yine tatile gidiyorz ve ben ISTEMIYORUMM

Vallaha cok imreniyorum boyle cocuklarla keyfli vakit gecirebilenlere biz suan evimizde bile bi aksam yuruyusune ciksak gelince fenalasiyorum kendimi sıkmaktan 7 yasinda ki kizim yurumez yoruldum diye surekli uykum var diye bi avm de bile burnumuzdan getirir piknige gideriz yemez gezmez oynamaz ve dedigim gibi gerildigimde hastayim tetikliyo zor toparliyorum kucuk 2 yasinda ama cok uyumlu eline yiyecek ver sana hic eziyeti olmaz hep guler oburude en iyi aninda bile mizlayarak konusur

Gecen sene tatile gitmek istemiyorum diye konu acmistim endiselerim vardi iki kizim var biri hunuz 1 yadinda digeri 6 yasindaydi gecen sene ve ben durmazlar burnumuzdan gelir arti surekli emziriyorum gitmeyelim dedim esim tam tatil deniz asigi..bende cok cok severim o ayrida cocuklarla rezil olmaktan oteye gitmiyo derken kiramadim bide gitmis 10 gunluk reservasyin yaptirmis sonuc buyuk kizim hastalandi 6 yasinda olan surekli odada yatti kucuk 1 yasindaydi sicaklardan bunalim surekli agladi o 10 gunun 2 gunu tatil yaptik 8 gunu bitsin diye gun saydik zehir oldu ve karar verdim aslaaa cocuklar buyumeden gitmem diye..
Bu sene esim yine bin bir heves buldu bi yer tutturdu gideleim diye cok istekli .. Diyo ki gecen sene 10 gun cok oldu ondan bunaldi cocuklar bu sefer 5 gunluk yaptiriyim diyor suan kizlarim 2 ve 7 yasinda hiccc gonlum yok birlikte denize havuza nasil gircez herseyi sirayla mi yapcaz o bakcak ben yicem gircem olcak ismi ? Aksam benim iki kizimda 9 olmadan uyur aksam yuruyus filanda yok 9 dedinmi odaya kapancaz oglen sicaginda 2 saat uyurlar bide o zaman baslarinda odaya gircez sonra adi tatil olacak evet kabul ediyorum ben biraz sorun makinesi olabilir ama bu sekilde gitmek anlamsiz esim de cok bunaldi hakli gitmek istiyo ne deyim ben gelmicem arkadaslarinla git mi deyim bi nevi mecbur hissediyorum tek tesellim bu sefer 5 gunde kurtulcaz sıkıcaz disimizi
Cocuklari alistirmis olursunuz gidin
Benim kizim 2bucuk yasindaydi 13 saatlik ucak yolculugu yapiyoruz her tatilde ucaga binmeden bi kusar indikden sonra kusar arabaya binincede kusar yani yolculuk gunumuz kusmukla gecer ama artik alisti 7yasinda yolculuk sirasinda 2kez kusuyo gelecek yil 1e inmis olur belki :)

Bikere 7 yaşındaki artık koca çocuk.onun zahmeti yükü yok.2 yaşındaki evet biraz zor olabilir.
ama ne çok şikayet etmişsiniz.
Şahsen param olsa iznim yok
iznim olsa param yok durumda olan bir sürü insan var.sizinki şükürsüzlük ve şımarıklık...
aynı benim durumum işte :(
iznim var ama param yok o yüzden annemlerin yazlığına gidelim dedik nasıl heveslenmiştim kafamız dağılacak vs diye ama oraya da gidemeyeceğiz hevesim kursağımda kaldı :(
sevgili konu sahibi akşam konusunda haklı olabilirsin ama gündüzleri plajda da uyutabilirsin çocukları
bi de imkanınız varsa anneniz ya da yakın akrabalarınızdan biriyle ya da tatil için bi haftalık bakıcı bir abla tutun onunla gidin o çocuklarla ilgilenir sizde tatilinizi yaparsınız

Aynen oyle dusunuyorum dogru yansimis sadece bir gunde olsa bende dinleneyim diyorum tum yil hastaliklar hastaneler cocuklarin sorunlari esimle problemler derken coktum yiprandim buyuk kizimin zaten keyf alip mutlu olmasi mumkun degil kucuk rahat her turlu mutlu ama tum yil ki gibi pesinden kostur dusmesin gunes gecmesin aglamasin uyusun yesin derken ....bitti iste eee tatil demek dinlenmek stres atmak icin degil mi daha con strese gircegim kesin arti benim gerilmemem sakin olmam gerek sagligim geregi
peki tatilde olsun biraz rahat bıraksanız hem kendinizi hem çocuklarınızı
yani mesela yemek yerse yesin yemese aç kalacak değil illa yiyecek koşmayın peşinden
uykusu mu geldi o anda neredeyseniz ortamı oluşturun yatırın
peşinde de koşturmayın plajda bırakın dileğince koşsun eğlensin tabii ki gözünüz üstünde olsun ama dibinde koşturmayın

Bence siz olumsuz düşüne düşüne olumsuzu çağırıyorsunuz. Çocuksuz halimize kıyasla çocuklu tatil daha eğlenceli geliyor bana.

Gecen sene tatile gitmek istemiyorum diye konu acmistim endiselerim vardi iki kizim var biri hunuz 1 yadinda digeri 6 yasindaydi gecen sene ve ben durmazlar burnumuzdan gelir arti surekli emziriyorum gitmeyelim dedim esim tam tatil deniz asigi..bende cok cok severim o ayrida cocuklarla rezil olmaktan oteye gitmiyo derken kiramadim bide gitmis 10 gunluk reservasyin yaptirmis sonuc buyuk kizim hastalandi 6 yasinda olan surekli odada yatti kucuk 1 yasindaydi sicaklardan bunalim surekli agladi o 10 gunun 2 gunu tatil yaptik 8 gunu bitsin diye gun saydik zehir oldu ve karar verdim aslaaa cocuklar buyumeden gitmem diye..
Bu sene esim yine bin bir heves buldu bi yer tutturdu gideleim diye cok istekli .. Diyo ki gecen sene 10 gun cok oldu ondan bunaldi cocuklar bu sefer 5 gunluk yaptiriyim diyor suan kizlarim 2 ve 7 yasinda hiccc gonlum yok birlikte denize havuza nasil gircez herseyi sirayla mi yapcaz o bakcak ben yicem gircem olcak ismi ? Aksam benim iki kizimda 9 olmadan uyur aksam yuruyus filanda yok 9 dedinmi odaya kapancaz oglen sicaginda 2 saat uyurlar bide o zaman baslarinda odaya gircez sonra adi tatil olacak evet kabul ediyorum ben biraz sorun makinesi olabilir ama bu sekilde gitmek anlamsiz esim de cok bunaldi hakli gitmek istiyo ne deyim ben gelmicem arkadaslarinla git mi deyim bi nevi mecbur hissediyorum tek tesellim bu sefer 5 gunde kurtulcaz sıkıcaz disimizi

Ben 3,5 ve 7,5 yaşındaki kızlarıma umreye bile gittim :) ve çok güzel geçti. Çocukla tatile gittiğiniz için öncelikle beklentinizi azaltmalısınız. Sonra bir yıl bile çocuklarda çok şey değiştirir.onların oyalanacağı oyuncakalr boyalar kitaplar alırsanız orada da arkadaş edinlemelerine yardımcı olursanız bence çok da güzel geçer. Siz kaygısız ve sakin olursanız bu çocuklarınıza da yansır. Siz diken üstünde durursanız bu da yansır.

Sanırım size hak veren tek kişi benim =) Oğlum 20aylık. Normalde bu yıl tatil düşünüyorduk ama vazgeçtik. Gitsek yeme içme vs bütün düzeni bozulacak eğlenemicek çünkü henüz küçük. Herhangi bir yerden farkı olmayacak onun için. Bu nedenle vazgeçtik. Seneye belki=) Siz gidin yine büyük çocuğunuz eğlenir ama hak verdim size. Ben olsam ben de bin kere düşünürdüm. Tatil tatil gibi olmaz çünkü. Çocuk hiç tanımadığın insanlara da emanet edilemeyeceğine göre uyurken de yanında olcanız. E sonra yemek vs. derken gün bitiyor. Bana da hiç cazip gelmiyor tatil bu nedenle.

Türkiyenin sıcak bölgelerinde tatil için çok yanlış zamanlama ben cocuksuz bile gitmem.bunun yanı sıra batı tercih edebilirsiniz.daha serin oluyor. Yada gideceğiniz yerin hava nem derecesi düştüğü dönem gidin

Eşinize arkadaşlarınla git derseniz alışır sonra siz gitmek istediğinizde cocuklarla zor oluyor ben arkadaslarımla gideyim der
Herkes gidiyor,bloglarda falan cocuklu tatile dair seyler vs. yazıyor
Bence gidin cıkarabildiginiz kadar tadını cıkarın

Villa kiralayın. Çocukla çooooook rahat oluyor. O içerde uyusun sen havuzuna gir güneşlen. Bi de çocuklar havuzdan mikrop alıyor. Deniz'de asla hastalanmıyorlar Canım. Yeğenlerim de ne Zaman tatile gitsek hastalanırlardı, anneleri sorunun havuzda olduğu keşfettiklerinden beri rahat tatil yapıyorlar. Ben de ilk oğlum 6 aylıkken gittim tatile, hava rüZgarlı ve serin olmasına rağmen denize soktuk hiç hasta olmadığı gibi, en güzel uykuyu Deniz kenarında uyudu.

Canım çocuklarım yok ama kişisel tecrübem bir konuda ne kadar kaygılanırsam o kadar sorun çıkma potansiyeli oluyor. Nerde rahat insan var onların her şeyi rast gidiyor. Azıcık pozitif olmaya rahat olmaya çalış. Çok kaygılısın her konuda.

ben 7 aylık oğlumla gitmek istiyorum valla.üçümüz birlikte gireriz neden ayrı ayrı girelim ki bebekler için simitler var sok 2 yaşındakini ona 7 yaşındakinede kolluk alın ortanıza yüzün gariii;)

Bir de bebek ve çocuklar için daha uygun oteller var kid/baby friendly diye geçiyor. O otellerden ayarlasanız? Gündüz bakılacak yerler oluyor. Çocukları oraya bırakıp siz de biraz eğlenebilirsiniz.

Ben birisi 2 digeri 4 aylik bebeklerimle gitmeyi düşünüyorum hemde esim olmadan. Esinize söyleyin icinde cocuklarla ilgilenen oteller var cok ayrdimci olacaktir size bu durum...

Ben esim icin giderdim. 5 gun bi de, idare edilir. 2 yasinda olan bebek arabasinda uyusun. Buyugu de 7 yasinda artik, 9u gecirse de bir sey olmaz. Oglen de yaninizda uyusunlar, sen de rahat rahat deniz keyfi yaparsin. Biraz rahat olmak lazim. Bu cocuklar 15 yasina gelene kadar 10 yil var, 10 yil her seyden uzak cok zor gecer.

En büyük derdin bu olsun canım ya haklısın tabi ama gülümseyerek okudum misler gibi bir tatil geçirirsiniz umarım

Kresı olan oteller bile var bakıcısı olanlar var niye dert ediyorsunuz ki keşke benim de öyle derdim olsa ;) evet 10 gun yerine 5 gün gidin 10 günlük tatil parası ödeyin ama tadını çıkarın

yanınızda sizinle gelebilecek bir akrabanız falan yok mu?
hem o da tatil yapar hem de çocuklarınızla arada ilgilenir siz de eşinizle başbaşa takılırsınız

Back
X