Ben farklı bir açıdan yaklaşacağım.Bazen daha değişik sıkıntılar olur,özgürsündür,dışarı çıkarsın ama çıktığın yere de o sıkıntıyı götürüsün,özgür gibi olmazsın ki.Buna engel de olamazsın.Veya çalışıyorsundur,tamam eline parageçer ama gönüllü bir köle gibisindir.Asla kendini özgür hissetmezsin.Hep amire,sorumluya,kurallara,müşterilere,hizmet verdiklerine göre hareket edersin,içinden geldiği gibi davranamazsın bunaldığında bile....İnan bazen evde olmak bana çok iyi geliyor...Şu maddiyatı da halletsen bir sorun kalmayacak aslında..Onu da evde birşeyler üreterek yapabilirsin,üstüne birkaç giysi alırsın.Buna izin vermiyorlarsa dinleme bu konuda,güçlü dur,sen yılmış görünüyorsun,bazı konularda,haklı olduğun konularda dikbaşlı ol..O konularda açıklamasını da kısaca yaparak bildğini oku..Dışarı çıkmak konusunda da öyle..Gerekirse ailenden gizli çık,ve onları bukadar takma..Kitap al eş dosttan onları oku.Komşu gezmelerine git.Bir kursa yazıl,gidecem de,dik dur, bunaldım de kendi bildiğini yap..Bunları yaparken onların tavırlarını takmayacaksın ama.Dikbaşlılık öyle olur:) Çok kötü durumda değilsin inan,arkadaşlar da kötü bir tablo gibi görmüş ama herbirimizin değişik sıkıntıları var,ben mesela çalışıyorum ,ekonomik gücüm var ama birşeylerden yine mutsuzum..Ailem sıkı değil ,istediğim zaman çıkarım , bazen rahatlarım bazen rahatlamam..Bazen aklımdakini yanımda götürürüm.Yine özgür olamam...
Bir psikiyatri polk. git...Depresyondasın..Antidepresanlar uyuşturmaz,mesele iyi geleni bulmak..Ve herşeyden bir olumluluk çıkarmak..Herşeyin daha kötüsünü düşünüp şükrekmek..Elindekilerle yetinmek..Bak çocukların var,bazılarının da çocuğu olmuyor..İyi kötü bir evliliğin var,boşansan ne olacak...Hani, bunları elindekileri görmen açısından söylüyorum..
Yada boşanırsam daha iyi olurum,daha iyisini bulurum,özgür olurum dersen,ve iş garantin varsa ,çocuklara annengil bakabilecekse bu yol da girebilrisn ama bu mümkün gibi görünmüyor..
Yaşın kaç bu arada.O fotoğrafta genç bir halin var..
Cinneti asla önermiyorum.Deli der çıkarlar..Dikbaşlılığı öneriyorum:)Bir de çocuklarının eğitimine sarıl.Onları güzel yetiştirmeyi amaç edin,Bu konuda kitaplar oku..Dersleriyle ilgilenmiyorsan ilgilen...Onları büyümüş meslek sahibi olarak hayal et..Dini kitalar oku..Namaza başla..Birşeylere sarıl yani..Ve bunlar en olması gereken şeyler..