Yine kaynanam...

bebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
432
16
68
Bursa
20 gün önce doğum yaptım. Eşimin ailesiyle birlikte yaşıyoruz. Eşimin anneannesi ve dedesi de bize gezmeye geldiler. Bir hafta kalacaklar sonra köyden oğlu arabasıyla gelip alacaktı sözde. Az önce kaynanam kardeşiyle konuştu, siz gelince bende gelirim sizle köye sonra otobüsle geri dönerim dedi. O da ben gelmiyorum siz annemleri getirin dedi. Kaynanam da bebeğin kırkı çıkmadı daha o zaman gelin bebekle evde kalır biz oğlumla getiririz dedi kapattı telefonu. Deminden beri patlıyorum sinirden. Eşimin bizi bırakıp gidip orda bi gece kalması doğru mu? Bayanlar siz olsanız kabul eder miydiniz? Bu duruma nasıl tepki verirdiniz?

bence uygun değil sonuçta yeni doğum yapmşsın sıkıntıların olabilir bbebğinde çok küçük havalr soğuk gelne giden çok inş olmazda ya hasta olursa sana kim yardım edecek lohusa kadın yalnız bırakılmamalı yani

2-3 gün olsa neyse de 1 günden ne olacak ki? zaten doğum yapalı 20 gün olmuş,toparlamışsındır artık.

kalmak zorundalar mı gidince?

Sancilarinizmi var? Bebek hic durmuyormu geceleri? 20 günde iyi kötü toparlanmissinizdir, ama bebekle bir yere gidilmez, sizin evde kalmaniz uygundur bence. Esiniz götürmek mecburiyetindeyse götürsün sonrada onlar otobüsle geri dönsünler, esinizle konusun. Ama eger illede oda kalmak istiyorsa bir gece bencede fazla büyütmeyin bu olayi...maalesef insanlar sizi düsünecegine, kendi dertlerine düsmüsler belli, ama simdi kavga cikartmakta mantikli olmaz. Yanliz kalmak istemediginizi söyleseniz belki ise yarar, vicdana gelirler? Hani uygun bir dille?
Ya esinize yada kaynananiza karsi. Veya kendi akrabalarinizdan biri gelse yaniniza, bir gecelik icin?

2-3 gün olsa neyse de 1 günden ne olacak ki? zaten doğum yapalı 20 gün olmuş,toparlamışsındır artık.

kalmak zorundalar mı gidince?

Sorunda bu zaten. Kalmak zorunda değiller.
Hatta gitmek zorunda da değiller. Oğlu keyfi olarak gelmeye üşeniyor yada karısı öyle talimat verdi, ama benim kocam erkeklik yapıp da bi kez olsun tavrını koymadığı için herkes bizim adımıza karar veriyor. Ben bu durumdan bıktım. Sülalelerinde kaynatam olsun eşimin dayıları olsun kuzenleri olsun kimse karısının korkusundan adım atamaz ama ben burda sığıntımıyım gelinmiyim belli değil. Fikir sorma yok empati kurma yok en kötüsü insan yerine koyma yok... Bunlardan bıktım artık.

lohusasın evde tek kalmaman daha doğru olur
eşine ve kaynanana açık açık söyle ben tek başıma kalamam korkuyorum diye
bu kadar düşüncesiz değillerdir umarım

canım o zaman başlığın şu olmalıydı;

YİNE KOCAM!

sorun kaynanan falan değil ki eşinin hayır demeyi bilmemesi..

Evet, eşin taviz vermese böyle rahatsız edici durumlar olmayacak.
Annesi olabilir o kadın ama sen de eşisin, çocuğunun annesisin.
Biraz da senin gönlünü hoş tutsun!

Ya Allahaşkına doğum yaptıktan sonra adamları esir etmeyin kendinize..Ne var 1 gece kalsa yani..Acil bir şey olsa çağırırsınız bi taksi yada çalarsınız karşı komşunun kapısını ki bir şey olmaz 20 gün olmuş doğum yapalı...

Kocam varken başkasinın kapisini neden calayim? Ayrıca lohusa kadin yalnız birakilmaz..ister 1 gece ister 3 gece.. Taa ki 40 i cikana kadar..

yahu vallahi şu bir derdim var bölümünün 100 de 60 ını lohusalar dolduruyor. evet haklısın bu konuda kesinlikle tek kalman doğru değil,kv düşünmüyor oluşu ve eşinin sessiz kalışı insanı geriyor ama konuşmayı deneseydin keske.mesela eşine 'canım bu şekilde olmak zorunda mı? ben evde tek kalamam ,dünyanın binbir türlü hali var sen kalmayıversen' diye yumuşak ,sakin bi tonla konuşursan bence seni kıramaz. bayanların en hassas dönemi lohusalık,bu dönemde yaşanan kırgınlıklar hiç unutulmuyor,tıpkı beylerin askerlik anıları gibi ama karşı taraf bu durumun farkında olamayabiliyor ne yazıkki.onun için meseleyi kendini kırdırtmamaya özen göstererek çözmeye çalış.kızıp bağıradabilirsin,sinirinin boyutunuda gösterebilirsin ama sonunda yine üzülen sen olursun.haklıyken haksız olmak insanın daha çok zoruna gidiyor

kayınbabanla kaynanan götürsün büyükleri.en mantıklısı bu .hem 8 ,10gün kalsınlar değişiklik olur onlarada.amin

Lohusalık garip bir psikoloji. Bence yalnız kalınmamalı. Bir gece de olsa. Gidecek olan erkenden yola çıksın adam da evine dönsün. Acil birşey olsa tek başına kadın taksi peşinde mi koşacak. Bu durumun erkeğe muhtaç olmakla ya da erkeği eve iple bağlamakla alakası yok. İkisinin 20 günlük bir bebeği var ve kadın lohusa. Yalnız kalmaması lazım. Ben olsam kabul etmem böyle bir durumu

Giderlerse sğer anneni çağır canım en azından yalnız kalmamış olursun.
Eğer başka yanında kalacak kimse yoksa eşin götürmesin, gelen, geldiği gibi gitsin.

ben losa masallarına pek inanmam öle yanlız kalınca bişi olur falan diye ama insan yanında eşini görmek istiyo. kayınvaaliden losanın dışarı çıkmayacağını biliyoda yanlız kalmaması gerektiğini bilmiyomu.

Minicik bir bebekle kabile halinde yaşayacağınıza varsın eşiniz bir gün kalsın ne var ki bunda ?

20 gün hiç az değil ameliyat ağrısı geçmiş, insan normal hayatına dönmüştür tüm sorun uykusuzluktur.

Çok yakın arkadaşım sezeryanla doğumdan sonra 10. gün işe başlamıştı, kendi işiydi eşi işsizdi yapacak birşeyi yoktu. Yani herkesin canı bal börek ister ama olmuyorsa olmuyordur.

Son düzenleme:

losa masalı derken sanırım lohusa masalı demek ıstedın canım..
bence ınan..ben de senın gıbıydım..teyzemın basına gelınceye kadar ınanmıyordum...
gündüz birsey olmuyor da geceleri malesef:18:

Öncelikle eski konuların var mı bilemiyorum ama bu devirde yeni evlenenlerin kv ve kp ile birlikte yaşamalarına çok üzülüyorum. Bir mecburiyet var mıydı? Neyse olan olmuş ve siz aynı evi paylaşmak zorundasınız değil mi? O zaman şartlar dahilinde hareket etmek zorundasınız. Kv'niz sizi hiç düşünmeden evlenmiş olan oğlunu (hala yanında yaşıyor olduğu için olsa gerek) sorgusuz sualsiz planlarına dahil edebiliyor (gerçi ayrı evler olsa da bunu yapan çok), sizde buna sinirleniyorsunuz doğal olarak. Nasıl insanlar? Konuşsan tepkileri ne olur? Eşin anladığım kadarıyla hayır demiyor, sen tavrını koysan kırmadan incitmeden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…