Yine kavga ettik :(

bu sozlerden dolayi haksiz oldugunu bilsede genel olayda kendini hakli gordugune eminim. yani beni cildirtti artik bende agzima geleni saydim der sorsan.
dogru haklisin tabiki soracagima susup kendimi kapasam daha iyiydi.
hakaret ederek yanimda olmasin tabi.. suanda kendi sozlerini algilasa bile benden ozur dileyecek vs bir durumda degil o, zaten sartlarini zorlamis bardaginin son damlasina gelmis bi anda. o yuzden suanda anlamaz bence benim dusuncelerimi.
daha cok benimle ilgili ne kadar anlayissiz hayati zehir etti bana hergun kavga bana saygi duymuyor diye dusunuyodur.

ona neden bana hakaret ettin diye sor demiyorum ki zaten, konuşma onunla diyorum. sorarsa eğer sen istedin ben uyguluyorum de çekil git, ama konuşma.
cidden üzüldüm peace, kendime yapılmış gibi üzüldüm ve sinirlendim. o sözleri diyemez kimse, ne sebeple olursa olsun diyemez.

yok ev isi degil, eve seni mutlu etmeye mi gelicem diyo, robot gibi ne istiyosan onu yapcam tv izleyelim, telefonu birak, eve gel bana bak naber de konus vs vs. bunlari hizmet goruyor.

Hizmetten kastı bu ise adam haklı sürekli sana göre hareket edemez ki .İşten yorgun argın gelmiş kafasını dağıtmak dinlenmek istiyor.Oysa sen sürekli herşey senin istediğin gibi olsun istiyorsun.Sürekli mıç mıç bıdı bıdı

ona neden bana hakaret ettin diye sor demiyorum ki zaten, konuşma onunla diyorum. sorarsa eğer sen istedin ben uyguluyorum de çekil git, ama konuşma.
cidden üzüldüm peace, kendime yapılmış gibi üzüldüm ve sinirlendim. o sözleri diyemez kimse, ne sebeple olursa olsun diyemez.

biliyorum dun sordum konustum yani o da iste susarmisin konusmak istemiyorum kendine bak ne kadar lanet oldugunu kabul et yeter dedi.
konusmam.. yeterince zor benim icin konusmamak. ayni evde kus olmak koltukta yatmasi falan.
tesekkur ederim anlayisin icin. bende uzgunum, hem laflarina hemde genel olarak evliligimin haline uzgunum.
bende yaptim, karsimda belki en iyi insan olsa o da bunalirdi. .
simdi yapacak tek sey susmak, sessiz kalmak hayatima bakmak oylemi. umarim konusuruz yakinda iyi veya kotu

biliyorum dun sordum konustum yani o da iste susarmisin konusmak istemiyorum kendine bak ne kadar lanet oldugunu kabul et yeter dedi.
konusmam.. yeterince zor benim icin konusmamak. ayni evde kus olmak koltukta yatmasi falan.
tesekkur ederim anlayisin icin. bende uzgunum, hem laflarina hemde genel olarak evliligimin haline uzgunum.
bende yaptim, karsimda belki en iyi insan olsa o da bunalirdi. .
simdi yapacak tek sey susmak, sessiz kalmak hayatima bakmak oylemi. umarim konusuruz yakinda iyi veya kotu

iyi veya kötü deme, şunu kabullen önce. kötü konuşacağınıza hiç konuşmamak daha iyi. daha çok sinirlenmesi, daha çok hakaret etmesi daha çok saygı kaybetmek demek. kötü bir konuşma olacağına hiç konuşmamak en iyisi.
sen çekil köşene sakince bekle. eşin yanına gelip de "gel sorunlarımızı halledelim" demeyecek sana. bişey yokmuş gibi davranacak en fazla. senin o aşamada da susman lazım. sakince cevap ver, geç.. tavrını ve duruşunu netleştir artık, sen dırdırcı bi insan değilsin, kavga etmek, kötü konuşmak istemiyorsun. ona fırsat verme, o dediğinde de bişey yokmuş gibi davranma..

gecen sefer buyuk kavgada biliyorsun diger konumda yani, 1 hafta sustum seyahatteydi hic ama hic konusmadik, evi terkediyorum diye mail attim falan ondan sonra gelince baristik.
baya inat o konuda..
utu vs yapmiyorum pazar gunleri yardimci geliyo yarim gun o yapiyor.
dun gece koltukta yatmisti. yani birsey yok gibi davranayim demiyorum bende sacmalik cunku,bencede susmak ayri takilmak en iyisi.. ne zamana kadar gider bakalim bu sefer ne olur bilemiyorum..
normal sartlarda 2 hafta icinde tatile gidiyoduk vize falan aldim ya, herseyi aldik otel ucak. zaten dogum gunum.
Tatlım, iki haftaya kadar gün ola harman ola.
O zaman zaten dışarıda olduğu için onun susması daha kolay olmuştur.
Şu anda daha zor bir süreç bekliyor her ikinizi maalesef.
Anlıyorum aynı evin içinde huzursuzluk hele ki küslük çok fena.
Olsun sen sabırlı davran.
Şu anda durup beklemek zorundayız.

Eşin sana o lafları söylediğinde sen oturup onunla yemek yedin sineye çektin ya sırf beni bırakmasın boşamasın diye. Bundan sonra daha büyük saygısızlıklar göreceksin belkide çıldıracak el kaldıracak.

O neden ayrı yattı diyorsun bunları söyleyip birde senin koynuna girmesini mi bekliyordun.Senin yapman gerekeni eşin yapmış. O yatalım dese bile yatmayacaksın.TEPKİ GÖSTERECEKSİN.

Sen kendine böyle yaparak eşinin sana daha çok saygı duyacağını mı sanıyorsun daha da gözünden düşersin.

esimin bardagi hep dolu kac zamandir, oyle bi noktada ki "a " desem zaten bana karsi gardini aliyor hemen bi savunmaya geciyor. dun biraz trip yapinca 1- 2 bosver falan gecistirdi sonra baya iste cildirdi..
hakaretler onu haksiz yapiyor tabiki cok agir konusuyor. gercekten boyle mi dusunuyo benimle ilgili diye dusunmuyorum degil.
aynen dedigin gibi bogulmus, bikmis yorulmus biri var karsimda.
seninle yasayamiyorum artik falan dedi dun, huzurum kalmadi eve gelmek istemiyorum yine ne kavga edicez diye. uymuyoruz birbirimize baksana anlasamiyoruz falan dedi.. sonrada konusunca ben, bosver sus ne kadar lanet oldugunu kabul et yeter zaten dedi.

kendimden düşünüyorum ben de çok sessiz olduğum zamanlarda hiçbirşey yokken bile eşim bir sürü laf sayıyor bazen eski birikmişliklerini kusmak için.. artık ben bıktım duymaktan ama susuyorum çünkü bazen susmak gerekiyor.. senin gibi sürekli trip atsam bence aynı lafları bana da sayardı yani bir süre sonra eminim, çünkü sen ufak bir şey diyorsun ama onun için ufak değil demek ki. konunun başındaki yaptığın tripler falan çok çocukçaydı. onları çekmiş çekmiş şimdi daha az olanları çekemiyor çünkü çektiğinde senin uzatağını bildiği için aşırı tepkiye geçiyor hemen. senin yapacğaın o sakinleşene kadar beklemek ve gerçekten değiştiğini göstermek. bazen içindeki bu olmasa bile yapmak zorundasın. ben kayınvalidemle ilgili eşimi çok yordum ama sonradan baktım ne bu kadın değişiyor, ne de eşimin suçu var çünkü gerektiğinde tepkisini koyuyor zaten o zaman neden evliliğimi zehir edeyim artık lafını bile açmıyorum. sende böyle bir sorun da yok kendin sorun oluşturuyosun..

iyi veya kötü deme, şunu kabullen önce. kötü konuşacağınıza hiç konuşmamak daha iyi. daha çok sinirlenmesi, daha çok hakaret etmesi daha çok saygı kaybetmek demek. kötü bir konuşma olacağına hiç konuşmamak en iyisi.
sen çekil köşene sakince bekle. eşin yanına gelip de "gel sorunlarımızı halledelim" demeyecek sana. bişey yokmuş gibi davranacak en fazla. senin o aşamada da susman lazım. sakince cevap ver, geç.. tavrını ve duruşunu netleştir artık, sen dırdırcı bi insan değilsin, kavga etmek, kötü konuşmak istemiyorsun. ona fırsat verme, o dediğinde de bişey yokmuş gibi davranma..

dogru soyluyosun kotu konusacagimiza susalim sakinleselim daha iyi. ben ne olacaksa olsun diye sabirsizlaniyorum iyi ve kotu sonuclansin ,sessiz kalmak cok zor geliyor. ama bu dogru degil kotu olsun istemiyorum sonucta bu konudada kendimi gelistirecegim.

anca birsey yokmus gibi davranip bisey sorar, bisey der vs bahane eder biseyi. oyle yani.
dedigin gibi kafasindaki imajimi yikmam lazim bu laflari duymamak icin , duyarsamda cidden karsiligini vermek icin..
bizim ev cok kucuk 55 m2, oturabilecegim bir L koltugumuz birde yatak odasi var.
yatak odasina gecip ordami oturayim diyorsun.. o da koltukta takilsin ?

Tatlım, iki haftaya kadar gün ola harman ola.
O zaman zaten dışarıda olduğu için onun susması daha kolay olmuştur.
Şu anda daha zor bir süreç bekliyor her ikinizi maalesef.
Anlıyorum aynı evin içinde huzursuzluk hele ki küslük çok fena.
Olsun sen sabırlı davran.
Şu anda durup beklemek zorundayız.

tabi o zaman diyecegini diyip gitmisti, beklemistim donmesini sanirim 8-9 gun konusmadik donunce baristik.
zor evet ayni evde susmak , kusluk falan.. ama konusacagim birsey yok, konussam yine onu zorlamak olacak ustune gitmek olacak zaten.

peki sizler kavga edince ne yapiyorsunuz, bi tek bende mi oluyor bu siddetli kavgalar laflar sozler...

Erkekler kendilerini haklı çıkaracak sebepler yaratıyolar kendilerince. En basıtı yorgunum,butun gun calışıyorum bu kadarcık şeye hakkım yok mu oluyor cevapları.
Üstüne gitmemeye çalış aksini yaparsan ters tepecektır bilirim insanın içinde volkanlar patlar konuşmak için ama sabretmelisin.

tabi o zaman diyecegini diyip gitmisti, beklemistim donmesini sanirim 8-9 gun konusmadik donunce baristik.
zor evet ayni evde susmak , kusluk falan.. ama konusacagim birsey yok, konussam yine onu zorlamak olacak ustune gitmek olacak zaten.

peki sizler kavga edince ne yapiyorsunuz, bi tek bende mi oluyor bu siddetli kavgalar laflar sozler...
Canım benim.
Bizim verdiğimiz örnekler seni mutlu etmez ki şu anda.
Kıyaslamak çok yanlış olur şu aşamada.
Açık söyleyeyim, biz karı koca sakin insanlarızdır arada benim nazım,kaprisim olur.
Hasta olurum, mızıklanırım vs.
İşten gelinir yemek,sohbet,kahve vs.
Onun dışında kocam her gün izleyecek bir maç bulur ben de nette genel olarak KK'da takılırım.
Oynaşma,sevişme,koklaşma o kadar.
İnan İzmir'deyiz sizin kadar dışarı çıkmıyoruz biz.

Canım benim.
Bizim verdiğimiz örnekler seni mutlu etmez ki şu anda.
Kıyaslamak çok yanlış olur şu aşamada.
Açık söyleyeyim, biz karı koca sakin insanlarızdır arada benim nazım,kaprisim olur.
Hasta olurum, mızıklanırım vs.
İşten gelinir yemek,sohbet,kahve vs.
Onun dışında kocam her gün izleyecek bir maç bulur ben de nette genel olarak KK'da takılırım.
Oynaşma,sevişme,koklaşma o kadar.
İnan İzmir'deyiz sizin kadar dışarı çıkmıyoruz biz.

Masallah :)
Mutlulugunuz daim olsun. bizde sakinlik pek mevcut degil gorunen uzere.
biz cok cikmiyoruzki ya haftada 1, bazen 2 haftada 1.. belkide ben kendimi eglendiremiyorum evde ondan disari cikmak istiyorum hep..
yani suanki plan susmak beklemek sabretmek sessiz kalmak , gozgoze gelmemek, gormemek ... ilgilenmemek..

dogru soyluyosun kotu konusacagimiza susalim sakinleselim daha iyi. ben ne olacaksa olsun diye sabirsizlaniyorum iyi ve kotu sonuclansin ,sessiz kalmak cok zor geliyor. ama bu dogru degil kotu olsun istemiyorum sonucta bu konudada kendimi gelistirecegim.

anca birsey yokmus gibi davranip bisey sorar, bisey der vs bahane eder biseyi. oyle yani.
dedigin gibi kafasindaki imajimi yikmam lazim bu laflari duymamak icin , duyarsamda cidden karsiligini vermek icin..
bizim ev cok kucuk 55 m2, oturabilecegim bir L koltugumuz birde yatak odasi var.
yatak odasina gecip ordami oturayim diyorsun.. o da koltukta takilsin ?

koltukta oturmak istiyorsan koltukta otur ama onu görmezden gel. koltuğa oturup da ona bakma yani. al kitap oku, telefonda takıl, oyun oyna ama onunla ilgilenme demek istediğim bu benim. o şuan haber izlerken sen nasılsın desen sana patlayacak durumda, çünkü onun arkasından muhabbeti uzatacağını biliyor, bunu istemiyor. bu seni de yıpratıyor artık, adamı gözünde büyütüp kendini de iyice küçültüp duruyorsun.
kavga edince ne yapıyorsunuz diye sormuşsun, ben evli değilim ama eski nişanlımda da şu anki nişanlımla da dönem dönem beraber kaldığımız oldu, kendimden örnek vereyim.
daha 1-2 hafta önce nişanlımla aynı evde tartıştık bi konu için, ben söylendim o biraz söylendi derken gitti odaya yattı. arkasından gitmedim ben de yemek hazırlayacaktık beraber güya, bıraktım mutfagı öyle aldım kitabı elime oturma odasına oturdum. 1 saat yattı sonra geldi özür diledi, konuştuk, kalktık beraber hazırladık yemeği bitti gitti o kadar.
he daha evli değiliz ileride sinirlerimiz yıpranabilir tabiki, daha büyük kavgalar da olabilir. ama bir hakareti kaldırmam, giderim o evden, iki şiddeti kabul etmem. diğer tartışmalar için olacak olan budur. birimizden biri çıkar gider başka odaya, diğeri peşinden gitmez, sakinleşince de sorun oturulup konuşulur halledilir.
senin mantığına göre iyi ya da kötü konuşalım var ya, ben de kötü konuşmak diye bişey yok. kötü konuşulacağına susarım, senin bunu oturtman lazım kafanda.

Esinin de sinirlerj bozulmus iyice peace..

Bak sana hep dedik yine diyorum, sen sessiz kal artık. O dedigi laflar normal sartlarda asla affedilir seyler degil ama belli ki adam artık sinir krizleri yasmaaya başlamış.. ve eminim pisman da oluyordur. Ama iyice gerdin sen onun sinirlerini, ve onda da kontrol kalmadi.

Sessiz kal, arama sorma, mesaj atma, evde de sessiz kal, kendinle ilgilen, üstüne düşme eşinin.. bu sekilde 1 ay 2 ay devam et. Ondan sonra da eşini öfke kontrolu icin terapi almaya ikna edersin. Ama önce onu uzun süre rahat hissettirmelisin..

Lütfen artık türkiyeden online psikolojik destek secenegini de araştır. Sen tek başına üstesinden gelemiyorsun, daha da mahvediyorsun herseyi

selam naber?
evet sinir krizi gecirdi bildigin dun, bagira cagira konustu, komsular duymustur. (ne dedigimiz anlasilmasa da kavga ettigimizi anlamistir)

evimiz kucuk 55m2, yatak odasinda veya koltukta takilabilirim. o genelde kusken tv acar koltukta durur . bende yatak odasinda takilayim dimi yaninda oturmayayim yani.. gormemek daha iyi belki.
ofke kontrolu icin once benden kaynakli sinirinin gecmesi lazim bunu basarabilirsem belki terapiye falan gerek kalmaz.
kafasindaki imajim cok kotu, o kavga aninda beni degil onu goruyor bildigin saydiriyor. sonrasinda kendini boyle konustugu icin hakli gormesede onu cok bunalttigimi cildirttigimi dusunuyodur..

Turkiyeden arastirdim netten nasil terapi alabilirim diye bulamadimki, daha dogrusu bir kac yer gordumde guvenemedim yani, bir site varmi arastirabilecegim ?

Herkesin yaptığını peaceful yapamıyor sorunda ondan çıkıyor çoğumuz kendimize göre birşeyler buluyorken o eşine yapışık ikizler gibi olalım diye diretiyor.Açtığı telefonu izlediği diziyi burnundan getiriyor.Adama yaşam alanı bırakmıyor.

selam naber?
evet sinir krizi gecirdi bildigin dun, bagira cagira konustu, komsular duymustur. (ne dedigimiz anlasilmasa da kavga ettigimizi anlamistir)

evimiz kucuk 55m2, yatak odasinda veya koltukta takilabilirim. o genelde kusken tv acar koltukta durur . bende yatak odasinda takilayim dimi yaninda oturmayayim yani.. gormemek daha iyi belki.
ofke kontrolu icin once benden kaynakli sinirinin gecmesi lazim bunu basarabilirsem belki terapiye falan gerek kalmaz.
kafasindaki imajim cok kotu, o kavga aninda beni degil onu goruyor bildigin saydiriyor. sonrasinda kendini boyle konustugu icin hakli gormesede onu cok bunalttigimi cildirttigimi dusunuyodur..

Turkiyeden arastirdim netten nasil terapi alabilirim diye bulamadimki, daha dogrusu bir kac yer gordumde guvenemedim yani, bir site varmi arastirabilecegim ?
Terapinin net üzerinden faydali olacağını hiç sanmıyorum ben

Masallah :)
Mutlulugunuz daim olsun. bizde sakinlik pek mevcut degil gorunen uzere.
biz cok cikmiyoruzki ya haftada 1, bazen 2 haftada 1.. belkide ben kendimi eglendiremiyorum evde ondan disari cikmak istiyorum hep..
yani suanki plan susmak beklemek sabretmek sessiz kalmak , gozgoze gelmemek, gormemek ... ilgilenmemek..
Amin amin amin inşallah hepimiz mutlu ve sağlıklı olalım yuvalarımızda inşallah...
Canımıniçi haftada bir çıkıyorsunuz ama salıdan başlıyor muhabbet nereye,nasıl,kimle gidiyoruz diye di mi?

Bak benim kocamın bana sesi yükseldiği görülmemiştir şu fani dünyada. Ama inan şu durumları ben de ona yaşatsam sanırım benimki de kızardı aynı şekilde bana yapılsa ben de kızardım.
Biz mesela büyüklerimizi konuşuruz,iş konuşuruz,ya ciddi iş meselesini konuşuruz (aynı kurumdayız) ya da iş dedikodusu yaparız. Arkadaşların,kuzenlerin dedikodusunu yaparız,netten elbise,tişört bakarız,beğendiysek alırız. Ne bileyim sohbetimiz hep uzundur.
Sonra yoruluruz ki dinleniriz işte maç,tv,net'e dalarız her ikimiz de.
Tatil ya da gezmekle ilgili konuşuruz,sonra başka konuya zıplarız.

koltukta oturmak istiyorsan koltukta otur ama onu görmezden gel. koltuğa oturup da ona bakma yani. al kitap oku, telefonda takıl, oyun oyna ama onunla ilgilenme demek istediğim bu benim. o şuan haber izlerken sen nasılsın desen sana patlayacak durumda, çünkü onun arkasından muhabbeti uzatacağını biliyor, bunu istemiyor. bu seni de yıpratıyor artık, adamı gözünde büyütüp kendini de iyice küçültüp duruyorsun.
kavga edince ne yapıyorsunuz diye sormuşsun, ben evli değilim ama eski nişanlımda da şu anki nişanlımla da dönem dönem beraber kaldığımız oldu, kendimden örnek vereyim.
daha 1-2 hafta önce nişanlımla aynı evde tartıştık bi konu için, ben söylendim o biraz söylendi derken gitti odaya yattı. arkasından gitmedim ben de yemek hazırlayacaktık beraber güya, bıraktım mutfagı öyle aldım kitabı elime oturma odasına oturdum. 1 saat yattı sonra geldi özür diledi, konuştuk, kalktık beraber hazırladık yemeği bitti gitti o kadar.
he daha evli değiliz ileride sinirlerimiz yıpranabilir tabiki, daha büyük kavgalar da olabilir. ama bir hakareti kaldırmam, giderim o evden, iki şiddeti kabul etmem. diğer tartışmalar için olacak olan budur. birimizden biri çıkar gider başka odaya, diğeri peşinden gitmez, sakinleşince de sorun oturulup konuşulur halledilir.
senin mantığına göre iyi ya da kötü konuşalım var ya, ben de kötü konuşmak diye bişey yok. kötü konuşulacağına susarım, senin bunu oturtman lazım kafanda.

Anladim, yaninda da olsam hic bi sekilde konusmayim kisada olsa birsey soylemeyeyim.
bizdede esim kavgadan sonra obur odaya gider, ben onu takip ederim konusup cozmeye calisirim, yani iyi kotu neyse konusalim paylasalim icimize kapanmayalim isterim. sagliksiz bu ve sonunda beni cok konusan, dirdir eden, onu takip eden, bunaltan, ona zaman ve alan vermeyen biri yapiyor.

ozellikle tartismalardan sonra ufak bir tartisma dahi olsa pesinden gidip zorlayarak konuyu daha cok buyuttugumuz olmustu.

evlilikte ya hep ya hic mantigindan cikmak gerekiyor, ben cok sabirsizim alevliyim yani , bu sekilde isler iyiye gitmiyor goruyorum. ok susarim herkesin ortak fikri sessiz kalmak susmak geride durmak. dinleyecegim sizi inanmiyorsunuz belki ama yapicam .

Tüm sayfaları okumayamadım ama bu denli büyütecek ne sorun var anlayamıyorum. Eşiniz sizin yapınızı bilmeden görücü usulü mü evlendi ? İnsan gün içinde konuşmak ister aranmak ister, biz iki senelik evli dört senelik sevgiliyiz iş yoğunluğu harici yazışır konuşuruz her gün. Ama o eğer stresli ve çok yoğunsa ilgi beklemem haliyle. Neden her ağzınızdan çıkan bu adama batıyor anlamadım.

Hep biliyorum anliyorum evet filan diyorsun istedigin tarzda yorum yapanlara cevap verip digerlerini gormezden geliyorsun. Ama biseyin degismeyecegini sende biliyorsun. Senin karakterin bu degismicek , o da biseyler yapmak icin caba gostermicek. Bi sure birakip gitsen ayri kalsaniz dusunseniz eger seviyorsa gelir pesinden , gelmezse de istemiyor demektir zaten bitmeli bu evlilik. Israrla devam etmen hakaretleri umursamaman oturup yemek yemen filan bence adamin gozundeki saygini bitiriyor. Soyledikleri senin gururun olmadigini düşündüğünü gosteriyor bence. En azından saygiyla hatirlasin daha da cirkinlesmesin.. Ne dersin?

Evet hoşuna gidenleri görüyor sadece.

Back
X