Yine okudu bir şey olmadı denilmesinden korkuyorum

Yurtdışında doktora programlarına bak ve başvurup git. Meb bursuna başvur hatta para derdinde cok olmaz. Geri dönmek zorunlu o bursla zaten. Dönünce çalışmanda mecburi. Hem doktora, hem yurtdışında okuma tecrübesi daha Ne olsun

Çok üzülerek söylüyorum ki akademik camiada kuvvetli bir torpiliniz yoksa doktora da yapsanız kadro bulmanız imkansıza yakın. % 5-10’luk bir kısım kendi alın teri ve emeği ile orada otururken geri kalanı malesef torpil sayesinde orada. 10 yıllık akademisyen olarak söylüyorum. Doktora yapacaksanız bunu bilin diye söylüyorum.

Bunun dışında doktora yapmak istiyorsanız yapın, bu kimi neden ilgilendirir ki? Doktoralı binlerce insanı değerlendiremeyen sistem suçlu değil de bu insanlar mı suçlu? Doktora yaptığınızı kimseye söylemek zorunda değilsiniz ayrıca. Sırf kişisel tatmin ve mutluluk için de yapabilirsiniz. İnş muvaffak olursunuz.

Durum o kadar vahim yani.

Her bölüm için var mı ki. Hiç duymamıştım

İki üniversite bitirdim, üçüncüye başladım kadrolu bir işim yok, ama okuduğum okullardan gram pişman değilim. Benim çevrem yok, ülkedeki düzen belli, fiziksel işlerde çalışacak sağlığım yok. O yüzden bence lise mezunu olup iş hayatına girseydim de aynı maaşı alırdım. Ama okullardan öğrendiğim bilgiye asla ulaşamaz ve kötü anlamda farklı birisi olurdum.

Doktora istemenin sebebi akademisyen olmak için mi?
Ben olsam vakit kaybetmezdim mesleğin nedir bilmiyorum ama çalışma hayatına girsen daha iyi olur.
Ya da önce araştırma görevlisi olmaya bak. Olursa zaten doktoranı yaparsın. Ama dışardan doktora yapmak biraz hayalcilik olur. Hiç bir üniversite kendi doktora yapmış asistanı varken dışardan birine kadro vermez. Torpilin varsa bilmem.

İki universite bir yl yaptim.bir tane de alan disi yapacagim yl.sonra da doktora.elbette bir gun emeginin karsiligini alacaksin devam durmak yok

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Beni ben yapan aldığım eğitim oldu. Oturmasını konuşmasını kendime güvenmeyi eğitim hayatıyla öğrendim. Okumamış halimi hayal bile edemiyorum. Okuduğum için zerre pişmanlık yok üçimde. İyi ki Allah nasip etti derim hep.

Kadro konusunda evet sıkıntı yasarsiniz torpil olmadan giren cok nadirdir.

Amaciniz is bulmak, bir yerlere gelmekse farkli seylere yonelin derim. Sektorunuzu bilmiyorum ama staj, kurs, sertifika ne olabilirse...

Ama doktora yapmak istiyorsaniz yapin.
Ben yurtdisinda okudum. 3 yildi. Ise girdim. Burda 2 yilliga denklik vardi. Tekrar ders aldim lisans denkligi verildi. Ama ayni ise devam ettim. Girdim baska bi bolum daha okudum. Hala ayni ise devam ettim. Bi tane de es zamanli aciktan okudum. Ayni ise hala devam.

Neden okudun o kadar, zaten isin vardi diyenler oluyor, guzel bi cevabim var; sanane?

Her gittiğim yerde eğitim hayatım konu oluyor. Yıllarca okudun hani ne oldun gibisinden. Şimdi de doktoraya başvurmak istiyorum ama doktora sonrası da kadro bulmak zor deniyor bu süreci deneyimleyen birileri var mı
Aman bana da boşa mı okudun çalış çalış diyorlar
Çalışmıyorum abi
Var ki kocamin parasını yiyorum oldu mu Diyesim var .

Boşversene herkes herşey hakkında konuşmuyor mi zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…