haftasonundaki gelişmeleri okudum, ben sana %100 hatalısın demiyorum ama geçmişte adama o kadar çok çektirmişsin ki, artık resmen sen surat yapmadan o kavga çıkartarak önlem alır duruma gelmiş.
bir sürü kişi de yazmış sana zaten ne yapman gerektiğini, susacaksın peace, tamamen susup kendini geri çekeceksin. ev konusunda eğer söylediğin kadar az şey dediysen eşin haksız evet, ama benim tahminim sen aynı cümleleri birkaç kez tekrar etmişsindir, eşin de yine büyük kriz geliyor ben şunu bi susturayım demiştir.
büyük kavganızda da durum aynı. sen zaten olayı büyüteceksin diye büyütmeden önlem alıyor. bak diyorsun ki "o beraber film ya da dizi izlemek istiyor ama ben konuşmak istiyorum", yani o beraber bişeyler yapmanızı istiyor. sen ne istiyorsun peki konuşmak, konu var mı YOK. aynı konuları konuşacaksınız bi daha bi daha, evimiz şöyle olsun, tatile şuraya gidelim, haftasonu şunları yapalım. her gün her gün bunlar olur mu hiç? kaldı ki her filmi beraber izlemek zorunda da değilsiniz. nişanlım bilim kurgu filmlerini sever mesela, ben ayda yılda 1 izlerim. kendime işkence mi yapayım onunla yanı filmi izlemek için, yoksa ona mı izletmeyeyim filmi? ya da o istediği filmi izlerken ben de onun yanında oturup kitabımı okuyayım, böylece hem yanyana olalım hem de onu bunaltmadan o istediği filmi izlemiş olsun, ben de kendimi sevmediğim bir filmi izlemek zorunda bırakmayayım. sence hangisi bir arada daha çok keyifle yapılmış birşey olur?
bundan sonrası için yapman gereken mutlak sessizlik. eşin istediği gibi konuşarak seni kırdığını da bu şekilde anlayacak, aranızdaki ilişki de böyle tamir olacak. surat as demiyorum, sessiz ol diyorum. eve geldiğinde hoşgeldin de otur yemeği ye, anlatma hiçbişey, ne işle ilgili ne tatille ilgili, konuşma. yemekten sonra o sana gel beraber film ya da dizi izleyelim diyene kadar al eline bi kitap otur koltuğa, laf bile atma ona. az zaman değil sen 1,5 senede bu adamı böyle bunalmış ve bıkmış hale getirmişsin. düzelmesi en az 1,5 sene alacaktır. kendini buna hazırla.