- 20 Ocak 2015
- 111
- 39
- 53
- 35
- Konu Sahibi rapunzel89
-
Şu an için iş arıyorum gidemem ama bu hep aklımda canım çünkü oluruna bırakmaktan başka çare bulamıyorum ama yine de yaşadıklarım beni fazlaca boğuyorMaddi açıdan bir sıkıntın yoksa
bir terapiste gitsene canım
Şu anlattıklarını çözüme kavuşturmak,
geçmişten kurtulup önüne bakmak için çok güzel
tavsiyeler alırsın eminim .
Ne güzel söylemişsiniz insanlar çok acımasız evet ve tüm kötülükleri en güvendiklerimden gördüm şimdi istesem de güvenebilir miyim bilmiyorum. Bir yerde okumuştum 'Benim en kötü hikayemi en güvendiğim insanlar yazdı' diye. Öyle gerçekten. Teşekkür ederim yorumunuz içinMerhaba. Çok kötü tecrübeler yaşamışsın. Hayatına yanlış insanlar girmiş. Bu yaşadıklarını kaldırmış ve güçlü bir birey olmuşun. Herkesin hayatında acı-tatlı hatıraları var. Ayrılıklar , ölümler, terkedilişler, yalanlar, aldatmalar bunların herkesin hayatının da oluyor. Belki şu an yaşadıkların sana acı veriyor ama erkek-kadın ayırma insanlara güvenme.
İnsanlar çok acımasız. Sen kendine yeni özellikler kat. Hayatta yapmayı istediğin şeyleri yap. Ücreti çok cüzzi olan vakit ayırabileceğin maddiyatına uygun birçok hobi var. Vaktim yok, zamanım yok deme yapmak istedikten sonra herşeyi başarabilirsinTek başına da dimdik ayakta durabilirsin. Birine ihtiyacın yok aslında. Elbet olsun ama zamanla sana o uygun insan gelecek acele etme ve çok güvenmemeye devam et
Emin ol bende aynı şeyleri yaşıyorum. Sana tavsiyem evlenilecek kız olma. Sadece allah a kul bir kız ol. Ve dimdik dur. Kaybettiğin hiç bir şey için üzülme. Bu dert degil, allah hepimizi sınıyor. Onu seninle sınadı ve o sınıfta kaldı. Sende böyle sınanıyorsun. Sen de kazanacaklarına bak.ahirette allah in karşısında ben verdiğim söze hep sadık kaldım diyebileceksin. Ama onlar diyemeyecek26 yaşına merdiven dayamış bir insan olarak bazen bakıyorum hala hayatın ne demek olduğunu anlayamamışım yazıkKötü bir çocukluk geçirdim babam içerdi döverdi böyle büyüdüm. Evlenmekten hep korktum babam gibi biri çıkarsa ölürüm diye. Üniversiteye gittim biriyle tanıştım o kadar iyi merhametli sevgi dolu gözümün içine bakan biriydi ki boşuna korkmuşum bunca zaman sandım askere gitti 15 ay bekledim askerden dönünce nişanlanacaktık ama gelmeden on gün önce beni terketti arkadaşımla görüşmeye başlamışlar ve daha önce kırk kere aldatılmışım bende saf gibi kendimi evlere kapatıp onu bekliyorken bu sırada annemle babam ayrıldı maddi ve manevi açıdan çok zor günler geçirsek de o hayattan kurtulduğuma şükrettim iki kuruş paraya 14 saat izinsiz çalıştım bunun gibi bir sürü sıkıntılar erkeklere olan güvenim babamdan sonra bir kere daha sarsıldı defalarca döndü istemedim bana evlenmeyi düşünmediğini sonradan söyleyen adam nişanlandı aradan uzun yıllar geçti kimseyi sevemedim güvenemedim sonra biri çıktı karşıma aşık oldum gidene şükrettim onu tanıdığım için aileler tanıştı evlilik planları derken o da beni kafam karışık evlenmek istediğimden emin değilim diye terketti ve bunu defalarca yaptı en sonuncusu bır hafta önceydi hala ses yok. O kadar yıkıldım ki ilk günler yerlerden kazıdılar beni sanki en ağırı bu oldu ya da hepsinin birikimi. Acaba evlenilecek tip mi yok bende anlamadım gitti. Şimdi düşünüyorum yıllardır aynı yerdeyim acılar ölümler hayal kırıklıkları bazen bana büyü mü yaptılar lan acaba bu kadar şanssızlık olmaz diye bile düşünüyorum :) Ben hayatı hala anlamamışım neden yaşadığımı bilmiyorum neyi beklediğimi ve dahası bunları neden yaşadığımı bilmiyorum. Yani her zaman yine olan bana oluyor ben bişey anlamıyorum
Ne güzel söylemişsiniz insanlar çok acımasız evet ve tüm kötülükleri en güvendiklerimden gördüm şimdi istesem de güvenebilir miyim bilmiyorum. Bir yerde okumuştum 'Benim en kötü hikayemi en güvendiğim insanlar yazdı' diye. Öyle gerçekten. Teşekkür ederim yorumunuz için
Emi
Emin ol bende aynı şeyleri yaşıyorum. Sana tavsiyem evlenilecek kız olma. Sadece allah a kul bir kız ol. Ve dimdik dur. Kaybettiğin hiç bir şey için üzülme. Bu dert degil, allah hepimizi sınıyor. Onu seninle sınadı ve o sınıfta kaldı. Sende böyle sınanıyorsun. Sen de kazanacaklarına bak.ahirette allah in karşısında ben verdiğim söze hep sadık kaldım diyebileceksin. Ama onlar diyemeyecek
İsyan etmiyorum asla hiç öyle bir insan olmadım demek istediğim başka canım kafam fazlaca karışık ama elimden geleni yaptığıma inanıyorum her konuda şimdi sadece Allahtan sabır huzur ve mutlu bir hayat diliyorumEmi
Emin ol bende aynı şeyleri yaşıyorum. Sana tavsiyem evlenilecek kız olma. Sadece allah a kul bir kız ol. Ve dimdik dur. Kaybettiğin hiç bir şey için üzülme. Bu dert degil, allah hepimizi sınıyor. Onu seninle sınadı ve o sınıfta kaldı. Sende böyle sınanıyorsun. Sen de kazanacaklarına bak.ahirette allah in karşısında ben verdiğim söze hep sadık kaldım diyebileceksin. Ama onlar diyemeyecek
Hesapta olan değil nasipte olan geliyor değil mi başımıza :) Cidden haklısınız ikisi de uzun sürmüyor sürekli yerlerini birbirlerine devrediyorlar.Ben 31 yaşındayım. Hayatım da çok defa duygusal tranva yaşadım. Bir o kadar da mutlu anım oldu. Zamanı gelmeyen olaylar yaşamadakta ısrarcı olma. Bırak geri gelirse o senin bir süre yaşaman gereken bir olaydır.
Hayatta hiç bir konuda tam kesin diye bir şey yok. Garanti veren tek yer iman gücü :)
Bazı insanların hayatına girmesine şükret ve şu gerçeği kabul et hayatta yaşadığın her şey geçici. Acı da mutlulukda :)
Bol bol dua et.Şu an için iş arıyorum gidemem ama bu hep aklımda canım çünkü oluruna bırakmaktan başka çare bulamıyorum ama yine de yaşadıklarım beni fazlaca boğuyor
Maddi açıdan bir sıkıntın yoksa
bir terapiste gitsene canım
Şu anlattıklarını çözüme kavuşturmak,
geçmişten kurtulup önüne bakmak için çok güzel
tavsiyeler alırsın eminim .
Bol bol dua et. İnna lillahi ve inna ilahi raciun.İsyan etmiyorum asla hiç öyle bir insan olmadım demek istediğim başka canım kafam fazlaca karışık ama elimden geleni yaptığıma inanıyorum her konuda şimdi sadece Allahtan sabır huzur ve mutlu bir hayat diliyorum
Teşekkür ederim :)Bol bol
Bol bol dua et.
Bol bol dua et. İnna lillahi ve inna ilahi raciun.
Dualar olmasa kadere inanmazdım. Kader olmasa yasadiklarima katlanamazdim. Ben daha iyi mi biliyorum herşeyi en iyi bilen rabbim var. Tüm meseleyi ona havale et o en iyi çözer. Evet kızlar bu güzel düşüncelerinizi katılıyorumHesapta olan değil nasipte olan geliyor değil mi başımıza :) Cidden haklısınız ikisi de uzun sürmüyor sürekli yerlerini birbirlerine devrediyorlar.
Teşekkür ederim :)[/QUOTE
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun
o da beni kafam karışık evlenmek istediğimden emin değilim diye terketti ve bunu defalarca yaptı en sonuncusu bır hafta önceydi hala ses yok. ........ Ben hayatı hala anlamamışım neden yaşadığımı bilmiyorum neyi beklediğimi ve dahası bunları neden yaşadığımı bilmiyorum. Yani her zaman yine olan bana oluyor ben bişey anlamıyorum
Aksine yaşadığım kötü anlar beni daha iyi bi insan yaptı ben ona karşı o kadar ilgili sevgi doluydum ki o bile hayret ediyordu bazı insanlar kötü anlamda bazı insanlar iyi anlamda değişir zaten bu kötülüklerle yaşamışken başkasına asla yaşatmam ve zaten bende yaşamak istemem. Mesela kardeşim sinirlendiğinde kırıp döküyor şiddete başvurmaya çalışıyor ama bende sessiz kalıyorum hayatta kaldırıp bir şeyi atmam kırmam mesela çünkü ailem zaten öyleydi canım acır yapamam bunun gibi. Ama tabi ki belki kendimde göremediklerim vardırBelki gecmiste babanla yasadigin kötü anlarin travmalarini yasiyor,
iliskilerin de bu yüzden ayriliklar oluyor?
Ilki aldatmis onu salla, ama ikinci cocuk neden bir anda vazgecti?
Kisilik olarak nasil birisin? Genelde baba sevkati ile büyümemis ve siddet görmüs insanlar cok agresif olurlar.
Ben esimden de biliyorum, kücükken babasi icer eve gelir dövermis hem kayinvalidemi hem cocuklari.
Esim bu yüzden bazi travmalar geciriyor farkindayim, gece yatarken bile dislerini sIkIyor.
Hayata karsi hep olumsuz bakiyor, sert tavirli, sevgisini belli edemeyen biri. Ama sevilmeyi de cok seviyor.
O yasadigi sIkIntilari bilincaltinda tutuyor ve bunun cezasinida malesef esler cekiyor. Ben hala cekiyorum, bazen ayrilayimda bitsin bile dedigim olmustur. Ama özü kötü degil, merhametli, sevgiye ac.
Belki diyorum, sende de bu gibi durumlar varsa, iliskilerinde bir yerlerde bi sorun yasiyorsundur?
Aksine yaşadığım kötü anlar beni daha iyi bi insan yaptı ben ona karşı o kadar ilgili sevgi doluydum ki o bile hayret ediyordu bazı insanlar kötü anlamda bazı insanlar iyi anlamda değişir zaten bu kötülüklerle yaşamışken başkasına asla yaşatmam ve zaten bende yaşamak istemem. Mesela kardeşim sinirlendiğinde kırıp döküyor şiddete başvurmaya çalışıyor ama bende sessiz kalıyorum hayatta kaldırıp bir şeyi atmam kırmam mesela çünkü ailem zaten öyleydi canım acır yapamam bunun gibi. Ama tabi ki belki kendimde göremediklerim vardır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?