daha kötüsünü düşünüp şükrekmek..Elindekilerle yetinmek..Bak çocukların var,bazılarının da çocuğu olmuyor..İyi kötü bir evliliğin var,boşansan ne olacak...Hani, bunları elindekileri görmen açısından söylüyorum..

Yada boşanırsam daha iyi olurum,daha iyisini bulurum,özgür olurum dersen,ve iş garantin varsa ,çocuklara annengil bakabilecekse bu yol da girebilrisn ama bu mümkün gibi görünmüyor..
Yaşın kaç bu arada.O fotoğrafta genç bir halin var..

Cinneti asla önermiyorum.Deli der çıkarlar..Dikbaşlılığı öneriyorum:)Bir de çocuklarının eğitimine sarıl.Onları güzel yetiştirmeyi amaç edin,Bu konuda kitaplar oku..Dersleriyle ilgilenmiyorsan ilgilen...Onları büyümüş meslek sahibi olarak hayal et..Dini kitalar oku..Namaza başla..Birşeylere sarıl yani..Ve bunlar en olması gereken şeyler..

Son düzenleme:
niye böyle yapiyorsunki? niye kendine bu kadar aciyorsun? onlarinda mi acicagini zanetediyorsun? bak kuzum herkesin derdi var, herkesin kafasina takdigi biseyler var? ama herkes belli etirmiyor iste?

sen neyi nasil istiyorsan onu yapicaksin. tatile mi cikmak istiyorsun, abinemi gitmek istiyorsun, ben geliyorum diyiceksin. baskalarindan seni düsünmesini bekleme, sen kendini düsün!
icinden ne geliyorsa öyle yap, onu al, onu ye ic! hayata önce sen ve ondan sonra ailen, kocan, cocuklarin gelicek. cünkü sen mutlu olursan, onlarda mutlu olur, evligin güzel olur, ailenle aran güzel olur!

kendine acimaktan vazgec, hersey senin elinde:) kimseye bisey danisma, gönlün ne istiyorsa onu yap! daha mutlu olucaksin inan..

Aileniz ve eşiniz bir kadın evinde çocukları ile yaşıyorsa karnı toksa sorunu yoktur diye düşünüyorlar anlaşılan.Onlara göre bir kadının başka neye ihtiyacı olabilir ki?Kocası,çocukları,anne,babası...var.Daha ne olsun?

Bu insanlar belkide iyi insanlardır.Bu şekilde gördükleri ve kendilerini geliştirmedikleri için böylelerdir.Aslında sizde bu çevrenin insanısınız ama farklısınız.

Eğer doktor ilaç verip gönderecekse ne işe yarar?
Size zaman ayırmalı,zamanla ailenizi de çağırmalı,onlarla da görüşmeli ki ...aileniz başka evli kadınların dışarı çıkabildiğini,telefonuna kontür alabildiğini...vb.görmeli.
Yani onlar çoğunluk ve düzeni onlar kurdu sizide sorunlu ilan ettiler ama eğer siz onlara diğer normal yaşayan aileleri gösterebilirseniz belki kendilerindeki gariplikleri anlayabilirler.
Bugüne kadar söyleyerek,isyan ederek... bunu maalesef yapamamışsınız ama çevrenizde görüşülebilecek düzgün aileler varsa onları davet ederek,onlara giderek eşinizin bunu kendi gözleri ile görmesini sağlayabilirseniz belki etkisi olur...

Back
X