İstlu İstanbul demek hani şu Ankaralıların angara demesi gibi buna mı takıldınız haklısınız ..İstlu ne yahu? İstanbullular İstanbul Türkçesi konuşmaz mıydı? Onları da mı kaybettik. Bundan sonra İstlu Türkçesi mi konuşcekler?
Bandırma . Şahsen burası küçük İst pahalı açısından ve pek mağaza yok yani zorlandığım tek nokta bu ..Şu an Balıkesirin hangi ilçesinde olduğunuz da önemli. Bandırma, Edremit veya Ayvalıkla Biga gelişmişlik açısından denk değil. Buralardan Bigaya geleceksiniz mutsuz olabilirsiniz.
Evet yani 1 yıldır Bandırma da yaşıyorum sadece pahalı istdan farkı yok bir de mağaza kıyafet açısından sıkıntılı . Bir de Bandırma’nın neresine geleceksiniz mahalle olarakBandırmada mısınız ben de oraya gelin gideceğim de merak ettim
ay ben yemin ederim istluyu bir köy falan sandım istanbul demeye çalıştığınızı anlamadım bile alemsiniz yani istanbul yazsanıza istlu yazmak niye kıran mı girdi harflereİstlu İstanbul demek hani şu Ankaralıların angara demesi gibi buna mı takıldınız haklısınız ..
Şuan çalışıyor evet ama gitsek te gitmesekte çıkacak -18 de çalışıyor sıkıntılı . Bi abi var o iş konusunda yardımcı olacak eğer Biga olmazsa burada devamBenim bildiğim ise girmeden önce ücret belirlenir şartlar iki taraf için uyuyorsa ise başlanır uymazsa başlanmaz.
1 hafta çalışıp sonra ücret belirlenmez. 1 hafta çalışıp verdikleri ücreti begenmezse ne olacak tekrar eski is yerine mi girecek eğer Suan çalışıyorsa.
Ay tamam haklısınız aceleden kısa yazdımay ben yemin ederim istluyu bir köy falan sandım istanbul demeye çalıştığınızı anlamadım bile alemsiniz yani istanbul yazsanıza istlu yazmak niye kıran mı girdi harflere
Hacıyusuf mahallesine taşınacağız var mıdır başka sıkıntısı oraların? Nişanlım daha küçük bir ilçeden oranın ben Bandırma olsun dedim İste daha benziyor diyeEvet yani 1 yıldır Bandırma da yaşıyorum sadece pahalı istdan farkı yok bir de mağaza kıyafet açısından sıkıntılı . Bir de Bandırma’nın neresine geleceksiniz mahalle olarak
Olsun yine de yeni iş ile ilgili bağlantıya geçtiğinde maaş konusunda mutabık olduktan sonra oraya gitmeli..neden 1 hafta çalışıp sonra ücreti konuşsun ki!!İşi zaten bırakacaktı -18 derecede çalışıyor ağır gelmeye başladı .
Şuan yeni iş olmasa da ayrılacak sağlık sebebi ile . Ustabaşı olarak girecek ama adam bi gel 1 hafta olsa işe bakayım dedi 1haftalık ücretini alacak . Maaş belli gibi ustabaşı olacağından hee diyelim kabul etmediler düzen bozulmadığından burada iş işin bi abinin yanına gidecek o beklemede sadece .Bir yandan asgari ucretle calistigi yerden yeni is yeriyle anlasmadan ayrilma, diger yandan esiyle birlikte yapilan bir is gorusmesi, bir diger yandan maasi 1 haftalik performansa gore belli olacak olmasi.
Profesyonelligin olmadigi bir yer icin degil sehir degistirmek, oda degistirmem.
Orası olsa da olmasa da çıkacak işten .Olsun yine de yeni iş ile ilgili bağlantıya geçtiğinde maaş konusunda mutabık olduktan sonra oraya gitmeli..neden 1 hafta çalışıp sonra ücreti konuşsun ki!!
Hacıyusuf çarşıda güzel bi yer . Zaten bi ucundan bi ucuna 2 saatte tamamlanıyor Bandırma . Oraların tek sıkıntısı evleri eski binalar . İstanbul’da ki rahatlık var gibi sahil de gençler fln üniversite olduğundan daha canlı . İstanbul a özenti var ki küçük bi Boğaziçi köprüsü yapmışlarHacıyusuf mahallesine taşınacağız var mıdır başka sıkıntısı oraların? Nişanlım daha küçük bir ilçeden oranın ben Bandırma olsun dedim İste daha benziyor diye
Ben de sahili var en azından sıkılmam diye düşünüp Bandırma'yı istemiştim. Ev bulurken çok zorlandık gerçekten. Ya mahalleler çarşıya uzak yada iyi şeyler söylenmiyordu mahalle için. İstanbuldan sonra nasıl olur yaşaması bilmiyorum ama bakalım :)Hacıyusuf çarşıda güzel bi yer . Zaten bi ucundan bi ucuna 2 saatte tamamlanıyor Bandırma . Oraların tek sıkıntısı evleri eski binalar . İstanbul’da ki rahatlık var gibi sahil de gençler fln üniversite olduğundan daha canlı . İstanbul a özenti var ki küçük bi Boğaziçi köprüsü yapmışlaryani sahilde cafeler konserler festivaller oluyor keyifli . Hiç bir şey yapamazsan al sandalyeni sahile in kitap oku. Ama pahalı ve kıyafet yönünden pek bir beklentin olmasın buradakiler alışverişe Bursa ve Balıkesir e gidiyor.
Mahalleler birbirine uzak değil İnan bandırmalılar üşengeç İstanbul’dan gelen bi insan için her yer yakın buraya ben 600 evlerde oturuyorum çarşı yürüyerek 20dk yürüyorum ben ama buradakiler uzak diyip dolmuşa biniyorBen de sahili var en azından sıkılmam diye düşünüp Bandırma'yı istemiştim. Ev bulurken çok zorlandık gerçekten. Ya mahalleler çarşıya uzak yada iyi şeyler söylenmiyordu mahalle için. İstanbuldan sonra nasıl olur yaşaması bilmiyorum ama bakalım :)
Mahalleler birbirine uzak değil İnan bandırmalılar üşengeç İstanbul’dan gelen bi insan için her yer yakın buraya ben 600 evlerde oturuyorum çarşı yürüyerek 20dk yürüyorum ben ama buradakiler uzak diyip dolmuşa biniyortek sıkıntı mahalle Çınarlı mah. Onda da çingeneler çok.. Levent mahallesi uzak tepede kayacık da öyle yeni mahalle devlet hastanesine yakın çarşıya uzak . Bu 3 mahalle otobüs ile ulaşım daha iyi . Hatta bandırmaya yakın köy diyorlar ama küçük şirin bi kasaba gibi mahalle olmuş edincik mahallesi tepe de 2 çay bahçesi var insanlar oraya gidiyo deniz manzaralı bizde oradayız çoğu akşam saklı bahçe de .
Yaa sende bandırmalıysan o zaman neresindensin acabaBandırmayı çok güzel özetlemişsinizBende evlendikten sonra yerleştim buraya, 1 buçuk yıl oldu. Tamamen anca alışabildim Önceden gel git yaptığım için fazla anlamıyordum değişiklik gibi iyi geliyordu ama insan içinde yaşayınca İstanbul'u özlüyor
Bu neydi gızŞimdiden hayırlı olsun.
Patronunuzun da gözü aydın. Ben de , adam bu çalışanlarla nasıl hala batmadı diyordum ; dua ediyormuş demek.
Ayyy ne alaka ne alaka ne alaka Ankarada çoğu insan konuşurken de k yerine g diyor öyle ağızdan Angara çıkıyor Kıprıs demek gibi düşün ama sen direkt kısaltmışsın kendince şive mi ağız mı ne ilan etmişsinİstlu İstanbul demek hani şu Ankaralıların angara demesi gibi buna mı takıldınız haklısınız ..
Hala diyorum gerçekten takılacak bir şey mi ,, tamam ben kısalttımAyyy ne alaka ne alaka ne alaka Ankarada çoğu insan konuşurken de k yerine g diyor öyle ağızdan Angara çıkıyor Kıprıs demek gibi düşün ama sen direkt kısaltmışsın kendince şive mi ağız mı ne ilan etmişsinay çok güldüm
İnsan görünce takmadan geçemiyor napimHala diyorum gerçekten takılacak bir şey mi ,, tamam ben kısalttımkendimce ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?