Yine Korona yine korona

Alinir gibi geldi bana ya ne biliyim soyleyemiyorum.
Bence dürüstlükten böyle önemsiz şeyler için vazgeçmeyin, doğru neyse onu söyleyin, endişeli olmanız çok normal ama yalanı normalleştirmek de böyle böyle oluyor işte. Umarım güzelce kafanızı dinlersiniz ve huzurlu bir şekilde sağlıkla işinizin başına dönersiniz 🧚🏻‍♀️

Bence dürüstlükten böyle önemsiz şeyler için vazgeçmeyin, doğru neyse onu söyleyin, endişeli olmanız çok normal ama yalanı normalleştirmek de böyle böyle oluyor işte. Umarım güzelce kafanızı dinlersiniz ve huzurlu bir şekilde sağlıkla işinizin başına dönersiniz 🧚🏻‍♀️

Cok haklisiniz soyledim bile ama :( icim de hic rahat diil kendime cok kiziyorum neden yani diye. Dogruyu soyleyemedim agzimdan cikmadi o an yani ayip olur filan diye dusundum. Ayip olur kirarim diye surekli boyle gereksiz yalanlar soyluyorum aslinda insanlara galiba. Ortaya ciksa daha cok kirilacaklar oysaki. Ruh hastasiyim galiba.

Yayilma sicak ulkelerde devam ediyor, sadece hizi az. Virusun tamamen yayilmamasi gibi bir durum soz konusu olamaz cunku insanlar ile tasiniyor. Asya`da, tropikal iklimden bildiriyorum :)

Ben sizin yerinizde olsam bulusurdum ama iciniz rahat etmeyecekse bahane bulun gitsin. Sizden daha degerli degil.

Bu arada cok alakasiz olacak ama bilginiz vardir diye soruyorum. Dezavantajli ulkelerde cocuk sponsorlugu konusunda ne dusunuyorsunuz(Save the children gibi dernekler araciligiyla)? Bir suru karsit gorusler okuduk esimle. Gercekten ise yarar bir sey mi olur emin olamiyoruz su an.

Ben de teeee yilbasi zamanında aldığım- nasılsın diyene 'cok mutluyum yıllık izne şuraya gidecem' dedigim biletimi iptal ettim , gideceğim ülkede korona çıkınca.
Bazen pişman oluyorum ama şu an alınan önlemleri falan düşününce mutlu oluyorum. Ben de gencim, toz pisliğe alışkın bağışıklığım sapasağlam..bana kolay kolay birşey olmaz. Ama ya birilerine bulastirirsam??? Neden böyle bir vebal alayım ki?
Sen de gorusmemekle de bahane sunmakla da iyi yapmışsın. Geçen ay İran'dan arkadaşım geldi. Tam da sınır kapıları kapatilmadan birkaç gün önce . Üstelik İstanbul'da birkaç günü vardı ve gelince görüşeceğimize dair planlar yapmıştık.
Ama korona korkusuna gitmedim buluşmaya.
Belki hiç bir şey olmayacak ama risk almaya değer mi? Bence değmez:)
Bak,yazin yine geleceklermis.o vakit buluşursunuz

Yayilma sicak ulkelerde devam ediyor, sadece hizi az. Virusun tamamen yayilmamasi gibi bir durum soz konusu olamaz cunku insanlar ile tasiniyor. Asya`da, tropikal iklimden bildiriyorum :)

Ben sizin yerinizde olsam bulusurdum ama iciniz rahat etmeyecekse bahane bulun gitsin. Sizden daha degerli degil.

Bu arada cok alakasiz olacak ama bilginiz vardir diye soruyorum. Dezavantajli ulkelerde cocuk sponsorlugu konusunda ne dusunuyorsunuz(Save the children gibi dernekler araciligiyla)? Bir suru karsit gorusler okuduk esimle. Gercekten ise yarar bir sey mi olur emin olamiyoruz su an.

Merhabalar bizim kamptan ornek vereyim: save the children bir saglik merkezi isletiyor (baya bildiginiz gunde bilmemkac hastaya bakan saglik merkezi) ve cocuk koruma/ cinsel siddet vaka yonetimi yapiyor. 17 tane cocuk merkezi var. Burada cocuklara yonelik tablet egitimleri, oyunlar, kutuphane, ingilizce egitimi, muzik, resim etkinlikleri vs yapiyorlar, refakatsiz cocuklara koruyucu aile bulma, surekli ziyaret etme... Bence etkili seyler yapiyorlar. Insani yardim alaninda arada yolsuzluk elbette yapiliyor ama genel olarak benim gozlemim (en azindan burda) denetimler siki. Ben sadece insani yardim alaninda cogu paranin multecilere degil de insan kaynaklarina idari butceye filan gittigini dusunuyorum malesef. Ben BM'de calisiyorum oyle yolsuzluk fakirin fukaranin parasini yeme, yan gelip yatma gibi seyler gormedim esek gibi calisiyoruz aslinda ama programlama olarak etkisiz buluyorum malesef. Hic surdurulebilir seyler gibi gelmiyor ve bazen kendimi bu yuzden ahlaksiz ve ikiyuzlu hissediyorum ve isi birakmayi dusunuyorum bir sure sonra. Ben bagis yapan biri olsam Give directly gibi parasi dogrudan multecilere giden kuruluslari secerdim galiba. Biliyorum cok kisisel bir cevap oldu :olamaz:

Merhabalar bizim kamptan ornek vereyim: save the children bir saglik merkezi isletiyor (baya bildiginiz gunde bilmemkac hastaya bakan saglik merkezi) ve cocuk koruma/ cinsel siddet vaka yonetimi yapiyor. 17 tane cocuk merkezi var. Burada cocuklara yonelik tablet egitimleri, oyunlar, kutuphane, ingilizce egitimi, muzik, resim etkinlikleri vs yapiyorlar, refakatsiz cocuklara koruyucu aile bulma, surekli ziyaret etme... Bence etkili seyler yapiyorlar. Insani yardim alaninda arada yolsuzluk elbette yapiliyor ama genel olarak benim gozlemim (en azindan burda) denetimler siki. Ben sadece insani yardim alaninda cogu paranin multecilere degil de insan kaynaklarina idari butceye filan gittigini dusunuyorum malesef. Ben BM'de calisiyorum oyle yolsuzluk fakirin fukaranin parasini yeme, yan gelip yatma gibi seyler gormedim esek gibi calisiyoruz aslinda ama programlama olarak etkisiz buluyorum malesef. Hic surdurulebilir seyler gibi gelmiyor ve bazen kendimi bu yuzden ahlaksiz ve ikiyuzlu hissediyorum ve isi birakmayi dusunuyorum bir sure sonra. Ben bagis yapan biri olsam Give directly gibi parasi dogrudan multecilere giden kuruluslari secerdim galiba. Biliyorum cok kisisel bir cevap oldu :olamaz:

Yani sponsor olarak size geri bildirim yapabilen kuruluslari secebilirsiniz bence aslinda. Paraniz suraya gitti gibi. Bazen gercekten kucuk bir para aylik olarak baya ise yarayabilir ama bu sekilde hangi kurumlar calisiyor hangi kampanyalar var cok bilmiyorum...

Ben de teeee yilbasi zamanında aldığım- nasılsın diyene 'cok mutluyum yıllık izne şuraya gidecem' dedigim biletimi iptal ettim , gideceğim ülkede korona çıkınca.
Bazen pişman oluyorum ama şu an alınan önlemleri falan düşününce mutlu oluyorum. Ben de gencim, toz pisliğe alışkın bağışıklığım sapasağlam..bana kolay kolay birşey olmaz. Ama ya birilerine bulastirirsam??? Neden böyle bir vebal alayım ki?
Sen de gorusmemekle de bahane sunmakla da iyi yapmışsın. Geçen ay İran'dan arkadaşım geldi. Tam da sınır kapıları kapatilmadan birkaç gün önce . Üstelik İstanbul'da birkaç günü vardı ve gelince görüşeceğimize dair planlar yapmıştık.
Ama korona korkusuna gitmedim buluşmaya.
Belki hiç bir şey olmayacak ama risk almaya değer mi? Bence değmez:)
Bak,yazin yine geleceklermis.o vakit buluşursunuz

Ben de kendimden korkmuyorum sapasaglam her turlu pislige mikroba aliskin bir bunyem var. Babam hasta akciger kanseri gecirdi onun icin cok endiseliyim. Gerci turkiye'ye gitme planim da yok. Simdi de bu virusu sehirden kampa tasiyip toplu katliama sebep olacagim obsesyonum basladi. Yani yalniz olunca obsesif yapida da olunca kafa gidiyor iyice.

Bu noktada devletimizi gerçekten tebrik ediyorum. İnşallah daha fazla yayılmaz, tek bir aileden çıktı bütün virüsler. Davalar da iptal, okullar, dershaneler de kapalı, bugün itibariyle sınırlar da kapalı, uçuşlar iptal.
Tek beklenilen umre yolcuları var yarın itibariyle ben de açıkçası onların hepsinin karantina da beklemesi taraftarıyım.
Aklım hala almıyor bu Avrupa ülkelerinden bu kadar yayılıyor. Workshop olmasın, fuarlar, sempozyum, kongre her ne var ise ertelensin. Burada spor salonu, kütüphaneler bile kapatıldı. Eğer biz kendimiz bu önlemlere uymaz isek sorumsuzluk yapmış oluruz. O sebeple korkunuz çok doğal, zira biz size nazaran kontrol mekanizmasında iken bile korku yaşıyoruz. Siz çok daha serbest bir ortamda iken olabildiğince kaçmak lazım insanlardan. Keşke tüm dünya bir süre izne ayrılsa. Kimse evinden çıkmasa.

bulusmadigim icin icim rahat ama sebebini soyleyememis olmaktan yalan soylemis olmaktan (ve baya belli bence yalan soyledigim) baya utaniyorum. Yani bahane uretmeden dogruyu da soylesem olurdu ama yapamadim nedense.

Önemli değil ağustosta görüşürüz demiş o da. Yalanı fark etse bile sebebini anlamıştır bence üstünde duracağını sanmıyorum. Hak verir

Ruanda adini görünce aklima tek gelen,Tutsiler,Hutular,katliam,perişanlık,zavalli insanlar😞
Insallah hastalik cabucak yok olur,oradan ve tüm dunyadan:110:

Vicdan yapcak bisey yok.
Gorusmediginiz iyi olmus.
O kampa o virus bir yayilirsa Allah korusun,o imkanlarda o insanlar zebil olur.
Icinizi rahat tutun, kalp kirmamissiniz, can da yakmayacaksiniz.

Back
X