- 24 Haziran 2018
- 975
- 721
- 33
- 34
- Konu Sahibi tabularasaa
-
Bazen istediğim tek şey bu oluyor. Sanırım bu başkasının hayatını eleştirme bizim topluma özgüoffff keşke kimseyi tanımadığımız bizi kimsenin yargılamıyacağı bir yere gidebilsek özgürce istediğimiz şeyleri yapabilsek
Durum o kadar vahim yani.Çok üzülerek söylüyorum ki akademik camiada kuvvetli bir torpiliniz yoksa doktora da yapsanız kadro bulmanız imkansıza yakın. % 5-10’luk bir kısım kendi alın teri ve emeği ile orada otururken geri kalanı malesef torpil sayesinde orada. 10 yıllık akademisyen olarak söylüyorum. Doktora yapacaksanız bunu bilin diye söylüyorum.
Bunun dışında doktora yapmak istiyorsanız yapın, bu kimi neden ilgilendirir ki? Doktoralı binlerce insanı değerlendiremeyen sistem suçlu değil de bu insanlar mı suçlu? Doktora yaptığınızı kimseye söylemek zorunda değilsiniz ayrıca. Sırf kişisel tatmin ve mutluluk için de yapabilirsiniz. İnş muvaffak olursunuz.
Evet.Durum o kadar vahim yani.
Her bölüm için var mı ki. Hiç duymamıştımYurtdışında doktora programlarına bak ve başvurup git. Meb bursuna başvur hatta para derdinde cok olmaz. Geri dönmek zorunlu o bursla zaten. Dönünce çalışmanda mecburi. Hem doktora, hem yurtdışında okuma tecrübesi daha Ne olsun
Biraz araştırın bölümünüz ne bilmiyorum ama illa ki vardır.Her bölüm için var mı ki. Hiç duymamıştım
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Beni ben yapan aldığım eğitim oldu. Oturmasını konuşmasını kendime güvenmeyi eğitim hayatıyla öğrendim. Okumamış halimi hayal bile edemiyorum. Okuduğum için zerre pişmanlık yok üçimde. İyi ki Allah nasip etti derim hep.İki üniversite bitirdim, üçüncüye başladım kadrolu bir işim yok, ama okuduğum okullardan gram pişman değilim. Benim çevrem yok, ülkedeki düzen belli, fiziksel işlerde çalışacak sağlığım yok. O yüzden bence lise mezunu olup iş hayatına girseydim de aynı maaşı alırdım. Ama okullardan öğrendiğim bilgiye asla ulaşamaz ve kötü anlamda farklı birisi olurdum.
Ah keşke ah keşke...offff keşke kimseyi tanımadığımız bizi kimsenin yargılamıyacağı bir yere gidebilsek özgürce istediğimiz şeyleri yapabilsek
Aman bana da boşa mı okudun çalış çalış diyorlarHer gittiğim yerde eğitim hayatım konu oluyor. Yıllarca okudun hani ne oldun gibisinden. Şimdi de doktoraya başvurmak istiyorum ama doktora sonrası da kadro bulmak zor deniyor bu süreci deneyimleyen birileri var mı
Onların ağzına si.arimHer gittiğim yerde eğitim hayatım konu oluyor. Yıllarca okudun hani ne oldun gibisinden. Şimdi de doktoraya başvurmak istiyorum ama doktora sonrası da kadro bulmak zor deniyor bu süreci deneyimleyen birileri var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?